Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde... Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní.Více zde...
Vampir_CZ píše:
Tak takhle je likviduju já!!A funguje to, 20 sršňů za noc ,, to nemá chybu :)Ty kur.. jsou po světle,, tak tohle je funkční, pěkně se sklouznou po plexi až do tý srač.. co tam dáte
Uz podle jmena ti to bastim.
mas bod.
to schena je ale dost desny.
prosim upresni mi to.
dekuji
Byly dva roky po sobě, kdy bylo děsně moc vos. Nebyl snad člověk, kterýmu nedaly žihadlo. Všem v naší rodině dali žihadlo do ruky, jen mě do nohy Bylo jich fakt hodně a asi měly docela fest hlad...
No my nachystali do flašek sladký šťávy no a pak začalo tóčo Každej den bylo tak po celé hladině tak 2 cm mrtvejch vos a ty nad něma zápasily o život... No co.. zcedili jsme vosy, mrtvolky vyhodili do popelnice a šťávu aplikovali znovu. Docela zajímavý, že ty vosy šly i po šťávě, která kvasila...
Takhle jsme to aplikovali asi 5 dní a pořád slušné výsledky Nakonec jsme ulovili i (snad) dvě vosí matky, pak ještě pár kousků vos...
A pět let nikdo na tom místě neviděl žádnou vosu
Akorát teda když dám někomu tenhle návod, tak to nějak nefunguje, zřejmě ty vosy musí být fakt vyhladovělý...
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Palo píše:Byly dva roky po sobě, kdy bylo děsně moc vos. Akorát teda když dám někomu tenhle návod, tak to nějak nefunguje, zřejmě ty vosy musí být fakt vyhladovělý...
Sem rad ze su bez srsnu.
To pivo bylo v pohode. A ti otrlejsi ho mohli aplikovat i po 5ti dnech ala tekila.
Něco nám protékalo stropem, tak jsem vylez na půdu a našel sršní hnízdo. Je to v místě, kde se musím plazit a ještě k tomu ve skelné vatě. Tak jsem se chtěl dozvědět o sršních něco víc. Tady to je: http://www.narod-sobe.cz/svet/hmota/tel ... /srsen.htm
Sršeň je taková veliká blbá vosa to jsem kdesi slyšel ale ti moji sršni moc rychle pochopili že je nemám rád a vyhnali mne z kolny.Tak nevím kde je hranice mezi blbostí a chytrostí
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Sršne majú zlú taktiku prežitia. Na jeseň vychovávajú mladé matky a nestihnú si urobyť dostatočné zásoby na zimu.
Pred asi 7. rokmi som mal aj ja sršne pod strechou. Veľkou výhodou bolo, že ten rok som doma nemal žiadne muchy. Nevýhodou bolo, že som musel opozdených sršňov zablúdených do kuchyne chytať do veľkej zápalkovej škatuľky a ráno ich vypúšťať. Keď sa mepodarilo chytiť sršňa na prvý krát, musel zomrieť, lebo začal lietať ako besný. Ale k usmrteniu som za ten rok musel pristúpiť len 5x. Na jar nového roku som zistil, že hniezdo je mŕtve. Nechal som ho tam a doteraz sa sršne u mňa neobjavili.
PET lahvi se uřízne vršek a nasadí se hrdlem dolů zpět do láhve (dobrá je na to modrá PET od magnesie), láhev se naplní pivem, cukrem, rozmačkaným ovocem a zavěsí do místa výskytu. To co tam vlítně už nevyletí ven. Více lahví - větší úspěch. Takto jsem bohužel pochytal i pár sršňu, přitom jsem měl políčeno na vosy.
No, sršni jsou vcelku inteligentní a nejsou tak agresivní jako vosy. Tedy podle mých zkušeností. Když necháte sršně na pokoji ani si vás nevšimne, vosa je trochu více nevypočitatelná.
Žihadel od vos jsem dostal desítky od sršně ani jedno.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže. Moderátor raději žádný než vadný.
NAVAR píše: Žihadel od vos jsem dostal desítky od sršně ani jedno.
Dostal jsem v životě dost žihadel od včel, někdy vždycky když jsem na nejakou chudinku šláp, ponejvíce v bílém jeteli. Jinak jsem u souseda od dětství s klidem stál před úlama a koukal jak lítaj a větraj a včely všude kolem a nic. Ségra z nich vždycky měla strach a ta to občas dostala z "modrého nebe". Od stršně jsem v životě žihadlo nedržel a že u babky jima byla prolezlá ohromná hruška a sem tam nějakej na padavky šel spolu se mnou a spoustou vos. Tady jsem jednou stál půl metru od sršního hnízda a okouněl, jaký jsou to macci a taky si mě nevšímali. Jsou ale trochu jiný, velikost tak nějak malinko menší a černo bíle pruhovaný. Stejně tak si nepamatuju, že bych dostal kdy žihadlo od vosy. I když se se mnou chtěla někdy nějaká podělit o svačinku, jen jsem si vždy vyčíhal dobrý moment, dal jí facku a záležitost byla vyřízena k mé spokojenosti. Jako kluci jsme je i trápili a vyčuzovali jim hnízda, za což se dodnes stydím, a ačkoliv dost kluků to dostalo, já, pokud mne paměť nešálí, nikdy. Jeden rok jsme dokonce hráli na táboře s pár klukama celkem zlomyslnou hru. Byvše v lese na vycházce, načoudili jsme vosí hnízdo jednou až dvěma dírama stranou od hlavní party oddílu a jak vyjely vosy z děr kolem, krátký útěk směrem k zbytku oddílu a bouchnout sebou na zem a nehejbat se. Vosy to nějak neregistrovaly a hnaly se dál a občas se povedlo, že dost kluků ze zbytku oddílu přišlo dost opuchlejch To byly časy.
