Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Nejen Ing. Hana Bláhová - dokumenty

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
lena

Re: Nejen Ing. Hana Bláhová - dokumenty

Příspěvek od lena »

Palo píše:
Slavek Krepelka píše:b) Kalifornský Černý Vlašský Ořech (Juglans Californica)
Povídá se, že klasický ořech co roste u nás taky velmi dobře funguje...
Ja pouzivam listí z orechu.

Nasusim a pak dam do lihu ci alkoholu.
Maji se sbirat jeste pred dozratim plodu. Pokud nekdo chce mit tinkturu silnou pak je dobre vyluhovany alkohol nalozit do dalsi davky suseneho listi. Takto to dela prave Clarkova, pise k tomu EXTRA SILNA, myslim si, ze to neni na skodu.

Jinak toto napsala jiz Hildegarda z Bingenu, ktera pouzivala susene listí na parazity. Ta dokonce doporucuje cast listi z orechu a cast listi z broskve. Podle informaci do vyhani prave parazity z tela ci ze strev.
Ja jsem si nasusila listi a rozemlela a dala do tobolek. Take je dobry pit caj prave ze susenych listí orechu a broskve.

Jiste je oresak cerny mozna lepsi, ale ucinek nebude na skodu i z listí jak to Hildegarda popisuje v jejich vizich jeste priblizne pred 1000 lety.

Gaia
Zasloužilý člen
Dal: 244 poděkování
Dostal: 57 poděkování

Příspěvek od Gaia »

Palo píše:Celkem čerstvé - článek pro Regenu a doplňující informace
S tou paní z Regeny bych si mohla notovat , a nejen já. Snad nejvíc mě unavovaly odpovědi na jedupoznámky typu, jak to, že žiješ tak "zdravě" a nejsi zdravá a pod. Těžko vysvětlovat, že není objeven primární problém a jedná se stále jen o přežití.

Vždycky na něco přijdu, co je špatně a jen postoupím o krůček dál. Mezitím se musím vyhnout moři zbytečných zatáček a slepých cest.To mi přijde nesmyslně pomalé, nesmyslně namáhavé.

jani
Zasloužilý člen
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Příspěvek od jani »

Slavek Krepelka píše:
Jayo píše:Ako si vyrobit tinkturu z orechov doma
Výroba zelené tinktury z černého vlašáku.

a) Nepoužívejte zčernalé slupky ořechu protože aktivní látka je zcela okysličena a ztratila účinnost.
b) Kalifornský Černý Vlašský Ořech (Juglans Californica)
c) Tyto vlašské ořechy pocházejí z kalifornie a jejich jádra jsou jedlá.
d) Tinktura z vlašského ořechu je účiná pouze pokud je připravena z čerstvých zelených šlupek.
e) Budete potřebovat skleněnou nádobu kterou lze uzavřít a která má nějaký kohoutek a buďto vodku, nebo suchý gin 40%-50% alkoholu.
f) Také budete potřebovat igelitové rukavice, protože aktivní látka zvaná juglon barví prsty do černa.
g) Vystaven kyslíku, juglon mění barvu z čiré na žlutou, pak na hnědou až zčerná. Okrájejte slupku co nejrychleji a hned zanořujte do lihu, abyste udrželi čerstvost.
h) Tato várka během hodiny zežloutla až do hněda, ale do týdne byla více méně temně zelená.
i) Pokud je tinktura vyrobena takto z čerstvých slupek, zachová si zelenou barvu a je velice silná. V tom případě použijte pouze polovinu doporučené dávky.

Přeložil jsem to i s tím "kohoutkem" na odlévání dávek, ale šikovní si poradí třeba slitím hotové tinktury zpět do dopité flašky od ginu, či od jiné cílevědomně dopité lihoviny :angel: :pivko:

Co se týče kalifornského vlašáku, je samozřejmě ze všech vlašáků nejvlašákovatější a nejlepší a nejčernější, protože je co? Protože je Americký. Takže vyrabovat konto a hurá do Kalifornie si ušetřit na prodávané tinktuře :roll: Osobně bych risknul i kamenáče, jestli kdo ví, co jsou zač, tedy ty šlupky. Na louskání už nemám žubi.

S laskavým pozdravem, Slávek :D
Můžu poprosit o upřesnění množství kolik čeho a v kterém období je tedy vhodné tinkturu dělat? Děkuji předem

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

jani píše: Můžu poprosit o upřesnění množství kolik čeho a v kterém období je tedy vhodné tinkturu dělat? Děkuji předem
Nazdar Jani. Já jsem jenom přeložil titulky v tom videu a množství se tam neuvádí. Nicméně jsem pár receptů dohledal a vypadá asi takhle.

