Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Efektivní elektrolýza
použití materiálu na elektrody
Někde jsem četl,že použitím platiny na elektrody při elektrolýze se vyvíjí více vodíku než kyslíku.Může mi to někdo potvrdit?
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: použití materiálu na elektrody
Ano.
Ale není to ani tak elektrodami, jako spíš tím poměrem vodíku ku kyslíku ve vodě.
Zdravím - poota
Ale není to ani tak elektrodami, jako spíš tím poměrem vodíku ku kyslíku ve vodě.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Nový člen
Re: 8xa 9xb Mayer
Pokud ti smim poradit tak koukej primo na patenty lidi jako je Mayer(na google to najdes), nebo jukni na tech reporty z NASA(nasa.gov pokud si pamatuji dobre), max JNlabs je jak takz duverihodny zdroj. Kdysy jsem taky zkousel stavet ruzne kaskady z 555 podle raviho dokumentu, ale je to ztrata casu. Zkousej spis pochitit myslenku a zrealizovat ji sam dnes dostupními prostredky.ATX_CZ píše:Zdravím, poslední dobou se zajímám o vývoj HHO. postavil jsem si jako začínající elektrotechnik amatér několik jednoduchých generátorů přez NE555 a vykonové tranzistory zkoušel frekvence, různé proudy a napětí, různé materiály elektrod a mám i nějaké malé výsledky a snahu něco pochopit. Horší je to s časem, jelikož podnikám tak ho není mnoho.
V poslední době při hledání na internetu stále častji narážím na (ůdajně repliky Mayerova generátoru)obvody 8xa a 9xb. Existuje několik videí i na youtube a docela se mi to zamlouvá ale jsem tak trochu pesimista co se týká důvěryhodnosti. Zkrátka nevěřím něčemu co nevidím nebo nemám z důvěryhodného zdroje.
Takže otázka zní, neví o tom někdo něco bližšího??
Nezakládej zbytečně nové vlákno - poo.
Jsem si skoro jist ze to neni pravdabjeja píše:,že použitím platiny na elektrody při elektrolýze se vyvíjí více vodíku než kyslíku.Může mi to někdo potvrdit?
po bocich bych vlozil nejaky plastovy material a do nej narezal ryhy, a do nich zasouval jednotlyve plechy.Karya píše:Moj vyvijac.Verzia 1.Material plexi 8mm.Kdo mi poradi.Zjepit to alebo zosrubovat?Dakujem
Viz krabicky na vzorky jak maji v labinach : http://www.verkon.cz/mikrokrabice-na-podlozni-skla/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zdravim, podarilo se vam uz v teto komunite neco rozchodit? Pisu bakalarku na toto tema a hledam fungujici jine pristupy k rozkladu vody k porovnani.
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Re: Minimum
Pro divochy co si chcou hrát je slušný netový obchod http://www.h2shop.cz/index.php kolikrát se něco hodí. třeba pojistka proti zpětnému hoření ,není potřeba hned ze startu nechtěně bouchat.
Re: Efektivní elektrolýza
Dobrý den všem. Už několik dní pročítám toto fórum a zamýšlím se nad výrobou kotle pro vytápění domku. Prozatím používám elektrický kotel, který v současných teplotách má průměrnou spotřebu cca 3kW/h.
Jednoduchými výpočty jsem zjistil (pokud jsem tedy neudělal někde chybu ), že z jednoho kg vody získám 111g vodíku. Tendo vodík by měl spálením vydat asi 3,9kW. Na rozlklad 1kg vody za hodinu klasickou elektrolýzou by měl být potřeba proud 3A, což při napětí 220V (pro zjednodušení) dělá spotřebu 0.66 kWh.
Tak a teď bych potřeboval vědět, kde jsem udělal chybu Zajisté máte mnohem více zkušeností, než já a nechal bych se rád poučit.
Zároveň mám dotaz ohledně mayerova vyvýječe. Všude čtu, že základním principem je nalezení rezonance vody, kdy se samovolně začně rozkládat. Doposud jsem si myslel, že tato frekvence je kolem 2,5GHz (princip mikrovlné trouby). Proč tedy nedochází v mikrovlnce k rozkladu vody? Co zkusit elektrolýzu v mikrovlné troubě?
Jednoduchými výpočty jsem zjistil (pokud jsem tedy neudělal někde chybu ), že z jednoho kg vody získám 111g vodíku. Tendo vodík by měl spálením vydat asi 3,9kW. Na rozlklad 1kg vody za hodinu klasickou elektrolýzou by měl být potřeba proud 3A, což při napětí 220V (pro zjednodušení) dělá spotřebu 0.66 kWh.
Tak a teď bych potřeboval vědět, kde jsem udělal chybu Zajisté máte mnohem více zkušeností, než já a nechal bych se rád poučit.
