Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%

Celkem hlasů: 552

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Slavek Krepelka »

anlien píše:to: Slavek Krepelka - a aký mám dôvod zavádzať?
To sice nevím, i když silně tuším. Co však vím je, že to tu děláš už roky. Proč, to taky nevím, ale silně tuším.
anlien píše: To, že v Bangkoku vo veľkých lekárňach nieje Praziquantel je skratka fakt!
Tak nám to nějak dolož, ten fakt. Já zase vím, že Čína a Indie jsou největšími výrobci na světě kdejakých léků a do Thajska není daleko. Pokud v Bangkoku skutečně antihelmetika nejsou v lékárnách k dostání, jsou za tím důvody politické, nic jiného, ale dolož.
anlien píše: Niekedy nieje odveci použivať hlavu a neveriť každej somarine a priekupníkovi na internete.
Není hlava jako hlava Neoši a použítí bývá taky různé. U mnohých je dobrá jenom proti dešti v krku. Osobně jsem nakoupil přes internet spoustu věcí, od pneumatik přes elektroniku až po léky a semínka a to i z Asie a z nějakých 60ti objednávek jsem si naběhl jednou. Když se podívám, kolikrát jsem si naběhl v kamených obchodech a koupil něco, po čem nic nebylo, není to tak špatné skóre.
anlien píše: ... Stači si do vyhladávača zadať antihelmintika typu Praziquantel v SR a hneď vám vyhodí meno pochybného liečiteľa z Rimaskej Soboty, ktorý ich predaj a
inzeruje na každom fóre.
A v čem je jako pochybný? Dej to sem a já si tu jeho pochybnost zjistím. Ono když je někdo pochybný, hodně rychle se to rozkecá.
anlien píše: Človek ktorý sem príde s vlastným názorom je hneď očierňovaný a pokladaný za "prudiča". ... .
Zkušenosti Neošu. Chodí sem i takoví, kteří tě znají už natolik dobře, aby věděli s jakým nesmyslným charakterem maj tu čest, i když si dáš konečně majzla na pravopis. Měl bys nám být vděčný, že jsme tě konečně dohnali k tomu, aby ses začal snažit a psát správně slovensky. Možná než umřeš, budeš to zvládat i od ruky. Nemáš z toho radost, že jsme tě společným úsilím naučili něco, co nezvládla ani škola a během pouhých pěti let? Teď ještě tě dokopat k tomu, aby ses začal chovat jako člověk a máme všici vyhráno. :D

Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Zuzula
Nový člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 2 poděkování

Příspěvek od Zuzula »

