Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Co kde na netu
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zasloužilý člen
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Oprášený Nikola ???
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Zasloužilý člen
Re: Oprášený Nikola ???
fakt dobra vec . je tam odkaz aj na nabyjacku na telefony . ako to moze fungovat bez nejakych dalsich adapterov?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
bezdrát
Již dlouho jsou bezkontaktní nabíječky, třeba elektrických zubních kartáčků nebo ultrazvukové prací koule. Princip je jednoduchý ovšem pouze lokální. Nabíječ má plastový trn (v kterém bude asi železné jádro) a v nabíjeném spotřebiči otvor na kterém je zevnitř cívka, tak že je to takové polootevřené trafo. O účinnost asi nejde, důležité je bezkontaktní nabíjení.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: bezdrát
... souhlasím s Tebou ... já bych řekl, že jde ... a hodně ... vždyť přenést nějaké menší množství energie pomocí indukce na vzdálenost pár mm není defakto žádný velký problém, ale přenést popisované množství energie na vzdálenost 2 metrů s tak minimálními ztrátami, ... jo to už je sakra o něčem jiném !!!!!!lajos píše:Již dlouho jsou bezkontaktní nabíječky, třeba elektrických zubních kartáčků nebo ultrazvukové prací koule. Princip je jednoduchý ovšem pouze lokální. Nabíječ má plastový trn (v kterém bude asi železné jádro) a v nabíjeném spotřebiči otvor na kterém je zevnitř cívka, tak že je to takové polootevřené trafo. O účinnost asi nejde, důležité je bezkontaktní nabíjení.
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem slyšel v rádiu, že resucitovali nějakého chlapa, kterému se zamotal kabel od sekačky do drátů vysokého napětí. Nemáš s tím něco společného?Peter píše:
Neví někdo jak přenést bezdrátově asi 5kW na 500 metrů z vedení vysokého napětí?
P.S. Na ztrátách nezáleží.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
přenos energie
Zdá se mi že nikdo exaktně nezabývá s tím, co může spůsobit ta ztracená energie (45-55%?). Prý nikomu nic nedělá , při pár mW a W jasně a hlavně jak ty ztráty porostou se zvětšením vzdálenosti přenosu.
Zdá se že někteří si hrajou na Teslu, ovšem bez jeho invence.
Zdá se že někteří si hrajou na Teslu, ovšem bez jeho invence.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jen abys věděl, že nekecám http://www.impuls.cz/muz-se-popalil-pri ... ?id=176990Peter píše:To měl teda sakra vysokou trávuIlem píše:Dnes jsem slyšel v rádiu, že resucitovali nějakého chlapa, kterému se zamotal kabel od sekačky do drátů vysokého napětí. Nemáš s tím něco společného?Peter píše:
Neví někdo jak přenést bezdrátově asi 5kW na 500 metrů z vedení vysokého napětí?
P.S. Na ztrátách nezáleží.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
techniku zamotania kablu od sekacky si neviem dost dobre predstavit , stlp 22kv ma cca vysku 9.5 m takze aj prehodit keby velmi chcel by bol problem , ledaze by narazil na podzemne vedenie ale to by bolo hodne obdivu ako by sa dostal 1 m pod zem a pod betonove dlazdice cim su kable prikryte :-)) ak to rozdycha mal by si s toho spravit cislo a vystupovat v las vegas :-))Ilem píše:Jen abys věděl, že nekecám http://www.impuls.cz/muz-se-popalil-pri ... ?id=176990Peter píše:To měl teda sakra vysokou trávuIlem píše: Dnes jsem slyšel v rádiu, že resucitovali nějakého chlapa, kterému se zamotal kabel od sekačky do drátů vysokého napětí. Nemáš s tím něco společného?