- Recepty se rozcházejí kdy sbírat a jak černý můžou už ořechy být, ale logicky, pokud je to černání známka neúčinnosti, tak definitivně z mé zkušensoti s vlašákama
- sbírat a udělat v době. kdy je jádro sice už utvořené, nikoliv v konzistenci želé, ale ještě s bílou, nezahnědlou slupkou. To už je dužina slupky dobře vyvinuta a řekl bych že zralá, ale ještě nezačíná hnědnout. Nebral bych nic, co bylo nějak poškozené a zahnědává, ale to se pokud já vím v tomto stádiu neděje, pokud není ořech něčím napaden a nebývají. Tohle se dápokud si dobře pamatuju ze svýho dětství odhadnou podle toho, že je lze celkem snadno odtrhnout od šťopky. Měli jsme, kde jsem vyrůstal, krásný a mohutný vlašák kamenáč, takže zde jsem měl příležitost to rok co rok sledovat a cpát se jima.

- Ořechy sesbírat se stromu, ne padavky.
- Omýt v čisté a nechlorované vodě.
- Osobně bych je okrájel, ale některé recepty to nevyžadují dělají tinkturu z celých ořechů.
- Alkoholu co nejmíň, jenom aby zakryl pokrájené slupky, nebo celé ořechy, ale co se krájí musí být okamžitě v alkoholu utopeno, než to začne oxidovat a tmavnout. Takže asi házet skrojky do alkoholu a popřípadě přidávat alkohol a držet při krájení slupky zanořené.
- Všichni to doporučují dělat do nějakého hrnce, ale osobně bych to udělal do sklenic(e) od okurek, aby se to dalo pořádně zavřít, protože
- Slupky se mají macerovat 3 dny při pokojové teplotě a alkohol ze špatně uzavřené nádoby jenom pod pokličkou bude dost rychle unikat.
- Hotová kapalina, tedy tinktura, se má slít do dobře uzavíratelné lahve a držet v lednici. (na takové účely mám vynikající zkušenost s lahvema od alkoholických nápojů se šroubovatelným uzávěrem.
- Jeden recept tvrdí, že je dobré tinkturu rozlít do povícero menších uzavíratelných lahví a držet na mrazáku. Hádám, že obsah alkoholu by dovolil to mít i na mrazáku ve skle. Do menších lahví doporučují pro to, že při každém otevření se mění vzduch v lahvi což prý podporuje oxidaci tinktury, ale to bych viděl jako daleko menší problém než použít jakkoliv začernalé ořechové slupky.

Jeden recept doporučuje přidat lžičku kyseliny askorbové, že prý předchází okysličování tinktury, ale jako většina se nezabývá tím, do kolika tinktury. Jsou to všechno velice bajvoko recepty.

Clarková tvrdí a asi má recht, že jenom ořechová tinktura moc neřeší, protože se nedostane ke všem stádiím prasitů. Vyloženě doporučuje použití trojkombinace ořechové tinktury, pelyňku a hřebíčku zároveň, protože každá složka ničí jiné vývojové stádium prasita.

Co se týče pelyňku, Clarková si moc nevymýšlí a doporučuje artemisia annua nebo artemisia absinthe. Co jsem ale viděl jinde, je to všecko poněkud jinak.

Nikdo není schopen zaručit obsah účinných látek v jakékoliv bylině jakéhokoliv druhu díky neschopnosti přesně dodržet podmínky půdy, sezóny a kdo ví, čeho ještě. Ačkoliv je všeobecně na snadě, že různé druhy pelyňku mají různý obsah účinných látek, pokud jsou pěstované za stejných podmínek, je to nutně jinak, pokud jsou pěstované za různých podmínek (například stejný druh aloe vera vykazuje až 20ti násobný rozdíl účinnosti podle podmínek pěstování). Vzhledem k tomu, že všechny pelyňky jsou silně antiparasitické, považoval bych za rozumné schrastit co je a spíše si nalézt dávkování podle vlastní zkušenosti těsně pod hranicí zhulákání se, ať už jde o kterýkoliv pelyněk. Z tohodle se podomácku věda dělat nedá, pokud vůbec.

Co se týče hřebíčku, o něm je tu informace habaděj.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
jani
Zasloužilý člen
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Příspěvek od jani »

Ahoj Slávku, opožděně ti chci mnohokrát poděkovat za moudra a čas, je mi to přínosem. Ještě chvíli počkám a pak se pustím do práce s tinkturou. Ještě jednou velký dík. Se ke mně doneslo, že tě zaujala megaskorbická léčba, mě to leží v hlavě už několik měsíců, ale nemám odvahu to uskutečnit, chybí mi ne zrovna laciná utzv čistička. Jestli to zkusíš, dej mi prosím vědět, ingredience jsem si posháněla už dávno, takže pokud by to fungovalo, zainvestovala bych i do čističky. Držím pěstičky :good:

