Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: Magnetické Motory

Příspěvek od buky »

django1 píše: To samé platí u podložky/země. Stačí rozmočit hlínu na bahno a závaží se pohne. (nebo rozmrzne voda ) Změnil jsi jednu sílu na menší změnou viskozity materiálu.

Ale to, co popisuješ ty vypadá na nepochopení, nebo nedostatek vědomostí.
Nepochopil jsi.
Když rozmočíš hlínu, tak závaží se pohne vždy jen ve směru gravitační síly, nikdy nedojde k pohybu proti gravitační síle, tak jako je to u dvou závaží zavěšených na jednoduché kladce.
Proto neustále dělám s magnetama na principu nerovnováhy dvou sil.

Moje vědomosti opravdu nejsou veliké, ale postačují na to aby jsem dokázal dělat rozdíl mezi matematickou abstrakcí a skutečným fyzikálním princípem. Jinak řečeno matematika není v souladu s přírodním zákonem.
1. Těleso položené na povrchu země je gravitační statická silová interakce mezi tělesi Fg = m . g. Těleso propadne přes povrch a = F/m, (nedostatečná rovnice) takzvaná dynamická gravitační silová interakce
2. Dvě stejná závaží zavěšené na kladce Fg1 = - Fg2. Porušení rovnováhy dvou tíhových sil opačně orientovaných Fg1 > - Fg2 = práce (W = F .s)
To může platit i při permanentních magnetech.

A můžu pokračovat, ale spíš to patří do sekce Newton a jeho zákony. Zatím mi postačují na experimenty vlastní pacičky a selskej rozum na rozdíl od Magneta, ten je o pořádny kus ode mne dále a umí o magnetech opravdu hodně.

Magneto
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Příspěvek od Magneto »

Buď v klidu Buky,
ve výsledcích jsem úplně stejně daleko jako ty, i když mám možná propracovanější teoretickou představu - ta je ale jen moje a zatím vedla pouze k projevům, které nestačí uživit samy sebe. Jinými slovy: Na zacyklení je to zatím málo. Prozatím to ale přičítám jen nedokonalosti provedení, resp. lineárnímu uspořádání, které využívá posuvný pohyb (k zacyklení je třeba převod do otáčiva). To je nevýhodné. Snažím se teď přejít místo vzájemného posuvu segmentů do rotace, která je synchronně přibližuje a oddaluje, a nahradit pootáčení rotoru střídavě orientovanými pevnými půlprstenci (dva půlkruhy opačně orientované tvořící kruh - buď diametrálně magnetované prstence nebo axiálně magnetované prstence říznuté napůl a přetočené). Bez obrázku je to možná náročné, ale dokud se to jen trochu nevyklube, nechce se mi s tím zatím malovat. Jestli se zadaří, ještě nevím, ale rozhodně dál důvěřuj svým pacičkám a selskému rozumu. To je ta nejcennější výhybka ve světě zajetých kolejí.
Zdar a sílu :D
Magneto

superlucifer
Nový člen
Dostal: 6 poděkování

Příspěvek od superlucifer »

zdravím jen dotaz, u toho večká o kolik více sily (nebo násobku)je třeba k překonání onoho bodu zlomu, k síle jednoho kroku ve funkční draze véčka.....nejde mi o to udělat nekonečnou smyčku jen o znání aspon přibližných čísel a malý pokus .. moc děkuji tomu kdo mi odpový nechce se mi kvůli tomu sestavovat celý model...myslím že je tu pár lidí co ho doma mají a je to pro ně otázka chvilky..

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

každý Vgate je jiný, záleží na velikosti magnetů a jak je véčko otevřené / vlastní pokusy/ ta síla je opravdu malá, stačí i "jen" malinko fouknout. Jenže nikdo neví, kde "to" fouknutí vzít navíc. Zkus si to setavit....dobrou zábavu ti přeje martin11 :D

... věřím, že se " TO " povede ......
superlucifer
Nový člen

Martin11 moc děkuji, napadlo mě, že k překonání onoho bodu by šla využít páka...to znamená že to nebude jen síla proti síle ale síla proti síle + násobek páky ...nevím jak to pořádně popsat ale pokusím se to namalovat a hodit sem...ale ani nevím jak se to tu dělá pokoumám...

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

páka by použít nešla. nejde použít NIC, kromě trošky jakékoliv energie zvenčí, tj to fouknutí. proto u mag. motorů bojuji proti setrvačníkům. MM se musí rozeběhnout sám, resp se musí sám udržet v chodu-činnosti. Setrvačníky ani pákové převody nic nevyřeší.
jestli jsi si ještě nikdy V gate nesestrojil tak se o to pokus....aby jsi získal určitou představu, co to je magnet a to pole kolem něho. A dobrá rada pro začátek...začni s magnetem feritovým, tj tím nejslabším co seženeš...nejblíže ho máš ve dvířkách kuch. linky....manželka to přežije, jako to přežily ty naše :laugh: m11 :D

superlucifer
Nový člen

ok..mám už to namalované, jen na rychlo ale nevím jak to sem dát
pošlu Ti to na mail

superlucifer
Nový člen

tak jsem to poslal na sz , doufám že to došlo došlo

superlucifer
Nový člen

tak snad se povedlo i tady
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Magneto
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Příspěvek od Magneto »

superlucifer píše:tak snad se povedlo i tady
Zkus to prosim te rozkreslit tak, aby byly jasne polarizace magnetu a jejich vzajemne interakce, to by hodne pomohlo - takhle neni jasne "co kdo s kym a proc".

