Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Autopatie
- hanka
- Zasloužilý člen
- Dal: 812 poděkování
- Dostal: 875 poděkování
Re: Autopatie
Musím říct, že autopatie je věc, která člověku dovede připravit spoustu překvapení - příjemných i nepříjemných. Funguje jinak, než jsme běžně zvyklí a začátečníkovi dost dlouho trvá, než si to uvědomí. Musím se přiznat, že jsem si zatím užívala více toho nepříjemného, než příjemného . Jednu dobu jsem si dokonce myslela, že jsem vážně onemocněla, protože mě silně rozbolelo v křížích a posléze v celé pánvi - takové bolesti jsem nikdy neměla a nejhorší bylo, že na ně NIC nezabíralo, ani činjekce, ani analgetika . Nejdéle mi trvalo zjistit, že ty velké bolesti v křížích jsem si způsobila já sama tou nevinnou čistou vodou nanesenou na čelo! , než jsem si je přiřadila k autopatii, to to trvalo . Nakonec mi to došlo díky Tobě, Mildo, když jsi psal, že Ti na astmu běžné léky nepomáhaly - díky, že jsi to tady napsal . Pak mi zabrala snížená potence z dechu - na 2 litry (byla jsem na 4 litrech).
Teď už je, myslím, dovedu ukočírovat.
Zatím mám tedy tu zkušenost, že nejdůležitější je n e s p ě c h a t s navyšováním potencí. A dávat pozor na reakce těla po autopatii. A nejlépe nemíchat více terapií současně, pak člověk neví, co je z čeho..
Ahojte, Hanka.
Teď už je, myslím, dovedu ukočírovat.
Zatím mám tedy tu zkušenost, že nejdůležitější je n e s p ě c h a t s navyšováním potencí. A dávat pozor na reakce těla po autopatii. A nejlépe nemíchat více terapií současně, pak člověk neví, co je z čeho..
Ahojte, Hanka.
Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
-
- Nový člen
- Dal: 94 poděkování
- Dostal: 33 poděkování
Zdravím všechny přítomné i nepřítomné
Hani musím s Tebou jen souhlasit, že je dobré nespěchat s navyšováním potencí. Já jsem na autopatii od konce února tohoto roku a už jsem si taky vyzkoušela pořádný sešup dolů svým neuváženým spěchem. Nemít knihy p. Čehovského, do kterých jsem nakoukla, tak nevím, jak bych to rozchodila. Taky jsem se pak vrátila k nižší potenci. Je potřeba se hlavně řídit vlastními pocity.
Ahojky, kama.
Hani musím s Tebou jen souhlasit, že je dobré nespěchat s navyšováním potencí. Já jsem na autopatii od konce února tohoto roku a už jsem si taky vyzkoušela pořádný sešup dolů svým neuváženým spěchem. Nemít knihy p. Čehovského, do kterých jsem nakoukla, tak nevím, jak bych to rozchodila. Taky jsem se pak vrátila k nižší potenci. Je potřeba se hlavně řídit vlastními pocity.
Ahojky, kama.
Naposledy upravil(a) kama dne ned 05 kvě 2013 15:17, celkem upraveno 1 x.
Ahoj Hanko,hanka píše: Jednu dobu jsem si dokonce myslela, že jsem vážně onemocněla, protože mě silně rozbolelo v křížích a posléze v celé pánvi :
tak to je zajimave nebot ja jsem az do ted mela ci trosinku jeste bolest v krizi mam. No dohromady 3-4 tydny. Myslela jsem si, ze jsem si skripla nerv ci mam housera.
Byla jsem u lekare nebot nic nepomahalo, musela jsem si davat pozor pri sedani a pri vstavani ze zidle, bylo to jako kdyz je clovek neschopny se narovnat. Take me napadlo treba plotynky, ale lekarka rekla, ze ne, napsala me LUMBAGO a tak jsem dostala masaze, fizioterapii a bahno. No alespon se muzu trochu zotavit a relaxovat. Ted uz jsem v pohode, ale bylo to taky neprijemne.
Alespon vim odkud to mozna prislo, asi jsme zeny vice nachylne na tyto potize. A to uz delam autopatii delsi dobu, od vanoc a ze by az ted? A nebo je neco celkove mezinarodniho? Tezko rict. No na kazdy pad je me dnes uz dobre a muzu se hybat bez potizi.
- hanka
- Zasloužilý člen
Koukám, že v tom nejsem sama, kamo a leni ...kama píše: ..Hani musím s Tebou jen souhlasit, že je dobré nespěchat s navyšováním potencí. Já jsem na autopatii od konce února tohoto roku a už jsem si taky vyzkoušela pořádný sešup dolů svým neuváženým spěchem.
