Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jeff »

Tady se teď dějí věci, zítra ráno jedu na venkov a dva dny nebudu mít v dosahu počítač, asi ani nebudu moct spát. Snad nic nezmeškám.

Jeff

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

2 kutil

Příspěvek od sano »

Nie že by som bol expert na patenty, ale pokiaľ letmo ovládam, túto problematiku( meiera aj trochu z patentov) tak sa mi zdá, že Milan meierovu technológiu zdokonalil a prispel k nej niekoľkými orioginálnymi postupmi. Takže má právo na komerčné šírenie technológie.
Nehovoriac o tom, že mnohí patentujúci, predmet patentu dajú na papier tak, aby mali chránené práva a zároveň aby to bolo chránené a zároveň aby to nik okrem nich nemohol replikovať. Takže ak Milan dospel ku kladným výsledkom, tak je tam aj jeho vlastný rozum.
Musím ale povedať, nech mi Milan odpustí, že mi niekedy poriadne lezie na nervy. Ale ho uznávam. Pokiaľ je pravda to čo píše.

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: 2 kutil

Příspěvek od kutil »

sano píše:Nie že by som bol expert na patenty, ale pokiaľ letmo ovládam, túto problematiku( meiera aj trochu z patentov) tak sa mi zdá, že Milan meierovu technológiu zdokonalil a prispel k nej niekoľkými orioginálnymi postupmi. Takže má právo na komerčné šírenie technológie.
Nehovoriac o tom, že mnohí patentujúci, predmet patentu dajú na papier tak, aby mali chránené práva a zároveň aby to bolo chránené a zároveň aby to nik okrem nich nemohol replikovať. Takže ak Milan dospel ku kladným výsledkom, tak je tam aj jeho vlastný rozum.
Musím ale povedať, nech mi Milan odpustí, že mi niekedy poriadne lezie na nervy. Ale ho uznávam. Pokiaľ je pravda to čo píše.
Tak jsem ještě přemýšlel nad tím patentem.
Pokud je platný a já věřím že je, tak si přečtěte co vše je chráněno. Není důležité jak je dosaženo rezonance a čím (sami zjišťujeme že to asi jde více způsoby, akorát nám chybí ten závěr) ale důležité je že patent zní na jiný způsob rozkladu vody než je známá elektrolýza a já nevím kdo by dokázal toto u mezinárodního soudu zpochybnit. Je tam rozpis mnoha detailů a ty jsou shodné právě pro rezonanční rozklad vody.
Kdyby se Milanovi podařilo rozjet výrobu kotlů na vodu u nás a dověděli se o tom v USA (jako že by to až tak dlouho netrvalo), nevím nevím jak by to své řešení Milan obhájil?
Amíci již rozjeli výrobu levného vodíku a Busch uvolnil dost miliard do výroby palivových článků. Oni potřebují mít šoféry na špagátku s daněmi a ne aby si každý jezdil na vodu bez odvádění daní! a to jim ještě nedošlo levné vytápění objektů nebo soběstačnost v elektrice. Proto ty tlaky na ututlání. USA jsou mocné, pochopte že nemáme šanci!!!
Honza

až příště

příprava na vánoce

Příspěvek od až příště »

Včera jsem bohužel nestíhal a dnes také ne, protože mám nějaké rodinné problémy. Zato jsem stačil připravit anonymní web a nějaké podklady. Na počátku jsem napsal, že to pustím ven do měsíce. Nebylo to samoúčelné, byla to jen informace pro lidi, kteří se tím opravdu zabývají a chtějí to udělat. Základní údaje mohu pustit hned. Na vodík mi běží upravená kogenerační jednotka Tedom, s upraveným motorem Favorit. Původně to bylo na zemní plyn. Počítač řídí vysokonapěťový kondenzátorový obvod rezonující s kapacitou generátoru vodíku. Polazicí je upravena směs na požadovanou kvalitu. Počítač dále kontroluje tlaky a teploty v generátoru, motoru (hlavy válců, oleje). Počítač je momentálně ve zkušebním provozu, odladění jednotlivých čidel a sběrnice. Celé to běží nepřetržitě od 19.5.Elektrický gererátor je cyklován zátěžemi v růz ných režimech. Časový průběh je nepřetržitě monitorován a zaznamenán (pro pochybovače). Příště zase více a adresa webu.

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Pro "až příště"

Příspěvek od rival »

S napětím jsem očekával, zda se Tvé slibně vypadající příspěvky naplní i skutky a budou slibované "Vánoce". Vypadá to, že vše je na dobré cestě. Abych tomu i já trošku pomohl, změnil jsem oprávnění pro psaní příspěvků do sekce Dílna. Nyní tam mohou přispívat i Anonymní uživatelé. Chtěl bych Tě požádat, abys tam založil nové téma o svém zařízení a vše, co budeš publikovat na anonymním webu, publikoval i zde. Budeme tak mít možnost s Tebou diskutovat o podrobnostech. Líbí se mi Tvůj přistup a chci Ti za nás za všechny poděkovat !!!

