Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
MMS i jinak - Léčení zvířat
Re: MMS - Léčení zvířat
Je mi ľúto vášho psíka a vaše pocity plne chápem lebo pár psíkov som už odprevadila do psieho neba a máte pravdu v tom že kto to nezažil ten to nepochopí. Niekedy ale rozumom vieme že choroba je v stave že by už nepomohol ani zázrak ale nechceme si to pripustiť a tak skúšame všetko možné aj nemožné do konca. Oceňujem prístup vášho veterinára pretože viem že sú aj taký čo by boli schopní na jeho bolesti a vašej beznádeji ešte nejakú tú korunku zarobiť.
Jeho čas už nastal a na vás je už len aby ste pustili jeho dušičku do psieho neba a nedržali ho tu. Dali ste mu pekný život aký by na ulici alebo v útulku neprežil a možno práve teraz niekde čaká ďalšie nešťastné psie stvorenie práve na vás.
Prajem vám už len šťastné dni
Jeho čas už nastal a na vás je už len aby ste pustili jeho dušičku do psieho neba a nedržali ho tu. Dali ste mu pekný život aký by na ulici alebo v útulku neprežil a možno práve teraz niekde čaká ďalšie nešťastné psie stvorenie práve na vás.
Prajem vám už len šťastné dni
-
- Nový člen
- Dal: 1 poděkování
Moc děkuju za Vaši účast, určitě zase zajdeme do útulku a nějakého malého nezbedu odtamtud vysvobodíme, ale teď ne, teď to ještě nejde, ještě máme po domě plno vzpomínek a v srdcích smutku, ještě by s námi nebyl šťastný. Ještě jednou díky, E
PS: na stránkách czmms je telefonní číslo a mailová adresa na dotazy, ani jedno spojení se mi nepodařilo.
PS: na stránkách czmms je telefonní číslo a mailová adresa na dotazy, ani jedno spojení se mi nepodařilo.
Zdravím všechny, mám 6 let starou andulku, která asi 2 roky občas padala z bidla a plácala s sebou pár minut než se vzpamatovala a zase bylo vše v normálu, byla jsem s ní i u veterináře, dal mi vitamíny do vody a řekl, že to může být epilepsie nebo srdeční potíže, stávalo se to tak jednou do měsíce. Před rokem jsem se dozvěděla o MMS a začala jsem jim do vody kapat 1 kapku (cca 3dcl vody a 1 neaktivovaná kapka MMS), taky jsem do rozprašovače naředila 2-3 aktivované MMS a stříkala to na ně i klec jsem tím čistila, ale byl klid nějakou dobu a začalo to být horší a horší, nevím už co mám dělat, před 6 dny spadla dolů a 3 dny nejedla a ani nepila skoro, po těch 3 dnech nějak dostala sílu a vylezla za svým kamarádem na bidlo, jenže dneska spadla znova a už 4 hodiny se točí, hlavu pořád dává na stranu jako by byla mimo mává křídly a vydává zvuky (asi má bolesti) a poranila si nohu tím, jak sebou háže. Nevím si už rady, dala jsem ji do druhé klece, ať ten druhý ptáček netrpí. Máte někdo s něčím takovým zkušenost? Moc děkuji za odpověď.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Kdybych měl žít celej život v kleci, možná to budu dělat taky. Ahoj, Slávek.severanka píše:Zdravím všechny, mám 6 let starou andulku, ......
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Já to úplně chápu, že je to všechno špatně, jenomže před 6 lety to přinesl bývalý přítel domů a už jsem si zvykla na ně a je mi jich líto, ale vypustit zvířátko, které je zvyklé, že potravu dostane i čerstvou vodu je asi špatné. Když je vypustím z klece, tak se neumí chovat, narážejí do stěn, padají za skříně, atd. a venku by ve volné přírodě asi těžko přežily.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Já zase úplně chápu, že člověk se může nechat vmanipulovat do situace, kdy nezbývá než volit menší zlo, takže nic ve zlém. Já jenom když vidím ptáka v kleci, cokoliv v kleci, je mi z toho smutno. Co s Andulkou však nevímseveranka píše: Já to úplně chápu, že je to všechno špatně, ...
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Stálý člen
- Dostal: 2 poděkování
může jít i o náhlou mozkovou mrtvici, to, že jste ji dala zvlášť do jiné klece, tak jste udělala dobře, ale rozhodně bych z této klece odstranila veškerá bidla, aby jste zabránila dalším pádům z výšky, které ji rozhodně nepřináší nic dobrého, ba naopakseveranka píše:Zdravím všechny, mám 6 let starou andulku, která asi 2 roky občas padala z bidla ...
