Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Autopatie
-
- Starší člen
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 196 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Autopatie
Existuje něco, čemu se říká karma, a to způsobuje, že se někteří o autopatii vůbec nedozví, a jiní se po seznámení s jejím základním postupem ze smíchem (a mnohdy i přes zdravotní potíže) od ní odvrátí. A ti ostatní by už měli být schopni ji používat.
Za sebe mohu říct, že cítím, že bych měl autopatii dělat a ne vymýšlet další teorie a zkoumat další slepé uličky. Postupů je už dost, stačí si vybrat. A co se týče dovedení k dokonalosti, to by měl být (a vidím, že je) úkol jejího autora, Jiřího Čehovského, který má neskutečné množství zpětných informací od nás, svých učedníků. Ten by měl zobecňovat a zobecněné dávat dál. Já se k tomu necítím kompetentní.
Za sebe mohu říct, že cítím, že bych měl autopatii dělat a ne vymýšlet další teorie a zkoumat další slepé uličky. Postupů je už dost, stačí si vybrat. A co se týče dovedení k dokonalosti, to by měl být (a vidím, že je) úkol jejího autora, Jiřího Čehovského, který má neskutečné množství zpětných informací od nás, svých učedníků. Ten by měl zobecňovat a zobecněné dávat dál. Já se k tomu necítím kompetentní.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Zase je to nepřesné.jirik.tk píše: Myslíš to dobře, autopatie jako prevence.
Prevence je předcházení chorobám a o to tu nejde, tedy ne až tak doslova.
Choroby, které se u nás "naplno" rozvinou v našem dospělém či pokročilém věku, začínají pravidelně už v dětství jako zdánlivě neškodné a běžné potíže, které nějakým "léčením" zase přejdou - a zdánlivě bez jakýchkoli následků. Třeba jenom škrábání v krku - dá se na to nějaký sirup a je pokoj. Jenomže příště už se s tímtéž "napadením" nevyrovná organizmus škrábáním v krku, ale rovnou kašlem. A tak to pokračuje dál a končí třeba astmatem.
Takže to, o čem píšu já, není předcházení tomu "škrábání v krku" a nebo kašli, ale autopatií dát do pořádku tato přestálá napadení a přes tyto již prošlé drobné potíže se dostat k odstranění jejích příčin, a to daleko dřív, než se začnou projevovat jako potíže daleko horší.
Nepředpokládám, že bych tím vyloučil totéž napadení po zbytek života, a taky nepředpokládám, že by se s tímtéž napadením dokázal napříště organizmus vypořádat i bez léků. Spíš mám dojem, že se tímhle postupem může docílit toho, že v pokročilém věku nebude na totéž napadení reagovat organizmus rovnou astmatem, ale jenom škrábáním v krku.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Stálý člen
- Dal: 32 poděkování
- Dostal: 58 poděkování
Jen bych se chtěl zeptat na manuál, přiznávám že mi z něj není moc jasné jak se to provádí.
Zkusil jsem plivnout podle manuálu do hrnku a měl jsem připraven litr vody. Hrnek jsem nad dřezem naklonil, pomalu do něj lil vodu tak aby se vytvořil "vír" a voda odtékala. Nakonec v hrnku zbylo trošku vody, tou jsem si potřel třetí oko, spánky a zbytek vypil. Do pěti minut jsem dostal obrovskou žízeň a vypil litr vody. Také běžně usínám s nějakým seriálem a běžně trvá kolem půl hodiny než zaberu, tentokrát to bylo v podstatě ihned.
Je mi jasné že správný postup to asi nebude, ale než koupím autopatickou lahvičku nebo její alternativu tak jsem to chtěl vyzkoušet alespoň takto.
Zkusil jsem plivnout podle manuálu do hrnku a měl jsem připraven litr vody. Hrnek jsem nad dřezem naklonil, pomalu do něj lil vodu tak aby se vytvořil "vír" a voda odtékala. Nakonec v hrnku zbylo trošku vody, tou jsem si potřel třetí oko, spánky a zbytek vypil. Do pěti minut jsem dostal obrovskou žízeň a vypil litr vody. Také běžně usínám s nějakým seriálem a běžně trvá kolem půl hodiny než zaberu, tentokrát to bylo v podstatě ihned.
Je mi jasné že správný postup to asi nebude, ale než koupím autopatickou lahvičku nebo její alternativu tak jsem to chtěl vyzkoušet alespoň takto.
- poota
- Zasloužilý člen
Ten hrnek byl úplně nový, ještě nikým nepoužitý a nikdo do něj nikdy nesáhnul?Fox_25 píše: Zkusil jsem plivnout podle manuálu do hrnku a měl jsem připraven litr vody.
Při tom nalévání jsi ho držel opravdu nakloněný?
Ten hrnek chceš i dál používat nejen na autopatii?
Když už chceš něco vyzkoušet, tak si o tom něco málo přečti, abys věděl, co je skutečně nutné dodržet a kde to naopak můžeš nějak ožulit - jinak se nediv, že to dělá něco jiného, než sis představoval.
Zdravím - poota
-
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý nápad, napíšu krátký manuálek, jak to dělat se štamprlkama, jak stanovit potenci a čeho se vyvarovat. Vydrž den, dva.Fox_25 píše:Jen bych se chtěl zeptat na manuál, přiznávám že mi z něj není moc jasné jak se to provádí.
-
- Stálý člen
- Dal: 32 poděkování
- Dostal: 58 poděkování
poota
Hrnek je nový, vyvařený a sahal jsem na něj po vyvaření jen já, před tím snad jen ti co jej balili. Ano, byl nakloněný jinak by v hrnku bylo mnoho vody a ano hrnek je už pouze pro tento účel. Mám jich ještě cca 30, jsou nové a nepoužité ze zrušené hospody. Samozřejmě před tím než jsem se do toho pustil tak jsem se snažil si o tom přečíst dost informací.
jirik.tk
Budeš moc hodný.
Hrnek je nový, vyvařený a sahal jsem na něj po vyvaření jen já, před tím snad jen ti co jej balili. Ano, byl nakloněný jinak by v hrnku bylo mnoho vody a ano hrnek je už pouze pro tento účel. Mám jich ještě cca 30, jsou nové a nepoužité ze zrušené hospody. Samozřejmě před tím než jsem se do toho pustil tak jsem se snažil si o tom přečíst dost informací.
jirik.tk
Budeš moc hodný.
-
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
První verze návodu je zde: http://jirik.tk.sweb.cz/autopatie/navod1.htm
Takto to dělám já a funguje to na mne i na jiné lidi. Takže připomínkujte, ať to dotáhneme do konce. Nejasnosti a opomenutí doplníme a potřebné upřesníme.
Takto to dělám já a funguje to na mne i na jiné lidi. Takže připomínkujte, ať to dotáhneme do konce. Nejasnosti a opomenutí doplníme a potřebné upřesníme.
- poota
- Zasloužilý člen
Ve zmíněném návodu píšeš
Pro Korsakovovu metodu postupného přecmrndávání Čehovskému vychází na vycmrndaný litr C30.
Myslím, že jde o docela zásadní věc, kterou je potřeba nějak sjednotit. Sám Čehovský sice píše, že rozdíl deseti stupňů u potence nehraje žádnou velkou roli, ale rozdíl mezi C40 a C240 při průtoku šesti litrů se mi zdá přece jen nepřijatelně vysoký.
Zdravím - poota
Tyto hodnoty se dost výrazně liší od hodnot, které pro průtokovou Finckovu metodu uvádí Čehovský - jemu vychází při průtoku jednoho litru vody potence C40, přičemž každý další litr přidává další čtyřicítku, takže třeba třem litrům odpovídá C120.Abychom dostali potenci 20 C, je třeba aby štamprlkou protekly 3 litry vody. 40 C pak odpovídá 6 litrům, 80C dvanácti litrům, atd. atd.
Pro Korsakovovu metodu postupného přecmrndávání Čehovskému vychází na vycmrndaný litr C30.
Myslím, že jde o docela zásadní věc, kterou je potřeba nějak sjednotit. Sám Čehovský sice píše, že rozdíl deseti stupňů u potence nehraje žádnou velkou roli, ale rozdíl mezi C40 a C240 při průtoku šesti litrů se mi zdá přece jen nepřijatelně vysoký.
Zdravím - poota
-
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, že se liší. Vírová komůrka AL má objem cca 4 ml, moje štamprle 50 ml. V AL je dokonalejší mísení než v otevřené štamprlce. U korsakovského mísení je to ještě jinak, také to závisí na objemu nádobky.
A tos tak rychle udělal pokus s GM počítačem? Já tu prezentuji výsledky praktických pokusů, které trvaly týdny i měsíce. Ale nenutím vám nic, můžete si jít svou cestou.
A tos tak rychle udělal pokus s GM počítačem? Já tu prezentuji výsledky praktických pokusů, které trvaly týdny i měsíce. Ale nenutím vám nic, můžete si jít svou cestou.
- poota
- Zasloužilý člen
Nemusíš se hned štětit
Netvrdím nic o vlastních pokusech s nějakým počítačem částic, uvedl jsem jenom výsledek praktických pokusů, který publikoval Čehovský.
Na turbulenci, dosahovanou v jeho vírové komůrce mám svůj názor. Kromě "kvality" turbulence hraje roli sice i velikost smáčené plochy, ale i tak se mi poměr výsledku 1:6 zdá příliš veliký. Toť vše.
Zdravím - poota
Netvrdím nic o vlastních pokusech s nějakým počítačem částic, uvedl jsem jenom výsledek praktických pokusů, který publikoval Čehovský.
Na turbulenci, dosahovanou v jeho vírové komůrce mám svůj názor. Kromě "kvality" turbulence hraje roli sice i velikost smáčené plochy, ale i tak se mi poměr výsledku 1:6 zdá příliš veliký. Toť vše.
Zdravím - poota
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 419 poděkování
- Dostal: 437 poděkování
Přispěju svou troškou do mlýna ;-) Nalákali jste mě na autopatii ;-) Velké díky za to!!! Nejprve jsem vyzkoušela slinu + asi 1/2 l vody z kohoutku ( dle Pootovy rady - nacucla jsem slinu do stříkačky...), bála jsem se udělat to napoprvé silnější. I tak se to projevilo - střídaly se mi nálady,, taky aktivita s ochablostí, trošku se mi zhoršily některé neduhy, ale pak se vše uklidnilo. Další pokus byl asi po 14 dnech : slina + 1 l z kohoutku - druhý den horečka 38, celý den jsem prospala, pak parádní rýma, jakou jsem už léta neměla, ale jako malá a mladá jsem na ni trpívala. Mám ji už tři týdny - ale jen v noci, nyní už skoro dobré, jen nějaké zbytky. (Ale hnusy různobarevné to teda byly, asi se muselo ledacos v dutinách pročistit.) Nic mi u toho nebylo, jen po ránu jsem byla silně "negramotná", jak říkal starý Lotrando. ;-) Pak vařená slina ( v lékovce) + 1 l z vodovodu - tam jsem nic mimořádného nezaznamenala. Tak po 3 dnech vařená + 2 l - taky nic. Včera ráno prána + 6 l, aby to stálo zato. ;-) Včera jsem si několikrát pořádně došla na záchod, dnes to trošku pokračovalo. Jinak ohromně zvláštní a příjemný pocit ve svalech - připodobnila bych to jako když je na vodě pěna a sem tam "praskne" nějaká bublinka. Tak něco podobného cítím občas ve svalech. Jinak dobrá nálada, nic mě nerozhází. (Ale dělám si občas EFT, takže to může být i tím.) Jen se mi od včerejška zhoršil zrak - bojuju s brýlemi a i když jsem lajdák, začínala jsem číst bez brýlí! Sice mě to za chvíli unavilo, ale šlo to - pro mě zázrak! ( Musela jsme mít na čtení 3 dioptrie, poslední dobou už to přestávalo stačit. Jinak na "běžný život" jsem nosila 2 dioptrie, to jsem už odbourala, i když to taky ještě není ono.) Snad se to zase vylepší!?
Tak díky Mildovi za založení tohoto vlákna a vám všem za cenné rady a zkušenosti.
Ať se daří!
kachna
Tak díky Mildovi za založení tohoto vlákna a vám všem za cenné rady a zkušenosti.
Ať se daří!
kachna
Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
-
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
No blahopřeji, jako první zkušenost je to úžasné. A teď si představ, čeho všeho by se dalo dosáhnout za rok pravidelné aplikace.kachna píše: Nalákali jste mě na autopatii ;-) Velké díky za to!!!
Když bych postupoval podle Korsakova, tak s 50ml nádobkou udělám s litru vody 20C. Nechám-li tu vodu tam téct kontinuálně, je účinnost mého uspořádání přibližně 3x nižší, než když budu obsah lahvičky nalívat a hned vylívat.poota píše: ..ale i tak se mi poměr výsledku 1:6 zdá příliš veliký.
Fincke doporučoval poměrně slabý průtok vody a tak jsem původně používal proud vody 2/3 litru za minutu, fungovalo to dobře, ale časy byly ještě mnohem delší. Pro osobní použití je to jedno, necháš-li pramínek cmrndat hodinu. Ale pokud to děláš někomu, kdo za Tebou přijde, je zpravidla problém (v naší uspěchané době) nechat ho po hodinovém rozhovoru čekat ještě další hodinu.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1783 poděkování
- Dostal: 634 poděkování
Tak já začla teprve včera večer, vařený dech a 1,5 l vody a nevím, jestli to bylo z toho nebo ne, celou noc jsem nespala a začala mě bolet strašně hlava. Možná počasí, možná autopatie. Kdo se má v tom vyznat ?! Takže opět zítra. A nebojte, nebudu vás prudit s každou várkou.
-
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
To je z autopatické lahvičky nebo z "injekční stříkačky"? Je nepravděpodobné, že to způsobilo počasí, to už bys takové reakce důvěrně znala. Ale pokud je reakce tak silná, pokračoval bych až po jejím odeznění, tj. ob den, ob dva dny. Až se to zklidní, pak klidně každý den.sisa píše:Tak já začla teprve včera večer, vařený dech a 1,5 l vody a nevím, jestli to bylo z toho nebo ne, celou noc jsem nespala a začala mě bolet strašně hlava. Možná počasí, možná autopatie. Kdo se má v tom vyznat ?! Takže opět zítra. A nebojte, nebudu vás prudit s každou várkou.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 191 poděkování
- Dostal: 185 poděkování
Napadlo mě, že by možná pomohlo, kdyby sis v takové chvíli položil ruce na břicho. Dělá se to např. po cvičení tai-či, takové jako by uzemnění.vokoun píše: něco se ve mně roztočí energie naskočí dech se zrychlí ale není to kam pustit