Honza

naděje umírá naposledy

Příspěvek od Honza »

Anonymní "až příště"
problematikou výroby a zisku energií se zabývám v podstatě celý život a topení vodou to je taková třešnička na dortu mého snažení. Jsem již v důchodě a Ty jsi mi dal naději že si asi uskutečním svůj životní sen.
Díky Honza

misso

Pre "až příště"

Příspěvek od misso »

kedy mozme ocakavat tu publikaciu? dakujem

až příště

přátelé

Příspěvek od až příště »

Víte, po tom dlouhém čase venku vidím, že v Čechách může zase být krásně, alespoň pro pár lidí, kteří řeší společný problém a mají o věc zájem. Mám dost náročnou práci a taky nejsem nejmladší. Táhne mi na čtyřicítku a leccos bolí. Bohužel problémy v rodině mě trochu vzdálili. Letím do států protože přítel a příbuzný mě potřebují. Nechci to zveřejňovat po kouskách, protože by to bylo hloupé. Měsíční lhůtu dodržím a alespoň budu mít jistotu, že je to naprosto reprodulkovatelné, bezpečné a na profesionální úrovni. Trošku se děsím po prožitých zkušenostech amatérismu. V Čechách jsou ale takový fachmani, že i v amatérských podmínkách dokážou dát dohromady velkou věc. Tomu věřím a proto jsem zpátky. V Texasu budu týden a pak se ozvu. Jen vás prosím vydržte. Věc není tak složitá jak se zdá a někteří "páchají" pokusy, při kterých jde fakt o život. Díky Honzovi adalším za ohlasy. Díky kluci, vyřeším své věci a pak to rozjedem.

Návštěvník

Zdravím všechny

Příspěvek od Návštěvník »

Zdravím všechny.
Úplnou náhodou jsem narazil na tyto stránky a nutno říci, že mne to velmi potěšilo. Už minimálně 10 let se zabývám alternativními zdroji energie (biomasa, slunce, ...). Bohužel vím, že pro naší společnost tudy cesta nevede. Asi před pěti lety jsem se dozvěděl o "volné energii". Začal jsem v této oblasti provádět pokusy. Bohužel elektronice moc nerozumím (z vašeho pohledu spíš vůbec), ovládám víc chemii, techniku a zajímám se o vojenskou techniku, a věnoval jsem se tedy "mechanickým" záležitostem. Stavěl jsem Clemův a Adamsův motor a prováděl různé pokusy s magnety. Vždy jsem měl pocit, že jsem velmi blízko cíle, ale 100% účinnost jsem asi nikdy nepřekročil. Asi před třemi lety jsem začal provádět pokusy s elektrolýzou. To mě nepustilo dodnes. Pokusů jsem provedl dost, ale uspojivých výsledků jsem nedosáhl. Jak jsem se již zmínil, největším problémem je pro mne elektronika. Nějaký čas jsem spolupracoval s panem Kopeckým (rezonanční motor), který mi v této oblasti radil. Elektrolýzou se však zabývat nechtěl a naše komunikace ochladla. Také jako spousta jiných mám zkušenost s tím, že se náhle někdo odmlčí. Trochu ale pochybuji o tom, že by to bylo kvůli zastrašování. Spíš jen dovedli práci k cíli a o výsledky už se něchteli podělit. Proto jsem velmi rád, že jsou u nás lidé, kteří jsou ochotni nezištně poskytovat informace. :D
Velmi bych ocenil, kdybych mohl s někým spolupracovat nebo lépe pokud by se zřídil nějaky tým, který by se jednou za čas někde sešel. Preferuji osobní kontakt a práci v týmu - každý umí a zná něco jiného. Další věcí je, že se tím dá dost urychlit práce - často jde člověk do slepé uličky a neví o tom, ale někdo jiný už to dávno zkusil a může mu ušetřit spoustu času. :D

berky

PS:Od jednoho "známého", který se cca před 2 roky náhle odmlčel jsem dostal několik rad k elektrolýze. Údajně tak rozběhl efektivní elektrolýzu. Pokud budete mít zájem, dám vědět.

misso

re

Příspěvek od misso »

no ak by ste mohli tak mozete pripojit nejaky subor, obrazok co len chcete a co si myslite ze by nam pomohlo. Dakujem

martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

abyste se o víkendu nenudily

Příspěvek od martinq »

na diskuzi Yahoo se objevilo VELMI zajímavé pdfko
"replika Standy Majera"
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Karel
Nový člen

Efektivní elektrolýza

Příspěvek od Karel »