Dobry den vsetkym.
Ospravedlnte, ze pisem bez interpunkcie, ale nemam vhodnu klavesnicu. Konecne sa mi podarilo docitat na koniec vlakna a som velmi rada, ze som nan vobec natrafila. Vela som sa naucila, ale vela som bohuzial aj hned zabudla, co je moj problem poslednej doby sustredit sa a udrzat myslienku :-( Tusim, ze za to mozu parazity. Potrebovala by som poradit, lebo moj zdravotny stav sa neustale zhorsuje a ja napriek precitanemu vlaknu a prilozenych dokumentov neviem kde zacat. Moj zdravotny stav nebol nikdy ziadna vyhra. Od detstva som anemicka a stale bojujem s nejakymi zapalmi (chronicka angina - nasledok vybrate mandle, chronicky zapal mocoveho mechura - presiel ked som zacala pit vela cistej vody a nesladenych bylinkovych cajov, chronicky zapal prinosovych dutin - trva). K tomu ma dlhe roky trapia vselijake kozne problemy ako seborea, psoriaza - nikdy nie vo velkom ale v podstate stale mam kde tu male loziska, ktore sa obcas zväcsia a obcas zasa zmensia. K tomu dlhe roky vselijake alergicke prejavy, ale kedze ziadne testy alergiu nepotvrdili, tak s tvrdenim, ze budem asi skryta alergicka dostavam cele roky antihistaminika. Posledne roky pocitujem stale väcsiu unavu (nemam ani 40 rokov) a moja mama ma viac energie a vitality ako ja. Napriek tomu, ze mam dostatok pohybu a stravujem sa a zijem stale zdravsie a zdravsie, moj stav sa stale zhorsuje. Najviac mi dali zabrat posledne dva roky. Najprv sa mi na jar minuleho roku zacalo objavovat nieco ako zihlavka. Cervene svrbive flaky, ktore boli na dotyk horuce a niekedy aj trocha vystupene. Zvysili mi davky antihistaminik, ktore ma este viac utlmili, ale svrbive flaky neodstranili. Ked ma minulu jesen druhy krat odviezli na pohotovost s nevydrzatelnou bolestou v podbrusku, tak objavili, ze mam miesto vajecnikov dve endometricke cysty (prvy krat ma poslali domov bez sono vysetrenia s antibiotikami a tvrdenim, ze to bude zapal vajecnikov). Po prehliadkach u viacerych doktorov som sa vo february dostala na operaciu do NOU v BA. Kedze mi po objaveni loziska endometriozi na hrubom creve odoperovali cca 14 cm, tak som po operacii bola niekolko dni len na infuziach. Paradoxne som sa tieto dni citila ako vymenena. Mala som kopec energie, nic ma nesvrbelo a na druhy den som uz behala so infuznym stojanom a vyzivkou rovno do zily po chodbach nemocnice. Hned prvy den ako som zacala prijimat potravu ustami sa mi vsetky moje problemy zacali vracat. A to som prvy den len pila bujon. Zacala ma svrbiet koza pod leukoplastmi, zvysovala sa unava a znova vyskocili loziska psoriazi. Tak som po navrate domov vymenila alergologicku-imunologicku a zacala patrat po pricine. Bohuzial podla vsetkych vysetreni som uplne zdrava. Mama (destska sestra) povedala, ze v predoperacnych vysledkoch krvi mam zvysene EOZ 7,6 (normal 0-5) a ze by to mohli byt parazity. Tak mi doktorka na naliehanie s nechutou zobrala az jednu vzorku na rozbor a samozrejme nic nenasli. Takze menila znacky antihistaminik, co mi vobec nepomohlo, len ma niektore uspavali menej a niektore viacej :-( tak som ich vysadila uplne... Napriek tomu, ze som ich brala zacali ma tohto roku aj palit a svrbiet oci. Hlavne rano ked vstanem. Nemam ich cervene, len ma v nich reze a tecu mi slzy. Takisto ma zacali pobolievat klby, takze rano niekedy neviem otvorit päst a natiahnut prsty a vecer ked sa postavim z gauca, tak sa niekedy rovno posadim naspät, lebo ma klby strasne zabolia a musim si ich najprv trosku rozhybat, kym sa znova postavim. Kedze podla vsetkych lekarskych vysledkov som zdrava, mam pocit, ze parazity vyuzili moj slaby IS a trosku sa premnozili. Chcela by som vas poprosit o rady, ci neviete o nejakej spolahlivej diagnostike v BA, aby som sa dala vysetrit a vedela s akymi druhmi mam tu cest. Pripadne ak viete podla mojich priznakov co by to mohlo byt, tak mi poradte, ktorymi liecivami, bylinkami a kurami zacat. Zatial mi lekarka dala len Vermox. Som jej povedala, ze mam doma psov (to som neklamala) a ze som videla divne cervikove utvary v stolici (nerada klamem, ale povedala som si, ze ucel sväti prostriedky). Vopred vam dakujem za akukolvek radu a pomoc.
Pekny den Zuzula

