Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Magnetické Motory
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: Magnetické Motory
ahojte....to sčítání magnetů máme všichni tady v MM osaháno a je nám to jasné z praxe. z praxe / u mě bez teorie/ je také ověřeno /nesmyslné/ pilování a broušení a stínění/ vším možným/. nedbajíce svých předchůdců ani rad již magnety postiženými jsem k poznání došel sám....to si skutečně musí každý zkusit....Bizmut je nanic ....alespoň tam, kdebychom si ho představovali. co je magnetismus nevíme, ale domníváme se. S tou gravitací mě to trochu zaskočilo, ale protože jsem na Zemi a v nejbližší budoucnosti to nehodlám měnit, tak se s tím musím smířit. v kosmu asi magnety pracují úplně stejně jako na Zemi, protože kdyby ne, tak nebudou fungovat v kosmu počítače a motorky s pernament. magnety. na projev gravitace mám / vyčtený/ názor a je trochu odlišný od názoru zde panujícího, jen co najdu tu knihu, kde jsem to vyčetl....ale mám obavu že jsem ji půjčil a tudíž memám
v bádání / u mě v kuchyni/ budu pokračovat až mě JOVA sestrojí pokusný setrvačník, abych mohl prověřit v praxi nějaké nápady. bude to kolem gravitace i magnetismu / že to """nějak""" souvisí mě napadlo už dávno/, uvidíme co se dá a nedá v amaterských podmínkách vybádat. Posléze výsledky bádání přednesu tady a jistému universitnímu profesorovi a uvidíme jaké budou závěry...amaterské i vědecké.
tak...vzhůru do boje za volnou energii....buď v práci v šest kč & m11
v bádání / u mě v kuchyni/ budu pokračovat až mě JOVA sestrojí pokusný setrvačník, abych mohl prověřit v praxi nějaké nápady. bude to kolem gravitace i magnetismu / že to """nějak""" souvisí mě napadlo už dávno/, uvidíme co se dá a nedá v amaterských podmínkách vybádat. Posléze výsledky bádání přednesu tady a jistému universitnímu profesorovi a uvidíme jaké budou závěry...amaterské i vědecké.
tak...vzhůru do boje za volnou energii....buď v práci v šest kč & m11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 60 poděkování
Mimo téma (offtopic)
pozn. : dnes už se používá spíše výraz " mikrogravitace " , než " beztíže " . Možná tento výraz bude někomu snazší k pochopení. Ona totiž i ta ISS kdyby nedělala korekce dráhy, už by dávno spadla na zem.
Sorry, že to peru do magnetizmu, ale pokud by výše uvedená teze byla pravdivá, pak to má badatelský význam i tady.
Zkus se podělit o své zkušenosti namísto hlásání své pravdy. Jsem huhu
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Problém je, že gravitaci asi zatím nikdo nedokáže zjišťovat jinak, než pomocí nějaké váhy, či spíše si neuvědomuje, že to, co tvoří gravitaci zjišťuje denně i jinak. Pokud "váha" nic neříká, podle některých vědů se gravitace nekoná, podle některých se koná, ale od problému uhnou rčením, že jde o jakési konzervativní pole a sem tam někdo si i uvědomuje, že setrvačnost a hmotnost s gravitací neodtržitelně souvisí a že minimálně projevy setrvačnosti jsou další metodou detekce gravitačního pole. Osobně vidím úzkou spojitost přesně v tom smyslu, že gravitace, či spíše její příčina, pokud ji bereme pouze jako přitažlivou sílu, je pro nás základem všeho, nejen sil, nejen kdejakého pole, ale i hmoty. Příčinnost gravitace není ve hmotě, jak se nám snaží namluvit Newton. Hmota a vše, co nějak měříme, jsou strukturálně dynamickým důsledkem toho, z čeho a jak je umotán eter, a gravitace, coby váha, je opět jenom důsledkem a patří do toho i magnetismus. Jinak řečeno, gravitace, stejně jako magnetismus, není vlastností hmoty. Jde o projevy dynamiky a strukturálních vazeb pro nás až nepředstavitelného množství proudění aeteru.[/offtopic]django1 píše:Mimo téma (offtopic)pozn. : dnes už se používá spíše výraz " mikrogravitace "
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Starší člen
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 55 poděkování
Pánové, když je řeč o tom stínění a clonách....jen bych chtěl připomenout (ač si nejistý, zda-li to k něčemu býti může), že se na to lze dívat i z opačného pohledu: na materiály typu permalloy se můžeme dívat nejen jako na clony ale naopak jako na vodiče tvořící magnetický obvod (jako u transformátoru). Magnet=zdroj; permalloy (forma trafoplechy)=pohyblivá součást ? No jenom jsem chtěl upozornit na to, že uvažovat o těchhle materiálech apriori jako o clonách je podle mě nevhodné-svádí to k požívání stále stejných myšlenek... v podstatě z toho "druhého" konceptu mi vychází že permalloy se vzhledem k jeho "zdrojovému" magnetu hýbat nemusí (respektive určitým způsobem může - ale nesmí přitom dojít k jeho přitahování nebo odpuzování magnetem, které by vyžadovalo použití síly). Ale samo o sobě to zřejmě nic neřeší...
