Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Magnetické Motory
-
- Nový člen
- Dostal: 6 poděkování
Re: Magnetické Motory
ještě mě napadlo že stator nemusí mít tvar kruhu ale klidně takový tvar aby byla využita co nejvíc páka...vlastně se dá tvarém řídit síla a časování na páce...ideální by byl takovej patvar, ale nevím jak by to jelo..hodím jsem ještě ten tvar co mě napadl na obrázku zvýrazněn ...chtělo by testovat s tvarem statoru..ketrý by měl co nejvetší učinost a pokud by to šlo klidně se páka může udělat jako kříž a osadit čtyřma magnetama pak už jsou na jeden kritický bod tři magnety a kažej na delší páce:-)))
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Nový člen
martin11 ano vím že se rovnoběžky protínají v nekonečmu...ale jak jsi psal sám stačí malá síla na překonaní onoho bodu ..je to tak? a taky tu neřeším magnety ale to, kde vzít sílu na překonání onoho bodu ...a jestli si koukl na obrázek neuvidíš tam ani nekonečně velký kruk ani dvě nekonečně dlouhé rovnoběžky ...to co jsem psal bylo jen proto aby bylo pochopeno proč by to mohlo jít...ale pokud není pravda že když poskládáš jeden magnet vedle druhého vedle sebe v přímce třeba 10 metrů dlouhé tak že magnet projede z jednoho konce do druhého ..pak tady na to zapomeň a fungovat to nebude..ale podle videi co jsem viděl tak to jde tak čemu veřit...nejde to jen pokud se to zaciklí v kruhu je to tak?
Naposledy upravil(a) superlucifer dne ned 30 pro 2012 13:16, celkem upraveno 2 x.
-
- Nový člen
a ještě mi to nedá pro martin11 ..místo výkladu o rovnoběžkách a onoho pána ČAKA NORISE....MI PROZRAD PROČ TO NEBUDE FUNGOVAT....já chci slyšet kritiku ale když jí řekneš napiš proč to nejde co je tam ze říše snů a vyveď mě ze sná podle toho jak mi odpovídáš a jakým stylem víš to naprosto přesně..tak mi to prosím napiš já se rád poučím...já měl jen nápad jak by to mohlo jít ty zase jak ne tak to řekni proč ...já rád skloním hlavu a řeknu děkuji za poučení o tom tady to forum taky je nebo ne?
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
V-gate má několik zajímavých vlastností, které svádí k logické úvaze, že "to jde zacyklit".
Praxe ovšem zatím všechny pokusy o zacyklení vyvrátila.
Ramena V-gate se musí pod nějakým úhlem rozevírat a magnety efektivně "dosáhnou" jenom na určitou vzdálenost - na větší vzdálenost jsou "slabší". Z toho vyplývá, že délku jedné brány nelze libovolně zvětšovat.
Tím se dochází k dráze z několika V-gate za sebou a přechod z jedné do druhé se většinou řeší "gravitačně". Zatím se docílilo celkem libovolně dlouhé dráhy z odpovídajícího počtu bran.
Teoreticky by tedy bylo možné udělat tak obrovský kruh, že by dráha byla "skoro rovná" a poslední brána by navazovala na tu první. Zlomyslností přírody právě tohle prakticky nejde. Tedy kruh se dá vytvořit, ale vícenásobný oběh se z nějakých důvodů nekoná.
Pokusy smotat celou dráhu do kruhu tak, aby zůstala rovná, tedy do válce, naráží na problém v tom, že by se musel otáčet ten válec, což je spojeno s třením a mechanickými ztrátami.
Zatím u většiny těchto magnetických hejblat se vždycky vyskytne nejméně jeden kritický bod, ve kterém "schází" trochu energie, což se snaží různé konstrukce nějak řešit. Nicméně i po vyřešení kritického bodu se dosáhne nanejvýš samochodnosti systému, ale nebude možné žádnou energii odebírat, čímž magnetický motor postrádá praktického významu a stává se pouhou mechanickou hračkou.
Zdravím - poota
Praxe ovšem zatím všechny pokusy o zacyklení vyvrátila.
Ramena V-gate se musí pod nějakým úhlem rozevírat a magnety efektivně "dosáhnou" jenom na určitou vzdálenost - na větší vzdálenost jsou "slabší". Z toho vyplývá, že délku jedné brány nelze libovolně zvětšovat.
Tím se dochází k dráze z několika V-gate za sebou a přechod z jedné do druhé se většinou řeší "gravitačně". Zatím se docílilo celkem libovolně dlouhé dráhy z odpovídajícího počtu bran.
Teoreticky by tedy bylo možné udělat tak obrovský kruh, že by dráha byla "skoro rovná" a poslední brána by navazovala na tu první. Zlomyslností přírody právě tohle prakticky nejde. Tedy kruh se dá vytvořit, ale vícenásobný oběh se z nějakých důvodů nekoná.
