Myslíš přidat elektromagnet s možností regulace jako to udělal třeba Harry Paul Sprain?A(&F) píše: ... pokud tam (v této konfiguraci) nepřidáš ještě nějakou jinou další sílu/energii, ať už přírodní nebo uměle vyrobenou (třebas i pomoci toho konkrétního zařízení), tak se asi dál nepohneš ... no ještě máš "nepatrný kousek cesty" před sebou ... ... nevzdávej to ... ...
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Lineární Zrychlovače
Re: V-circle
(elektro)Magnetický motor
Myslel jsem na to taky. Že by se k motoru přidal setrvačník s magnetem jako třeba u mopeda,který by cca 8-9/10 otáčky nabíjel kondenzátor, který by se potom vybil v jediném pulzu do posledního (elektro)magnetu. Tím by rotor přeskčil z mrtvé polohy.
Pan Calloway toto zatím řeší 'cukáním' magnetem.
Otázka zní kolik z výkonu motoru toto 'vylepšení' odebere.
lelek
lelek
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: (elektro)Magnetický motor
ja mam taky jedeno PM.Lelek píše:Myslel jsem na to taky. Že by se k motoru přidal setrvačník s magnetem jako třeba u mopeda,který by cca 8-9/10 otáčky nabíjel kondenzátor, který by se potom vybil v jediném pulzu do posledního (elektro)magnetu. Tím by rotor přeskčil z mrtvé polohy.
lelek
kolo
kdyz slapes tak to jede.
nic proti, pokud ctes vse tak ne duplikuj odkazy.
tvoje posledni video bylo tmave.
predposledni bylo bez konce.
dej vedet pokud to pojede i s dvojitym V.
nemam dost magnetu.
drzim palce.
a jeste neco
opet drzim palce.
z.
Svět zboř! Já budu stát.
Vážený xzzzx
Díky že mi držiš palce.
Měl bych ještě drobné doporučení...
Vadi-li ti mé odkazy tak na ně neklikej,
vadí-li ti má videa tak si je nestahuj.
Toť vše
S pozdravem
lelek
Měl bych ještě drobné doporučení...
Vadi-li ti mé odkazy tak na ně neklikej,
vadí-li ti má videa tak si je nestahuj.
Toť vše
S pozdravem
lelek
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Rozmazlování
Přátelé, elektromagnet si můžete nacpat skoro do každé konstrukce, kde už to pomalu vzdáváte... Chce to trochu více snahy a nevzdávat se.. ono se to nakonec většinou vyplatí. Možná je škoda, "rozmazlit se" přidáním elektromagnetu(ů). Jen pěkně zapnout mozek... hrát si hodiny s magnety, zkoušet si jejich vliv na různé materiály....... a hlavně se nevzdávat. Přidat elektromagnety, to není žádné hrdinství.
Samozřejmě pro "replikátory" tohle tak podstatné tvrzení není.............
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: V-circle
Koukám, že Ti ten magnet sice lítá dokola, ale má tendenci díky váze valit ke středu.Lelek píše:Ani špagát mnoho neřeší :-(
Můžeš zkusit na provázek připevnit třeba kus dřívka (tak, aby bylo vodorovně) o stejné délce, jako je poloměr kruhu z magnetů a na každý konec dřívka dát další provázky a na každý provázek připevnit magnet
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Není čas na hrdinství
Omlouvám se ale nesouhlasím. Je potřeba vyrobit něco co poběží, třebas okopírované, třebas s elektromagnety a pak valepšovat. Když něco neběží příčin může být řada. Když něco běží a po úpravě běžet přestane víme co je špatně.adam.benda píše:Přátelé, elektromagnet si můžete nacpat skoro do každé konstrukce, kde už to pomalu vzdáváte... Chce to trochu více snahy a nevzdávat se.. ono se to nakonec většinou vyplatí. Možná je škoda, "rozmazlit se" přidáním elektromagnetu(ů). Jen pěkně zapnout mozek... hrát si hodiny s magnety, zkoušet si jejich vliv na různé materiály....... a hlavně se nevzdávat. Přidat elektromagnety, to není žádné hrdinství.
