... už z mládí si pamatuju, že vždycky, když jsme se jako malý děti spálili (při pečení brambor, o kamna, atd.), nám babička říkala, že "že si to máme počůrat" ... znovu jsem na tuto radu před lety narazil během sváření, od starého znalého svářeče, prý tak léčí všechny popáleniny ... ...Slavek Krepelka píše:Vyléčení popáleniny druhého stupně s vyzrálou urinou.
... posílám fotku čuriny ve stáří 10 a cca 16 dní ... nejdříve byla v PETce opakovaným vymražením zahuštěna (zhruba na pětinu), poté přelita do čisté skleněné lahvičky s víčkem (od brusinek ) a umístěna do spodní části ledničky (kastlík na zeleninu) ... když po pár dnech klesla venkovní teplota k nule, putovala za okno (dohromady těch zmíněných 10 dní) ... v momentě focení už bylo pod nulou (viz zamrzlá cca čtvrtina vršeku) ...... a proč jsem to 13.1. vyfotil ??? ... no zaujala mě totiž ta krémově bílá usazenina na dně, která tam na počátku určitě nebyla ... ... takový jako by velmi jemný kal ... po vyfocení šla zpátky za okno, kde byla až do teď ...... před chvílí jsem ji nafotil znovu (venkovní teplota -5,2°C) ... led nahoře zůstal "roztříštěný" (nekompaktní), ale nově v lahvičce až do spodní třetiny přibyly krásné svislé dlouhé úplně čiré ledové krystaly s "velmi ostrými" hranami ... kdo víte, jak normálně mrzne voda, jistě mi dáte za pravdu, že tohle je dosti iné ...Slavek Krepelka píše:Tento je však pozoruhodný. Ono to totiž znamená, že se urina dokáže (stejně jako med) nekazit, i když se mění. Teď ještě aby někdo vzal mikroskop a podíval se, jestli se v ní časem náhodou nemnoží ty kmenový buňky (mimo jiné procesy). Vůbec by mne to nepřekvapilo. Ty její shluky definitivně nemohly být nějaké ničivé bakterie.
(pozn.: čurina pochází z doby, kdy jsem ještě nebyl na ovocno-zeleninové dietě, tudíž jsem se cpal i masem atd.) ...
... a fotky toho samého z dneška ... (podloženo tmavším podšálkem pro "lepší kontrast" )