Podle Korsakova je spotřeba vody vyšší, protože je nutné nádobku přelévat, aby se spláchnul i okraj, takže se dosahuje z litru C30. Při Finckově metodě je okraj oplachován průběžně, takže je využití vody lepší a z litru vody se tak dostane zhruba o třetinu vyšší potence, tedy C40 - aspoň tak to uvádí Čehovský a došel k tomu nějakým měřením.jirik.tk píše:Když bych postupoval podle Korsakova, tak s 50ml nádobkou udělám s litru vody 20C. Nechám-li tu vodu tam téct kontinuálně, je účinnost mého uspořádání přibližně 3x nižší, než když budu obsah lahvičky nalívat a hned vylívat.
Tvoje měření Ti dalo jiné výsledky, které nejspíš odpovídají Tvému nastavení proudu a tvaru Tvojí nádobky. Pokud tomu odpovídá i účinek, tak se toho drž.
Já jsem použil novou lékovku a litr vody, který mi protekl za 22 vteřin, takže jsem předpokládal, že mám potenci C40 - účinek tomu celkem odpovídal, i když podle Čehovského se účinek potence o deset stupňů nižší nebo vyšší téměř neliší.
Ovšem pokud by i v mém případě platila Tvoje účinnost, tak by můj preparát dosahoval potence mezi C6 a C7 - tady už se mi zdá být rozdíl přece jen příliš velký a rozdíl proti očekávanému účinku by se nejspíš nějak projevil.
Nevylučuji tím nějak kategoricky, že máš pravdu, protože jsem třeba na autopatický preparát abnormálně citlivý jedinec a potence C7 u mně vyvolává reakce odpovídající potenci C30 až C50, ale nezdá se mi to příliš pravděpodobné a tak vyjadřuji svoje přece jen trochu podepřené pochybnosti. Jinak řečeno, tomu co tvrdí Čehovský odpovídají i mé zatímní zkušenosti, takže necítím potřebu ho nějak opravovat. Přitom u mně rozhodně nejde o nějaké slepé následování autority - pokud zjistím, že je něco jinak, nemám problém to veřejně proprat.
A neber si to nějak osobně - je to pouze o rozdílných názorech.
Zdravím - poota