V domku, tedy spíš na domku jsem měl různejch vos hromady a za 14 let dostal žihadlo akorát kluk, když vjel do holínky ve který se právě rozhlížel jaksi sršeň. Tyhle ale v Česku nejsou. Žena to dostala od čmeláka, protože mu nechtěně rozkopla práchnivý poleno, ve kterém měl hnízdo. Jinak taky nic.
Můj závěr je, že počet obrdžených žihadel, pominu-li fyzické přimáčknutí, je přímo úměrné jednak lidské nenechavosti a jednak člověčímu strachu a panice.
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
NAVAR píše: Žihadel od vos jsem dostal desítky od sršně ani jedno.
Dostal jsem v životě dost žihadel od včel, někdy vždycky když jsem na nejakou chudinku šláp, ponejvíce v bílém jeteli. Jinak jsem u souseda od dětství s klidem stál před úlama a koukal jak lítaj a větraj a včely všude kolem a nic.
Ahoj Slávku,
přesně tak. Nejhorší je panika, to chce klid, lidi kvůli troše bolesti děsně jančej a o to více je pravděpodobné že něco slíznou.
Ovšem člověk nesmí být alergik. No byl jsem, ne silnej ale jedno žihadlo a měl jsem ruku jak lapačku na bejsbol. Přešlo to, samo. Jednoho dne jsem prostě dostal těch žihadel víc, dal si na to ocet, cibuli a do sebe pak dvě piva, trochu to nateklo a od té doby klid.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže. Moderátor raději žádný než vadný.
Já měl tu zkušenost, tedy s těma přišlápnutejma včeličkama, že první bodanec sezóny pěkně natekl, druhý už míň, třetí sotva a pak už nic. I ta bolest byla s každým dalším menší. Nejvíc, vlastně skoro výlučně, jsem jich chytil na Slapech na dovolených s rodičema a to i několik za den. Jak mi otrnulo, dokonce jsem párkrát i čopnul a zkusil vytáhnout žihadlo aj se včelou v jednom kuse, aby neumřela. Ne, že by se mi to moc dařilo. Ony žádný ty vosy včely sršáni nejsou dělaný na to, aby nás lidi tejrali a pokud si člověk počte, ty žihadla nám nedělaj zas tak špatně. Dost věcí se tím dá i připoléčit. Jenže to málo kdo ví a hold ta bolístka ....
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Jako velmi malému se u mně záhy objevila alergie na včelí bodnutí.
Ač žihadlo do paty, během minuty mi začaly pálet oči, do 3 min otok až do stavu kdy jsem neviděl; 1-2dny. Na zahradě byl patrový včelín, kam jsem rád chodíval, hlavně navečer, pozorovat navracející se včelky.
Při vícero žihadel velmi nepříjemné stavy, svědění dlaní i dušnost, což se stávalo např.pokud jsem pomáhal s otcem stěhovat včely...
Pak mi někdo poradil, že na alergické reakce pomáhá tvrdý alkohol to mi bylo asi 13...vyzkoušel jsem a ono to gungovalo, otok se dostavil jen mírný, jen bylo potřeba nalít to do sebe do minuty a pak zůstat absolutně v klidu.
Netvrdím, že to je spolehlivý recept ale, zasaturovat v těle "receptory" může pomoci.
Alergie je přemrštěná odezva im. systému na látku...Někdy v tu dobu vyšel na pokračování obsáhlejší, lékařský článek o typech a vývoji alergií. Nastudoval i usoudil jsem, že lze-mám vhodný typ-léčit.
Požádal jsem obvodního lékaře, aby mi pomohl-předepsal mast se včelím jedem a krystalky skla, jež usnadňují jedu proniknutí do kůže...
Odmítl, arogantně, jakkoli řešit. Ale to jsem ještě nerozuměl..ale to sem nepatří.
I napadlo mne udělat to takto-vždy večer k západu slunce- jsem si vzal včelu, která již nemohla dolézt na leták úlu, umírala, byla bez pohybu.
Zamáčkl jsem ji, a zatlačil na jedový váček až vypustila kapičku jedu.
Pohybem ruky srazil kapičku a, někam kde to nebolí dal žihadlo. Tuším že poprvé, podruhé i s trochou alkoholu pro jistotu...
Takto 3 x po sobě, vždy s jedním dnem pauzy.
Pak 2 žihadla naráz, stejného jedu,
Pak 3 žih. ...............asi 1x
No a potom, již jsem byl bez pozorovatelných příznaků, přišlo žihadlo natvrdo.
Bez alkoholu a bez pozorovatelných problémů.
Říká se tomu trénink im. systému.
Takto jsem si vyléčil silnou alergii během 14 dnů. mnoho let před revolucí, asi ve 14.
Podobně lze "trénovat" i na prach, psí chlupy... Nacpe do lahvičky,D0..., vyrobí se potence d5, vezme první dávka....Takto jsem podstatně ulevil za onoho času jedné známé.