Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Autopatie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
jirik.tk
Starší člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Autopatie

Příspěvek od jirik.tk »

milda píše: Umělohmotnou štamprli zmrazil v mrazáku, dal spící čubině chvilku před čumák a pak do umyvadla.
Mildo, měl jsi šátek nebo něco podobného přes nos a ústa? Pokud ne, raději to udělej s novou štamprlí znovu. Abys neztrácel čas. Když se koupí balíček umělohmotných štamprlek, je dobré je brát z konce, kde jsou dnem nahoru. Takto se ještě více minimalizuje ovlivnění naším dechem, když to děláme pro jinou bytost.

kachna
Zasloužilý člen
Dal: 419 poděkování
Dostal: 437 poděkování

Příspěvek od kachna »

Autopatie u rostlin ( pokud to sem nepatří, prosím přesunout, já nic vhodnějšího nenašla).
Zkoušela jsem "informovat" naše stromy ( už je to asi měsíc) a pomohlo to! Broskvoň měla kadeřavost, meruňce zase usychaly větve - natrhala jsem pár nemocných lístků, krátce povařila ( asi 1 min.), pak hned trošku nalila do konve s vodou a "kropila" strom. Broskvoň krásně obrazila a je zelená, jen pár lístků je kadeřavých ( pro jistotu jsem to včera zopakovala), meruňka je zdravá, dál se usychání nešířilo! Paráda!
Další úspěch jsem zaznamenala s mravenci : každý rok jich máme všude, skleník je jejich oblíbené místo. Zkoušeli jsme na ně kde co, ale když nechce člověk do přírody cpát chemii, moc možností není. Tak jsem jich letos pár povařila ( omluvila jsem se jim a vysvětlila), trošku "vývaru" nalila do konve a informovala - hlavně ve skleníku. Nechci to zakřiknout, ale zatím je vše bujné, nic netrpí jejich nájezdy, neobjevila jsem žádné mraveniště... Je to jako pohádka!
Snad někomu moje zkušenosti taky pomůžou. Tak ať se daří!
kachna

Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
sisa
Zasloužilý člen
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Příspěvek od sisa »

Tak poreferuji dál.
V neděli jsem si dala prvně 3 litry, vařený dech a reakce je docela bouřlivá. Každý den mě něco bolí, noha, páteř, hlava, osypala jsem se na zádech a v dekoltu. Psychika pokračuje pozitivně, tolik spokojenosti, pohody , dokonce i štěstí jsem hodně dlouho necítila, prostě psychicky se cítím skvěle, ale tělesná schránka bolí.
Problém mám trošku se psem. Udělala jsem ji autopatii přes kelímek, kde jsem zachytila slinu a dala pod čůrek kohoutí vody na pár minut, asi tři, čtyři. Takže potenci neznám. No a včera pes začal zvracet, přestala žrát a jenom odpočívá.
Malinko mě to polekalo, nevěděla jsem, jestli to je reakce na autopatii nebo něco chytla, tak jsem ráno doběhla k vetovi a dal jí něco proti zvracení a na zklidnění trávení. Nevím, jestli jsem udělala dobře.
Každopádně bych potřebovala poradit, kdy jí mohu udělat další autopatii a jestli je to chyba udělat to takto od oka, bez toho, aby člověk věděl aspoň přibližně potenci.
Děkuji.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Autopatická reakce může být i překvapivě silná a Čehovský na ni doporučuje předem vždycky důrazně upozornit.
Při "přírodních" způsobech léčení vždycky proběhne "celá" nemoc, jenom třeba s lehčím průběhem.
Při léčbě podle doktorů se pomocí léků ta nemoc někde "utne", čímž potíže skončí, ale ten "zbytek" průběhu nemoci zůstává v nás někde ukrytý "pro další použití". Abychom byli opravdu zdraví, tak je potřeba nechat tyhle latentní "zbytky nemocí" nechat doproběhnout, což je právě ta autopatická reakce. Tedy něco jako první "úklid nahrubo". Teprve potom se začínají odstraňovat příčiny nemocí, což se už projevuje jako jejich zkrácená a mnohem lehčí forma, případně to proběhne nepozorovaně.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

sisa píše:Každopádně bych potřebovala poradit, kdy jí mohu udělat další autopatii a jestli je to chyba udělat to takto od oka, bez toho, aby člověk věděl aspoň přibližně potenci.
No to vypadá na příliš velkou potenci, zkus to dělat příště Korsakovovou metodou a klidně C10-20. Tj. 10-20 napuštění a vylití pohárku. A kdy? Podle reakce, až se zase stav znormalizuje.

sisa
Zasloužilý člen

Příspěvek od sisa »