Myslela jsem si, že knížku mám dostatečně nastudovanou a že poznat reverzní symptomy nebo relaps nebude problém - přece si pamatuji, jakými nemocemi jsem prošla, neé?.. ..
Reverzní reakce jsem očekávala, ale věřila jsem, že proběhnou formou z knížky, ve které se píše: "může nastat mírné zhoršení, ale nikoliv na horší úroveň, než jaká byla před autopatií" .. "Potíž, dříve než vymizí, může projít stadiem mírného, téměř neviditelného nebo někdy dobře poznatelného zhoršení"...
Z nepříjemných záležitostí se v knížkách upozorňuje na reverzní symptomy a na relaps. O úskalích příliš rychlého navyšování se kromě obav z možnosti přeskočení správné potence a tím pádem o nijakém účinku ale nepíše (nebo jsem to přehlédla ).
Je dobré o možnosti těchto nepříjemností vědět, i o první pomoci v případě, že nastanou velmi silné reakce, které je třeba zmírnit. Jak je vidět, nejde o zřídkavou věc. Více citlivého člověka může razantní zhoršení zdravotního stavu při autopatii, které se nedá pojmenovat jako "mírné", pěkně polekat, nebo od autopatie i odradit a to by byla velká škoda. Snad se moje zkušenost může někomu hodit (jako mně Mildova).
Ahoj , Hanka.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 601 poděkování
- Dostal: 192 poděkování
Hanko tak tohle jsem potřeboval já mám podobné problémy taky mně občas píchalo a někdy v zádech, u srdce, na plicích, v žaludku atd. né že by mně tam nikdy předtím nepíchalo ale tohle bylo trochu jiný takové intenzivnější a bolestivější a pak to odeznělo a nic a po tomhle přišli většinou psychické problémy a s dechem ale tak intenzivní že jsem si myslel že je po mně a že si pro mně už jdou a to jsem si už myslel před týdnem že se vše začalo lepšit ten tvůj článek mně hodně pomohl a trochu uklidnil a taky přesvědčil že ta autopatie není žádná sranda a že je to velice ůčiné a že se s tím musí opravdu zacházet opatrně dnes jsem poprvé udělal potenci z vařené sliny a jsem trochu jak na houpačce ale to jsem byl i za studena tak jsem zvědavej co to se mnou provede dál ale hlavně jsem se trochu uklidni po přečtení vašich problémů že je nemám sám
- milda
- Zasloužilý člen
- Dal: 710 poděkování
- Dostal: 489 poděkování
...tak já se taky hlásím do party... Asi před deseti dny jsem to trochu "přepálil", ale hlavně, že jsem omylem začal dost brzo po předešlé aplikaci. Na potenci jsem přidal jen málo (z 9 na 12l), ale skombinoval jsem slinu + dech dohromady a uvařil.hanka píše: Koukám, že v tom nejsem sama, kamo a leni ...
...a začalo to opravdu působit. Čtrnáct dní mě kromě užitečných pocitů pobolívalo za krkem, kde mám starý problém.
Když to nepolevilo, dal jsem včera původně dobře působící a opravdu příjemnou porci 9litrů + vařená slina a je to OK.
Jak píše Hanka, není tak snadné poznat správný "bod obratu", jako si o tom přečíst v knížce.
Myslím, že si tím musíme projít všichni, abychom poznali "svoji míru", tedy správnou potenci a časový odstup, který se časem s vyšší potencí ředění bude pravděpodobně zvětšovat.
Další zkušenost je, že člověk když "to přepískne" pozná budoucí vývoj - tedy co se bude příště léčit.
