Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Autopatie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od hanka »

Musím říct, že autopatie je věc, která člověku dovede připravit spoustu překvapení - příjemných i nepříjemných. Funguje jinak, než jsme běžně zvyklí a začátečníkovi dost dlouho trvá, než si to uvědomí. Musím se přiznat, že jsem si zatím užívala více toho nepříjemného, než příjemného :oops: :? . Jednu dobu jsem si dokonce myslela, že jsem vážně onemocněla, protože mě silně rozbolelo v křížích a posléze v celé pánvi - takové bolesti jsem nikdy neměla a nejhorší bylo, že na ně NIC nezabíralo, ani činjekce, ani analgetika :cry: . Nejdéle mi trvalo zjistit, že ty velké bolesti v křížích jsem si způsobila já sama tou nevinnou čistou vodou nanesenou na čelo! , než jsem si je přiřadila k autopatii, to to trvalo :roll: :D . Nakonec mi to došlo díky Tobě, Mildo, když jsi psal, že Ti na astmu běžné léky nepomáhaly - díky, že jsi to tady napsal :good: :lol: . Pak mi zabrala snížená potence z dechu - na 2 litry (byla jsem na 4 litrech). ;)
Teď už je, myslím, dovedu ukočírovat.

Zatím mám tedy tu zkušenost, že nejdůležitější je n e s p ě c h a t s navyšováním potencí. A dávat pozor na reakce těla po autopatii. A nejlépe nemíchat více terapií současně, pak člověk neví, co je z čeho..

Ahojte, Hanka. :lol:

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
kama
Nový člen
Dal: 94 poděkování
Dostal: 33 poděkování

Příspěvek od kama »

Zdravím všechny přítomné i nepřítomné :)

Hani musím s Tebou jen souhlasit, že je dobré nespěchat s navyšováním potencí. Já jsem na autopatii od konce února tohoto roku a už jsem si taky vyzkoušela pořádný sešup dolů :roll: svým neuváženým spěchem. Nemít knihy p. Čehovského, do kterých jsem nakoukla, tak nevím, jak bych to rozchodila. Taky jsem se pak vrátila k nižší potenci. Je potřeba se hlavně řídit vlastními pocity.

Ahojky, kama. :)
Naposledy upravil(a) kama dne ned 05 kvě 2013 15:17, celkem upraveno 1 x.

lena

Příspěvek od lena »

hanka píše: Jednu dobu jsem si dokonce myslela, že jsem vážně onemocněla, protože mě silně rozbolelo v křížích a posléze v celé pánvi :
Ahoj Hanko, :o

tak to je zajimave nebot ja jsem az do ted mela ci trosinku jeste bolest v krizi mam. No dohromady 3-4 tydny. Myslela jsem si, ze jsem si skripla nerv ci mam housera.

Byla jsem u lekare nebot nic nepomahalo, musela jsem si davat pozor pri sedani a pri vstavani ze zidle, bylo to jako kdyz je clovek neschopny se narovnat. Take me napadlo treba plotynky, ale lekarka rekla, ze ne, napsala me LUMBAGO a tak jsem dostala masaze, fizioterapii a bahno. No alespon se muzu trochu zotavit a relaxovat. Ted uz jsem v pohode, ale bylo to taky neprijemne.

Alespon vim odkud to mozna prislo, asi jsme zeny vice nachylne na tyto potize. A to uz delam autopatii delsi dobu, od vanoc a ze by az ted? A nebo je neco celkove mezinarodniho? Tezko rict. No na kazdy pad je me dnes uz dobre a muzu se hybat bez potizi. :jump:

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

kama píše: ..Hani musím s Tebou jen souhlasit, že je dobré nespěchat s navyšováním potencí. Já jsem na autopatii od konce února tohoto roku a už jsem si taky vyzkoušela pořádný sešup dolů :roll: svým neuváženým spěchem.
Koukám, že v tom nejsem sama, kamo a leni :) ...
Myslela jsem si, že knížku mám dostatečně nastudovanou a že poznat reverzní symptomy nebo relaps nebude problém :) - přece si pamatuji, jakými nemocemi jsem prošla, neé?.. :laugh: ..
Reverzní reakce jsem očekávala, ale věřila jsem, že proběhnou formou z knížky, ve které se píše: "může nastat mírné zhoršení, ale nikoliv na horší úroveň, než jaká byla před autopatií" .. "Potíž, dříve než vymizí, může projít stadiem mírného, téměř neviditelného nebo někdy dobře poznatelného zhoršení"... ;)
Z nepříjemných záležitostí se v knížkách upozorňuje na reverzní symptomy a na relaps. O úskalích příliš rychlého navyšování se kromě obav z možnosti přeskočení správné potence a tím pádem o nijakém účinku ale nepíše (nebo jsem to přehlédla :ethink: ).
Je dobré o možnosti těchto nepříjemností vědět, i o první pomoci v případě, že nastanou velmi silné reakce, které je třeba zmírnit. Jak je vidět, nejde o zřídkavou věc. Více citlivého člověka může razantní zhoršení zdravotního stavu při autopatii, které se nedá pojmenovat jako "mírné", pěkně polekat, nebo od autopatie i odradit a to by byla velká škoda. Snad se moje zkušenost může někomu hodit (jako mně Mildova).

Ahoj :lol: , Hanka.

"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
vokoun
Zasloužilý člen
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Příspěvek od vokoun »

:) Hanko tak tohle jsem potřeboval :jump: já mám podobné problémy :bhead: taky mně občas píchalo a někdy v zádech, u srdce, na plicích, v žaludku atd. :epray: né že by mně tam nikdy předtím nepíchalo :eliar: ale tohle bylo trochu jiný takové intenzivnější a bolestivější a pak to odeznělo a nic :evil: a po tomhle přišli většinou psychické problémy a s dechem :baby: ale tak intenzivní že jsem si myslel že je po mně :epray: a že si pro mně už jdou :devil: a to jsem si už myslel před týdnem že se vše začalo lepšit :bhead: ten tvůj článek mně hodně pomohl a trochu uklidnil :epray: a taky přesvědčil že ta autopatie není žádná sranda a že je to velice ůčiné a že se s tím musí opravdu zacházet opatrně :eclap: dnes jsem poprvé udělal potenci z vařené sliny a jsem trochu jak na houpačce :jump: ale to jsem byl i za studena :ewhistle: tak jsem zvědavej co to se mnou provede dál :epray: ale hlavně jsem se trochu uklidni po přečtení vašich problémů :eclap: že je nemám sám :angel: :bye:

milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Příspěvek od milda »

hanka píše: Koukám, že v tom nejsem sama, kamo a leni :) ...
...tak já se taky hlásím do party... ;) Asi před deseti dny jsem to trochu "přepálil", ale hlavně, že jsem omylem začal dost brzo po předešlé aplikaci. Na potenci jsem přidal jen málo (z 9 na 12l), ale skombinoval jsem slinu + dech dohromady a uvařil.
...a začalo to opravdu působit. Čtrnáct dní mě kromě užitečných pocitů pobolívalo za krkem, kde mám starý problém.
Když to nepolevilo, dal jsem včera původně dobře působící a opravdu příjemnou porci 9litrů + vařená slina a je to OK. :D

Jak píše Hanka, není tak snadné poznat správný "bod obratu", jako si o tom přečíst v knížce.
Myslím, že si tím musíme projít všichni, abychom poznali "svoji míru", tedy správnou potenci a časový odstup, který se časem s vyšší potencí ředění bude pravděpodobně zvětšovat.
Další zkušenost je, že člověk když "to přepískne" pozná budoucí vývoj - tedy co se bude příště léčit.
mějte se, M.

vokoun
Zasloužilý člen
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Příspěvek od vokoun »

:roll: No Mildo ty to píšeš jako o malé bolístce :laugh: ale já jsem z toho byl tak vyjukanej :x a vykulenej :shock: protože to byl pořádnej mazec :mrgreen: já jsem si opravdu myslel že je to něco dost závažnýho :evil: Hanka mně aspon trochu uklidnila a ted podle ostatních i tebe soudím že je to reakce na problém a hold každý má ten problém jiný a tím pádem i reakci jinou :evil: :eliar: to neznamená že musí být na velký problém velká reakce :dknow: múže to klidně fungovat i naopak :ethink:

kama
Nový člen

Příspěvek od kama »