Jsem hrozně chudej, a tak hraju automaty abych měl hodně peněz.
Tak co. už se to někomu točí nebo jste to už vzdali?
Myslím, že na to budou potřeba kondenzátory a elektromagnety, perpetuum z toho proto nebude...
Myslím, že na to budou potřeba kondenzátory a elektromagnety, perpetuum z toho proto nebude...
-
- Zasloužilý člen
Myslím, že MM se sám od sebe neroztočí. Musí dostat "jistou " dávku energie a tu pak nesmí spotřebovat, ale musí ji, tu vloženou energii "konzervovat" Kdyby se MM sám roztočil, pak by se zanedlouho dostal do "nekonečných " otáček / při ideální konstrukci/. Z toho , alespoň pro mne vyplývá závěr: MM nemůže vyrábět žádnou energii. Jistě, je tu otázka kde se vezme energie na překonání mechanického odporu, / tření...atd/. No a to je to, co vlastně hledáme u MM.GX55 píše:Všechny veřejné koncepce magnetických motorů jsou od základů chybné a snaží se překročit "silou" kritický bod,což je dřív či pozděj a v závislosti na poloze či zátěži zastaví.Tudy cesta nevede..
Aby motor fungoval jak má, musí sám sebe roztočit v kterékoliv poloze a z kteréhokoliv úhlu otočení.
pro GX55...na perpetum / MM / můžeme navěsit cokoliv, třeba i ty kondenzátory...jen žádnou energii, mimo vstupní dávky, nedodávat
Že jsou všechny zveřejněné koncepce chybné, s tím zcela souhlasím. m11
-
- Nový člen
- Dostal: 1 poděkování
Pánové..magnetickým motorem se zabývám už léta a nevzdávám to.....Pomalu dokončuju x-tou variantu rozmístění magnetů a jako vždycky- doufám že bude poslední a úspěšná. Za tu dobu jsem zjistil o "úspěšných" konstruktérech magnetických motorů jedno jediné - a sice to že to "jede" jenom autorovi konceptu.... Považte - kdyby byl někdo skutečně úspěšný, tak solární články i větrné elektrárny by stratili svoji opodstatněnost. Netrvrdím že magnetický motor nejde zkonstruovat....ale zřejmě to ještě chvilku bude trvat a ve své domýšlivosti věřím že budu alespoň jeden z prvních komu se to podaří. /když ne první/ Od začátku nepočítám se žádným stíněním....podle mně nemá smysl, protože se mi nepodaří nasměrovat mag.pole jedním jediným směrem....ale co takhle kombinace setrvačníku s rotací každého jedného magnetu v systému, kde otáčivý magnet kritickým bodem vlastně "uhýbá" před přitažlivou silou jiného magnetu? a to celé v uzavřeném systému magnetů rotujících kolem společné osy?....Setrvačník s dostatečnou hybnou silou takový zeslabený kritický bod dokáže překonat už při rozkmitání systému....teda alespoň podle mně....Asi mi nerozumíte, ale když si představíte systém Perendev tak vlastně každý jednotlivý magnet by namísto statického umístění rotoval kolem své osy...samozřejmě by neprovedl úplnou otáčku, ale jenom uhnul před kritickým bodem protilehlého magnetu....bod střetu magnetických polí dvou magnetů by byl v okamžiku rozběhu posunutej o nějakej uhel a tím i slabší.. a ještě jeden problém.....motor který se točí jenom sám o sobě a nic nepohání je jalový motor..tudíž musí pohánět generátor, ale tření a odpor který vzniká poháněním generátoru magnetický motor zpomalí a nakonec zastaví...tady je asi problém všech "úspěšných" konstruktérů. Magnetický motor je motor malého až mizivého výkonu a proto se tento odpor musí eliminovat. myslím že vím jak jenom to vyzkoušet....teda doufám...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
Zdar Almasi,
vítej v klubu nenapravitelných optimistů, ješitů ale zároveň i lidumilů, kteří chtějí změnit svět k lepšímu!