Zároveň mám dotaz ohledně mayerova vyvýječe. Všude čtu, že základním principem je nalezení rezonance vody, kdy se samovolně začně rozkládat. Doposud jsem si myslel, že tato frekvence je kolem 2,5GHz (princip mikrovlné trouby). Proč tedy nedochází v mikrovlnce k rozkladu vody? Co zkusit elektrolýzu v mikrovlné troubě?
- poota
- Zasloužilý člen
Ale jo, zkus a poreferuj.merlog píše: Co zkusit elektrolýzu v mikrovlné troubě?
Zdravím poota
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
merlog
Klasická elektrolýza na rozložení 1 litru vody se blýží k 4kWh-tak že ty 3A jsou úplně mimo.
Proč se voda nerozkládá v mikrovlnce? Asi proto že ty mikrovlny tu vodu ohřívají a odpařujou a ne rozkládají-to bys musel dosáhnout hranici plazmatického rozkladu, což je nad 3000 stupňů.
Rezonance je zas o něčem jiném 2,5 nebo 12 GHz? nebo jen kHz? Bude to záležet na množství vody, rozměrech elektrod a kdoví na čem ještě. Studium a pokusy
Klasická elektrolýza na rozložení 1 litru vody se blýží k 4kWh-tak že ty 3A jsou úplně mimo.
Proč se voda nerozkládá v mikrovlnce? Asi proto že ty mikrovlny tu vodu ohřívají a odpařujou a ne rozkládají-to bys musel dosáhnout hranici plazmatického rozkladu, což je nad 3000 stupňů.
Rezonance je zas o něčem jiném 2,5 nebo 12 GHz? nebo jen kHz? Bude to záležet na množství vody, rozměrech elektrod a kdoví na čem ještě. Studium a pokusy
Už jsem si našel chybu ve výpočtu Proud musí být 1000x větší, takže né 3A, ale 3000A. Podle faradayova zákona tedy. Tudíž je to energeticky úplně mimo...
- poota
- Zasloužilý člen
Zůstáváš v zajetí sice jednoduchého, ale přesto nereálného energetického kruhu:merlog píše:.. z jednoho kg vody získám 111g vodíku. Tendo vodík by měl spálením vydat asi 3,9kW.
voda (levné palivo) -> se rozloží na vodík (palivo budoucnosti) a kyslík -> jejich sloučením se získá kýžené teplo a -> současně zpátky voda jako výchozí surovina pro další kolo.
Už Viktor Schauberger poukázal na to, že pro rozložení vody je potřeba do ní přidat nějakou látku, nejčastěji sůl nebo kyselinu, aby se získal vodík a kyslík. Spálením těchto látek dostaneme sice vodu, ale zase jenom natolik "čistou", že bez přidání další soli nebo kyseliny ji na vodík a kyslík nerozložíme. Takže ten rozklad vody a spálení plynů byl jenom proces, při kterém se vazbou na vodík transportovala právě ta přidaná látka, která jak ten rozklad, tak i to spálení umožnila!
Týž Viktor Schauberger propagoval myšlenku, že je potřeba se učit od přírody, snažit se její principy a pochody pochopit a potom použít. Přírodní procesy probíhají zásadně v různě velkých kruhových cyklech, ve kterých se suroviny nespotřebovávají, nevzniká žádný odpad a každý cyklus se vrací vždy do své výchozí situace.
Procesy, které tuto podmínku nesplňují, v přírodě logicky proběhnou pouze jednou a náhodně.
Naše "umělé" procesy tutéž podmínku nemohou splňovat, protože vyžadujeme menší rozměry a současně mnohem vyšší měrný výkon, než dosahují přírodní přirozené procesy. Takže jako "palivo" používáme vodík, na který je navázaný uhlík jako skutečný zdroj energie, který je vodíkem jenom transportován. Tenhle způsob se docela osvědčil, ovšem jeho nevýhodou je to, že odpad z tohoto procesu je mimo ten proces vracen do výchozího stavu "vnějším" přírodním procesem, který je poměrně zdlouhavý. Další, a to zcela zásadní nevýhodou je to, že za dodání výchozích uhlovodíků musíme zaplatit peníze, které nám už ta "vnější" část procesu nevrátí.
Hledání jiných energetických procesů je jenom snaha vyhnout se placení za uhlovodíky, jejichž použití je již dovedeno k jisté úrovni dokonalosti, se kterou z nich dokážeme dostávat světlo, teplo i pohyb.
Další povídání v tomto duchu by již bylo příliš mimo téma tohoto vlákna.
Zdravím - poota
Toto je samozřejmě vysvětleno fyzikální chemií. Vodivost kapalin způsobují ionty. Narozdíl od kovů, kte jsou to elektrony. Čistá voda je velice málo disociovaná. Přidáním kyseliny, zásady nebo soli způsobíme disociaci.poota píše: Už Viktor Schauberger poukázal na to, že pro rozložení vody je potřeba do ní přidat nějakou látku, nejčastěji sůl nebo kyselinu, aby se získal vodík a kyslík. Spálením těchto látek dostaneme sice vodu, ale zase jenom natolik "čistou", že bez přidání další soli nebo kyseliny ji na vodík a kyslík nerozložíme. Takže ten rozklad vody a spálení plynů byl jenom proces, při kterém se vazbou na vodík transportovala právě ta přidaná látka, která jak ten rozklad, tak i to spálení umožnila!
