lajos píše:.....A naposled asi těžko, nebo možná domyslíme co vše obnáší zřídit továrnu na zelené louce, nechat schválit výrobek podobného druhu a dosahu, nedej bože ještě ho trochu chránit, což bude asi stejně jen dočasné.
No zatím samé otazníky, ale jak jsem se díval na uváděnou dokumentaci se mi nechce věřit že by to někdo blinkal pro naše pobavení neboli dezorientaci (to nemusej-stejně sme).
Takřka ve všem souhlas, snad jen, že nejde o Texas Instruments ale o National Instruments. Uvidíme co řeknou a předvedou s Defkalionem v srpnu na jejich dnech.
S těmi "desoriantacemi" bych byl opatrný. Jako od přírody podezřívavý člověk nevěřím, že tu spoustu informaci třeba o Stanley Mayerovi vyprodukoval jeden nebo dva lidí. Nebýt E-catu a info, které jsem o "studených fůzích" náhodou zahlídl na internetu vloni, tak jsem svoji volnou důchodcovskou kapacitu věnoval rozkladu vodíku a to vůbec nemluvím o létech, kdy to bylo populární i na tomto fóru a určitě bych se toho zůčastnil také.
Každopádně, kdyby se tehdejší invenční úsili věnovalo stejně problematice studené fůze jako se věnovalo vodíku, kdoví jestli by už někteří účastníci tohoto fóra netopili doma niklem a vodíkem.
Jen si vzpoměňte kolik literatury a patentů bylo Mayerovi věnováno. To nemohlo být jen úsili nadšených jedinců, ale placených nadšených jedinců. Rozdíl ale je, že za tím v pozadí nikde nebyly pokusy o solidní vědecký výzkum na rozdíl od Fleischmann-Ponsových pokusů.
A ta zuřivost odmítání jakéhokoliv zvřejňování kladných výsledků je alespoň pro mne "krajně podezřelá"! Solidní výzkumník vždycky pochybuje o sobě i druhých, ale vždycky si říká jestli je to vůbec možné a jestli to v prvním přibližení neodporuje zákonům, které zná, ale apriori hned nic neodmítá (pokud na tom ovšem nevisí jeho existence).
Vemte si třeba našeho pana Wagnera, jak před dvěma roky zveřejnil zprávu, proč studená fůze nemůže fungovat. On nepolemizoval s žádnou, tehdy už zvřejněnou teorii od velmi známých lidí, kteří se tím zabývali už 20 let. Šup a jeho názor byl tady. Proč?, kdo ho k tomu nutil. Jeho vědecka podstata by ho měla nutit alespoň jednu teorii rozcupovat na kusy. A pak riskovat, že se ten někdo ozve a rozcupuje jej taky. To je podstata vědy, střetávat se vědecky.
Ale o tom snad až někdy jindy.
Zdraví E_man