vokoun píše:![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
co to je ty citráty ...
No, matička příroda nám dala do vínku zpracovávát především chloridy a byla tak laskavá, že nám v bachorku za tímto účelem zařídila i výrobu HCl. Kdyby chtěla, abychom jeli při trávení na citráty, spíš by nám v bachorku "rostly citróny". Ta citrónová je velice reaktivní a citráty se dost těžko rozbíjejí na něco jiného, i na chloridy při danných koncentracích. Jak se to dostane do těla, pokud se dostane, moc se tomu nechce, nemá citráty moc co řešit. Citrónová je nám sice taky přirozená, ale zde jde o proces glukózového cyklu, alespoň podle snad Krebse a je to všeobecně složité.
Tkzv. alternativní (čti doplňkový byznys) meducína citráty neprodává pro to, že by byly pro nás dobré, ale pro to, že citronová velice dobře reaguje s kde čím a lehce se citráty vyráběj, zní to velice organicky a tudíž uchu nezasvěceného velmi svůdně a nedá se s tím (povětšinou) dost dobře předávkovat, takže citráty jsou "bezpečné". Citráty jsou zátěž na metabolismus, který je nějak musí drvit a pokud to nejde drvit, jako že to jde těžko, musí je odstraňovat jak jsou a právě zde jde o zátěž imunního systému. Asi nejsou tělu na obtíž všechny, to nevím, ale všeobecně je to na nic oproti přirozeným chloridům a podstatně méně pevným sloučeninám, jako jsou karbonáty a bílkovinné a enzymatické organické sloučeniny.
Další se snad podívej do vlákna citrát sodný, což se týká přesně MMS1 a produktů reakce. Něco je tam špatně, i když nevím přesně co. Citrátů sodných jsou tři druhy a literatura je na slovo skoupá. Každopádně však citrát sodný hodně mele s hořčíko-vápníkovou rovnováhou jak v krevním řečišti, tak v buněčné výměně (což jde ruku v ruce) a to je jedna z našich nejcitlivějších metabolických rovnováh. To, že je po citrónovém MMS1 kde komu na blití a že většina na to nemůže po čase ani pomyslet bude nejspíš tím, že žaludek není pitomej, má dokonce svůj vlastní pidimozek a ví, co je pro nás dobré a co ne.
Pokud se podíváš na historii MMS, dozvíš se, že i Jim Humble šáhl po citrónovce jako po aktivátoru ne proto, že by byla lepší než jíné kyseliny, ale proto, že se citrónová dobře přepravuje, dobře reaguje, je bar kde k sehnání a je povšechně šikovná. Co to dělá dál, na to se vykašlal. Vsjo róvno.
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.