Hrát si na hrdinné vynálezce je cesta, kde pravděpodobnost neúspěchu hraničí s jistotou.....
Lelek
Re: Urychlovač ocelových kuliček
Zařízení v uvedeném odkazu je velmi zajímavé, už jenom příslib, že na výstupu je vyšší rychost než na vstupu je pozoruhodný. Také se nemusíme omezovat na kruhové konstrukce, ale třebas na tuto lineární přiloženou náčrtkem.adam.benda píše:Obávám se, že tento efekt by k vytvoření autogenního zařízení využít nešel. Předěláme-li tuhle hračku z lineární konstrukce na kruhovou, síly se vyrovnají a nastane "ticho". Poukazuje na to i skutečnost v návodu.. vložit na levou stranu kuličku (= vykonat práci, resp. vložit energii).Peter píše:Šlo by využít tenhle efekt?
http://www.tretipol.cz/index.asp?clanek&view&419
Dodatek: Teď si to po sobě čtu a možná to byl příliš prudký soud.. nějak mi unikala skutečnost, že kuličky jsou vyloženě urychlovány.. i tak mi ale můj instinkt říká, že v uzavřeném kruhu nastane rovnováha..
Otázkou je jestli by se to neustálým zrychlováním kuličky nedostalo do bodu, že by kuličky v řetězci již nestíhaly a zastavilo by se to.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Máš jiný nákres než je uveden v odkazu. V odkazu jsou dva magnety a dvě kuličky za sebou. To, co nazýváš oddělovač máš zřejmě pevně spojeno s obalem a navíc to bude působit spíš jako tlumič a vlnění se ti z kuličky na kuličku v potřebném rozsahu nepřenese. V navrženém schématu se ti pohnou tak dvě až tři kuličky a urychlovací efekt nenastane.
Urychlovač z odkazu v kruhu fungovat nebude. Protože vystřelená kulička ti zůstane magneticky držená u následujícího magnetu a musel by jsi pak vést impuls z druhé strany.
I když v lineárním by za pokus stálo dát na konec dráhy jakousi zatáčku vracečku, aby jsi otočil směr kuličky proti směru jejího výstřelu. A nebo dát místo zatáčky odrazovou desku.
Urychlovač z odkazu v kruhu fungovat nebude. Protože vystřelená kulička ti zůstane magneticky držená u následujícího magnetu a musel by jsi pak vést impuls z druhé strany.
I když v lineárním by za pokus stálo dát na konec dráhy jakousi zatáčku vracečku, aby jsi otočil směr kuličky proti směru jejího výstřelu. A nebo dát místo zatáčky odrazovou desku.
Však na konci jsou pružiny k návratu kuličky zpět do tubusu.DrJarda píše:Máš jiný nákres než je uveden v odkazu. V odkazu jsou dva magnety a dvě kuličky za sebou. To, co nazýváš oddělovač máš zřejmě pevně spojeno s obalem a navíc to bude působit spíš jako tlumič a vlnění se ti z kuličky na kuličku v potřebném rozsahu nepřenese. V navrženém schématu se ti pohnou tak dvě až tři kuličky a urychlovací efekt nenastane.
Magnetická puška
Nedavno jsem si pohral s jistou magnetickou stavebnici stavebnici a v jedne chvili mi spadla kovova kulicka ktera vrazila do manetu ktery mel pritahle dve kulicky.Moje kilicka byla pritahnuta vrazila do magnetu a byla odmrstena.Potom sem(po pridani dalsich veci ktere postavil neco co pripomina urychlovac castic (samozrejme ve vetsim meritku).Tady je obrazek:
http://allyoucanupload.webshots.com/v/2 ... 8379877496
(ano nejsem zadny Picasso) strucny popis - to modre jsou neodymiove magnety,to sede jsou magnety feritove,cervene hroudy jsou kovove kulicky a to hnede je drevena deska na kterou je vse pridelano
A jak to funguje: tuknete do prvni kulicky ta vrazi do magnetu a jedna z kulicek(ta co je dal od feritoveho magnetu)odleti skoro stejnou rychlosti vrazi do dalsiho magnetu a tak porad dal (kulicky zrychluji) na konci je zase kulicky a neco co chcete vystrelit sila narazu se prevede na prvni kulicku ktera je blizko magnetu takze neodleti a prevede silu na predmet za ni (kulicku nebe strelu).Uz mne nebavi strilet po spoluzacich takze bych se chtel zeptat jestli vas nenapada pro tuhle vecicku nejake smusluplne vyuziti dik za odpovedi.
