Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Poradna
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
levný gravitometr
Bod jsem dal Vilíkovi a je mi smutno, jdu si číst http://www.volny.cz/l_kopecky/conspirac ... OBALKA.htm
a vůbec se Mimovi nedivím.
Gravitometr udělám z dlouhé skleněné trubice o větším průměru, uvnitř bude na niti kyvadlo. Po evakuaci se bude počítat třeba doba na 300 kyvů. Vychýlení kyvadla magnetem/ nejspíš. Stále ale hledám lepší nápad.
a vůbec se Mimovi nedivím.
Gravitometr udělám z dlouhé skleněné trubice o větším průměru, uvnitř bude na niti kyvadlo. Po evakuaci se bude počítat třeba doba na 300 kyvů. Vychýlení kyvadla magnetem/ nejspíš. Stále ale hledám lepší nápad.
- Karel IV
- Starší člen
- Dostal: 1 poděkování
Ve shonu jsem dal odpověď do jiného témata. Pro KAREL11
Chci Ti říc toto:
Na anonymy nereaguj a ono je to přejde. Do mne taky rejpou a nejvíc se jim zavděčíš, když začneš oponovat. Nejúčinnější je hodit na to bobek.
Na anonymy nereaguj a ono je to přejde. Do mne taky rejpou a nejvíc se jim zavděčíš, když začneš oponovat. Nejúčinnější je hodit na to bobek.
Naposledy upravil(a) Karel IV dne stř 07 úno 2007 21:57, celkem upraveno 1 x.
Ohne Bier geht´s nicht
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem narazil na tohle vlákno a už vím Karle 11, o co Ti jde. Jak jsme mluvili páté přes deváté, tak jsem to nepochopil. Takže nápad:
Siloměr ano, ale na vodorovně napnutém vláknu. Doprostřed zavěsit závaží (něco jako lanovka). Gravitace se ti bude měřit v poměru cos fí (numím sem dát řecké písmeno) - klasické skládání vektorů. Při malých úhlech je to sakra znát. Fí odečteš na zdi laserovým ukazovátkem připevněným na témže vlákně. Pozor, naměřenou gravitaci musíš násobit dvěma, protože totéž se bude dít i na druhém konci špagátu.
Snad jsem to napsal pochopitelně.
Siloměr ano, ale na vodorovně napnutém vláknu. Doprostřed zavěsit závaží (něco jako lanovka). Gravitace se ti bude měřit v poměru cos fí (numím sem dát řecké písmeno) - klasické skládání vektorů. Při malých úhlech je to sakra znát. Fí odečteš na zdi laserovým ukazovátkem připevněným na témže vlákně. Pozor, naměřenou gravitaci musíš násobit dvěma, protože totéž se bude dít i na druhém konci špagátu.
Snad jsem to napsal pochopitelně.
Naposledy upravil(a) Ilem dne pát 09 úno 2007 19:39, celkem upraveno 1 x.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Molyko......
Dostal jsem přes SZ dotaz na Molyko. Tak pro všechny, kdo po něm touží:
Dysulfid molybdenu se prodává pod označením Mogul Molyka R- buď je pasta, která ne na něco jiného, nebo prášek. Odkaz máš tady - například.
http://oleje-eshop.cz/Plasticka-maziva/page-5/ - já jsem to měl už dávno doma a ani nevím odkud. Jinak se to shání bez problémů. Mim
Dysulfid molybdenu se prodává pod označením Mogul Molyka R- buď je pasta, která ne na něco jiného, nebo prášek. Odkaz máš tady - například.
http://oleje-eshop.cz/Plasticka-maziva/page-5/ - já jsem to měl už dávno doma a ani nevím odkud. Jinak se to shání bez problémů. Mim
Však ono to půjde!!!
- ekowatt
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 13 poděkování
šeda voda
Existuje nejaky iny spôsob čistenia sedej vody ako su koreňove čističky odpadovych vôd? Ide samozrejme o jednoduchy a ekonomicky system čistenia vody v domacnosti. Poradte vdaka
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Dodavatel magnetů
Pražský dodavatel ti asi bude k ničemu, co? No, zkrátka já nakupuju magnety zde: http://www.rootra.com .nanopile píše:Ešte ma napadlo mám adresu na dodávateľa z magnetmi v Trenčíne. Nemáte aj niekoho iného na porovnanie cien?
-
- Stálý člen
- Dostal: 9 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: šeda voda
Clovece znam jednoho chlapka, ktery dela pro nejakou rakouskou firmu (cisteni vod)a ten mi dal nejakou sracku (vypyda to jak olej) na cisteni vody v bazene. Na 10 m3 das 1 - 2 deci. Promchas a rano to mas vsechno vysrazeny na dne. Vysaju a je pokoj. Tak zasranou vodu co mam z jara v bazene tos nezazil. Neni to ta sracka co davali do Brnenske prehrady(tam davali neco s hlinikem).ekowatt píše:Existuje nejaky iny spôsob čistenia sedej vody ako su koreňove čističky odpadovych vôd? Ide samozrejme o jednoduchy a ekonomicky system čistenia vody v domacnosti. Poradte vdaka
Tohle je dokonale nezavadne a dava se to i pro upravu pitne vody. Voda pri spojeni s touto latkou s mléční(bílé vlocky).
Jak ho uvidim dam mu hned vedet ze potrebuji dalsi PETku, nejlepe dve a zeptam se na nazev. Mam jen asi 2 deci.
Svět zboř! Já budu stát.
- Edgar
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 24 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: nabíjení a vybíjení kondíku
Posílám ti sken z Kursu radiotechniky od J. Dvořáčka a kol. Zajímá tě písmeno c) na straně 108 a dál. Důležitý je pro tebe vzorec t (čti "tau") = R*C (v jednotkách: sekunda, Ohm, Farad). Však pročti v klidu a uvidíš.berky píše:Potřeboval bych se dozvědět průběh nabíjení kondenzátoru, resp. za jaký čas se nabije na určité procento kapacity. Konkrétně kondík 220 mikro, 400V. Bývá v monitorech nebo ve zdrojích. Existuje nějaké jejich dělení a značení na rychlé a pomalé? Jak zjistím jakou max. frekvenci zvládne?
Předem díky?
Značení na rychlé a pomalé není, jsou pouze (bavíme se asi o elektrolytických) normální a impulsní. Impulsní zvládají vysoké pulsní proudy a bývají drahé. Jsou vhodné do spínaných zdrojů (zdroj třeba v PC) a v klidu zvládají desítky až stovky kilohertz.
S pozdravem
Ed.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ještě u elektrotechnickýho vesla, ňákou dobu moh by sedět Tesla.