Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Co kde na netu

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Teplo ze svíčky

Příspěvek od tbest »

xzzzx
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Realita nebo ...(o:

Příspěvek od xzzzx »

Svět zboř! Já budu stát.
Peter
Zasloužilý člen

Testatika

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne sob 18 říj 2008 22:23, celkem upraveno 1 x.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Oprášený Nikola ???

Příspěvek od A(&F) »

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
belamachina
Zasloužilý člen

Re: Oprášený Nikola ???

Příspěvek od belamachina »

fakt dobra vec . je tam odkaz aj na nabyjacku na telefony . ako to moze fungovat bez nejakych dalsich adapterov?

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

bezdrát

Příspěvek od lajos »

Již dlouho jsou bezkontaktní nabíječky, třeba elektrických zubních kartáčků nebo ultrazvukové prací koule. Princip je jednoduchý ovšem pouze lokální. Nabíječ má plastový trn (v kterém bude asi železné jádro) a v nabíjeném spotřebiči otvor na kterém je zevnitř cívka, tak že je to takové polootevřené trafo. O účinnost asi nejde, důležité je bezkontaktní nabíjení.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: bezdrát

Příspěvek od A(&F) »

lajos píše:Již dlouho jsou bezkontaktní nabíječky, třeba elektrických zubních kartáčků nebo ultrazvukové prací koule. Princip je jednoduchý ovšem pouze lokální. Nabíječ má plastový trn (v kterém bude asi železné jádro) a v nabíjeném spotřebiči otvor na kterém je zevnitř cívka, tak že je to takové polootevřené trafo. O účinnost asi nejde, důležité je bezkontaktní nabíjení.
... souhlasím s Tebou ... já bych řekl, že jde ... a hodně ... vždyť přenést nějaké menší množství energie pomocí indukce na vzdálenost pár mm není defakto žádný velký problém, ale přenést popisované množství energie na vzdálenost 2 metrů s tak minimálními ztrátami, ... jo to už je sakra o něčem jiném !!!!!!

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Peter
Zasloužilý člen

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne sob 18 říj 2008 22:23, celkem upraveno 1 x.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Peter píše:
Neví někdo jak přenést bezdrátově asi 5kW na 500 metrů z vedení vysokého napětí?
P.S. Na ztrátách nezáleží.
:lol:
Dnes jsem slyšel v rádiu, že resucitovali nějakého chlapa, kterému se zamotal kabel od sekačky do drátů vysokého napětí. Nemáš s tím něco společného?

"Dum spiro spero"
Ciceron
Peter
Zasloužilý člen

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne sob 18 říj 2008 22:22, celkem upraveno 1 x.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

přenos energie

Příspěvek od lajos »

Zdá se mi že nikdo exaktně nezabývá s tím, co může spůsobit ta ztracená energie (45-55%?). Prý nikomu nic nedělá , při pár mW a W jasně a hlavně jak ty ztráty porostou se zvětšením vzdálenosti přenosu.
Zdá se že někteří si hrajou na Teslu, ovšem bez jeho invence.

Peter
Zasloužilý člen

Re: přenos energie

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne sob 18 říj 2008 22:22, celkem upraveno 1 x.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Peter píše:
Ilem píše:
Peter píše:
Neví někdo jak přenést bezdrátově asi 5kW na 500 metrů z vedení vysokého napětí?
P.S. Na ztrátách nezáleží.
:lol:
Dnes jsem slyšel v rádiu, že resucitovali nějakého chlapa, kterému se zamotal kabel od sekačky do drátů vysokého napětí. Nemáš s tím něco společného?
To měl teda sakra vysokou trávu :D
Jen abys věděl, že nekecám http://www.impuls.cz/muz-se-popalil-pri ... ?id=176990

"Dum spiro spero"
Ciceron
belamachina
Zasloužilý člen

Příspěvek od belamachina »

Ilem píše:
Peter píše:
Ilem píše: Dnes jsem slyšel v rádiu, že resucitovali nějakého chlapa, kterému se zamotal kabel od sekačky do drátů vysokého napětí. Nemáš s tím něco společného?
To měl teda sakra vysokou trávu :D
Jen abys věděl, že nekecám http://www.impuls.cz/muz-se-popalil-pri ... ?id=176990
techniku zamotania kablu od sekacky si neviem dost dobre predstavit , stlp 22kv ma cca vysku 9.5 m takze aj prehodit keby velmi chcel by bol problem , ledaze by narazil na podzemne vedenie ale to by bolo hodne obdivu ako by sa dostal 1 m pod zem a pod betonove dlazdice cim su kable prikryte :-)) ak to rozdycha mal by si s toho spravit cislo a vystupovat v las vegas :-))

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“