Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Ultrazvukový článek

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Mac

Ultrazvukový článek

Příspěvek od Mac »

US článek
Ahoj
přikládám můj ultrazvukový vyvíječ. Při poslední bouřce mi jednoduše zmizel Gate s řídicích tranzistorů :cry: a jelikož není zapotřebí topit tak provádím vylepšení a úpravy.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

ultrazvukový generátor

Příspěvek od 1220 »

Vypadá to moc pěkně, nemohl byste nám prosím, aspoň v náznaku přiblížit co se v zařízení děje po zapnutí ultazvuk generátoru ? Mám na to vlastní názor, ale pokus jsem zatím nedělal, jste dál .
díky moc
K.

MAC
Nový člen

USG

Příspěvek od MAC »

US generátor běží na 25V DC 22kHz (koncentrický kondenzátor) a 250V AC 40.5kHz US sandwich dualSWEEP technologie. Řídicí jednotka 2+2 FET transistor polopropustný FET1 switch – FET2 kapacita discharge. Podstatou cele aplikace je stojaté vlnění US v rezonátorech. Toto vlnění plní dvě funkce - neumožní tvorbě elektrické dvojvrstvy a napomáhá uvolňování plynu kavitaci, více website „ultrasonic and cavitation bubbles. Sandwich směřuje v určité vzdálenosti z jedné stran koncentrický kondenzátor k rezonátorům.

Mac
Naposledy upravil(a) MAC dne stř 23 kvě 2007 19:10, celkem upraveno 1 x.

Krisot
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

USG

Příspěvek od Krisot »

Zdravim,

podobne som premyslal, akurat iba premyslal.
USG menic mam na 42KHz, podla fota podobnej konstrukcie.
Elektrody 100x150.. nerez..... uz si len najst cas a zlozit to .
Pozorovanim aky je rozdiel bez a s USG ?
Co som sa docital tak USG ma odplynovaciu schopnost na vodu ... cize by mal vytlacat plyny ihned von.
S tym budenim menica.. 25VDC a 410VAC.. ma to nejaky speci vyznam ?
Nestaci +-20Vna rezonancnej frekvencii .. ?zalezi na inpedanciisamozrejme
Je mozne zverejnit budic USG.. schemu ?

Vdaka za reakcie
Krisot

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

vyvíječ

Příspěvek od 1220 »

Díky, popisovaný vyvíječ, vypadá téměř jako buňky JC nejmodernějších
typů, které ale mají jako oscilátor také koncentricky připevněný, ale je to jakési nerezové vajíčko, které je omotané strmou měděnou dvojitou spirálou. Texty, které jsem četl doporučují, aby jednotlivé průřezy mezikruží byly shodné,tím má být zajištěna stabilita a trvalá funkčnost zařízení.
Toho se ale těžko dosáhne,protože sehnat materiály na trubky těchto rozměrů není v silách jednotlivce asi reálné, aspoň mně se to zatím nedaří. Já teď chci nahradit chybějící rozměry stočením síťky z nerezu.
Vypadá to, že Vaše řešení bude dobrou náhradou, když by se nanutila
frekvence vlastně do prostor, které rezonují jenom částečně, k očekávanému jevu zřejmě dochází. Bylo by možné prosím uvést nějaké
výkonové parametry zařízení ? Nebyl by k disposici nějaký konkrétní
fungující odkaz o podobných aplikacích ?
K.

MAC
Nový člen

Ultrazvuk a rozklad vody

Příspěvek od MAC »

Nedoporučují klasické ploché elektrody, nelze naladit rezonance samotného materiálu. Při použití těchto elektrod jsem měl problém s mrtvým pásmem opačný efekt „útlum“. V těchto místech se nevytvořila ani bublinka…..
Měření jsem neprováděl a bublinky nepočítal, ale s USG se tvoří větší bublinky a více plynu. Dále má trošičku odlišný zápach. Bohužel jsem v tomto fóru nový nemám možnost to porovnat s jinými velice kvalitními vyvíječi a konstruktéry jako například pan Novák atd.. Možná v budoucnu zjistíme a porovnáme vynaložený příkon/litr vody/čas...
Toto zařízení je schopno utáhnout sekačku, na autě jsem to nezkoušel, neboť ho mám rád. Co se týče topení plyn přimíchávám.
US skutečně odplyňuje což je určitá výhoda. Docílí se toho s pomoci AM modulace.
25V DC je základní napájení koncentrického kondenzátoru, proud je minimální v mA. 250V AC je důležité napětí, které budí sandwich a dále rezonátory koncentrického kondenzátoru také v mA.
Díky kavitaci přepólování, VN a ultrafialové diody atd. nepotřebují.
Koncový stupeň zveřejním, ale bez řídicí desky, neboť tuto desku používám v jiných komerčních aplikacích.

