Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Autopatie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od poota »

milda píše:
poota píše:Když myslíš, že je v pitné vodě chlór
v pitné vodě je chlór, dokonce ze zákona. Dávám sem odkaz z vodáren (potřetí) : http://www.svas.cz/chlor-ve-vode.html
Mně ten odkaz stačil hned napoprvé.
Ale upřímně řečeno, vůbec mě nepřesvědčil zrovna o tom, že se pořád ještě do vody přidává přímo chlór, protože vodárny odebírají barely s roztokem chloridu sodného, který má jednodušší a bezpečnější manipulaci, než plynný chlór. Pro dezinfekci bazénů se zase používá chlornan vápenatý.
Takže ten "chlór v pitné vodě" beru prostě jenom jako takové víceméně osvětové povídání, určené široké laické veřejnosti, které je celkem zbytečné motat hlavu výkladem o modernějším chlordioxidu, když už má v hlavách "zadřené" to chlórování. :bye:

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
sisa
Zasloužilý člen
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Příspěvek od sisa »

Poota, Želivka používá plynný chlór.
http://www.pvk.cz/upravny-vody.html

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Dobře, zřejmě jak která vodárna.
I když princip změny materiální látky v informaci o ní zůstává, ať už se jedná o jakoukoli látku - mám dojem, že právě o tohle tu původně šlo.

Zdravím - poota

milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Příspěvek od milda »

poota píše: když už má v hlavách "zadřené" to chlórování. :bye:
Ono to používání vody kohoutkové určitě nikoho nezabije, v některých místech může být chloru tak málo, že léčbu téměř neovlivní, jinde ho bude hodně a veškeré snažení to anuluje.
Poo, Ty jsi tady nedavno použil příměr s autem - když se moc pospíchá, je to jako rozjíždět se na pětku.
Je to docela dobrý příměr. Líbí se mi a trochu to motoristicky rozvinu: ;) :D

Máš tedy auto a občas děláš údržbu. Nekoupíš do motoru drahý kvalitní olej - on stačí ten levnej. Aspoň zpočátku, pokud nejsou vedra a extrémní namáhání. Na filtru se dá taky ušetřit.
No a proč kupovat drahou naftu (nebo benzin), když můžu koupit v hospodě od vojáků z NZ-etu kanystr za kilo. :D

Auto Ti pojede, malonko hůř, ale ušetřil jsi.
No a za dva roky budeš měnit drahé vstřikovací čerpadlo, motor zakarbonovaný atd... Soused, který dával správné hodnoty do auťáku bude dál spokojeně jezdit.

A totéž je v autopatii, potažmo v homeopatii. Nejde o přímé nebezpečí z nesprávného použití, ale jde o ztrátu času v měsících, kdy léčba bude neúčinná.
Použiješ nějakou nádobičku na míchání, vodu z vodovodu a ono to něco udělá. Možná o 50% míň, než při správných materiálech, možná jen o 25%, nebo až o 75% míň ?
Ale za pár dní potřebuješ zvýšit potenci a z vodovodu teče trochu jiná kvalita vody, "skleničkové" potencování docela určitě nebude přesné.....
No pak dáš téměř jistě jinou potenci, než jsi chtěl a jinou kvalitu léku, než jsi chtěl... :ethink:
Nikoho to nezabije, ale léčení, založené na čistotě a přesnosti bude tak trochu na baterky.
zdravím, milda
Naposledy upravil(a) milda dne sob 25 kvě 2013 6:58, celkem upraveno 1 x.

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Snažím se rozlišovat, co je podstatné a co nikoli, na čem se šetřit vyplatí a na čem ne - dokonce i u toho auta :D
Taky se na něčem můžeme shodnout a v jiném se zase rozcházet - od toho je tu diskuze, a jejím cílem je dojít ke správnému výsledku a ne za každou cenu "zvítězit" ;)

Zdravím - poota

milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

Dnes ráno jsem vyzkoušel asi ten nejlevnější filtr na pitnou vodu na našel trhu. Filtr je možné mít stabilně umístěný, nebo odšroubovat z perlátoru a někam uklidit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

Čehovský píše: Voda ve veřejných vodovodech je chlorována. Chlor je nesmírně agresivní
chemická látka, která má i v malých koncentracích schopnost měnit bílkoviny a
například zabíjet bakterie. Chlor je schopen změnit vlastnosti sliny a zkazit výrobu
preparátu. Podezřelé jsou i možné další chemické přísady ve vodě z veřejného
vodovodu. Musíme si proto na kohoutek nebo pod kuchyňskou linku nainstalovat
některý z uhlíkových filtrů na chlor, jaké se běžně prodávají v obchodech s
domácími potřebami.....

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

milda píše:
Čehovský píše: Musíme si proto na kohoutek nebo pod kuchyňskou linku nainstalovat některý z uhlíkových filtrů na chlor, jaké se běžně prodávají v obchodech s domácími potřebami.....
Když musíte, tak musíte :eclap: :bye:

Zdravím - poota

milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

poota píše:Když musíte, tak musíte :eclap: :bye:

:D :P :hip: :D

jirik.tk
Starší člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

Zdravím všechny zúčastněmé. Dnes jsem objevit toto vlákno se smysluplnou diskusí o autopatii. Stejně jako mnozí z vás jsem se před časem zamýšlel na tím, jak nahradit autopatickou lahvičku. Odzkoušel jsem nějaké postupy a dal je k dispozici všem hloubajícím na mém webu. Budete-li mít chuť, mrkněte tam. Uvítám jakékoli inteligentní připomínky či náměty. Mám připraveny ještě další věci (jak s dechem, jak s varem), ale doplním je až časem.

Musím seknout poklonu Mgr. Čehovskému, který o mých (a nejen mých) snahách ví a nijak je neznevažuje, i když tyto snahy nerezonují s jeho obchodními zájmy.

Co se týče chlorované vody, vyzkoušel jsem ji na banánovníku, kterému zasychaly poměrně mladé listy, ale bez úspěchu. Ale nemusí to nic znamenat, byl to jen jediný pokus.
Hezký den a hodně úspěchú s autopatií přeje Jiří

milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

Ahoj Jirko, jestli se nepletu, jsou Tvoje stránky tyto:

http://jirik.tk.sweb.cz/autopatie.htm

určitě bude zajímavá výměna názorů. Obzvlášť "zahradnická autopatie " bude teď aktuální. :D

zdravím, milda

sisa
Zasloužilý člen
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Příspěvek od sisa »

Již příští týden jdu k p. Čehovskému. Jestli máte nějaké dotazy, nebo je vám něco nejasné, dejte vědět, zeptám se.

jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

Tak jsem vlákno Autopatie dočetl řádek po řádku až do konce. Díky za tu spoustu námětů. Díky i těm, co se ozvali mailem.

Moje zkušenosti (i s druhými lidmi) ukazují, že takřka zázraky se dějí i při použití potence 40C. My máme tendenci spěchat, ale není kam spěchat. K určení potence a časových odstupů se svědčily dvě metody: Kyvadlo a kineziologický test. Třeba pro tu čtyřicítku mi někdy vyšel odstup měsíc, jindy 2x denně. I pro lidi se slušnou vitalitou.

Já začínal se štamprlemi a když jsem se přesvědčil, že to funguje, vyzkoušel jsem i autopatickou lahvičku, abych si ji osahal. Vystoupal jsem během tří měsíců z 60C až na 800C a pak, jak řikají homeopaté, jsem čekal a pozoroval. A pořád se něco dělo. Většinou jsem ale věděl: „Tento pocit znám“. Mnohé reverzní reakce trvaly oproti teorii klidně měsíc a některé byly oproti teorii docela drsné. Například zápěstí (někdejší pády z kola před 30 lety) jsem si musel jednou zavázat do dlahy, aby se ani nehnulo. Neudržel jsem ani sklenici na vodu. Za dva dny to ale přešlo.

Nyní jsem se vrátil opět k štamprlím. Autopatická lahvička je skvělá věc, ale pro běžného člověka na Znojemsku je drahá a pro rodinu jsou klidně potřeba i čtyři. A nemusí být vždy, všude a za všech okolností dostupná.

Možná by bylo dobré připomenout jednu věc. Upozornil mne na to před více než 15. lety ing. Jiří Janča, když jsem s ním konzultoval výrobu homeopatických preparátů dle návodů v jeho knize Praktická homeopatie. Jde o to, že každý terapeut (vč. ing. Janči) s nadšením prezentuje své úspěchy. Ale má také řadu případů neúspěšných či jen zlepšených. O nich se ale moc nemluví a takřka vůbec nepíše. V současnosti je to dáno i tím, že tyto alternativní metody se staly docela dobrým byznysem. Takže nebuďme smutní, pokud se nám vše nedaří podle našich optimistických představ.

Autopatii beru nejen jak samoléčbu. I když se v mém předdůchodovém věku těch „drobností“ k řešení najdou spousty. Ale také (spolu s archetypální psychlogií) jako dobrodružství objevování. A možná i jako budoucí přívýdělek s minimálními náklady, až ten důchod za nějaké ty roky nastane. A tak, jak dnes s úctou vzpomínám na ing. Janču, budu určitě za nějaký rok vzpomínat na Mgr. Čehovského.
Hezký den přeje Jiřík

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

jirik.tk píše: A pořád se něco dělo. Většinou jsem ale věděl: „Tento pocit znám“.
Právě proto, že se "pořád něco děje", tak se snažím najít něco, podle čeho by se dalo nějak rozlišit, jestli za to, co se právě děje, může autopatie, tudíž je to nějaká reverzní reakce, a nebo je to jenom nějaký další neduh "přišlý zvenku".
Zatím mám dojem, že něco už jsem našel.
Většinu toho, co se nám děje, už jsme zažili a nejspíš i několikrát a taky jsme to něčím kurýrovali, takže jsme si zjistili, co na to "zabírá", tedy myslím z běžných léků. Třeba na kotník Flector, na páteř Aescin a tak podobně. Takže objeví se "něco" a zkusím na to použít to, co se na "to něco" už v minulosti osvědčilo. Když to zabere jako obvykle, je to prostý neduh. Když to nezabere a nebo jen nepatrně, je to reverzní reakce a stačí jenom počkat, přejde samo i bez jakékoli péče.

Zdravím - poota

jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

poota píše: Když to zabere jako obvykle, je to prostý neduh. Když to nezabere a nebo jen nepatrně, je to reverzní reakce a stačí jenom počkat, přejde samo i bez jakékoli péče.
Souhlas. Akorát můj postoj je trošku odlišný. A to nebrat při autopatii zbytečně žádné léky. Samo, že když mne třeba bolí hlava a mám zvládnout něco náročnějšího, pak si nějaké analgetikum vezmu. Pokud je to něco nového, zpravidla o tom vím. Praštil jsem se, prochladl jsem, snědl jsem něco hodně nepatřičného, rozladila mne tychně a podobně. Ale ono i to většinou autopatie zvládne časem i bez péče. Anebo lze použít jako první pomoc nízkou potenci. Mně se docela osvědčila i EFT. Prostě si to odklepu. Někdy to pomůže, někdy ne, přinejhorším mi ten problém bude méně vadit.
JT

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“