mějte se, M.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
https://www.youtube.com/watch?v=pOozWvJOwe0
https://www.youtube.com/watch?v=NZb-SVm7eLE
https://www.youtube.com/watch?v=YW1_Ni7 ... rt_radio=1
https://www.youtube.com/watch?v=pOozWvJOwe0
https://www.youtube.com/watch?v=NZb-SVm7eLE
https://www.youtube.com/watch?v=YW1_Ni7 ... rt_radio=1
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 601 poděkování
- Dostal: 192 poděkování
No Mildo ty to píšeš jako o malé bolístce ale já jsem z toho byl tak vyjukanej a vykulenej protože to byl pořádnej mazec já jsem si opravdu myslel že je to něco dost závažnýho Hanka mně aspon trochu uklidnila a ted podle ostatních i tebe soudím že je to reakce na problém a hold každý má ten problém jiný a tím pádem i reakci jinou to neznamená že musí být na velký problém velká reakce múže to klidně fungovat i naopak
-
- Nový člen
Hani já si to taky myslela, ale nenapadlo mě, že se může projevit něco, o čem jsem si myslela, že ani nemám hehe. Měsíc jsem si dělala 1,5 až 2 l každý den slina var. Bylo mi celkem fajn, žádné negativní projevy, přestala se mi mastit hlava, trochu se zlepšila lupenka a hlavně jsem během toho měsíce mohla vysadit léky na alergii. Po měsíci jsem zvedla na 3 litry a 2 x týdně střídala var slinu a var dech. Měla jsem stejné reakce, jak tady někteří popisujete, bolesti zad, k tomu rameno a koleno, nedávné problémy, výborná nálada, takže jsem si pochvalovala, jak to pěkně jde a jak to mám pod kontrolou Odvahu mě dodaly i všechny příspěvky, které jsem tady pročetla, za což vám všem moc děkuji. Rozhodla jsem se, že je čas se pohnout dál a hupla jsem si dávku 6 l dech var. Neuplynula ani hodina a už to začalo. Obrovský propad psychiky, tak blbou náladu jsem snad nikdy neměla, zvracení, velká slabost těla, vypadalo to, že asi budu chodit po čtyřech, abych neupadla, ale to nejhorší byl obrovský vztek Já, takový klidný člověk, jsem vůbec nechápala, co se děje a měla z toho pěkně nahnáno. Taky jsem měla dost blbé sny, které mě budily. Když se po třech dnech stav nelepšil, nakoukla jsem znovu do knížky a hledala nějakou pomoc Objevila jsem popis čistící reakce, cituji Čehovského: " Zařadil bych do této kategorie i jeden mentální symptom, a sice vztek. Někdy se objeví brzy po užití preparátu, zejména u silně potlačených jedinců. Bývá to u některých lidí jeden z prvních projevů probouzející se vitality, která dosud není zcela zvládnutá. Období vzteku většinou za nějaký čas, dny nebo týdny, pomine.", která mě uklidnila, a tak jsem se rozhodla počkat, jak dlouho to bude probíhat a jen se modlila, aby mě v práci někdo příliš nevytočil . Po 7 dnech to přešlo a já byla zase v pohodě jako před tím. V tomto čase jsem ale nezaznamenala žádný léčivý efekt, snad kromě zvracení a tak jsem šla s ředěním dolů na 4 l, aby nedošlo k případnému "přeskočení", jak tady taky píšete. Každému litru dám týden, aby se nějak projevil, a když nic, tak zase zvednu o litr a tak pojedu až do konce května. Pak vyhodím lahvičku a budu nějakou chvíli vyčkávat a pozorovat. Další podobnou reakci, kdyby někdy nastala, bych určitě zkusila už druhý nebo třetí den zmírnit sníženým ředěním. Myslím, že jsi se o tom zmiňovala zrovna Ty Hani a taky to takto doporučuje Čehovský.hanka píše:Myslela jsem si, že knížku mám dostatečně nastudovanou a že poznat reverzní symptomy nebo relaps nebude problém
To je zhruba vše, čím jsem prošla a čím můžu přispět.
Ještě bych chtěla řict, že smekám před vokounem a jeho odvahou. Když já měla takovou reakci ze 3 l na 6 l, čím musel asi projít on, když šel z 0,5 l na 7 l
Ahojky kama
- hanka
- Zasloužilý člen
Jo, vztek - je o něm v knížce jenom krátká zmínka, jeden by ji přehlédl. Vlastně po prvním přečtení knížky mi ani neutkvěla v paměti .. než jsem ho zažila ... začalo to postupně, nepozorovaně, jenom nespokojeností s tím, jak se vyvíjí jistá záležitost. A pak to najednou bouchlo .. byla to hotová smršť kterou nešlo ovládnout.. bohužel, byla při tom osoba blízká, po které to sjelo . Vlastně bych měla napsat bohudík, že při tom nebyli právě Ti lidé, kterých jednání se mi nelíbilo . Tak silné emoce ani nepamatuji (možná někdy jako dítě), měla jsem to i s odvodem zplodin - napotencovat tak ty slzy, to by byla síla!! . Druhý den v duši nádherný klid a ticho, které trvají doteď a doufám, že to tak už zůstane.kama píše:.. to nejhorší byl obrovský vztek Já, takový klidný člověk, jsem vůbec nechápala, co se děje a měla z toho pěkně nahnáno.
Ahoj, Hanka
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Zajímavé. Vztek je pěkná otrava, pokud mu rozumíme jako pocitu bezmocné a silné podrážděnosti, která není namířena ze specifického důvodu spcificky na někoho. To je na draka.hanka píše:Jo, vztek - je o něm v knížce jenom krátká zmínka, ...kama píše:.. to nejhorší byl obrovský vztek ...