Asi vím, co myslíš - když setrvačník na začátku řádně nakopneš, tak máš vlastně vypůjčenou energii navíc, aby ses dostal přes ten kritický bod a mohl v příštím kole zase svůj dluh splatit. To chápu, to je úloha setrvačníku.
V těch rotujících (uhýbajících resp. o určitý úhel posunutých) magnetech ale nevidím žádnou výhodu. Ten jejich pohyb znamená další mechaniku a tím pádem ztráty. Navíc si ani při tom uhýbání nepomůžeš od základního efektu - interakce těch magnetů (ať už přitažlivá, nebo odpudivá) roste od minima do maxima a zpět, takže za nula. Setrvačníku tak nebudeš mít co splácet a ten se díky tření postupně zastaví. Ale nevidím ti do hlavy, možná jsou tam ještě jiné efekty, které zatím nekapíruju.
Jinak děláš jen dobře, když nestíníš - ideální clonka by byla taková, co stíní, ale nevstupuje do interakce. To se ale v praxi vylučuje, takže aspoň podle mého jsou clonky ztráta času.
Ať se ti dílo daří a sem tam poreferuj nebo naznač obrazem.
Zdraví )
Magneto
vítej v klubu nenapravitelných optimistů, ješitů ale zároveň i lidumilů, kteří chtějí změnit svět k lepšímu!
Asi vím, co myslíš - když setrvačník na začátku řádně nakopneš, tak máš vlastně vypůjčenou energii navíc, aby ses dostal přes ten kritický bod a mohl v příštím kole zase svůj dluh splatit. To chápu, to je úloha setrvačníku.
V těch rotujících (uhýbajících resp. o určitý úhel posunutých) magnetech ale nevidím žádnou výhodu. Ten jejich pohyb znamená další mechaniku a tím pádem ztráty. Navíc si ani při tom uhýbání nepomůžeš od základního efektu - interakce těch magnetů (ať už přitažlivá, nebo odpudivá) roste od minima do maxima a zpět, takže za nula. Setrvačníku tak nebudeš mít co splácet a ten se díky tření postupně zastaví. Ale nevidím ti do hlavy, možná jsou tam ještě jiné efekty, které zatím nekapíruju.
Jinak děláš jen dobře, když nestíníš - ideální clonka by byla taková, co stíní, ale nevstupuje do interakce. To se ale v praxi vylučuje, takže aspoň podle mého jsou clonky ztráta času.
Ať se ti dílo daří a sem tam poreferuj nebo naznač obrazem.
Zdraví )
Magneto
-
- Zasloužilý člen
výše se píše...
Jinak děláš jen dobře, když nestíníš - ideální clonka by byla taková, co stíní, ale nevstupuje do interakce. To se ale v praxi vylučuje, takže aspoň podle mého jsou clonky ztráta času
Myšleno je to dobře, ale moje pokusy se stíněním mě dovedly do stadia, kdy se dva odpuzující se magnety pomocí Fe clonky navzájem "nevidí" ani spolu nijak nekomunikují...a ani nereagují na tu clonku....jako že by se k ní chtěly přitáhnout. Ta clonka musí být vybalancovaná, tj takového rozměru, aby siločáry tuto ani "neobtékaly".. a pro každou jakoukoliv dvojici magnetů je jiná. Obšírněji se o tomto problému rozepisuji ve vláknu "Magnetické pístové motory". Využití jsem sice žádné nenašel...ale co "kdyby" ...takže s tou variantou "clonění" je možno stále počítat. držme si palce martin11
Jinak děláš jen dobře, když nestíníš - ideální clonka by byla taková, co stíní, ale nevstupuje do interakce. To se ale v praxi vylučuje, takže aspoň podle mého jsou clonky ztráta času
Myšleno je to dobře, ale moje pokusy se stíněním mě dovedly do stadia, kdy se dva odpuzující se magnety pomocí Fe clonky navzájem "nevidí" ani spolu nijak nekomunikují...a ani nereagují na tu clonku....jako že by se k ní chtěly přitáhnout. Ta clonka musí být vybalancovaná, tj takového rozměru, aby siločáry tuto ani "neobtékaly".. a pro každou jakoukoliv dvojici magnetů je jiná. Obšírněji se o tomto problému rozepisuji ve vláknu "Magnetické pístové motory". Využití jsem sice žádné nenašel...ale co "kdyby" ...takže s tou variantou "clonění" je možno stále počítat. držme si palce martin11
-
- Zasloužilý člen
Zdarec Martine,
to vybalancování a vzájemné nevidění se je naprosto OK - mám také vyzkoušeno. Jenže to už v té situaci seš. Já to beru v širším kontextu, a sice - jak se do ní dostaneš (zákryt) a jak se dostaneš z ní (odkryt), aby tedy ta clonka měla nějakou funkci. Ovšem ne všechno musí být zas až tak logické, takže jedeme dál!