hanka píše:Myslela jsem si, že knížku mám dostatečně nastudovanou a že poznat reverzní symptomy nebo relaps nebude problém
Hani já si to taky myslela, ale nenapadlo mě, že se může projevit něco, o čem jsem si myslela, že ani nemám hehe. Měsíc jsem si dělala 1,5 až 2 l každý den slina var. Bylo mi celkem fajn, žádné negativní projevy, přestala se mi mastit hlava, trochu se zlepšila lupenka a hlavně jsem během toho měsíce mohla vysadit léky na alergii. Po měsíci jsem zvedla na 3 litry a 2 x týdně střídala var slinu a var dech. Měla jsem stejné reakce, jak tady někteří popisujete, bolesti zad, k tomu rameno a koleno, nedávné problémy, výborná nálada, takže jsem si pochvalovala, jak to pěkně jde a jak to mám pod kontrolou :eclap: Odvahu mě dodaly i všechny příspěvky, které jsem tady pročetla, za což vám všem moc děkuji. Rozhodla jsem se, že je čas se pohnout dál a hupla jsem si dávku 6 l dech var. Neuplynula ani hodina a už to začalo. Obrovský propad psychiky, tak blbou náladu jsem snad nikdy neměla, zvracení, velká slabost těla, vypadalo to, že asi budu chodit po čtyřech, abych neupadla, ale to nejhorší byl obrovský vztek :bhead: Já, takový klidný člověk, jsem vůbec nechápala, co se děje a měla z toho pěkně nahnáno. Taky jsem měla dost blbé sny, které mě budily. Když se po třech dnech stav nelepšil, nakoukla jsem znovu do knížky a hledala nějakou pomoc :epray: Objevila jsem popis čistící reakce, cituji Čehovského: " Zařadil bych do této kategorie i jeden mentální symptom, a sice vztek. Někdy se objeví brzy po užití preparátu, zejména u silně potlačených jedinců. Bývá to u některých lidí jeden z prvních projevů probouzející se vitality, která dosud není zcela zvládnutá. Období vzteku většinou za nějaký čas, dny nebo týdny, pomine.", která mě uklidnila, a tak jsem se rozhodla počkat, jak dlouho to bude probíhat a jen se modlila, aby mě v práci někdo příliš nevytočil :devil: . Po 7 dnech to přešlo :jump: a já byla zase v pohodě jako před tím. V tomto čase jsem ale nezaznamenala žádný léčivý efekt, snad kromě zvracení :roll: a tak jsem šla s ředěním dolů na 4 l, aby nedošlo k případnému "přeskočení", jak tady taky píšete. Každému litru dám týden, aby se nějak projevil, a když nic, tak zase zvednu o litr a tak pojedu až do konce května. Pak vyhodím lahvičku a budu nějakou chvíli vyčkávat a pozorovat. Další podobnou reakci, kdyby někdy nastala, bych určitě zkusila už druhý nebo třetí den zmírnit sníženým ředěním. Myslím, že jsi se o tom zmiňovala zrovna Ty Hani a taky to takto doporučuje Čehovský.
To je zhruba vše, čím jsem prošla a čím můžu přispět.

Ještě bych chtěla řict, že smekám před vokounem a jeho odvahou. Když já měla takovou reakci ze 3 l na 6 l, čím musel asi projít on, když šel z 0,5 l na 7 l :ethink:

Ahojky kama

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

kama píše:.. to nejhorší byl obrovský vztek :bhead: Já, takový klidný člověk, jsem vůbec nechápala, co se děje a měla z toho pěkně nahnáno.
Jo, vztek - je o něm v knížce jenom krátká zmínka, jeden by ji přehlédl. Vlastně po prvním přečtení knížky mi ani neutkvěla v paměti .. než jsem ho zažila :shock: ... začalo to postupně, nepozorovaně, jenom nespokojeností s tím, jak se vyvíjí jistá záležitost. A pak to najednou bouchlo .. byla to hotová smršť :devil: kterou nešlo ovládnout.. bohužel, byla při tom osoba blízká, po které to sjelo :oops: ;) . Vlastně bych měla napsat bohudík, že při tom nebyli právě Ti lidé, kterých jednání se mi nelíbilo :D. Tak silné emoce ani nepamatuji (možná někdy jako dítě), měla jsem to i s odvodem zplodin - napotencovat tak ty slzy, to by byla síla!! :D . Druhý den v duši nádherný klid a ticho, které trvají doteď a doufám, že to tak už zůstane. :lol:

Ahoj, Hanka :lol:

Matina
Nový člen

Příspěvek od Matina »

cimirek, poota:
děkuji za postřehy

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

hanka píše:
kama píše:.. to nejhorší byl obrovský vztek ...
Jo, vztek - je o něm v knížce jenom krátká zmínka, ...
:) Zajímavé. Vztek je pěkná otrava, pokud mu rozumíme jako pocitu bezmocné a silné podrážděnosti, která není namířena ze specifického důvodu spcificky na někoho. To je na draka.

