Zdravím. Přidám taky svojí zkušenost.
Mám od 18 let ulcerozní kolitidu. Teď je mi 26 let. Léky mi sice potíže uklidňují, ale neléčí. Potravní doplňky nezabírají. Na čas mi pomohl mladý ječmen.
Asi před 2 - 3 roky mě začlo svědit od pytlíku až za konečník. Na kožním mi dali kortikoidy které zabraly na měsíc. Zásipy, masti nic nezabírá. Asi před rokem se to postupně zhoršovalo. Někdy byla i trocha krve ve stolici (asi 3 x za rok). Před 2mi týdni mi došlo, že to možná bude hemeroid. Od té doby mám zatím nejhorší problémy. Bolest konečníku, už asi 12 dní průjem. (beru 4 týdny VMS).
Do toho mám občas silné bolestim v oblasti žaludku. Pocit jakoby velkého bolavého hladu, ale najezení to neukončí. Spíše naopak. Většinou to začke kolem třetí hodiny odpoledne a trvá až do noci. Trochu se obávám zánětu žaludku, ale nechce se mi jít na vyšetření.
Párkrát jsem již i zažil pocity na omhlení s dušností na hrudi + občasné jakoby divné zatlučení srdce. Vždy se to stane ve stavu klidu. Na vyšetřeních nic ze srdcem či štítnou žlázou nezjistili.
Pročetl jsem část fóra a myslím, že spousta lidí má velmi podovné problémy. Je tu i několik návodů co komu pomohlo. Já po 4 týdnech s VMS (kterému jsem dával hodně šancí) si jím nejsem jistý. Teď ho vysadím a uvidím, jestli se stav uklidní. Budu si ale dávat sedací lázeň VMS kvůli konečníku.
Z toho co jsem tu vyčetl zkusím panáka ráno před jídlema a hřebíčkové tabletky.
Taky si myslím, že je možné, že mé uzdravení si blokuji sám. Možná je ve mě program "nechci se vyléčit" nebo nějaký podobný. Samozřejmě na podvědomé bázi. Že můj stav je spojen s psychikou je mi jasné. Chci v tomhle směru pokračovat a zkusit na tom zapracovat. Dále mě napadlo zkusit filipínské léčitele. Možná bude tento typ operace/léčení to pravé.
Pokud máte nějaké názory či rady, budu za ně rád.
Mějte se, Conchar.