Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Crohnova choroba - co zvolit?

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od Slavek Krepelka »

martinsos píše: ....alebo čo mám zvoliť na akú alternatívu sa zamerať
A kolik z těch prodavačů těch všech :ptrain: ehm někde uvedlo klinické zkušenosti a skutečné výsledky? Proč proboha se někdo spoléhá víc na reklamu, než na výsledky? To mi snad do smrti bude unikat. Co se týče nákazy, mluví se o zdravém dárci. Ideální jsou zdravé děti do 6ti let, ale kus kravince z telete to tutově taky zalepí, stejně jako z vemblouda, nebo koně. Ono totiž ty střevní flóry jsou u savců velice ppodobné a Indové vědí moc dobře, proč pijou kravskou moč i s exkrementem. Ne, že by to byla ideální cesta jak doplnit střevní flóru, ale je to probiotikum jak nic jinýho, co si budem povídat.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
martinsos
Nový člen

Příspěvek od martinsos »

cimirek díky , dá sa ten kvet zohnať nejako v kvetinárstve , alebo tak? (lebo kým by som to vypestoval..)
Slávek a to sa aplikuje iba raz? to tela by muselo byť veterinárne vyšetrené a neviem či sú kravy v družstvách vhodné (čím ich krmia?), neviem si to predstaviť ako by som to zrealizoval , skúšal to tu niekto?

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Příspěvek od cimirek »

martinsos píše:cimirek díky , dá sa ten kvet zohnať nejako v kvetinárstve ,
Zkusil bych inzeráty, na netu, pěstitele, event.p.Havelku, v knížce je na něho kontakt..

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

martinsos píše: ... Slávek a to sa aplikuje iba raz? ...
V naprosté většině případů to pracuje napoprvé. Co se týče poranění střev, ty jsou při Crohnovi a vředovitém průjmu (ulcerative collitis) vždy. Nejsi žádnou vyjímkou.
martinsos píše: to tela by muselo byť veterinárne vyšetrené a neviem či sú kravy v družstvách vhodné.
:ethink: A co takhle kozy, nebo ovce? Je spousta lidí, co to pěstuje organicky na mlíko. Chce to myslet příteli. Když ne tudy, tak někudy jinudy, hlavně že víme, kde je zakopanej pes. Zkus závodní kobylu, když ne jinak. Hlavně se musíš přestat bát kde čeho a pořádně se rozhlédnout po možnostech.
martinsos píše: ... skúšal to tu niekto?...
:ethink: O tom nic nevím, ale už o tom uvažuju. Ono nejde jen o Crohna atd, ale jde i o trvalou výrobu vodíku ve střevě. Souvisí toho hodně dohromady a tady je souvislost s takzvanými autoimunními nemocemi ze zbořené střevní flóry. Jinak si Crohna taky můžeš vyléčit autohemoterapií, ale je to podstatně náročnější procedůra, než si stříknout do zadnice kouda zdravého lejna. Určitě to zvládá i HCl terapie a močo terapie, ale opět je to o hodně náročnější. Naše imunita umí do jisté míry střevní flóru kontrolovat a uhlídat, ale jak je dole, vypukne válka a chronické záněty. Dá se to řešit přes umělé navyšování imunity tělu přirozenými prostředky, nebo přihozením zdravých a správných kultur. Jak co a jak nejlíp je na pečlivé proštudování si patřičných vláken.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
martinsos
Nový člen

Příspěvek od martinsos »

cimirek dík. :)
Slavek Krepelka píše:Hlavně se musíš přestat bát kde čeho

No veď to je ťažké po tých rokoch neúspechov , špitálov a kadejakých procedúr. Človek má strach skúšať niečo radikálne (dodať cudzí výkal do svojho tela), ako to zapôsobí , keď to asi nikto na cz/sk neskúšal :-/ A ešte ako zistím či ten darca nemá skrytú chorobu? Nejakú žltačku B/C a takéto stealth :)
A ešte aký máte názor na tú kalisiu voňavú? Skúšal to tu niekto?

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

martinsos píše:
Slavek Krepelka píše:Hlavně se musíš přestat bát kde čeho

No veď to je ťažké po tých rokoch neúspechov , špitálov a kadejakých procedúr.
Právě o tohle farmagangu jde - aby se lidi báli všeho, co není oficiální medicína.
Jenom ten, kdo věří na slovo doktorům, umře až potom, co z něj vyždímají většinu jeho peněz - přitom ale stejně nemá jistotu, že umře později, než kdyby se neléčil vůbec a nebo jenom podle "babských" rad.
Oficiálně se smí léčit jenom podle schválených postupů.
Ovšem pravidlem je, že úspěšné postupy schvalované nejsou a naopak se proti nim tvrdě legislativně postupuje, a to tím razantněji, čím jsou úspěšnější a levnější.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
martinsos
Nový člen

Příspěvek od martinsos »

Jasne to mi je jasné ako funguje biznis na chorých ľuďoch , len sa bojím aj takýchto vecí ako si frknuť do zadku niekoho výkal, či je to vôbec bezpečné z hladiska nejakých nákaz od darcu. To už nieje zhltnuť nejaký doplnok :)

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Nikdo Tě k ničemu nenutí!
Co zde čteš, jsou jenom dobře míněné rady - jestli je uvážíš a použiješ, je čistě jenom na Tobě. Jde o Tvoje zdraví, takže je jenom správné, aby sis za ně taky jenom Ty sám nesl odpovědnost. Najdi si k tomu co nejvíc informací a potom se rozhodni podle svého.

