Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Moderátor: aNONym

Odpovědět
Fox_25
Stálý člen
Dal: 32 poděkování
Dostal: 58 poděkování

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Příspěvek od Fox_25 »

Ad 1,2
No, vzhledem k mé váze piji v podstatě koncentrát, dá-li se to tak nazvat. Musím mít dávku 4-5g(na dvě dávky) na den na které mám teď půl litru vody. Jednoduché na přípravu a také to jsem to snadněji zařadil do ranní rutiny.

Ad 3
Já mám pocit že ji tak trochu moc vytáčí syn a dcera a přestal ji bavit život, ale to je jedno, kotvu jí budu vařit já, dávku na dva dny a uvidím co na to bude říkat po 14 dnech. Všiml jsem si že spousta lidí má už své rutinní programy během dne a dost těžko se mění nebo jakkoli upravují. Stačilo mi jen to když jsem tomu kamarádovi navrhl aby pil místo levného pytlíkového čaje sypaný který je za stejné peníze, byť mnohonásobně lepší. Pak jsem si vyslechl monolog o tom kterak je příprava pytlíkového čaje snažší a sypaný čaj byl zařazen do kategorie voodoo. Přitom časově se obě přípravy liší minimálně.

PS: Zkusím, vyzkoušej také stejnou přípravu zeleného čaje, louhovat stačí cca půl hodinky. Pro dochucení přihoď cokoliv co jsi uvedl výše. Čaj má pak velmi lahodnou a jemnou chuť.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: PS: Zkusím, vyzkoušej také stejnou přípravu zeleného čaj

Příspěvek od A(&F) »

... já vím ... :) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
coby
Nový člen

Příspěvek od coby »

Bylo tady zmíněno že kotvičník by neměli užívat mladší 20 let, nevíte v čem je tam problém - kde bych se o tom mohl dočíst více?
Pročetl jsem diskuze na internetu a vesměs se mi zdá, že o jeho příznivém působení píšou pánové spíš po té čtyřicítce. Naopak ve studii na mladých sportovcích byli účinky skoro neznatelné(wikipedie).

Kotvičník jsem si už objednal a budu ho testovat na sobě, je mi 23, je tady někdo kdo má informace jak působí na lidi v tomhle věku?
Nejvíc bych si od něj sliboval zvýšení chuti do života :jump:

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

coby píše:kotvičník by neměli užívat mladší 20 let, nevíte v čem je tam problém?
... vzhledem k vysokému obsahu testosteronu není vhodné užívat kotvičník u jedinců, kteří ještě nemají dokončen hormonální vývoj ... počátek puberty (u kluků dokonce až v 15ti letech) + její délka (až 5 roků) = věk 20 let ... tím je to dané ...... hormony, podávané v období před a během dospívání, mohou velmi nepříznivě ovlivnit především psychiku ...
coby píše:vesměs se mi zdá, že o jeho příznivém působení píšou pánové spíš po té čtyřicítce
... je to tím, že pánům po pětadvacítce se začne pozvolně snižovat hladina testosteronu (cca 1 až 2 % ročně), což se mj. také projevuje kolem 40 roků "krizí středního věku" ... u někoho víc, u někoho méně .... a u těch, co v té době pijí kotvičník, se KSS většinou neprojeví vůbec ... ;) ...

coby píše:je mi 23, je tady někdo kdo má informace jak působí na lidi v tomhle věku?
Nejvíc bych si od něj sliboval zvýšení chuti do života
... před lety jsem kotvu aplikoval několika lidem zhruba ve Tvém věku (23-26), kteří byli "vycucaní až na kost" (především stresem spojeného s pracovním procesem, ... tj. obchoďáci, PR + pracovníci managementu, apod.) ... a tam to zabralo ...... záleží totiž na tom, jak moc je kdo "vyhořen", popř jinak "zlomen životem" (úmrtí někoho blízkého, rozchod, šikana od blbýho šéfa, atd.) ...... neb pokud je člověk v pohodě a fit, tak se moc zlepšení nepozná ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
coby
Nový člen

Příspěvek od coby »

A(&F)- No krize středního věku mi snad ještě chvíli nehrozí, i když jak říkáš "vycucanej" se už cítim delší dobu. Můžeš popsat jak to u těch mladších adeptů zafungovalo, jak se to na nich projevilo? Ve vztahu k okolí, k sobě, nějaké viditelné fyzické změny? Určitě vyzkouším sám na sobě, ale zajímalo by mě, co můžu očekávat :D

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: jak to u těch mladších adeptů zafungovalo ???

Příspěvek od A(&F) »

... no, zafungovalo to přesně tak, jak kotvičník funguje ... :D ...

- evidentní nárůst vitality (chuť běhat a skákat velmi často pozoruje i okolí)
- lepší trávení a vylučování (i po převydatném jídlu, neboli po přežrání :lol:, nedochází k "trávicí únavě")
- podstatné zlepšení spánku (člověk se ráno neprobouzí napůl zmlácenej a má většinou hned jasnou mysl i bez kávy)
- ustoupila nervozita a podrážděnost (pokud pak člověk narazí na problém, jenž způsobil někdo jiný, nemá tendenci se zbytečně rozčilovat, ale hledá způsob, jak situaci nejlépe/nejefektivněji vyřešit)
- zmizely depky a "sebelítosti" (především v těžkých živ. situacích už budoucnost nevypadá tak "černě")
- srovnalo se myšlení, stalo se systematičtějším (myšlení se často stává logičtějším)
- dotyční potom nemusí tolik "přemlouvat sami sebe" do činností, do kterých by se jim jinak nechtělo ... :) ...

... a pokud se na tím zamyslíš, tak uvidíš, že vše výše popsané souvisí se vším (s ostatními body) .... organismus se postupně vyčistí a začne pořádně fungovat "tak jak má" ... ;) ...

--------------
PeS: ... jenom bacha na jednu věc, ... lidé "na kotvičníku" jsou totiž "mnohem upřímnější" ...... tzn. že už jim nedělá problém říci i to, co by dříve nahlas neřekli ...... např. svému šéfovi, co si myslí o jeho chování k podřízeným, atd. ... :evil: ...

early123
Starší člen
Dal: 73 poděkování
Dostal: 70 poděkování

Re: jak to u těch mladších adeptů zafungovalo ???

Příspěvek od early123 »

A(&F) píše:... no, zafungovalo to přesně tak, jak kotvičník funguje ... :D ...
Zdravím,mohol by si napísať presnú prípravu čaju?Ono spôsobov prípravy na nete je veľa,ale ktorý je najefektívnejší?

Vďaka

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: mohol by si napísať presnú prípravu čaju ...

Příspěvek od A(&F) »

... v případě kotvičníku je nejefektivnější jednoznačně "vařit, vařit, vařit !!!" ... 20 až 30 minut ... (viz např. zde ... http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=105295#p105295 ) ....... no, a když už je člověk nastartovaný (a má málo času na vaření, popř. nemá vhodné podmínky, např. na cestách + má hojnost kotvičníku), tak se to dá čas od času "oflikovat" i delším vyloužením většího množství kotvy v horké vodě (hrneček během loužení přikrýt podšálkem) ...

stevo69
Stálý člen
Dostal: 9 poděkování

Příspěvek od stevo69 »

Ja som hladal ale nikde som nenašiel dôvod prečo to treba variť??? Stačí uplne jednoducho pomlieť v trieštivom mlynčeku na prášok a na lačný žalúdok zapiť lyžičku prášku vodou.

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: nikde som nenašiel dôvod prečo to treba variť???

Příspěvek od A(&F) »

... pár lidí zkoušelo začátku kotvičník užívat bez vaření, pouze ho louhovali (nálev) ..... a nedařilo se jim "nastarovat" ...... avšak jakmile jej začali užívat ve formě odvaru, očekávané účinky se rychle projevily do týdne až dvou ...

... bez delšího varu totiž získáš z kotvy pouze některé látky (např. saponiny a některé další, ve vodě lehce rozpustné) ... ale z dalších (např. z pryskyřic, olejnatých složek, atd.) se však bez vaření účinné látky do vody neuvolní ...

coby
Nový člen

Příspěvek od coby »

Znáte ještě nějaké osvědčené byliny působící na mužské hormony, vitalitu, mužskou energii? POdle Marie Treben jsem vyčetl že jmelí, zkoušel někdo?

Btw kotvičníku jsem si udělal na první den dávku cca 5.5 g (75kg), odvar 25 minut. Projevilo se to silnou chutí něco dělat, organizovat věci(roztřídil jsem celej harddisk asi po roce), chuť cvičit. Večer potom stav jako při panické úzkosti, ten odezněl když se mi podařilo hodit to za hlavu:) Celkově i po snížené dávce(zatím asi týden 2-2.5g denně) pozoruju pocit bdělosti, ráno se mi nechce válet v posteli a pak je tam takovej subjektivní pocit jakože větší pohody. Uvidím jak to půjde dál :)

Fox_25
Stálý člen
Dal: 32 poděkování
Dostal: 58 poděkování

Příspěvek od Fox_25 »

coby
Chlapům to po kotvě moc myslí, stačí k tomu i mírněji zvednutá dávka. No a bohužel často dostává i logika na prdel, mozek je moc přetaktovaný, pak přicházejí úzkosti. Paradoxně jak píšeš, rychleji to hodíš za hlavu, ale o to je to intenzivnější než normálně. Na druhou stranu jak pozoruji daná úzkost se pak dlouho nevyskytne a nebo se nevyskytne už vůbec. On má kotvičník tu schopnost že účinkuje jinak za různých psy. stavů, tedy alespoň na mě.

Další kratší hlášení z bojové fronty když už jsem něco napsal.
Přestala se mi "loupat" sklovina a drolit zuby které zbyly, celkově došlo k jejich zpevnění. Tohle mě opravdu štve, kdybych začal s kotvou cca před šesti lety tak bych ve třiceti nemusel řešit protézu :(
Začínám pozorovat výrazné zlepšení sluchu a vnímání prostoru jako takové. Má audio sestava nikdy nehrála lépe, rozeznat MP3 od bezztrátového formátu je nyní mnohem jednodušší. Zajímavé je, že zvuky které teď v nahrávkách slyším jsem nejspíše slyšel i před tím protože jsou poměrně hlasité. Jen je teď pro změnu "zaregistruji" i přes ostatní zvuk. Myslím tím třeba vrznutí židle houslisty, pokašlání klavíristy, apod.
Stále se pozvolna zlepšuje i zrak, vidím zase o něco více ostřeji a "přeostřování" je nyní téměř neznatelné.
To že se stále zlepšuje psychika, motorika, logika a inteligence jako taková ani raději nepíši. Byl jsem po dlouhé době navštívit paní psycholožku a chtěla mi udělat znovu IQ test. Když jsem byl u ní poprvé naměřila mi 131 bodů, teď to bylo 145, iq test byl asi obecného zaměření. Nakonec mi řekla že na kotvičníku asi skončí u nich doma všichni jak vidí mě.

PS Včera jsem zapomněl večer udělat kotvu, za několik hodin se dostavila urputná migréna a rozbolelo mě celé tělo. Stav byl tak nepříjemný že jsem si musel rozpustit dva brufeny 400 v horké vodě a hned jsem dělal i kotvu. Brufen zabral prakticky ihned a cítil jsem mírnou otupělost. Ovšem cca do deseti minut od vypití kotvy otupělost zmizela, vrátila se migréna v mírnější formě a já létal na malou jak urvaný, do půl hodiny potom se "chytla" i kotva a bolesti nakonec zmizeli úplně, navíc jsem potom musel vypít skoro litr vody. Jakoby kotva zařídila "průplach" a já brufen vyčural.

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

coby píše:Znáte ještě nějaké osvědčené byliny působící na mužské hormony, vitalitu, mužskou energii?
... třeba Maca ... ;) ...
coby píše:kotvičníku jsem si udělal na první den dávku cca 5.5 g
... :D :D ... tééda, to muselo bejt ale hořký ... :D :D ...

coby
Nový člen

Příspěvek od coby »

Fox_25: Všiml jsem si že proces potlačení úzkosti opravdu trvá podstatně kratší dobu. Celkově pohled na ten stav, na jeho spouštěč a okolnosti toho se týkající je mnohem jednotnější a mám do něj větší vhled. Taky větší chuť něco s tím dělat :)

A(&F): Já skoro nesladim, takže mě to extra hořký nepřipadá. Spíš bych to popsal jako příjemně zemitou chuť. :) I když asi záleží na konkrétní kytce, kupoval jsem na http://www.prodejbylin.cz/kotvicnik_nat/index.html.

Můžu se zeptat jaké máš zkušenosti s tou Macou? Je to podobné jako kotvičník?

julietta
Starší člen
Dal: 123 poděkování
Dostal: 80 poděkování

Příspěvek od julietta »

Fox_25 píše: Včera jsem zapomněl večer udělat kotvu, za několik hodin se dostavila urputná migréna a rozbolelo mě celé tělo.
Foxy, tak rozmýšľam, či to už nenastane zavislosť na kotvičníku, ked píšeš o migrene a tak. :ethink:
Inak som ho pila s dcerou asi tyzden, kazde rano po nočnom luhovaní po vyvarení/ 1kl na 1,5dcl/, a dcera šla na ťažku skúšku, ktorú malokto urobil na prvy raz. Este vytiahla otazky, ktore nechcela, ale ked začala debatovat so skúšajúcim sama sa čudovala, odkial vseličo vie. Zeby kotva? :good: :D
Mne zas v mojom veku začal kolisat menzes, niečo pre ženy ;) pre zmenu :D cyklus sa skracoval a teraz je opäť presne. Tak uvidim ako dalej. Kotvu sme uz tyzden nepili a začíname zas .

Odpovědět

Zpět na „Bylinky a jiné léčivky“