Jo a prosím tě: Jak to vypadá s tím schémátkem tvé nové verze? Potěšilo by oko )
Zdraví
Magneto
to vybalancování a vzájemné nevidění se je naprosto OK - mám také vyzkoušeno. Jenže to už v té situaci seš. Já to beru v širším kontextu, a sice - jak se do ní dostaneš (zákryt) a jak se dostaneš z ní (odkryt), aby tedy ta clonka měla nějakou funkci. Ovšem ne všechno musí být zas až tak logické, takže jedeme dál!
Jo a prosím tě: Jak to vypadá s tím schémátkem tvé nové verze? Potěšilo by oko )
Zdraví
Magneto
-
- Zasloužilý člen
Na vláknu Pístové MM je simulace od Gromita jak se chová clonka v magnetickém poli. je to informativní ,ale poučné. osobně jsem si tenkráte sestrojil "zobrazovač magnetických čar....popsáno tamtéž../ zobrazovač lze v prodejně s magnety zakoupit /
.jo, osobní poznatek...zcela logický....pokud "jede" clona půlkruhová po kruhovém toroidu, tak "nenaráží " na začátek a konec mag pole a není problém jako třeba u toho Ruského pístového s vytahováním clony z mag. pole....
...všichni kdož se touto problematikou zabýváte naložte s touto informací po svém....dotazy rád zodpovím.. ..martin11
.jo, osobní poznatek...zcela logický....pokud "jede" clona půlkruhová po kruhovém toroidu, tak "nenaráží " na začátek a konec mag pole a není problém jako třeba u toho Ruského pístového s vytahováním clony z mag. pole....
...všichni kdož se touto problematikou zabýváte naložte s touto informací po svém....dotazy rád zodpovím.. ..martin11
-
- Zasloužilý člen
Ten obrázek dobře znám a vím, jak to myslíš: Vztah clonka / torodid zůstává stále beze změny. Vztah clonka / píst se vyrovná, když se píst odměnou za odkrytí nakonec opět přitáhne ke clonce. Takže režie (kromě tření) za nula a odpudivost má volné ruce.
Jenže tak jednoduché to není - ty do té rovnice nezahrnuješ jejich vzájemný vztah. Mezi pístem a toroidem jsou silně stlačené siločáry na minimálním prostoru (je to prakticky nabušená dvojice), zatímco jako protihodnotu nabízíš jenom píst samotný a clonku samotnou. Proto i kdybys dal clonku excentricky, tak aby potkala píst na horní úvrati stějně natěsno jako ho na dolní opouští (jak jsem to viděl u některé z tvých variant), tak to stejně nemůžeš brát jako 1:1.
Nevole clonky odkrýt nabušenou dvojici bude stejně velká jako její pracovní schopnost po odkrytí odpudivosti. Nemůžu si pomoct, ale takhle mi to stále vychází. Nicméně platí, že konečné slovo má vždy až experiment )
Zdraví
Magneto
Jenže tak jednoduché to není - ty do té rovnice nezahrnuješ jejich vzájemný vztah. Mezi pístem a toroidem jsou silně stlačené siločáry na minimálním prostoru (je to prakticky nabušená dvojice), zatímco jako protihodnotu nabízíš jenom píst samotný a clonku samotnou. Proto i kdybys dal clonku excentricky, tak aby potkala píst na horní úvrati stějně natěsno jako ho na dolní opouští (jak jsem to viděl u některé z tvých variant), tak to stejně nemůžeš brát jako 1:1.
