Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Prezidentské ... a ty další volby ...

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Prezidentské volby

Příspěvek od poota »

Už jsem trochu srovnal tlak. :color: :P

Podívej se do naší Ústavy.
Možná Tě taky zaujme ten nepoměr mezi tím, kolik paragrafů je věnováno právům občanů - a kolik jich pojednává o prezidentovi, vládě a senátu, item kolik se toho s nimi a kolem nich nadělá :!:
Ve mně to vzbudilo dojem, že jsme tam jenom tak "na okraj" nebo víceméně "omylem", protože nás nějakým nedopatřením zapomněli vyškrtnout - a že je ta Ústava jenom o nich. :ethink:

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Příspěvek od jarda ovčák »

Jsem zásadně pro, aby se slovo občan nahradilo slovem volič.
A kdo nevolí, okamžitě zbavit občanských práv. teda voličskejjch. to znamená žádnej internet, žádnejj řidičák, ani zbroják, ani žádné zaměstnání.
A státu více pravomocí, více zpětnejch vazeb, více možností rozhodovat a ovlivnovat. Více schopných úředníků a více úřadů.
já vám dám, vy lůzo jedna neuvědomělá.
Nevoličská.

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

jarda ovčák píše:.... páč najít křištálově čistého kandidáta mezi politiky bude sysifovský úkol. Vlastně se to vylučuje již z principu. Co by proboha v politice dělal bezúhonný člověk s čistými úmysly|,?? ....
... Jardo, budeš se divit, ale jsou i tací ... dokladem toho je strana Severočeši, která je postavena především na lékařích (ale i dalších http://www.severocesi.cz/nasi-lide ) ... za všechny mohu jmenovat např. senátorku MUDr. Alenu Dernerovou, jenž je iniciátorem návrhu zrušení části amnestie, k níž se přidalo (tuším) dalších 27 senátorů ...

... strana Severočeši (Mostečané Mostu) vznikla před lety jakožto odpor vůči zde na mostecku dlouho vládnoucí ODSce, kterážto si tu naprosto neomaleně hrabala do svých kapes, kdy "ODS rodinné firmy" standardně předražovaly zakázky pro město desetinásobně !!, ale i více *** (přičemž z výběrových klání byly automaticky vyřazovány "normální firmy" s odůvodněním "na podezřele nízkou cenu") ...... od nástupu Severočechů na radnici se spousta věcí razantně změnila k lepšímu ... :) ...... takže jak vidno, když se chce, tak to jde ... ;) ...

-----------------
*** ... dokladem toho jsou např. zdejší kruhové objezdy v hodnotě 2,8 milionu, které však přitom byly "postaveny" za 30 mega ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Myslím, že nepotřebujeme řešit problém občanů/voličů, potřebujeme vyřešit, co se stále větším množstvím nezaměstnaných - a hlavně co s těmi nezaměstnanými, kteří ztratí nárok na podporu v nezaměstnanosti!
Navrhuji automatický převod každého takového nezaměstnaného na úřad. Tedy ne na Pracák, ale na kterýkoli úřad státní správy, kde mu bude přidělen stůl a židle s celou agendou k nim příslušející.
Má se flákat doma a nebo v úřadu.
Že té agendě nebude rozumět je úplně jedno, protože i kdyby tam seděl ofiko úředník, tak ten tomu nerozumí taky, čili škody jeho prací budou úplně stejné, navíc se mu za ně dá platit jenom třetina platu úředníka - i tak to bude mnohem víc, než příspěvek v nezaměstnanosti, a přitom může být za stejné peníze těch "úředníků" i dvojnásobek a pořád ještě se tím sníží náklady na administrativu i přesto, že se bude rozšiřovat.
Definoval bych to jako nucené "práce", či spíš nucená zahálka, ke které by byl odsouzen každý, kdo se nedokáže sám živit něčím jiným.
Snadno by se potom dalo vyřešit i bujení administrativy. Úředníky by stačilo vyházet, čímž by se z nich stali nezaměstnaní, kteří by byli nuceně přesunuti do úřadů, ideálně na tytéž židle. Za třetinový plat by jich mohlo být až třikrát tolik, aniž by se náklady zvedly.