Pokusy smotat celou dráhu do kruhu tak, aby zůstala rovná, tedy do válce, naráží na problém v tom, že by se musel otáčet ten válec, což je spojeno s třením a mechanickými ztrátami.
Zatím u většiny těchto magnetických hejblat se vždycky vyskytne nejméně jeden kritický bod, ve kterém "schází" trochu energie, což se snaží různé konstrukce nějak řešit. Nicméně i po vyřešení kritického bodu se dosáhne nanejvýš samochodnosti systému, ale nebude možné žádnou energii odebírat, čímž magnetický motor postrádá praktického významu a stává se pouhou mechanickou hračkou.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Nový člen
wauu děkuji za popis a co tohle počkej najdu odkaz ..nemusí to být jen ten V gate
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Pokud poskládáš magnety tak aby se postupně zmenšovala mezera mezi magnety pak magnet ,,pojede" po dráze směrem zmenšující se mezery až k bodu kdy se jeho vlastní pole vyrovná s polem dvou magnetů položených vedle sebe.Dá se říci až dojede mezi dva magnety které na sebe působí stejnou silou jako má samotný magnet.Pokud budou mezery stejné magnet nepojede.
Pokud poskládáš magnety do dvou řad ve tvaru V není potřeba mezeru měnit může být stejná.Magnet opět ,,pojede" směrem k rozšiřující se mezeře a to až do doby kdy jeho protipóly dojedou na místo kde se opět vyrovná jejich vzájemné působení vzhledem k délce pohybujícího se magnetu,takže i když dráha bude pokračovat se zvětšující se mezerou magnet se zastaví.To platí jak pro odpudivé i přitažlivé konfigurace rovněž i pro opačně orientované dráhy a magnet samotný.Jeli magnet delší než rozteč dráhy, zastaví se na konci dráhy.Pokud dráhu zahneme do kruhu (válce) ztrácí na síle přenosu a to v závislosti na poloměru,takže pokud bude větší bude větší i přenos síly.Něco jako u páky.Jde o překonání bodu mezi vyrovnáním vzájemných sil,to se povedlo u tzv ,,V" motoru vačkou ale to jistě víš,ovšem na úkor účinnosti. Jindra
Pokud poskládáš magnety do dvou řad ve tvaru V není potřeba mezeru měnit může být stejná.Magnet opět ,,pojede" směrem k rozšiřující se mezeře a to až do doby kdy jeho protipóly dojedou na místo kde se opět vyrovná jejich vzájemné působení vzhledem k délce pohybujícího se magnetu,takže i když dráha bude pokračovat se zvětšující se mezerou magnet se zastaví.To platí jak pro odpudivé i přitažlivé konfigurace rovněž i pro opačně orientované dráhy a magnet samotný.Jeli magnet delší než rozteč dráhy, zastaví se na konci dráhy.Pokud dráhu zahneme do kruhu (válce) ztrácí na síle přenosu a to v závislosti na poloměru,takže pokud bude větší bude větší i přenos síly.Něco jako u páky.Jde o překonání bodu mezi vyrovnáním vzájemných sil,to se povedlo u tzv ,,V" motoru vačkou ale to jistě víš,ovšem na úkor účinnosti. Jindra
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Nový člen
www.youtube.com/watch?v=qUHgn9xjO2k ...je nějake uspořádání kterým jde udělat nedokončený kruh
-
- Nový člen
jo viděl jsem to vide s tou vačkou..jen kdyby byla spuštěna tyč dolu ke středu otačení a vačka byla malá u střdu otáčení ušetři se docela dost energie
-
- Nový člen
myslel jsem tohle video www.youtube.com/watch?v=FLek_3Hpwus a ted si tu vačku přestav u středu ...a kní přivedeno vahadlo stejně jako u motoru vačka válec ventil...tím že dojde ke střetu v prostřdku nebude to mít za následek takové brždění
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
jojojo, kritizuje se snadno....ale vysvětlit proč to nepojede je těžší , Poota je starší a trpělivý narozdíl ode mne, mladíka nerozvážnýho . V gate se tu vysvětlovala asi tak deseti nováčkům, kteří přišli s nějakým řešením. Tvoje , stejně jako mnoho jiných "teorií" je trochu odlišná od skutečné praxe. takže zustaneme při zemi , zapomeneme na teorie typu " co kdyby ". prosím tě, máš doma alespoň stejné magnety???....jestli ne, pak je ztráta času cokoliv vysvětlovat, jestli ano tak není nic lehčího nežli začít "bádat" až u magnetu vypozoruješ nějakou "anomálii" tak napiš. Zatím je těžké ti popsat, proč to tvoje nepojede. a jak čtu, tak se do toho začínáš dobře zamotávat přidáváním dalších a dalších magnetů....takže vzniká ukázkový smot. Jukni na vlákno Magnetické pístové motory, Gromit tam ukázal zajímavé simulace třeba se "trochu " poučíš. promiň ale to co vymejšlíš je sice hezké, ale stále "jen" v rovině teorie.bez mechanického vlastního bastlení se nikdy nikam nedostaneš. ale to tady vlastně krásně plevelím tím, že se ti snažím promluvit do duše....sečteno podtrženo....napiš jaké máš doma magnety a co jsi schopen ubastlit, aby bylo se od čeho odrazit.....jinak diskuse zůstane pouze v rovině nejisté teorie . martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Nový člen