Nevole clonky odkrýt nabušenou dvojici bude stejně velká jako její pracovní schopnost po odkrytí odpudivosti. Nemůžu si pomoct, ale takhle mi to stále vychází. Nicméně platí, že konečné slovo má vždy až experiment )
Zdraví
Magneto
-
- Zasloužilý člen
popisuješ to dobře až na to, že clonka vyjede z mezery bez problémů....měl jsem sestavené takové funkční polocelky a měřil jsem ty síly mincířem....bylo to dost hezky zrobené.. na výkresech je dokonce namalováno...ta clonka je rotační a byla exentrická...!!....
od tohoto projektu jsem posléze odešel, když jsem všechno v tom motoru převrátil naruby...a clona nebyla třeba....opět upozorňuji, vše je v tom vláknu pístové MM martin11
od tohoto projektu jsem posléze odešel, když jsem všechno v tom motoru převrátil naruby...a clona nebyla třeba....opět upozorňuji, vše je v tom vláknu pístové MM martin11
-
- Zasloužilý člen
Naveď mě tedy prosím na konkrétní stránku, ať to nemusím celé chroustat, anebo pošli to nové schéma bez clonky. Já jsem takovej ten, co hodně pochopí z grafiky - třeba i bez obsáhlého popisu a rozhodně bez vzorečků.
Díky předem )
Magneto
Díky předem )
Magneto
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 139 poděkování
- Dostal: 305 poděkování
Zdravím všechny (nejen) magnetáře.
Protože v oblasti studených fůzí, které se snažím teď dost sledovát je klid (jak doufám před bouří), zabrousil jsem náhodou na PESWiki. Po Yildizovi, kterému to s jeho magnetickým motorem na dubnové výstavě v Ženevě nějak nevyšlo, a po pár hodinách provozu to už nerozběhnul, a který sliboval, že někdy v květnu to předvede na nějaké universitě, se zatím slehlá zem (ne, nevysmívám se, jen konstatuju!), jsem dneska náhodou narazil na jiný bonbónek.
Zacyklovaný motor-generátor o výkonu okolo 17 kW (špičkově až 40kW), na naše v ceně bratru 100K viz http://peswiki.com/index.php/Directory: ... tor_System .
Upozorňuju na to, protože komentátor Sterling D. Allan má poměrně dobré jméno i v oblasti "studených fůzí" a chystá se podle tohoto článku http://pesn.com/2013/08/05/9602355_Plan ... cks-Regen/ vynálezce osobně navštívit, (tuším snad už tento týden).
Já se k osobním komentářům moc nehrnu vzhledem k tomu, že zdaleka nejsem v oblasti podobných strojů tak erudovaný, jako většina z Vás. Protože mám asi s Allanem minimálně shodnou náchylnost k optimismu ve volných energiích, upozorňuju na jeho zprávu, ikdyž si nejsem jistý, jestli to patří právě tady do tohoto vlákna.
Zatím zdraví E_man.
Protože v oblasti studených fůzí, které se snažím teď dost sledovát je klid (jak doufám před bouří), zabrousil jsem náhodou na PESWiki. Po Yildizovi, kterému to s jeho magnetickým motorem na dubnové výstavě v Ženevě nějak nevyšlo, a po pár hodinách provozu to už nerozběhnul, a který sliboval, že někdy v květnu to předvede na nějaké universitě, se zatím slehlá zem (ne, nevysmívám se, jen konstatuju!), jsem dneska náhodou narazil na jiný bonbónek.
Zacyklovaný motor-generátor o výkonu okolo 17 kW (špičkově až 40kW), na naše v ceně bratru 100K viz http://peswiki.com/index.php/Directory: ... tor_System .
Upozorňuju na to, protože komentátor Sterling D. Allan má poměrně dobré jméno i v oblasti "studených fůzí" a chystá se podle tohoto článku http://pesn.com/2013/08/05/9602355_Plan ... cks-Regen/ vynálezce osobně navštívit, (tuším snad už tento týden).
Já se k osobním komentářům moc nehrnu vzhledem k tomu, že zdaleka nejsem v oblasti podobných strojů tak erudovaný, jako většina z Vás. Protože mám asi s Allanem minimálně shodnou náchylnost k optimismu ve volných energiích, upozorňuju na jeho zprávu, ikdyž si nejsem jistý, jestli to patří právě tady do tohoto vlákna.
Zatím zdraví E_man.