Na druhé straně mám ale vynikající zkušenosti s hněvem, tedy zase jaksi vztekem, ale ze specifického důvodu na někoho specifického. S tím se daj docílit docela zajímavé výsledky. Hněv považuji vedle lásky za další, velice silnou harmonickou emoci.
Který z nich to byl? Hádám že spíš ten vztek, ale ta nejistota
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- hanka
- Zasloužilý člen
Co dokáže napotencovaná slina nebo pouhý dech je pro laika neuvěřitelné. Můj muž mě nedůvěřivě sleduje a vidím na něm, jak se to v něm pere - ta nedůvěra v účinnost "čisté" vody na čele, s tím, jakou reakci to ve mně vzbuzuje. Pořád se mi snaží namluvit, že jsem se možná nachladila, nebo ta záda že mě bolí z práce .. A přitom vidí, jak je zvláštní, že ač tak "sedřená", zvládám udělat více práce bez únavy, než předtím . Nějak si to nedokáže v hlavě srovnat. Jsem zvědava, jestli a kdy na autopatii "zabere" také.vokoun píše: Hanko tak tohle jsem potřeboval já mám podobné problémy ..
Vokoune, nic se neboj problémů, pamatuj na to, že kdyby to fakt nešlo vydržet, tak vždycky můžeš dát první pomoc a dát nižší potenci - potíže ustoupí. Máš můj obdiv, jak dobře to snášíš
Hanka.
-
- Nový člen
Zdravím, já měla vztek snad úplně na všechno . Zřejmě jsem dlouhou dobu něco potlačovala a díky autopatii se to dostalo ven . Teď už z toho mám opravdu radost, ale ještě před pár dny mi bylo hodně ouvej. Říkám si, jen tak dále. Čím víc toho zlého odejde, tím méně problémů v budoucnu , aspoň doufám.Slavek Krepelka píše:Vztek je pěkná otrava, pokud mu rozumíme jako pocitu bezmocné a silné podrážděnosti, která není namířena ze specifického důvodu spcificky na někoho.
Ahojky kama
- hanka
- Zasloužilý člen
Do nedávna jsem pořádně nevěděla, jaký pocit je VZTEK. Domnívala jsem se, stejně jako Ty, Slávku, že je to jakási odnož podráždění, hněvu či zlosti - před třemi týdny bych ho popsala podobně...
Není to tak. Vztek, jak jsem ho zažila já (a jak ho má patrně na mysli i p. Čehovský), není pouhé podráždění nebo hněv. Není to ani velká zlost... Dá se přirovnat k silnému výbuchu nahromaděné energie, která se už nevejde do kotle, ve kterém je shromažďována. MUSÍ za každou cenu ven, jinak se kotel roztrhne .. Je to abnormálně silné podráždění, které v člověku velice rychle nabíhá a on cítí, že se musí vypustit, jinak praskne!!
Líp to popsat nedovedu Po vypuštění páry nastane velká úleva a klid.
Tak nějak jsem to tehdy cítila
Ahoj, Hanka.
Není to tak. Vztek, jak jsem ho zažila já (a jak ho má patrně na mysli i p. Čehovský), není pouhé podráždění nebo hněv. Není to ani velká zlost... Dá se přirovnat k silnému výbuchu nahromaděné energie, která se už nevejde do kotle, ve kterém je shromažďována. MUSÍ za každou cenu ven, jinak se kotel roztrhne .. Je to abnormálně silné podráždění, které v člověku velice rychle nabíhá a on cítí, že se musí vypustit, jinak praskne!!
Líp to popsat nedovedu Po vypuštění páry nastane velká úleva a klid.
Tak nějak jsem to tehdy cítila
Ahoj, Hanka.
- hanka
- Zasloužilý člen
Ahoj kamo,kama píše: Zdravím, já měla vztek snad úplně na všechno . Zřejmě jsem dlouhou dobu něco potlačovala a díky autopatii se to dostalo ven .
píšeš, že jsi na autopatii od konce února (to jsem vedle Tebe úplný nováček ) a po potížích jsi se vrátila na 4 litry. Po mých prozatímních zkušenostech s navyšováním se mi moc nechce pokračovat stylem "1 krok vpřed, dva kroky zpátky" , proto by mě docela zajímalo, jestli jsi se už dostala na těch 6 litrů a jaký čas jsi tomu dala.
Ještě k tomu vzteku: já ten vztek chápu jako formu očisty od negativní energie, léta potlačovanou dovnitř, která se díky autopatii uvolnila ven. Ze mne ta energie odcházela jako láva při výbuchu sopky . Ty jsi se od ní čistila týden. To jsi ji potlačovala zase dovnitř? Jakým způsobem ten vztek z Tebe odcházel?
Měj se fajn , Hanka.