martin 11 nemám doma magnety , je to jen nápad...jak by šel překonat onen bod a taky jsem psal že je jedno jestli je tam Vgate nebo jinej sytem ..šlo mi jen o to dat tam jaký koliv system, kterej udělá aspon neuplnou otáčku..zatím všihni měli střed otačení v ose...to já ne...osa je posunutá...to byla ta jediná věc jiná ...je to jako všechny motory co se tu staví jen je tam možnost překonaní onoho bodu o kterém tak mluvíš že je třeba jen toho fouknutí...není tam žádný setrvačník ani převod o krém pořád mluvíš ..chtěl jsem dát do placu jen možnost jak třeba překonat onen moment...pokud to nefunguje a někdo to už zkoušel ok...a to přidání dalších magnetů to není zamotávaní to je jen zvedání učinosti..je mi jasné že to musí fungovat jen se dvěma magnetama jinak to nemá cenu ... magnetické pístové motory o kterých se zminuješ jsou myslím dělané na základě ostínení magnetické energie..a takový material moc není max mumetal..ale i ten pusobí na magnet tak že je to bezpředmětné ...nehledě na to je tam škoda toho vrátného pohybu a dalších a další věcí ..pro které bych o tom ani neuvažoval......ok ...nejde to tečka děkuji za vysvětlení ... At se to točí a krásné svátky a rok 2013 přeji
-
- Zasloužilý člen
tak reaguji....Mag.motor jak jsem ho navrhl se netočí symetricky tedy ta rotační část, a písty pracují při zdvihu i při zpětném chodu,/ asi divné že???/ a není tam žádné stínění....prosím tě podívej se na to, aby jsi si udělal alespoň základní představu, kam jsme to již "dotáhli" na tom modelu a je již celý sestavený a vyrobený z anticora, jsme pracovali tři roky. je to společné dílko několika přátel odsud.
a jestli doma nemáš k dispozici alespoň několik základních magnetů tak si kup stavebnici - jmenuje se to NEOMAG, seženeš to na internetu nebo v lepších hračkářstvích...jde z toho sestavit V gate a spousta dalších "hrádek"
pokud toto neučiníš tak navždy zůstaneš v nevědomosti a můžeš si fantazírovat o páce a nekonečném kruhu věř mi, myslím to s tebou dobře. s neskonalou úctou k tvým nápadům tě zdraví karkulka červená
a jestli doma nemáš k dispozici alespoň několik základních magnetů tak si kup stavebnici - jmenuje se to NEOMAG, seženeš to na internetu nebo v lepších hračkářstvích...jde z toho sestavit V gate a spousta dalších "hrádek"
pokud toto neučiníš tak navždy zůstaneš v nevědomosti a můžeš si fantazírovat o páce a nekonečném kruhu věř mi, myslím to s tebou dobře. s neskonalou úctou k tvým nápadům tě zdraví karkulka červená
-
- Nový člen
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 10 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
To je myslím cílem všech magnetářůsuperlucifer píše: ..chtěl jsem dát do placu jen možnost jak třeba překonat onen moment...
Já uznávám i teoretický nápad ale z vlastní skušenosti vím, že od myšlenky na papíře a k sestrojení je cesta neporovnatelně těžší.
Tvůj nápad se mi celkem pozdává, ja skládám síly přes vačku a 30 kg setrvačník, ale princip je s cela odlišný. Dělám na tom 5 let a překonal asi 8 verzí, pokaždé jsem si myslel že to bude fungovat podle vlastních předpokladů ale prdlajs, příroda je silnější, pochopit co ode mne chce, proč mi klade překážky a jak dál pokračovat je někdy nad moje síly.
Rok 2013 bude pro mne rozhodující a přeju všem stavačom hodně trpělivosti a pozitivního myšlení
-
- Zasloužilý člen
karkulka je potěšena, že se jukneš kdyby ti "něco" na tom motoru nebylo jasné, tak napiš. také jsem vypsal výzvu, jestli někde někdo nenašel nějaký podobný princip někde na netu. Zatím v konstrukci nepokračuju, narazil jsem na jisté technické/ ne magnetické/ potíže m11superlucifer píše:o kakrkulko...jdu se na to juknout:-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.