Mac

MAC
Nový člen

USG a kavitace

Příspěvek od MAC »

Celá aplikace mě fungovala před objevením této website.
Odkaz žádny neexistuje, na vše jsem přišel v zoufalství rozchodit JC. Použitý materiál je nemagnetická ocel. Zkoušel jsem a zkoušel….
24V DC 570mA, 250V AC 250mA při rezonanci válců.
Jelikož jsem více praktik a kován v řemesle musím potvrdit že některé odkazy jsou zavádějící. Pokud jste teoretik na VŠ Vás učili vše podložit výpočtem. V dalším životě jste přesvědčen, že jakýkoliv jiný nepodložený postup je nemožný a samozřejmě to nezkoušíte. Praktik neví že to nejde a zkouší. Pokus omyl a tak to v životě chodí.

Mac

xzzzx
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: USG a kavitace

Příspěvek od xzzzx »

MAC píše:...
je to zajimave.

z.

Svět zboř! Já budu stát.
MAC
Nový člen

USG schema

Příspěvek od MAC »

Více příloha...............
MAC

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Oživování

Příspěvek od 1220 »

MAC píše:Celá aplikace mě fungovala před objevením této website.
Odkaz žádny neexistuje, na vše jsem přišel v zoufalství rozchodit JC. neví že to nejde a zkouší. Pokus omyl. Použitý materiál je nemagnetická ocel. Zkoušel jsem a zkoušel….
Mac
Bylo by tedy prosím schůdné, napsat všechny podniknuté kroky, které měly vést k oživení, ale nevedly ? Mám za to, že by to hodně lidem usnadnilo laborování.
Je to celý soubor otázek a odpovědí a mám za to, že i úspěšní oživovači
by to možná anonymně mohli korigovat a tím by vzniknul vlastně návod kudy cesta vede.
A. Konstrukce a rozměry buňky.Kvalita povrchů
B. Materiál buńky.
C. Měření magnetismu a demagnetizace
D. Voda . Zdroj a kvalita. 'Uprava vody
E. Místo nabíjení, vlastní nabíjení , jevy u nabíjení, proudy a napětí ......
F. Vztah k vozidlu , aplikace do vozidla, popř do stac. motoru
G. Regulace
Možná to přeháním, bodů by mělo být více nebo spíš méně.
Pokud Mac bude souhlasit, znamená to i mít čas psát, chtělo by to nové vlákno :?:
K.

MAC
Nový člen

Re. Karel

Příspěvek od MAC »

Ne nebudu to dělat…

S kolegou jsme na tom strávili spoustu času. Lifter se nám podařilo odtrhnout od země a další aplikace také pracovaly dle popisu, ale JC nám s teoretického a praktického hlediska dopadl jako ta kachna když světem prolétla informace, že byl vyšlechtěn strom na kterém rostou špagety. Pokud si prostudujete anglické materiály na webu zjistíte, že se nakonec samotný Joe do toho pořádně zamotal a pochopíte co ten chlapec od protinožců vlastně zatajil.

Německé tygry sic jezdily na něco podobného (konstrukce polských fyziku), ale úplný popisovaný JC to nebyl. Trošíčku se snášejme, ale držme se u země.

Prosím bez komentáře….

Jsem ochoten plně otevřít vrátka USG versus oxyhydrogen s použitím koncentrického kondenzátoru……

MAC

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

MAC

Příspěvek od lajos »

Určitě se necháme od tebe navést na jakýkoliv úspěšný směr směřující k cíly tohoto fóra a případné popichovače si nevšímej. Bývá to zkouška psychyky, třeba to nebude tak zlé, přeju ti hodně trpělivosti s námi.

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

nu tak jo

Příspěvek od 1220 »

Když jsem byl na tom špatně s průduškama, poskytli mi kamarádi ultrazvukový inhalátor. Voda se silicí, popř. jiným léčivem udělá uprostřed
kruhové nádoby pod kterou je ult. s. generátor takový zvlněný kužel, z jehož vrcholu se uvolňují mlhové kapičky. Pokud by se takováto mlha
nasávala do motoru, samo o sobě to zlepší účinnost . Tady ale půjde asi o něco jiného :?:
K.

MAC
Nový člen

Info

Příspěvek od MAC »

Momentálně nejsem schopen do této diskuze připojit delší text a přílohu s obrázkem. Prosím o trpělivost vše budu řešit s admin..

MAC

MAC
Nový člen

Info

Příspěvek od MAC »

Upravil jsem zprávu z 18 květena 2007 17:39. V této zprávě byl odstraněn text a obrázek mé první VE. Učinil jsem tak z důvodu nasměrování této diskuze k USG a jeho vliv na rozklad vody.
Děkují za pochopení.
MAC

Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“