Jiříku, děkuji, udělám , jak říkáš.

jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

Ještě jsem se chtěl zeptat kachny, mildy a sisy, zda při autopatii pro pejsky a pro rostliny měli zakrytá ústa a nos a zda použili chlorovanou vodu. To prosím není nějaké mentorování, ale průzkum, kdy a za jakých okolností to funguje i bez toho zakrytí a s chlórem.

kachna
Zasloužilý člen
Dal: 419 poděkování
Dostal: 437 poděkování

Příspěvek od kachna »

jirik.tk píše:Ještě jsem se chtěl zeptat kachny...
Jiriku, vodu jsem používala studniční, takže bez chloru. Roušku jsem si nebrala, povařila jsem "materiál" v hrnci, který používám na vaření. Cmrndala jsem to do konve, se kterou normálně zalévám. Jen jsem se to snažila udělat co nejdřív po uvaření, ničím jsem se nedala zdržovat. :D
Máš dobrý nápad tohle všechno zjišťovat, protože to pak může pomáhat dalším a můžou se vyvarovat případných chyb.
Tak ať se daří!
kachna

Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
sisa
Zasloužilý člen

Příspěvek od sisa »

Já roušku měla, zavřela jsem se sama v koupelně a dávala vodu z vodovodu, předpokládám, že je chlorovaná, jak moc, nevím.
Příště použiji Korsak. metodu a balenou vodu.

jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

kachna píše:Máš dobrý nápad tohle všechno zjišťovat, protože to pak může pomáhat dalším a můžou se vyvarovat případných chyb.
Jasnně, o toto jde. Kdyby měl člověk toto vše vyzkoumat sám, tak to bude dlouho trvat.
sisa píše:předpokládám, že je chlorovaná,
Ono by měla být ze zákona voda ve všech veřejných vodovodech nějak ošetřená. Ale protože to zafungovalo, přimlouvám se pokračovat s vodovodní vodou. Budou to cenné poznatky.
Zatím se mi to jeví tak, že čím ošetřujeme vzdálenější příbuzné, tak tím ta kontaminace našimi kapénkami hraje menší roli.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Zajímavá kombinace s autopatií :ethink:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 00#p120300

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Příspěvek od milda »

jirik.tk píše:Ještě jsem se chtěl zeptat kachny, mildy a sisy, zda při autopatii pro pejsky a pro rostliny měli zakrytá ústa a nos a zda použili chlorovanou vodu. To prosím není nějaké mentorování, ale průzkum, kdy a za jakých okolností to funguje i bez toho zakrytí a s chlórem.
Ahoj,
vodu používám filtrovanou, jednoduchým filtrem proti chloru a mech. nečistotám.
Roušku jsem nepoužil, ale dávám dost pozor, aby v místnosti nebylo víc lidí, aby se nemluvilo a já sám dýchám pouze nosem.

Používal jsem dříve místo roušky tričko, neúplně přetažené přes hlavu, ale hůř se při tom dýchá.

milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Příspěvek od milda »

jirik.tk píše: Zatím se mi to jeví tak, že čím ošetřujeme vzdálenější příbuzné, tak tím ta kontaminace našimi kapénkami hraje menší roli.
Nemáš tam Jirko překlep?
Zdálo by se logické, že naopak v blízké rodině kontaminace našimi kapénkami nebude hrát až tak velkou roli. Všichni známe případy , kdy chřipka postupně navštíví všechny členy rodiny, o zátěži různými parazity ani nemluvě.
Předpoklad by tedy byl, že blízká rodina bude mít hodně podobných prevítů v kapénkách a bude kontaminovat autopatický preparát minimálně.

Naopak vzdálení příbuzní už budou mít dost odlišné zatížení a logicky by tedy jejich kapénky měly autopatický preparát znehodnocovat více. :ethink: :?:
A co potom úplně cizí lidé? Ti by podle Tvojí logiky mohli kapénkově kontaminovat zas ještě méně?

Nějak to celé nechápu. Jestli se neprojevil šotek, mohl bys to trochu rozvést?

Zdravím, milda :D

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Příspěvek od cimirek »

milda píše:
jirik.tk píše: Zatím se mi to jeví tak, že čím ošetřujeme vzdálenější příbuzné, tak tím ta kontaminace našimi kapénkami hraje menší roli.
Nemáš tam Jirko překlep?.....
Zdravím, milda :D
V tomto případě nemyslel příbuzné v rodině, ale mezi živočišnými, či rostlinnými druhy.

jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

milda píše:
Mildo, není to překlep, jen jsem to napsal trochu nepřesně, myslel jsem to tak, jak to píše cimirek.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“