Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Živá a mrtvá voda

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
django1
Zasloužilý člen
Dal: 4 poděkování
Dostal: 60 poděkování

Re: Živá a mrtvá voda

Příspěvek od django1 »

15A 600V - to bereš z trakce ? To není nic na takové domácí žvýkání :D

Zkus se podělit o své zkušenosti namísto hlásání své pravdy. Jsem huhu
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Příspěvek od la »

django1 píše:15A 600V - to bereš z trakce ? To není nic na takové domácí žvýkání :D
No je to hodnota maximální co vydrží ten usměrňovací můstek,tak že má značné rezervy ani se nezapotí ,odběr je podle toho jak se namíchá elyt :laugh: Když se člověk neodhadne a spěchá, :laugh: :smoke: je to hukot.Vyhlazený je to kondezátorem 470 mikrofarad na 400V takže nějakej joule do rezervy tam ještě je :D
Zrání neboli sycení této živé vodičky turbo, by mělo probíhat bez uv záření ,obvykle dosáhne za 6 hod ORP -700mV a životnost udávaná je v chladniče cca3 měsíce,ale láhve se musí po otevření spotřebovat,tak že menší láhve ,přes Pet lahve to H bohužel difunduje za několik dní dokonale do okolí.Přitom to zpusobí v láhvi pet podtlak a docela zajímavé nerovnováhy poteciálů v kapalině o místy opačné polaritě.Pelflaška se trochu i podtlakem zbortí.
:D
PS:podrobněji http://www.o8ode.ru/article/energo/ovp_water/closed.htm

haluzakfest
Starší člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 50 poděkování

Příspěvek od haluzakfest »

Igi píše:Tak kolik to žere zjistíš relativně jednoduše...

J, dik za reakci bezpečnost jsem ale zjistil že fak opatrnost je nutnost !! A to i ti kerym se nic stát nemuže nejsou přece blbí :D.. to neni o blbosti ale muže nastat situace kdy nebudete zrovna fit ale unavení :D a přitom se povás chce moc věcí a začnete nestíhat a všechny řešit naráz a měl jsem namále.. blbec.. pár cm rukou od vody až mě zamrazilo vzádech jak sem si řek tyjo dyť jeto zaple ty vole ! :D a no prostě vtom spěchu jsem zapoměl nato že jsem to zapínal a běží to už a chtěl jsem tu elektrodu "poupravit" a zapnout do zasuvky.. vubec bych neřek že ktomuto muže dojít... naštěstí jsem tu pracku nestrčil dote vody ale to byla taky náhoda otázka vteřiny a už bych sebou mrskal.. pořád nějak přemyšlim jak to i s 220V udělat tak aby prostě nebylo možné úrazu.. představy bych měl ale jsem líný jako prase :D mno času dost.. snad
poota píše:
haluzakfest píše:... ikdyž otéto vodě moc nevím ..
Že o té vodě moc nevíš bude nejspíš tím, že sis o ní zatím pořád ještě nic nepřečetl
Přitom i tady je toh..
Mno tak sem si právě toho přečetl, poslechl, shlédl, kdovi co eště.. jo ! eště i vesnech sem oni přemyšlel :D ale pořád semi dotoho pátrání pletou ty kraxny za 20 a vice a další a další jenom zbytečne informace.. poté čr je s informacema o 10let vzadu neli víc, pak tu je část těch hňupů co otom roznáší desinformace. No a myslím že než aby se mi za dobu čtení a hledání poškodilo nevědomky zdraví tak, je i na místě člověk s radou. Nevím jak tobě ale mě by bylo blbě ztoho že by se někdo dojebal a já tomu moch jen pár bouchama do klavesnice zabránit... Jinač tak nějak posloucham instinkt a selsky rozum..měj se.
la píše:
Tak jsem se nato podíval a zajímavé no :D ale absolutně nemyslitelné abych si toto pořizoval... právě se snažím dělat conejednodušeji a hlavně nejlevněji to de.. a jako vyzkoušel bych to rád :D ale prozatim stačim no občas ne :D pobírat informace ty základní :D nebo nevim jak to nazvat.. .a teda když to sleju dokupy nevznikne zpět voda puvodní joo ? :) ale myslím že by seto od ní ńějak zásadně nelišilo .. ale kdovi

tvuj dalši přispěvek je už troško předemnou :D k tomuto výtvoru nemám prostředky snad časem.. a vubec nasraty když mi sdělíš veškeré informace ty nejzásadnější a nejdůležitější které jsi o této vodě zistil, měj se

jinač to piji téměř pořad.. střidam pouze s minerálkama atd... normalní vodu nee... a mrtvou používam na ksicht a na veškere jakékoli oděrky. výplach huby.. vlasy atd. No všude je dobrý výsledek.Udělal jsem takový test a do té vody jsem nalil ph kapky a zapnul a sledoval jak se mění ph na obou stranách a tudíž jsem zhruba zjistil jak dlouho to trvá a hodinku minimálně a pokud chcete conejsilnější tak klidně 3. Dík všem za rady a zase sem někdy zabloudím.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

haluzakfest píše:... naštěstí jsem tu pracku nestrčil dote vody ale to byla taky náhoda otázka vteřiny a už bych sebou mrskal..
... moc koukáš na americký filmy ... :D ... pokud by ses totiž při vnoření ruky do roztoku zároveň nedotýkal ničeho uzemněného (příp. připojeného k jiné fázi ve stejné sdružené soustavě ... :lol: :lol: ), tak by se Ti relativně nemělo nic (moc) stát (byť při splnění určitých podmínek bys ji "koupil" i tak) ... 8) ...... na setkání to "naživo" klidně předvedu (Jeffe, prosím o plastovej kýbl, flexo šnůru nebo ještě lépe o prodlužovák s "vícepsem" ... + vadasku s fázovkou, dík) ... ale doma to prosím raději nezkoušejte !!! ... ;) ...
haluzakfest píše:.. pořád nějak přemyšlim jak to i s 220V udělat tak aby prostě nebylo možné úrazu..
... jednou ze základních možností je použít oddělovací transformátor 230V/230V ... už ten samotný eliminuje většinu rizik ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Igi
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 12 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igi »

to A(&F): Sice máš pravdu, ale je to takový "o hubu" na jednu věc zapomeneš nebo si něco neuvědomíš, kterou podmínku jsi nesplnil a v lepším případě tě to pokope.
Jinak nevíte jestli by výroba šla i s 12V ? Je mi jasné, že to bude pak trvat dýl, ale jestli vůbec takové napětí bude mít "sílu" protlačit ty ionty do správné nádoby.

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Sice máš pravdu, ale je to takový "o hubu" na jednu věc zapomeneš nebo si něco neuvědomíš, kterou podmínku jsi nesplnil a v lepším případě tě to pokope.
... jo, kdo s tím zachází s tím také schází ... a elektrický proud ná lidi k smrti rád ... :D :D :D ...

... proto také doporučuji ten oddělovací transformátor pro galvanické oddělení "živých částí" (tj. těch neizolovaných), kterýžto eliminuje většinu nejhoršího rizika, což je nechtěný dotyk na fázi ... ale asi nejideálnější je mít výrobník LDW (live-dead-water :D) zakryt nevodivým víkem na pantu, kterým se aktivuje spínač (dvoucestné spínací tlačítko s patřičným IP krytím, ovládané výstupkem krytu, aby nemohlo dojít jeho náhodnému stisknutí), jenž je umístěno na boku nádoby (tj. na druhé straně než jsou panty deklu) ... = při odklopení krytu se tlačítko automaticky uvolní a přeruší tak přívod napětí k elektrodám ... :idea: ...

... také by možná pomohl velký výrazný nápis s vykřičníky na víku "Před odklopením odpoj zařízení ze zásuvky :!: :!: :!: " ... a pak už to jenom dodržovat ... ;) ...

RE 12V: ... zcela určitě by šlo použít i 12V, ale proč rovnou nepoužít vyšší napětí až velikosti 60V, které je rovněž považováno za bezpečné pro prostředí zvláště nebezpečné (voda, mokro, korozivní prostř. atd), a to i dle vyhlášky 58/78Sb ... 8-) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Igi
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 12 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igi »

ale proč rovnou nepoužít vyšší napětí až velikosti 60V
No protože mám zrovna jen 12V doma :D . Pak nikde jsem za přijatelnou cenu neviděl takové trafo aby mělo vyšší napětí než 15V. Ani nevím z čeho bych nějaké trafo s vyšším napětím mohl vymontovat.

A(&F)
Zasloužilý člen

Oddělovací trafo na 60V ...

Příspěvek od A(&F) »

... máš-li k dispozici více traf, jejich sekundáry můžeš spojit do série ... a pokud je budeš mít správně fázově orientovány, tak se jejich napětí sečtou ... ;) ...

A(&F)
Zasloužilý člen

Oddělovací trafo ...

Příspěvek od A(&F) »

Igi píše:Ani nevím z čeho bych nějaké trafo s vyšším napětím mohl vymontovat.
... např. mohl by sis ho snadno vyrobit úpravou transformátoru z vyhozené mikrovlnky ... odstranit (vyřezat) původní sekundár a namísto něj namotat nový z izolovaného drátu (nejlépe licny, líp se protahuje) ... vzhledem k ploše sloupku trafa to jde poměrně snadno, jelikož je to necelý 2 závity na volt ... pokud by tě to zajímalo, můžu se rozepsat ještě více ...

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Příspěvek od la »

haluzakfest píše:a teda když to sleju dokupy nevznikne zpět voda puvodní joo ? ale myslím že by seto od ní ńějak zásadně nelišilo .. ale kdovi
Mno podle mě vznikne tohle, protože voda prošla zvýšenou teplotou v tomhle případě na fotce varem, tak stratila strukturu ,vlevo je (elyt)voda nasycená kyslíkem, uprostřed je vlastně BP to co prosáklo s obou válců a v pravo (elyt)voda nasycená vodíkem.Čím vyšší teplota tím míň plynu v sobě udrží a více se naruší vodní struktura .Takže probubláním čistého vodíku do studené vodovodní vody která má hodnotu ORP +50mV se př 50ml H na 0,5l vody napětí změní v uzavřené nádobě, za dvě hodiny v chadničce na mínus 561mV(měř.přístroj pracuje s elektrodama stříbro a KCL takže se musí o 200 mV posunout, aby výsledek byla standartní hodnota napětí o proti H to je uznávaná nula).
Od vědů mě zcela fascinuje tahle literatura :laugh:
http://www.sysifos.cz/index.php?id=slov ... %E1%20voda
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

la píše: Od vědů mě zcela fascinuje tahle literatura :laugh:
Myslím, že jména autorů odkazů vše vysvětlují :laugh: :laugh: :laugh:
Odkazy: Kolektiv autorů: Alternativní medicína, možnosti a rizika
Koryta: Ionty, elektrody, membrány. Academia, Praha 1980
Lakota V:: Živá a mrtvá voda. Zpravodaj SISYFOS 1, 1/1995

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Noel
Nový člen

Příspěvek od Noel »

ahoj, měl bych dotaz ohledně živé vody, dneska sem ji poprvé koštoval - měla takovou zvláštní pachuť, zpočátku se to dalo, ale co sem se dostal do poloviny sklenice, tak sílila, nevím co to bylo...možná květináč, částečky kalu ...

samozřejmě jsem ji dal na 24 hodin odstát...avšak když jsem ji slejval z flašky tak se ten kal trochu rozvířil a některé částečky (vypadají jako vločky) se dostali do sklenice, ze které sem pil

nevíte někdo, jsetli by se to dalo přes něco filtrovat - nějaké plátýnko...??

zajímalo by mě také, jaké tady máte zkušenosti s výrobou ž/m ohledně různých druhů vod - městkská z kohoutku (chlórovaná a bůhvícoještě...), pramenitá apod. napadlo mě ji zkusit vyrobit z dešťový vody, samozřejmě převařený

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Noel píše:nevíte někdo, jsetli by se to dalo přes něco filtrovat - nějaké plátýnko...?
Docela dobře se to filtruje přes smotek vaty vložený do nálevky, chce to ovšem filtrovat tak, aby byla hladina nalévané vody stále nad ním.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Filtrování přes vatu ...

Příspěvek od A(&F) »

... filtrování přes vatu nedoporučuji ... uvolňují se z ní totiž velmi drobná vlákénka, která posléze začnou v přefiltrovaném roztoku zahnívat ... z tohoto důvodu vatu nepoužívají např. akvaristé, kde navíc dochází i k zachytávání vláken v žábrách a následnému úhynu rybek ...

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Filtrování přes vatu ...

Příspěvek od poota »

Nechci nic namítat, ale zahnívání jsem nepozoroval a žábry mám dosud čisté :lol:

Zdravím - poota

Edit: ... :ethink: ... že by snad snížená "sebepozorovací" schopnost ??? ... :D :D :D ... ;) ... A(&F) ...

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“