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

jani píše:Ahoj Slávku, opožděně ti chci mnohokrát poděkovat .... Držím pěstičky :good:
Nazdar Jani, taky dík :D za ty pěstičky. Co je drahá ultrazvuková čistička? Teď koukám na Ebay a 25 dolarů, tedy nějakých 450Kč to zalepí plus poštovné. http://www.ebay.ca/itm/NEW-Quiet-Ultras ... 3cc8b2a19c i do Evropy. To mi zas tak moc nepřipadá. V Česku trochu víc, ale taky asi snesitelné. http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=ult ... 20cisticka Jinak co jsem početl už kdysi na Paulinga, do žíly v "děsných" dávkách to určitě na hodně věcí pracovalo a oficína to zazdila naprosto a totálně zamlžujícíma klinickýma studiema s ani ne desetinovými dávkami. S tím liposomatickým céčkem už jsem na to narazil už dřív, ale nestudoval. S tím, co mi poslal Pavel a co jsem i přidohledal to nevypadá jako vtip a rozhodně bych to viděl jako velice pozoruhodný vynález a metodu užívání a čert ví, jestli by se takto daly zpracovat i jiné vitamíny a kdo ví co. Zároveň se mi nelíbí ty komerční doplňky jak cenou, tak tím, že to jsou tablety. Nedává mi to smysl a dělat to doma se skutečně dá a návody jsou. :shock: Z Hong Kongu na Ebay http://www.ebay.ca/itm/Ultrasonic-Jewel ... 2a200ad7e8 dokonce za 30 americkejch i s poštovným z Číny do Ameriky.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Ing. Bláhová dokonce už i na Novinkách:

http://www.novinky.cz/zena/zdravi/27334 ... u-nas.html

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
mekac
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mekac »

Palo, článek už byl stažen,
vysvětlení zde: http://www.novinky.cz/zena/zdravi/27369 ... rnici.html

odborníci to vysvětlili 8)

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

mekac píše:odborníci to vysvětlili 8)
Ano, odborníci, kteří umí jen léčit, ale uzdravovat se jim nějak nedaří ;) Čert je nám byl dlužen ;)

Právě od těchto "odborníků" odchází "hypochodři" k Hance Bláhové a až ta je dokáže zbavit "hypochondrie" za pomocí vlastní diagnostiky a odpovídajícímu postupu při řešení nadiagnostikovaných zdravotních problémů.

Tak kdo je tedy odborník? ;)

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Přidávám opět něco od Hanky...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Opět H. B.

Gaia
Zasloužilý člen
Dal: 244 poděkování
Dostal: 57 poděkování

Příspěvek od Gaia »

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Opět další případ H. B.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Opět další případ H. B. ;)

lena

Příspěvek od lena »

Palo píše:Opět další případ H. B. ;)

Ahoj Palo,

jednou jsi sem dal dokument o pani doktorce Fonk z Nemecka.
Tak jsem ji kontaktovala a dala me adresy kam se mam obratit. Byla jsem na diagnostice
a paraziti skoro stejni jako pri oberonu v Praze. Zde je ale dobre, ze ti take da moznost jak se vylecit a jak vse zlikvidovat.

Doporucila me cesol 1 davky po sesti tabletkach a po 10 dnech opakovat. Mela jsem jeste nejakou mrchu a to jsem byla nekolikrat na plazme. Takze mam pocit, ze ta plazma neni az tak spolehliva. Ale to je jenom muj nazor, mozna ze je to opravdu zcela jinak.

Dalsi vec jako nosody tech potvor co se v tele nachazeji, je to upraveno na zpusob homeopatie, coz je velmi efektivni a take nejaka homeopatika v jednom komplexnim prostredku. Takze se asi neco musi zmenit. Take me namerila latku Benzpyrenum, ktera se muze pry dostat do tela grilovanim, zuhelnatelnenim jidla, tuku, nebo uzene maso. Teda nevim, kdy jsem tohle jedla, snad nekdy v detsvi? Tezko rici. Toto svinstvo se drzi v tkani a vyvolava rakovinu. Sice ji nemam, ale porad bojujes proti necemu podobnemu, a nebo z toho neco podobneho take muze vzniknout. Dnes uz po par davkach komplexniho prostredku mam pocit, ze pyzamo bylo citit opravdu jako po necem takovem. Takze to pracuje opravdu efektivne.

Takze muzu jenom rici, ze pracuje velmi dobre. Zatim jsem na zacatku a na kontrolu jdu asi za 3 mesice.

Divala jsem se na video pani Dr.Fonk na internetu a pracuje opravdu velmi zajimave. Ale nove pacienty asi uz nebere, nebot me doporucila na dalsi kolegyni.

trebas to bude nekoho zajimat:

video-link:

http://www.dr-fonk.de/impressum.htm

Timto ti chci podekovat za informaci prave o teto doktorce, jinak bych se k ni nedostala ci k jeji kolegyni.

A mas za to bodik :good:

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“