Zdravím - poota

martinsos
Nový člen

Příspěvek od martinsos »

JJ našiel som aj na FB skupinu (väčšinou ľudia z usa) ohľadne tej fekal metody, tam to asi niektorí skúšali škoda , že tu u nás nieje niekto kto to skúšal, či mu to pomohlo , či necyhtil z toho niečo chcel by som niekoho s osobnou skúsenosťou tak jak s marihuanou tam viem že to jednému pomohlo z crohna.

skeraser
Nový člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Příspěvek od skeraser »

zdravim všetkých,
ja mám UC asi 7 rokov, spustilo sa mi to pomaly po dlhodobom užívaní antibiotik. Bohužial som bol mlady a mal ine starosti ako sa starať o prírodnú liečbu. Teraz žijem v DE a pýtal som sa doktora či niekde nerobia transplantaciu fekalnych bakterii. Vravel mi že o tom nevie ale že ak ano tak určite na niakej Univerzite v rámci výskumu a že ma tam kludne odporučí ked to niekde robia.
Teraz tu ale čítam iný spôsob a vzhladom k tomu že mám malú dcérku a sadu na klystyr zakúpenú už dávnejšie, tak počkám na hovienko v šerblíku a idem na to. Potom budem informovať o úspechu/neúspechu. Ale asi bude chvílu trvať než sa baktérie v čreve usadia a začnú robiť poriadne svoju prácu a vyženú tie svinuchy čo tam zabrali miesto po pôvodných baktériách.

Momentálne som vegán a dodržujem stravu podla knižky od Davida Kleina Self healing colitis&crohn.
Mimochodom začiatkom minulého roka mi chceli vziať komplet celé črevo lebo mi nezaberala žiadna liečba ani ten ich slávny Remicade ( naštastie som to svinstvo bral asi iba 3 mesiace ) dalsiu davku som odmietol. Bol som v katastrofálnom stave, premyslal som nad samovraždou, pretože k UC sa pridružili dalšie drobnosti možno to boli aj vedlajšie účinky Remicade.
Postupne som si dietou všetko vyliečil len UC so mnou nadalej ostava, ale na toaletu chodim 1 - 2x denne ked chcem ja a nie ked si povie crevo - tí čo majú C&C budú vedieť ako to myslim. Ziadne bolesti, ziadne divné pohyby v bruchu, žiadna krv, formovana stolica všetky hodnoty krvi sú super. Len si myslim že na uplne vyliečenie by som musel byt na tejto diete aspon rok možno dva a aj potom si dávať sakra pozor, takze by som to rad trošku urýchlil a dostal sa do stavu že sa nebojím dať si klobásku alebo inú pochutinu.

skeraser
Nový člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Příspěvek od skeraser »

Takže prvá aplikácia dnes ráno cca 7.30. Som zvedavý čo sa bude diať. Ale myslím si že pár týždnov bude trvať než sa kvalitné baktérie rozmnožia a začnú pracovať naplno. Budem informovať.

Conchar
Nový člen

Příspěvek od Conchar »

Zdravím. Přidám taky svojí zkušenost.

Mám od 18 let ulcerozní kolitidu. Teď je mi 26 let. Léky mi sice potíže uklidňují, ale neléčí. Potravní doplňky nezabírají. Na čas mi pomohl mladý ječmen.

Asi před 2 - 3 roky mě začlo svědit od pytlíku až za konečník. Na kožním mi dali kortikoidy které zabraly na měsíc. Zásipy, masti nic nezabírá. Asi před rokem se to postupně zhoršovalo. Někdy byla i trocha krve ve stolici (asi 3 x za rok). Před 2mi týdni mi došlo, že to možná bude hemeroid. Od té doby mám zatím nejhorší problémy. Bolest konečníku, už asi 12 dní průjem. (beru 4 týdny VMS).

Do toho mám občas silné bolestim v oblasti žaludku. Pocit jakoby velkého bolavého hladu, ale najezení to neukončí. Spíše naopak. Většinou to začke kolem třetí hodiny odpoledne a trvá až do noci. Trochu se obávám zánětu žaludku, ale nechce se mi jít na vyšetření.