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Zuzula píše:Dobry den vsetkym.
Nazdar Zuzulo. Pokud máš problém se soustředit, čím víc informace, tím to bude horší se v ní vyznat. Nejlépe asi krůček po krůčku. Dohledal bych si některého z uživatelů, který si tím odparazitováním prošel s tím, že mu to udělalo dobře a že z něj něco vypadlo, vytáhl bych si z textu jeho či jejích příspěvků co vlastně udělal(a), čím se cpal(a), jak moc jak často a pak bych udělal totéž. Navíc by ti dotyčný(á) asi ještě i poradili přes SZ (soukromá zpráva), což je vnitřní email na fóru a okýnko sz najdeš pod každým příspěvkem.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Kacaba
Stálý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 31 poděkování

Příspěvek od Kacaba »

Ahoj Zezulo,
problémy s kůží může způsobovat vlasovec, ale těžko říct ... Brát antiparazitika bezhlavě nemusí mít ten správný efekt. Nechceš se nechat změřit na Salvii či jiném přístroji? Zkusila bych taky napsat paní Bláhové, třeba Ti poradí. Taky jsem jí psala, když jsem nevěděla co a jak. Držím palce!!! :)

Gaia
Zasloužilý člen
Dal: 244 poděkování
Dostal: 57 poděkování

Příspěvek od Gaia »

No třeba také ...
http://www.jukl.cz/protiparazitalni-balicek/d-70716/
MMS, homeopatické psorinum...
ale jde to pomalu

alfka
Starší člen
Dal: 25 poděkování
Dostal: 231 poděkování

Příspěvek od alfka »

Ahoj Zuzulo :)

rada bych ti poradila, ale jednoznacne potrebujes odborníka, který dokáže sestavit důmyslný plán jak postupovat a který má velké zkušenosti s parazitama, přes viry, bakterie, hormonální systém až po imunitní systém...
Určitě napiš, tak jak jsi napsala sem paní Ing. Bláhové, sice co vím naposled měla stopstav, ale určitě ti odpoví a doporučí kolegu ve tvém okolí.
Ještě jí napiš, jaké máš trávení a jak probíhá kvůli endometrioze menstruace, kde te bolí, nebo tlací, jestli je to v tom období horší atd.
Taky jestli máš nejaké potravinové alergie nebo se nad tím nikdy nikdo nezamyslel a nedelal žadne testy...
Psoriáza je autoimunitní onemocnění a když se najde příčina autoimunitní reakce, která se následne zneškodní a telo se vycistí, sama se vypne.
S tím jde ruku v ruce i bolest kloubů.
Příčinu bohužel neznám a neznám ani parazita který ji spouští. Je potřeba ho důkladne dohledat a s tím i vsechno co s tím souvisí, to znamená viry,streptokoky, stafylokoky atd.
Hlavne to pak chce klid a perfektní plán, kde začít a čím skončit, aby to imunitní systém zvládl v pohodě a postupovat podle mozností a naslouchat vlastnímu telu.
Co se týká s očí, mela jsem stejný problém jako ty, na to mi pomohl Ivermectin jelikož jsem tam mela mikrofilárie a pomohl mi taky Zapper.
Ale to není podstatne, v tvem tele bude neco mnohem zapeklitejsiho co se týká střev, moč. mechýře a gynekologických záležitostí, tak že se ti rozjely hormony.
Taky asi candida, ale nejsem doktor, i kdyz bych ti moc ráda poradila.
Kdybys potřebovala a od paní Ing. Bláhové nedostlala žádné doporučení, čemuž neveřím, muzu ti poslat kontakt na jednu paní, která se tímto také zabývá.
Je to 30km od Bratislavy, směr Malacky, ale netuším na čem měří a jak je dobrá -jenom jako plán B, abys mela jiskru nadeje, ze kdyby nic, tak je pomoc na blízku.
Treba nakonec, i kdyz to vypadá složitě, bude mít vsechno jednoduché řešení a budes brzo zdravá.
Držím ti pesti, brzo napis jak se ti daří.
Ahoj Alfka.

Zuzula
Nový člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 2 poděkování

Příspěvek od Zuzula »

Ahojte, dakujem vam velmi pekne za rady. Skusim napisat pani Blahovej a samozrejme mail doplnim o tazkosti na ktore som zabudla, ako dlhorocne palenie zahy, hlavne po jedle a takisto mam od detstva stale chut na sladke a neviem sa tych sladkosti dojest. Teraz, ked ma prepadne chut na sladke, tak sa ich snazim nahradzat ovocim alebo medom. No a este takmer cely zivot cakam, kedy prestanem mat plet ako pubertacka a napriek vsetkym moznym prostriedkom, postupom a recepturam to akne stale mam. Idem sa teraz pustit aj do citania ostatnych vlaken, urcite tam tiez najdem uzitocne informacie :-)

Pekny vecer a vela zdravia vsetkym. Ciao Zuzula

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Zuzula píše:Ahojte, dakujem...
Souhlasím s Kacabou, vlasovci... Ty dělají i ty problémy s dutinama. Zřejmě toho bude víc, ale pročistit se Ivermectinem a Hetrazanem by neuškodilo... Žel s dávkováním Hetrazanu nepomůžu, ještě ho moc dobře neznám, vlastně tahle kúra čeká i mě, až dorazí Hetrazan (začátkem příštího týdne).

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Joy
Stálý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od Joy »

Pekné ráno, Zuzula. V Bratislave pracuje Mudr. Jana Machácková. Nájdes jej stránky na nete. Urobí ti meranie, ktoré je ale dost drahé 70 eur. Poradila mi ju pani Bláhová, nakolko ona je velmi vytazená. Zároven si pozri aj stránky pána Zajícka, nájdes tam vela skúseností a mozností ako sa do liecby pustit. Mne obidve fóra velmi pomohli. Drzím palce, ver vela z nás sa dostalo z poriadnych srabov, zvládli sme to a zvládnes to aj ty. Ahoj

honza_ku
Stálý člen
Dal: 24 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Příspěvek od honza_ku »

Zuzula píše: mam od detstva stale chut na sladke a neviem sa tych sladkosti dojest.
Můžu potvrdit ze své vlastní zkušenosti, že jsem měl stejné záchvaty žravosti sladkého. Přešlo mě to po Albendazolu, kterým jsem začínal svou kůru (3 dny po 2-0-2). Tedy souhlasím s ostatními, že problémy s kůží a dutinami, vlasovec, tedy IVE a DEC (Hetrazan), ale dle toho, co popisuješ si myslím, že potřebuješ také pročistit žaludek a střeva, že tam bude také problém.
Já se snažím postupovat tak, abych si nejprve vyčistil GI trakt a teprve pak útočit širokospektrými antihelmintiky, jako jsou Ivermectin a Praziquantel. Praziquantel si nechávám na konec, protože se dostává až do mozku a tak bych rád, aby musel ničit co nejméně a herx reakce byly co nejmenší.

A ještě jeden poznatek, pokud máš filárie (vlasovce), tak pro zvýšení účinnosti léčby pomocí DEC se doporučuje při kůře pobírat Doxycyklin, který zabírá na Ricketsie a Wolbachia, což jsou symbionti žijící s filáriemi v "přátelském objetí a navzájem se podporují" a pokud je Doxycyklin pobije, tak filárie jsou pak lépe ničitelné (přikládám pro info). To se může hodit i Palovi, když bude testovat DEC, já se k tomu bodu budu teprve dostávat za nějakou dobu. Nicméně studia a informací není nikdy dost ;-) Od toho to fórum tady je. Díky za něj.

Tak ja píše Joy, tady je to docela přehledně pro první počtení: http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic ... 5#paraziti
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Cizákům zmar! ;-)
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

honza_ku píše:...pokud máš filárie (vlasovce), tak pro zvýšení účinnosti léčby pomocí DEC se doporučuje při kůře pobírat Doxycyklin, který zabírá na Ricketsie a Wolbachia, což jsou symbionti žijící s filáriemi v "přátelském objetí a navzájem se podporují" a pokud je Doxycyklin pobije, tak filárie jsou pak lépe ničitelné (přikládám pro info). To se může hodit i Palovi...
Včera jsem byl na diagnostice u Adély Strážnické a Ricketsie a Wolbachia nebyla nalezena...