http://allyoucanupload.webshots.com/v/2 ... 8379877496
(ano nejsem zadny Picasso) strucny popis - to modre jsou neodymiove magnety,to sede jsou magnety feritove,cervene hroudy jsou kovove kulicky a to hnede je drevena deska na kterou je vse pridelano
A jak to funguje: tuknete do prvni kulicky ta vrazi do magnetu a jedna z kulicek(ta co je dal od feritoveho magnetu)odleti skoro stejnou rychlosti vrazi do dalsiho magnetu a tak porad dal (kulicky zrychluji) na konci je zase kulicky a neco co chcete vystrelit sila narazu se prevede na prvni kulicku ktera je blizko magnetu takze neodleti a prevede silu na predmet za ni (kulicku nebe strelu).Uz mne nebavi strilet po spoluzacich takze bych se chtel zeptat jestli vas nenapada pro tuhle vecicku nejake smusluplne vyuziti dik za odpovedi.
mne sa viac efektyvnejsi zda elektromagnetycky urychlovac tzv. coil gun...tato technologia sa vyuziva aj u nastrelovacov klincov.
Referencia:
Referencia:
Kód: Vybrat vše
http://en.wikipedia.org/wiki/Coilgun
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
Re, magnetická puška
Ahoj Ticonder,
ak ťa tvoj objav zaujal, a chceš na ňom pracovať, tak sa ho neboj rozvíjať. Je to v každom prípade zaujímavé. Dôležitá je pôvodnosť, to že si to neodpozeral, ale že si na to prišiel sám. Prečítaj si kapitolu na fóre o magnetických motoroch, možno ťa niečo napadne, ako by si s tým ´dalej pracoval.
maj sa
sano
ak ťa tvoj objav zaujal, a chceš na ňom pracovať, tak sa ho neboj rozvíjať. Je to v každom prípade zaujímavé. Dôležitá je pôvodnosť, to že si to neodpozeral, ale že si na to prišiel sám. Prečítaj si kapitolu na fóre o magnetických motoroch, možno ťa niečo napadne, ako by si s tým ´dalej pracoval.
maj sa
sano
Magnetická puška
Mate pravdu delal jsem vsechno co se dalo(zkousel jsem pozit elektromagnety menit b¨vzdalenost a pocet magnetu atd.) ale vysledek nebyl mo znat.(zkousel jsem postavit jednoduchy coil gun byl dost efektivnejsi)Takze jak rekl Welgor je to slepa ulicka
Kybic: ?? na několika videích je vidět, že magnet projede postupně různým počtem bran (trigate). Např. 3-mi, 5-ti, 8-mi a proto nevidím důvod aby neprojel x-bránami - potažmo nekonečno bránami, kde nekonečno je simulováno uzavřeným kruhem.
Proč najednou zničeho nic "někde" nastane rovnováha ?
Z videí je omg vidět, že při vstupu do brány nepůsobí odpudivá síla (pochopitelně při správné orientaci magnetu), ale magnet je dokonce v jisté vzdálenosti vtažen do brány a vypuzen druhou stranou. Tento jev jsem pozoroval u různého počtu bran. Proč by se měl seknout na nějaké n-té bráně ?????
Nerozumím tomu....
Proč najednou zničeho nic "někde" nastane rovnováha ?
Z videí je omg vidět, že při vstupu do brány nepůsobí odpudivá síla (pochopitelně při správné orientaci magnetu), ale magnet je dokonce v jisté vzdálenosti vtažen do brány a vypuzen druhou stranou. Tento jev jsem pozoroval u různého počtu bran. Proč by se měl seknout na nějaké n-té bráně ?????
Nerozumím tomu....