misku s vodou nenechávejte volně na podlaze, ale upevněte ji na mřížku klece a pořádně ji denně čistěte
potřebuje hodně vitamínu B a musí jíst, dávejte jí namočené semínka, nebo naklíčené, všechno čerstvé, čerstvou zeleninu a ovoce, to co má ráda a na co je zvyklá
potřebuje klid a být na teplém místě, ale na nějakém kde by se nepřehřívala, takže nepoužívejte např. lampičku
rozhodně bych ji vzala ke speciálnímu veterináři, který se zabývá ptáky, ten by měl být schopen určit příčinu a stanovit správnou léčbu
To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme
Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme
"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Ďakujem za milú odpoveď, skôr som sa sem nedostala a určite ju poškrabkám :-) Teraz bol relatívne kľud až do včera, kedy som jej na brušku našla hrčku a popravde ma to dosť zobralo. K veterinárovi ísť nechcem, pejsek z nich má už panický strach a viem, že mi aj tak nepomôžu, iba čo jej napichajú kvantum injekcií a predpíšu lieky. Ja dúfam, že to nebude to, na čo myslím. Hľadám informácie na internete a vyzerá to, že sa budem musieť vrátiť k mms, len hľadám, aké dávky by pre ňu boli vhodné, či má zmysel jej to potierať roztokom zvonku atď. Ach jaj, mať zvieratko je krásne, ale tá bolesť, keď vidíte, že niečo nie je v poriadkupoota píše:Dáváš jí běžně misku vody, předpokládám, že každý den čerstvou. Do té misky dej ty 2 až 3 neaktivované kapky chloritanu, zamíchej to a za chvíli jí to dej jako normálně. Ona to zřejmě všechno nevypije, ale s tím si nelam hlavu, další den jí to dej zase čerstvé. Samotný chloritan nevyprchává, aktivuje se postupně jejími žaludečními kyselinami, které má mimochodem kvalitnější než my člověci.Darinka píše:.. Ešte pre upresnenie, 2 až 3 kvapky na 2 litre vody, ako som sa niekde docitala? ..
A vyřiď jí, že ji pozdravuju a podrbej ji za mě na zádíčkách.
Zdravím - poota
Re: Zubný kameň
Ahoj, nemá niekto skúsenosti s odstraňovaním zubného kameňa pomocou mms u psíka? Myslím, že som túto informáciu niekde raz zachytila, ale neviem to nikde nájsť. S odstraňovaním kameňa u veterinára dobré skúsenosti nemám, preto by som to radšej riešila pomocou mms. Vopred ďakujem za každú radu :-)
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 258 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
Podívej se sem, posleddní příspěvky, není to sice o zvířátkách, ale je tam shrnuto mnohé o MMS, i povrchová aplikace.Darinka píše:... či má zmysel jej to potierať roztokom zvonku atď.
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 6&start=30
-
- Nový člen
Re: rakovina plic u pejska
Pejsek nevydržel, zemřel injekcí doktora, už se nepohyboval a nemohl dýchat, nemohla jsem na to koukat. Asi jsme začli pozdě nebo jsme měli vydržet déle než těch 16 dní po hodině a půl 8x denně. Ale on ani nejedl a na lačno se to nemá. Takže to dopadlo takhle. Moc mi ho bylo líto. E
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1783 poděkování
- Dostal: 634 poděkování
Re: rakovina plic u pejska
Emo, nám taky. Nic si nevyčítej, dalas mu lásku a péči, milující rodinu...
-
- Nový člen
Dobrý den. Prosím Vás o radu kto má skusenosti so zvieratkami a mms. Mám Yorkshira má 5kg a 5 a pol roka, nedávno mal kliešta na hlave,teraz tam má hnisavú hrčku. Navyše sa mu strašne kazia zuby, smrdí mu z papulky a zverolekárka povedala,že má zubný kamen a že mu to robiť ešte nebudú že je to zbytočné. Podla mna sa musí trápit,lebo zubky ma v zlom stave. Má navyše epilepsiu, teda zatial to mal len raz. už je na čase nejako mu pomoct,lebo lekari to u nás beru len ako na bežiacom páse. Mám ešte jedného psíka Labradora, ten je uplne zdravý,ale na uchu má velké žlazy alebo čo to je.Ak mi vie niekto poradit, budem vďačná za každú skúsenosť. Tak aby som im neublížila ale naozaj pomohla. Ďakujem.
-
- Stálý člen
- Dostal: 2 poděkování
1. opravdu vážně pouvažujte nad změnou stravy
2. proveďte odparazitování
3. když mu smrdí z tlamičky a má zubní kámen, tak má určitě zánět dásní
3.1. sežeňte si např. škrabku na odstraňování zubního kamene (pokud je klidný a bude držet, když se mu budete snažit JEMNĚ odstranit alespoň část zubního kamene), to mu rozhodně uleví, ale opravdu musíte dávat pozor abyste mu nepoškrábala sklovinu!!!
3.2. smíchejte 10 kapek aktivovaného MMS se 100 ml vody, namáčejte do tohoto roztoku např tampón na odličování nebo kousek vaty a tímto tampónem potírejte pejskovi zuby a dásně (např.10 min), toto provádějte dvakrát denně po jídle
2. proveďte odparazitování
3. když mu smrdí z tlamičky a má zubní kámen, tak má určitě zánět dásní
3.1. sežeňte si např. škrabku na odstraňování zubního kamene (pokud je klidný a bude držet, když se mu budete snažit JEMNĚ odstranit alespoň část zubního kamene), to mu rozhodně uleví, ale opravdu musíte dávat pozor abyste mu nepoškrábala sklovinu!!!
3.2. smíchejte 10 kapek aktivovaného MMS se 100 ml vody, namáčejte do tohoto roztoku např tampón na odličování nebo kousek vaty a tímto tampónem potírejte pejskovi zuby a dásně (např.10 min), toto provádějte dvakrát denně po jídle
s diagnostikou výše zmíněného by vám měl pomoci veterinář, i v tomto případě bych jinak doporučila provést vše co jsem doporučila výšeMonči píše:Mám ešte jedného psíka Labradora, ten je uplne zdravý,ale na uchu má velké žlazy alebo čo to je.Ak mi vie niekto poradit, budem vďačná za každú skúsenosť. Tak aby som im neublížila ale naozaj pomohla. Ďakujem.
To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme