Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Autopatie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od poota »

jirik.tk píše:Když bych postupoval podle Korsakova, tak s 50ml nádobkou udělám s litru vody 20C. Nechám-li tu vodu tam téct kontinuálně, je účinnost mého uspořádání přibližně 3x nižší, než když budu obsah lahvičky nalívat a hned vylívat.
Podle Korsakova je spotřeba vody vyšší, protože je nutné nádobku přelévat, aby se spláchnul i okraj, takže se dosahuje z litru C30. Při Finckově metodě je okraj oplachován průběžně, takže je využití vody lepší a z litru vody se tak dostane zhruba o třetinu vyšší potence, tedy C40 - aspoň tak to uvádí Čehovský a došel k tomu nějakým měřením.
Tvoje měření Ti dalo jiné výsledky, které nejspíš odpovídají Tvému nastavení proudu a tvaru Tvojí nádobky. Pokud tomu odpovídá i účinek, tak se toho drž.
Já jsem použil novou lékovku a litr vody, který mi protekl za 22 vteřin, takže jsem předpokládal, že mám potenci C40 - účinek tomu celkem odpovídal, i když podle Čehovského se účinek potence o deset stupňů nižší nebo vyšší téměř neliší.
Ovšem pokud by i v mém případě platila Tvoje účinnost, tak by můj preparát dosahoval potence mezi C6 a C7 - tady už se mi zdá být rozdíl přece jen příliš velký a rozdíl proti očekávanému účinku by se nejspíš nějak projevil.
Nevylučuji tím nějak kategoricky, že máš pravdu, protože jsem třeba na autopatický preparát abnormálně citlivý jedinec a potence C7 u mně vyvolává reakce odpovídající potenci C30 až C50, ale nezdá se mi to příliš pravděpodobné a tak vyjadřuji svoje přece jen trochu podepřené pochybnosti. Jinak řečeno, tomu co tvrdí Čehovský odpovídají i mé zatímní zkušenosti, takže necítím potřebu ho nějak opravovat. Přitom u mně rozhodně nejde o nějaké slepé následování autority - pokud zjistím, že je něco jinak, nemám problém to veřejně proprat.
A neber si to nějak osobně - je to pouze o rozdílných názorech. :good:

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
sisa
Zasloužilý člen
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Příspěvek od sisa »

jirik.tk píše: To je z autopatické lahvičky nebo z "injekční stříkačky"? Je nepravděpodobné, že to způsobilo počasí, to už bys takové reakce důvěrně znala. Ale pokud je reakce tak silná, pokračoval bych až po jejím odeznění, tj. ob den, ob dva dny. Až se to zklidní, pak klidně každý den.
Je to z lahvičky, mám naordinováno 14 dní obden, pak zvýším potenci a jednou týdně. Tak uvidím. Ale možná jsem udělala blbost, že jsem si to dala před spaním. Nalákalo mě totiž , jak si každý pochvaloval , že po aplikaci spal jako dudek. :-)

vokoun
Zasloužilý člen
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Příspěvek od vokoun »

:D Helo dík za radu :hip: ted jak jsem vynechal a budu dělat až po třech dnech tak jsem se docela zklidnil ale zase mám takové divné nálady :eliar: no uvidím jak to bude pokračovat a pak hodím do placu :bye:

alfka
Starší člen
Dal: 25 poděkování
Dostal: 231 poděkování

Příspěvek od alfka »

Ahoj,

tak postupuju pomalu.
Po vařené slině C20 jsem mela slusně rozbombardované břicho, navýšila jsem na C40 vařené sliny a všechno ustalo mávnutím proutku, rozprostřelo se ticho a klid. Dneska vysla škrkavka, která byla okem viditelná, víc jsem nezkoumala, takže fakt se něco deje. A to nezabíral ani praziguantel ani albendazol - po vařené slině, jakoby to na to vůbec neúčinkovalo...
První C40 jsem dala v sobotu a rekla bych, že se telo hlásí o další C40, něco jakoby se na další dávku těšilo, v podstate takový pocit, jakoby jste na něco měli velkou chut k jídlu, takhle si, alespoň to moje telo říká o další C 40 vařené sliny.
No jinak fakt zjišťuju zlepsení zraku, je to ve stadiu ostrosti videní, zatím to není na snížení dioptrií, nebo aspoň nemám to jak zkusit, nižní dioptrie na kontaktních cockách nemám koupené, tak uvidím jak to bude postupovat.
Spí se mi krásně, ale zvláštní sny přetrvávají, hlavně po autopatické dávce.

Mejte se a držím vám pěsti :)

pa

jirik.tk
Starší člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

poota píše: Tvoje měření Ti dalo jiné výsledky, které nejspíš odpovídají Tvému nastavení proudu a tvaru Tvojí nádobky. Pokud tomu odpovídá i účinek, tak se toho drž.
Když doplníme ještě velikost nádobky, tak plně souhlasím. A z tohoto důvodu by si měl každý, kdo to myslí s autopatií vážně a nechce používat autopatickou lahvičku, svůj postup standardizovat, tj. kalibrovat proud vody, používat stejnou nádobku a dodržovat konstantní vzdálenost nádobky od vodovodní pípy.
poota píše: Já jsem použil novou lékovku a litr vody, který mi protekl za 22 vteřin, takže jsem předpokládal, že mám potenci C40 - účinek tomu celkem odpovídal
Moje zkušenost ukazuje, že reakce lidí na stejnou potenci jsou tak rozdílné, že nelze vyvozovat z účinků potenci ani z potence účinek. Někdo okamžitě pookřeje a zlepší se mu nálada i zdravotní potíže, u druhého se dostaví na několik dnů autopatické zhoršení, některé potrápí třeba i 14 dnů, jinému se na počátku zlepší vztahy, u dalšího se zdánlivě neděje nic a pozvolných změn (mnohdy i jiných, než chtěl) si všimne třeba za měsíc. Na to, co u jednoho vyvolá potence 15C, potřebuje jiný potenci 150C. Když se na to podíváš z pohledu ajurvédy, tak typ vítr zpravidla reaguje rychle a někdy i prudce, typ sliz je zpravidla v pohodě a změny přijdou postupně až časem.

Jeden z mých učitelů mi kdysi kladl na srdce: "Hochu, hochu, moc spekuluješ a málo činíš." A tak se moc přimlouvám za to, abychom tu přetřásali méně teorii, ale více praktické záležitosti. Takže po nějakých připomínkách najdete další verzi návodu na potencování ve štamprlce zde: http://jirik.tk.sweb.cz/autopatie/navod1.htm

milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Příspěvek od milda »

Hlásím, že moje "čekej a pozoruj" skončilo. Nejen, že se nic nedělo, ale začaly se pomalu vracet staré symptomy.
Tak jsem dal dvojnásobek poslední potence. Bývalých 12litrů (5min) jsem povýšil rovnou na 10minut (24 litrů) vařené sliny a uvidím, co se bude dít... :)
Taky příště zkusím podávání 2 x týdně.

zdravím všechny, milda :D

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

milda píše:Hlásím, že moje "čekej a pozoruj" skončilo. Nejen, že se nic nedělo, ale začaly se pomalu vracet staré symptomy.
..
Díky za zprávu, Mildo, myslím, že děláš dobře :hip: . Někdo (ale ne všichni!) zkrátka potřebuje po mírném rozjezdu vyšší potence, aby se něco řešilo. Pozoruji, že začátky bývají u mnoha (možná většiny) lidiček velmi podobné. Ale později, jak se začínají řešit hlouběji uložené potíže, se lidé od sebe začínají lišit - tak, jak se lišíme příčinami vzniku našich nemocí. Každý to máme jinde.

Když už jsi začal s "hlášením", Mildo, tak se přidám také ;) . Zítra se dostanu na 2M a pořád cítím, že ještě nejsem tam, kde mám moje problémy uložené - ty že mám mnohem dál .. . Rychleji jít ale nemůžu, protože tělo se musí stačit vylaďovat na vyšší vibrace - já to tak aspoň vnímám.
Ale i tak se pomalu projevují příznaky toho, že postupuji tak, jak to mému tělu vyhovuje. Tělo přestalo odmítat dodávaný inzulin. Naopak, musela jsem snížit dávky, protože vystačím s menším množstvím, z čehož mám radost :) . Doufám, že to bude pokračovat dál.
Jinak jsem si už také pořídila filtr na vodu, stejný, jako máš Ty, Mildo. Jsem ráda, že jsem nemusela hledat vhodný filtr z té velké nabídky - díky za tip :good: . Zítra ho chci prvně použít.

To je v krátkosti všechno. Přeji nám všem hodně úspěchů s autopatií :pivko:

:lol: Hanka

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

milda píše:Hlásím, že moje "čekej a pozoruj" skončilo. Nejen, že se nic nedělo, ale začaly se pomalu vracet staré symptomy.
No jenže tady záleží, zda se objevily symptomy relapsu anebo takzvané návratové symptomy, tj. vrátily se na čas problémy z dřívějších dob. Např. znovu se ozval před lety vyvrtnutý kotník, zrudly mandle, pokud jsme před lety trpěli angínami, pobolívalo ucho mívali-li jsme v dětství záněty středního ucha. To jsou pozitivní ukazatele, že se proces rozběhl a není dobré jej tlumit.
Ono se bohužel na dálku těžce k něčemu vyjadřuje, to by člověk musel podrobněji vědět výchozí stav, co se dělo hned po prvním podání, jak to probíhalo dál, atd ....
hanka píše:Rychleji jít ale nemůžu, ..
Pokud nejsme ohroženi na životě, tak opravdu není kam spěchat. Naše přirozenost nesouzní se spěchem civilizace, kterou jsme vytvořili.

milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Příspěvek od milda »

hanka píše: Rychleji jít ale nemůžu, protože tělo se musí stačit vylaďovat na vyšší vibrace - já to tak aspoň vnímám......

Jinak jsem si už také pořídila filtr na vodu, stejný, jako .....
Ahoj hanko,
myslím, že to vnímáš přesně; já bych ještě doplnil, že kosti a klouby se zřejmě přelaďujou ještě pomaleji (můj problém) :)
Dík a s filtrem myslím budeš spokojená. Mě funguje dobře a je 4-5 krát levnější, než jiné podobné na trhu. :D

jirik.tk píše: No jenže tady záleží, zda se objevily symptomy relapsu anebo takzvané návratové symptomy, tj. vrátily se na čas problémy z dřívějších dob. Např. znovu se ozval před lety ............
Pokud nejsme ohroženi na životě, tak opravdu není kam spěchat. Naše přirozenost nesouzní se spěchem civilizace, kterou jsme vytvořili.
Jj, jasně, ale poznej to bezpečně! ;) :D A k tomu se ještě musí připočítat možné momentální problémy -malá chřipajzna, bolení v krku atd.....
Opravdu není kam spěchat, ani v homeopatii, ani v autopatii, ale na druhou stranu si uvědomuju, že jiný přístup má terapeut, který má řadu pacientů a ví, že delším termínem se nic nezkazí.
Jiný přístup máme my, co máme léčbu ve vlastních rukou, a když "se nic neděje" tak přemýšlíme jak dál, aby se "to" někam už konečně hnulo... :ethink: :)

jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

milda píše: a když "se nic neděje" tak přemýšlíme jak dál, aby se "to" někam už konečně hnulo...
Rozumím. Ono se ovšem často "něco" děje, i když nám připadá, že se nic neděje. Alegoricky bych to vyjádřil takto. Náš celostní stav (zdravotní stav je jeho podmnožinou) si můžeme přirovnat bílé stěně, na které je několik velkých fleků a desítky flíčků malých. A my se rozhodneme, že s tím něco uděláme. Jeden z těch velkých fleků nám začal vadit. Pustíme se do toho a malé flíčky začnou postupně mizet a z velkých nám ubude z každého třeba desetina. Ale když se na tu stěnu celostního stavu za nějaký čas podíváme, vidíme pořád několik velkých fleků a navíc si uvědomujeme další pocity a problémy spojené s tím odstraňováním. Proto se doporučuje si výchozí stav docela podrobně zadokumentovat. Máme totiž tendenci na ty malé flíčky zapomínat. A to až tak, že jsme za několik měsíců přesvědčeni, že jsme nikdy nic takového neměli. Papír nám to pak připomene.

Funguje to někdy až tak, že se dozvíte něco takového: "Bohužel to nefunguje, uhry mi nezmizely, ba se mírně zhoršily." A pak se dozvíte, že letošní zimu nebyl nemocný (což před tím bylo obvyklé), že se necítí pořád unavený (jako na podzim) a když musí déle koukat do počítače, nepobolívá ho hlava, nečervenají mu koutky a pocit suchých očí se zmírnil. Problém, se kterým přišel (ten velký flek) ovšem bylo akné, protože kroužil kolem nové partnerky.

PS: Prosím, neberte to jako nějaké moralizování či kritizování, k tomu nejsem vůbec kompetentní. Jednak o vás skoro nic nevím a také si nemyslím, že jsem spolknul všechnu "chytrost světa". Neříkám ani, že to děláte špatně. Berte to spíše jako inspiraci podloženou i nějakými zkušenostmi.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Více méně přednáška Čechovského
http://www.cestyksobe.cz/autopatie-bran ... i.-ad2538/

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

Tyto dva jsou též o autopatii a jsou (pro mne) zajímavější, než ona přednáška

http://www.cestyksobe.cz/tomas-lebenhar ... ce-ad2554/
http://www.cestyksobe.cz/tomas-lebenhar ... ny-ad2305/

A všimněte si věty: "Nepřipravený do ordinace autopata nevleze". A je to tak a je to krásně vidět na Fórech. Tu a tam někde napíšu něco na způsob "zkuste autopatii" a odezva je nulová. Řada lidí potřebuje složité metody.

keft
Stálý člen
Dostal: 12 poděkování

Příspěvek od keft »

Já bych řekl, že ČEHOVSKÝ je liška podšitá, protože totéž lze docílit magnetizací vody.
A potřebujeme k tomu přiložit jen své dlaně a záměr, nikoli skleničku za 600.- , neustálé ředění a jeho přednášky. Uvědomme si, že v těle je okolo 90 proc vody. Když se naučíme s vodou a s pokorou komunikovat, můžeme se vyléčit i spontánně z jakékoli nemoci.
Pokud přijmete (a je to nejen můj názor) a ověříte-li si to v praxi, že je to pravda, pak je toto vlákno jen jako jedna z možných cest, která se mi však jeví oklika.

Každý si může zmagnetizovat vodu tu svou, nejlépe pramenitou. Část jí vypijte a část přiložte 10cm nad hlavu do působení 7mé čakry a pokračujte mentálně v záměru.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

jirik.tk píše:Tyto dva jsou též o autopatii a jsou (pro mne) zajímavější, ...
:) Zaspal jsi. Už je sem dala před časem LenkaX. Ale to nevadí, jsou príma obě.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

keft píše:Já bych řekl, že ČEHOVSKÝ je liška podšitá, ....
Ačkoliv s tou vodou co pravíš je to poněkud pravda, hodně jsi nepochopil. Také jsi se tu moc nerozhlídl, kdyby ano, zjistil bys, že ta jeho lahvička je jenom šikovnost, ne nutnost. Čechovský se naprosto férově a v podstatě zadarmo podělil o léta práce a výzkumu a co jsi udělal Ty? Až budeš tam kde on, nebudeš už takhle psát.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“