Diky :D

Magneto

buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od buky »

superlucifer píše:...to znamená že to nebude jen síla proti síle ale síla proti síle + násobek páky ..
Jde tedy přes páku o nerovnováhu dvou protisil. S toho obrázku jsem moc toho nepochopil, ale moc ti doporučuju abys to sestrojil. Opravdu platí, že není nad vlastní skušenost.
Nenech se odradit ani pákou ani setrvačníkem.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Z obrázku jsem taky nic nepochopil :(
Páka sama žádnou sílu nikam nepřidá, pouze ji někam převede a případně zvětší její dráhu na úkor její velikosti a nebo obráceně.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
superlucifer
Nový člen

Omlouvám se, že jsem to namaloval tak jednoduše...bylo to myšlono tak, že kruh je princip magnetického V motoru(bylo tu oněm psáno hodně ..myslím tím válec kde po odvodu jsou dané magnety do písmene V ..jedna větev je severní a druhá jížní). A mě napadlo to prohodit. To znamena, že toto uspořádání by nebylo na rotoru ale na statoru to znemená magnety uvnitř válce a rotor by se skládal jsen ze dvou magnetů co jsou na obrázku které by byly propojeny onou pákou, tak jak je to namalováno. Ona páka má střed otáčení, v těsné blískosti bodu zlomu. Tam se vždy V motor zastaví a musí dojít k oddální magnetu a opětovnému přiblížení, aby se motor nezastavil a běžel dál . Podle toho co jsme tu přečetl není problém udělat dráhu magnetu ale je problém jí stočit do kruhu a udělat nekonečnou smyčku. V tomto případě jsem použil uspořádání V, ale klidně tam může být i jiný princip uspořádaní. A v části kritického budu bude dráha vola neosazená megnety aby nebyl dokončen onen kruh , který pak nefunguje.. a dáál... jeden magnet běží po dráze ta může být jak chce dlouhá..ale vždy musí mít konec a začátek. A tom to je....v případě páky, jeden magnet vykonná dlouhou cestu ..a v té dlouhé cestě pohybuje dlouhou částí páky ..zatím co druhý magnet zůtává viset na onom bodu zlomu ...ale díky dlouhé pace a dlouhému kroku by neměl být problém ten bod zlomu překonat...a tak se to celé opakuje..ty magnety jsou na té páce uloženy suvně mohou se posunovat od středu do kraje a to jim umožní jezdit po tom kuruhu a zároveň..mezi sebou prohazovat pákové uložení...nevím zda jsem to popsal ..pochopitelně...proto není třeba kreslit polaritu magnetů ..o tu nejde, jde jen o ten princip překonání ono zlomového bodu ..na kterém se nám všechny motory zastavili ..možná se zastaví i tenhle ale vždyť ten kruh muže být v půmeru jak che velký když dráha magnetů nebude uzavřena ..je to tak? A velký průměr velká páka ...a velká paká velká síla k překonaní bodu ..je to vykoupeno dlouhou dráhou ..asi to nebude žádné rychle točení já nevím..je to jen nápad a určitý pohled ...jak by to možná mohlo jít a nebo taky ne ...zamyslete se nad tím a a řekněte mi názor...
Naposledy upravil(a) superlucifer dne ned 30 pro 2012 13:23, celkem upraveno 1 x.

superlucifer
Nový člen

tak jsme to nakreslil znovu ..a více popsal snad už je to lepší
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

zdarec, tvůj výklad mě nutí odpovědět...
líbí se mě tvoje představy o nekonečně velkém kruhu, o jakési dlouhé páce atd...
tak za nejdříve...víš o tom , že rovnoběžky se protínají v nekonečnu???!!! a již dávno kdosi řekl...dejte mě pevný bod ve vesmíru, pohnu vám Zeměkoulí :idea: ček noris umí dojet na konec kruhového objezdu , a dokonce umí dělit nulou. :ewhistle:
tvoje představy jsou krásné, ale zkus vymontovat 2 magnety z kuch linky...a chvilku si hraj...s těmi magnety.
jinak, jak jsem psal, že páku ne a zrovna tak setrvačník....tak to můřeš zkoušet i s pákou i setrvačníkem....časem určitě dojdeš k POZNÁNÍ sám :pivko: ahoj zdraví m11 :D

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“