Co bylo diagnostikováno:

Plasmodium malariae
- pouze tato, druh Ovale jsem zřejmě již zlikvidoval. Mám podezření, že to bylo po homeopatikách Natrum Muriaticum 30CH či Arsenicum Album 15CH s následující horkou koupelí. Pozn. Ars. Alb. ruší účinek Natr. Mur., nekombinovat tedy

Dirofillaria repens
- tyhle bestie mi zřejmě dlouhodobě způsobujou moji chronickou rýmu. Doufám, že Hetrazan tohle vyřeší.

Toxocara (cati, canis... larva migrans)
- prý pěkná bestie, cestuje všude možně, může se dostat i do oka... Zatím pouze slinivka a žlučovod... Budu řešit později...

Neisseria meningitidis
- zřejmě dočasná potvora, kterou jsem chytnul v poslední době a brzo zas zmizí... Mimochodem tohle zřejmě vyřeší MMS / VMS.

Kingella
- asi taky něco dočasného, podobně jako předchozí ;)

Jinak nic dalšího nebylo diagnostikováno :)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
honza_ku
Stálý člen

Příspěvek od honza_ku »

Palo píše:Jinak nic dalšího nebylo diagnostikováno :)
Gratulace! :eclap:

Cizákům zmar! ;-)
honza_ku
Stálý člen

Příspěvek od honza_ku »

Palo píše: Dirofillaria repens
- tyhle bestie mi zřejmě dlouhodobě způsobujou moji chronickou rýmu. Doufám, že Hetrazan tohle vyřeší.
Ještě reakce k tomuto (chtěl jsem se podívat, co přesně to Palo "smrká" ;) ) a našel jsem zajímavý článek z roku 2007, kde je na konci uvedeno (pro pochybovače a pro ty, kteří tak jako já, velice chutnají komárům):
"V posledních dvou letech provádíme na území ČR, konkrétně v oblasti soutoku Moravy a Dyje studii, která sleduje rozšíření tohoto onemocnění v populaci psů. Úzce spolupracujeme s oblastními mysliveckými sdruženími na Břeclavsku (Lanžhot, Tvrdonice, Charvatská Nová Ves, Moravská Nová Ves, Hrušky, Stará Břeclav atd.). Dosud jsme vyšetřili celkem sto čtyři loveckých psů různých plemen a různého věku. V krvi osmi jedinců z tohoto souboru jsme potvrdili přítomnost mikrofilárií Dirofilaria repens (viz obrázek č. 2). U jednoho jsme rovněž prokázali dospělce Dirofilaria repens v podkoží (viz obrázek č. 1). U sedmi dalších jedinců jsme navíc serologicky prokázali antigen Dirofilaria immitis. Jednoznačně lze tedy konstatovat, že dirofilarióza je aktuálním problémem v této oblasti a vzhledem k opakovaným komářím kalamitám je velmi pravděpodobné její rychlé rozšíření do dalších míst v ČR."
http://www.toller.cz/view.php?cisloclanku=2007070001

Cizákům zmar! ;-)
alfka
Starší člen
Dal: 25 poděkování
Dostal: 231 poděkování

Příspěvek od alfka »

Ahoj všem,

koupila jsem si Regenu a je v ní první díl na téma vlasovci, ukázka zde http://www.e-regena.cz/?p=2080
celý clánek má 3 strany- z toho i neco o skrkavkách.

Mejte se, Alfka.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

honza_ku píše: ..... a našel jsem zajímavý článek z roku 2007, kde je na konci uvedeno (pro pochybovače a pro ty, kteří tak jako já, velice chutnají komárům): ....
Jo, a pak tu někdo kafrá něco o střevních testech atd. stejně jako MuDři. Dík i Alfce a ahoj, Slávek.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“