Zdravím - poota

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

pro poota...prosté jednoduché geniální. Ale jako každou jednoduchou věc, je třeba "nějak" prosadit, což se ti / nám / nepovede, a to ani náhodou. na těch židlích sedí zase ti co by byli automaticky nezaměstnaní...protože toho moc neumí :devil: tak tam právě sedí...a jsou to zase známí těch výše postavených...atd až ke špičce ledovce, t.j premierovi a presidentovi, ale, zde je "jakási " zpětná vazba, ti jsou závislí na "lobistech" a těch co jim poskakujou.../ mám na mysli milionáře, velkopodvodníky atd./ takže tím se kruh uzavírá a není východisko. Myslím, že tonení jen tady, ale je to v celém světě...někde míň, někde víc. takžejak z toho. každý podle svého svědomí. a doba "hrdinských " činů jaksi dávno minula. Tím neházím flintu do žita, ale coby absolutní nestraník / naposled jsem byl v pionýru v roce 1959/ s tím nepohnu.
Jediným řešením je , vymyslet magnetická motor, nebo cokoliv co vydělá obrovské peníze a to dát světu. jenže co se stane...to vidíme tady v přímém přenosu. Fotovoltaika a panely na vlastní střeše jen na spec. povolení. Když vybuduju patřičný zásobník energie, stanu se energeticky "ostrovním", tak mě tu energii stejně zdaní. Sice nevím jak, ale určitě, když to udělá stovky nebo tisíce lidí "něco " vymyslej. jak by se ti nemakačenkové jinak uživili :idea: tak jsem se vyplakal, sice dobře , ale na cizím hrobě. " Velebnosti je mi blbě, jdu blejt" m11 :D

... věřím, že se " TO " povede ......
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Příspěvek od jarda ovčák »

Protestuji tímto důrazně k větší koncentraci úředníků..... Důvodem jest jejich krutá nuda, kterou zahánějí kopulací po k tomu zřízených kabinetech , navzájjem a dokola dle jejich, nám neznámého klíč a rozpisu.
Jednak se tím ničí genetický potenciál lidstva, páč idiot s idioticí nemohou zplodit nic jiného, než opět arciblba. ovšem heterozním efektem se tyto vlastnosti fortifikují a tak přichází na svět generace lidí zcela nepoužitelných k čemukoli, kromě zátěže kancelářské židle.
Navíc se šíří nemoc šílených úředníků, která je přenosná v úředních kruzích oblíbenou sodomií i na hospodářská zířata. viz nemoc šílených krav, ovcí, slepic a prasat. Stává se tedy, že i ty dobytčata mají mnohdy větší inteligenční potenciál, než původní hostitelé a přenašeči.
Jsem tedy zásadně pro, aby byly úřady dle pohlaví, aby se v pracovní době tolik neplodilo. na množství kopulací to však nebude mít zřetelného vlivu,páč úředníkovi je zcela jedno, co , kde a jak przní...
To mi připomíná, že prezidentská volba nemůže být úspěšnějjší, než ta současná.Úředník, policajt, soudce, exekutor totiž není zaměstnání, ale i životní postoj a úhel pohledu, ale i morální profil.

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
milnem
Zasloužilý člen
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Příspěvek od milnem »

hanka píše:
milnem píše:...poslední článek považuji za opravdu ubohý a překvapující vzhledem k odesilateli...
Omlouvám se za pozdní reakci, ale sledovala jsem hlasování o důvěře vládě a následně prezidentský duel :roll:

Nerozumím, milnem – provedla jsem Ti něco? Vždyť jsem napsala: přišlo mi to poštou .. na tom článku jsem se nijak nepodílela, tak nevím, co jsem udělala odsouzeníhodného. Nemůžu přece za to, že se média hrabou v životech našich kandidátů na prezidenty … vždyť i Ty tady dáváš odkazy, které se jich týkají :? … Napadáš mě úplně zbytečně. Jsem toho názoru, že než se rozhodneme dát kterémukoliv z nich svůj hlas, měli bychom být co nejvíce informováni, abychom pak nebyli nemile překvapeni …
Haničko,neber to jako napadení,ale spíše jako velké překvapení.Vážím si Tvých názorů a příspěvků,které na tomto webu píšeš,ale asi máme každý své meze,zvlášť když jde o náboženství nebo politiku,to pak máme hodně zúžené SVÉ pohledy na věc.Celé dějiny o tom vypovídají.Samozřejmě to platí stejně pro mne jako pro Tebe.O poslední příspěvek mně tak nešlo,o pisateli si nemyslím nic dobrého,ale informace (hájíš právo na info),je něco jiného než programové házení špíny a její šíření (i já jsem se na tom podílela a je mi to opravdu líto).A to mne u Tebe překvapilo,mám o Tobě docela vysoké mínění.Takové příspěvky velmi škodí všem a nejvíce těm,kdo se na nich podílí.
Asi tak,všichni chybujeme, a do konce života se budeme učit jak žít lépe a v tomhle o Tvém směrování vůbec nepochybuji.
Snad ještě perličku o tom,jak zkresleně vidíme.Mailovala jsem si s jedním docela dobrým známým,teď bude volit Zemana.On i já jsme včera sledovali TV duel a je zajímavé,jak některé věci slyšel hodně jinak než já,slyšel dle svých názorů a já taky.Tak se na mne nezlob, a měj se.M.

:) SDK

milnem
Zasloužilý člen
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Příspěvek od milnem »

Ach jo,zase neumím citovat,jednou se mi to už podařilo,omlouvám se. :roll: M.

:) SDK

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Jablonský imitoval u Krauze ...

Příspěvek od A(&F) »

... oba prezidentské kandidáty ... :D :D :D ... http://revue.idnes.cz/imitator-petr-jab ... lidicky_nh ...

... Jablonský na Hrad !!! .... :lol: ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laik »

Asi budu volit Jardu ovčáka :D

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Jan Urban: Milošku, žaluj

Příspěvek od milda »

Jan Urban: Milošku, žaluj

[youtube][/youtube]

(něco pro voliče Zemana)

celý článek je tady:
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/j ... emid=18802

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

mencl je žényjus

Příspěvek od huhu »

povedená antireklama
všichni jste plebs - volte PÁNA :D

Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: mencl je žényjus

Příspěvek od hanka »

huhu píše:všichni jste plebs - volte PÁNA :D
:D :D .... :roll:

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Ar ... belci.aspx

...to už tady jednou bylo :ethink:
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Art ... zace-.aspx

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Tak jsem se pokusil ze všech svých chabých sil najít nějaké aspoň jakés takés východisko ze situace, do které jsme se současnými prezidentskými volbami dostali - tedy takové, při kterém by měla naše republika "nějak přežít".
Tedy - nalezl jsem, ale radost z toho žádnou nemám. :ethink:

Takže se podělím:

- Volby vyhraje Schwarzenberg - klíííd, já vím, že je to ta horší varianta :epray:

- Bude z toho mít neskutečnou radost - tu mu ze srdce přeji, ovšem jeho chatrná tělesná schrána, navzdory zveřejněné lékařské zprávě, tuto radost neustojí, což je mi upřímně líto a rozhodně mu to nepřeji :(

- Dostaneme tím pádem příležitost k reparátu prezidentských voleb, které už třeba tolik nezprasíme - což nám ze srdce upřímného přeji :D

V koutku duše se ovšem obávám, že bychom i podruhé "našli" neomylně opět tu nejhorší variantu :bhead:

Zdravím - poota

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

poota píše:...- Bude z toho mít neskutečnou radost - tu mu ze srdce přeji ...
Kdyby šlo jenom o něj, tak bych mu ten post prezidenta dopřála, když po něm tak moc touží ;) .., bohužel jde o mnohem závažnější věci ... nemyslím si, že je to dobré východisko pro naši republiku, protože naše republika by přežívala velmi těžce .... :enaughty:
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Art ... oval-.aspx
- to není o minulosti, ale o současnosti a budoucnosti... na jedné straně nadáváme na TOP09 a na Kalouska a současně mu (jim) zvolením knížete chceme upevnit jejich moc .. :cry: .. proboha, kde se ztratila logika .. :bhead:
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Art ... anici.aspx
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Art ... izete.aspx

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“