Párkrát jsem již i zažil pocity na omhlení s dušností na hrudi + občasné jakoby divné zatlučení srdce. Vždy se to stane ve stavu klidu. Na vyšetřeních nic ze srdcem či štítnou žlázou nezjistili.

Pročetl jsem část fóra a myslím, že spousta lidí má velmi podovné problémy. Je tu i několik návodů co komu pomohlo. Já po 4 týdnech s VMS (kterému jsem dával hodně šancí) si jím nejsem jistý. Teď ho vysadím a uvidím, jestli se stav uklidní. Budu si ale dávat sedací lázeň VMS kvůli konečníku.

Z toho co jsem tu vyčetl zkusím panáka ráno před jídlema a hřebíčkové tabletky.

Taky si myslím, že je možné, že mé uzdravení si blokuji sám. Možná je ve mě program "nechci se vyléčit" nebo nějaký podobný. Samozřejmě na podvědomé bázi. Že můj stav je spojen s psychikou je mi jasné. Chci v tomhle směru pokračovat a zkusit na tom zapracovat. Dále mě napadlo zkusit filipínské léčitele. Možná bude tento typ operace/léčení to pravé.

Pokud máte nějaké názory či rady, budu za ně rád. :pivko:

Mějte se, Conchar.

Hela
Zasloužilý člen
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Příspěvek od Hela »

Ahoj Conchare,
tvoje problémy vypadají na parazity. Pravděpodobně máš vlasovce, to je to divné zatlučení srdce a dušnost, nejspíš i to svědění. V zažívacím traktu budeš mít nejspíš i další druhy, nějaké oblé nebo možná i ploché červy. Takže by to nejspíš chtělo protiparazitární kúru – praziquantel, albendazol, ivermectin, dietylkarbamazin (Hetrazan). O tom všem se dočteš na vlákně Paraziti. Nejlepší ale bude nechat se změřit nějakým detoxikačním poradcem.
Hemeroidy se po VMS mohou objevit. Mně se to stalo taky, i když jsem s tím neměla problém už asi 20 let. Kup si v lékárně nějakou obyčejnou mast na hemeroidy. Netvrdím, že je vyléčí, ale přestane to bolet a uklidní se to. Problémy se zhoršují i průjmem. Nevím, kolik VMS bereš, ale možná by to chtělo zvolnit a navyšovat, až průjem přestane.
Psychika v tom hraje určitě roli. Je to provázané. Nejlepší je pracovat na obojím současně. Můžeš zkusit Léčebný kód.
Hela

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Conchar píše:Pokud máte nějaké názory či rady, budu za ně rád. :pivko:
Podívej se na autopatii http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=3271
Je to sice běh na trošku delší trať, takže žádné "vypne bolest okamžitě" a podobné zázraky jako třeba "polkneš a cítíš, jak to začíná účinkovat", ale na druhou stranu to řeší všechny potíže organizmu, včetně těch, se kterými si doktoři nevědí rady a tudíž jsou podle nich psychické, dědičné a nebo chronické.
Podle toho, co píšeš, nepočítej s vyléčením dříve než za půl roku, ale nejspíš to bude trvat podstatně déle, protože organizmus bude muset "cestou" nejspíš řešit ještě spoustu dalších věcí, jako třeba ty nejspíš správně předpokládané parazity.
Abys neměl pocit, že kromě spolknutí pár kapek preparátu už pro sebe nic neděláš, můžeš se současně s autopatií léčit dle vlastního uvážení i čímkoli jiným - to je další výhoda autopatie.

Zdravím - poota

libcosenior
Zasloužilý člen
Dal: 165 poděkování
Dostal: 131 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libcosenior »

Conchar píše:Pokud máte nějaké názory či rady, budu za ně rád.
Podstatne razantnejší spôsob je urinoterapia spojená s hladovkou. 8)
Podľa toho čo si napísal, som dospel k názoru, že si možno schopný použiť všetky dostupné prostriedky, aby sa ti uľavilo a aby si sa vyliečil.
To je myslím práve vhodná doba na extrémnejší prístup.
Prečítaj si knižku Armstrong-Elixir_zivota.pdf, tam možno nájdeš sám seba a pochopíš o čo ide.
Pre ďalšie štúdium problematiky :piss: ti sem dám nejaké odkazy:
Zdroje sú tu Urinoterapie - Odkazy a diskusia začína na tejto stránke.
Už to, že diskusia (ktorá síce vznikla niekedy v roku 2010) sa naplno rozbehla už do druhej stránky, ale až od 3.1.2013 a má už 52 stránok, určite o niečom svedčí.
Veľa, veľa, veľa čítaj. ;)
Takže držím palce. :good:

Žiť, to je tá najvzácnejšia vec na svete, pretože väčšina ľudí len existuje.
Armstrong-Elixir_zivota.pdf
Partykova.pdf
Perfektné fórum pre každého kto sa chce naučiť programovať
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“