Zdar všichni rozumní lidé, tady je další fanda, který se již rok snaží o to samé, ale bez úspěchu. Mám postavený generátor, který jste tady publikovali a funguje na první zapojení a je stabilní. Tlakovou nádobu mám od redukčního ventilu, který je dimenzovaný na 20atm, elektrody jsou nerez a titan, ale problém mám v tom, že nevím, jaký koncový stupeň mám použít. Může mi někdo z vás poradit, nejlépe ti, kterým se to alespoň jednou rozjelo. Dík za jakoukoliv odpověď.

nevto

slovicka

Příspěvek od nevto »

Nekolik slovicek s elektro-rustiny, ktere by se vam mohly hodit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

efektivní elektrolýza

Příspěvek od kutil »

určeno pro anonymního a Karla
anonymní příteli pošli nám vše co tom tvůj kamarád věděl, pomůže nám každá maličkost. Téměř všichni v tomto fóru jsme na tom skoro stejně, první část nám šlape jako Karlovi a na koncovém stupni likvidujeme různé tranzistory apod. Šumáky máme.
Já jsem na tom jak ta "Prity Voomen" z toho filmu co chtěla víc! Mat 2x chytil na flašce efektivní rezonanci že lítaly bublinky na všechny strany a ampérmetr klesl k nule. Já také chci víc a toužím po této rezonanci. Koncový stupeň se zpětnou vazbou je to, na co se musíme nyní zaměřit. Chytám rozumy kde se dá, Mat zkouší také co jde, tak jakmile budeme mít něco použitelného tak se určitě ozvu, ale zatím to vidím bledě.
Vydržať Honza

Návštěvník

Zdravím všechny

Příspěvek od Návštěvník »

Ten můj "známý" mi v podstatě nic moc konkrétního nedal. Jen mi sdělil přibližně toto: Použil zapojení dle Meyera. Pracoval s obyčejnou vodou z kohoutku, nerez válcovými elektrodami a napájením z autobaterie. Tvrdil, ze jako první je nutné mít stabilní zdroj napětí. Takže při napájení z alternátoru je nutné to prohnat přes filtr, který napětí "uhladí".
Údajně je nutné použít trubkové elektrody (nerez) a mezeru mít cca 3mm (ideální by byla koule, ale to je konstrukčně náročné). U deskových prý rezonance nedosáhl. Velmi záleží na polaritě elektrod.
Elektronika je dělená na primární a na sekundární okruh. Nejlepších výsledků lze prý dosáhnout při použití pilovitého průběhu napětí. Pro transformaci napětí nepoužil zapalovací cívku, ale trafo, které sám navinul. Mělo zvyšovat napětí na cca trojnásobek - pokud se nepletu, to je popsáno i v Meyerově patentu. Na sekundárním obvodu je nutností blokovací dioda (dimenzována na vysoké napětí) a regulovatelná cívka - použil s jezdcem, čímž měnil počet zapojených závitů. Tvrdil, že vodiče u sekundárního obvodu mají být co nejkratší a nemá se s nimi moc hýbat - zkrátka velmi záleží i na jejich kapacitě, která má byt co nejmenší.
Po zapnutí nahrubo naladil frekvenci a dále prováděl jemné doladění cívkou - v tom je prý "zakopaný pes". Při odladění proud klesl na mA a napětí vzrostlo řádově na kilovolty.
Celé zařízení údajně funguje tak, že pumpuje energii do sekundárního obvodu, resp. do vody. Dioda je něco jako zpětný ventil, který drží energii v obvodu. Tvrdil, že energie roste až do doby, kdy dojde k "průrazu", čím se rozbijí molekuly vody. To by mělo odpovídat vrcholu "pily". Pak následuje mezera mezi pilovitým napájením, čím se vše vrátí do bodu nula a následné pulzy (pilovité) provedou další rozklad vody. Tyto děje jsou velmi rychlé a v podstatě probíhají dle frekvence střídání pilovitých pulzů a pauzy.
Při správném naladění to napájel jednotkami W a výstup odhaduje na cca 1 kW.
Meyer se údajně nechal inspirovat určitým typem radaru, který pracuje na obdobném principu pumpování energie a při překonání určité meze dojde vybití. Tím dochází k obrovským výbojům, které dokáží v prostředí způsobit rázovou vlnu.
To je přibližně vše, co jsem od něj zjistil. Jak jsem uvedl dříve, naprosto se odmlčel. Žádné funkční zařízení jsem neviděl, ani nic konkrétnějšího, takže vše je bohužel na úrovni "jedna paní povídala"...
Napadlo mne, jestli by nešlo použít Avramenkovo zapojení diodového praku a místo výbojky zapojit elektrolyzér. Asi je to ale naprostá hloupost.
Prosím, nekamenujte mne za mé výrazy v oblasti elektriky. Opravdu tomu moc nerozumím.
Sám jsem dělal pokusy se zapojeními dle Dingela, ale nebyl rozdíl od klasické elektrolýzy :(
Budu rád za vaše názory.
berky

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“