Na druhé straně mám ale vynikající zkušenosti s hněvem, tedy zase jaksi vztekem, ale ze specifického důvodu na někoho specifického. S tím se daj docílit docela zajímavé výsledky. Hněv považuji vedle lásky za další, velice silnou harmonickou emoci.

Který z nich to byl? Hádám že spíš ten vztek, ale ta nejistota :dknow:

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

vokoun píše: :) Hanko tak tohle jsem potřeboval :jump: já mám podobné problémy :bhead: ..
Co dokáže napotencovaná slina nebo pouhý dech je pro laika neuvěřitelné. Můj muž mě nedůvěřivě sleduje a vidím na něm, jak se to v něm pere - ta nedůvěra v účinnost "čisté" vody na čele, s tím, jakou reakci to ve mně vzbuzuje. Pořád se mi snaží namluvit, že jsem se možná nachladila, nebo ta záda že mě bolí z práce ;).. A přitom vidí, jak je zvláštní, že ač tak "sedřená", zvládám udělat více práce bez únavy, než předtím :) . Nějak si to nedokáže v hlavě srovnat. Jsem zvědava, jestli a kdy na autopatii "zabere" také.
Vokoune, nic se neboj problémů, pamatuj na to, že kdyby to fakt nešlo vydržet, tak vždycky můžeš dát první pomoc a dát nižší potenci - potíže ustoupí. Máš můj obdiv, jak dobře to snášíš :good: :lol:
Hanka.

kama
Nový člen

Příspěvek od kama »

Slavek Krepelka píše:Vztek je pěkná otrava, pokud mu rozumíme jako pocitu bezmocné a silné podrážděnosti, která není namířena ze specifického důvodu spcificky na někoho.
Zdravím, já měla vztek snad úplně na všechno :oops:. Zřejmě jsem dlouhou dobu něco potlačovala a díky autopatii se to dostalo ven :laugh:. Teď už z toho mám opravdu radost, ale ještě před pár dny mi bylo hodně ouvej. Říkám si, jen tak dále. Čím víc toho zlého odejde, tím méně problémů v budoucnu :eclap:, aspoň doufám.

Ahojky kama :lol:

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Do nedávna jsem pořádně nevěděla, jaký pocit je VZTEK. Domnívala jsem se, stejně jako Ty, Slávku, že je to jakási odnož podráždění, hněvu či zlosti - před třemi týdny bych ho popsala podobně...
Není to tak. Vztek, jak jsem ho zažila já (a jak ho má patrně na mysli i p. Čehovský), není pouhé podráždění nebo hněv. Není to ani velká zlost... :ethink: Dá se přirovnat k silnému výbuchu nahromaděné energie, která se už nevejde do kotle, ve kterém je shromažďována. MUSÍ za každou cenu ven, jinak se kotel roztrhne .. Je to abnormálně silné podráždění, které v člověku velice rychle nabíhá a on cítí, že se musí vypustit, jinak praskne!!
Líp to popsat nedovedu :D Po vypuštění páry nastane velká úleva a klid.
Tak nějak jsem to tehdy cítila :oops: :D :lol:
Ahoj, Hanka.

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

kama píše: Zdravím, já měla vztek snad úplně na všechno :oops:. Zřejmě jsem dlouhou dobu něco potlačovala a díky autopatii se to dostalo ven :laugh:.
Ahoj kamo,
píšeš, že jsi na autopatii od konce února (to jsem vedle Tebe úplný nováček ;)) a po potížích jsi se vrátila na 4 litry. Po mých prozatímních zkušenostech s navyšováním se mi moc nechce pokračovat stylem "1 krok vpřed, dva kroky zpátky" :) , proto by mě docela zajímalo, jestli jsi se už dostala na těch 6 litrů a jaký čas jsi tomu dala.

Ještě k tomu vzteku: já ten vztek chápu jako formu očisty od negativní energie, léta potlačovanou dovnitř, která se díky autopatii uvolnila ven. Ze mne ta energie odcházela jako láva při výbuchu sopky :) . Ty jsi se od ní čistila týden. :ethink: To jsi ji potlačovala zase dovnitř? Jakým způsobem ten vztek z Tebe odcházel?

Měj se fajn ;) , Hanka.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“