Např. HCl ve vodě se rozloží na H+ + Cl- H+ reaguje s vodou na H3O+ (oxonyový kationt, který způsobuje kyselost roztoku).
Dále celá (klasická) elektrolýza odpovídá faradayově zákonu. Množství vyloučené látky je přímo úměrné proudu a času. Voda s velkým obsahem iontů bude mít meší odpor, tudíž jí může procházet větší proud.
Není možné elektrickým proudem vyrobit více látky, než kolik dodáme proudu (elektronů). Stejně tak si myslím, že nezáleží na tvaru elektrod. Např. pokud se iont nemůže dostat k elektrodě (třeba kvůli nějaké bariéře), klesne proud.
Myslím, že celé tajemství (pokud je) je ukryto v rezonancích. Pokusit se rozvybrovat molekulu vody. Což ale bohužel vyžaduje další energii... Souhlasím, je to začarovaný kruh.
- poota
- Zasloužilý člen
I o tom je tu a i jinde mnoho psáno. Jeden problém je "trefit" ten kmitočet, protože se neustále mění. Druhý a podstatně větší problém je jak tu dosaženou energii zachytit a ukočírovat. Už při podstatně krotším získávání energie z vody jejím "prostým" spalováním se ukazuje, že dosažená energie je prakticky současnými prostředky nevyužitelná. Disociace vody frekvenční rezonancí bude ještě o řád, či spíše několik řádů vydatnější. Blábol vědů o tom, že lžička vody obsahuje tolik energie, že by to stačilo na vypaření všech oceánů, je docela hezká pohádka a spíš jenom teoretický výsledek mechanického počítání nějakých vzorečků, ale s to disociací bychom se tomu mohli sice jen o trochu, nicméně i tak dost nepříjemně přiblížit.merlog píše:Myslím, že celé tajemství (pokud je) je ukryto v rezonancích. Pokusit se rozvybrovat molekulu vody.
Mám dojem, že voda je pro využití lákavá hlavně proto, že je relativně levná a z kohoutku i snadno dosažitelná. Jisté kouzlo jí dodávají i její vlastnosti, které jsou značně jiné, než by měly "správně" být.
Osobně mám k jakékoli vodě vztah, který mi brání ji považovat za prosté "palivo" pro nějaký motor.
Zdravím - poota
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Viktor se mýlil. Osobně mám vyzkoušeno, že krátkými vysokonapěťovými pulzy lze rozložit i hodně čistou vodu. Problém je v tom, že voda dává zpět takové kopance, že je těžké najít elektroniku, která to vydrží.poota píše: Už Viktor Schauberger poukázal na to, že pro rozložení vody je potřeba do ní přidat nějakou látku, nejčastěji sůl nebo kyselinu, aby se získal vodík a kyslík.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- poota
- Zasloužilý člen
Vzhledem k tomu, že Viktor se většinou nemýlí, tak by asi bylo dobré porovnat "energetický výkon", kterého dosahují vodíky "vyráběné" různými typy elektrolýzy a různými "přísadami" do rozkládané vody.
Zdravím - poota
Zdravím - poota
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Efektivita rozkladu vysokonapěťovými pulzy je závislá na tzv. rychlosti přeběhu. To znamená, čím vyšší a strmější pulz, tím lepší efektivita rozkladu. Kanarev se dostal na mnohem lepší čísla než při použití příměsí, ale jeho obvod se mi nepodařilo zreplikovat. Má ho bohužel zveřejněný bez hodnot součástek.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 139 poděkování
- Dostal: 305 poděkování
Ahoj IlemeIlem píše:...Osobně mám vyzkoušeno, že krátkými vysokonapěťovými pulzy lze rozložit i hodně čistou vodu. Problém je v tom, že voda dává zpět takové kopance, že je těžké najít elektroniku, která to vydrží.
I když poměrně pokročilý elektrotechnik, v oboru HHo prakticky laik a začátečník, odvažuju se po roce a 4 měsících bádání začít s pokusy a diskutovat. To tvoje "zpětné kopání" mi už leží více jak rok v palici a chystám se na to poctivě podívat. Mohl by jsi jen rámcově načrtnout, kdy a za jakých podmínek ty "zpětné kopy" pozoruješ?
Já na to mám nějakou svoji teorii, kterou bych si rád ověřil, ale strašně nerad bych s tím zatím lezl bez poctivého měření na světlo boží. Rád se podělím, pokud na té teorii něco bude. Už půl roku shromažďuju elektronický materiál a připravuju se na pár zajímavých měření. Osobně mám pocit, že všechno je úplně jinák a možna na všechny ty "elekktrolýzy" půjde rychle zapomenout.
Díky a zdraví E_man.