Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Mentální Ozdrava

Léčebné postupy.
Odpovědět
jirik.tk
Starší člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Mentální Ozdrava

Příspěvek od jirik.tk »

kachna píše: Asi jsem se špatně vyjádřila - není to o vyvolávání nových strachů, ale se zúčtováním právě s těmi starými. Brandon píše, že pokud se jim hrdinně nepostavíme a nevyčistíme je jednou provždy, budou nás pořád "drtit". A to logiku má, ne? :)
Já to pochopil dobře, i to, že je s nimi potřeba něco udělat. Ale ne hrdinným bojem, ale v klidu a míru je přijmout, ba poděkovat jim, za to že do našeho života přišly. Strach není nic špatného, chrání nás, ale nesmí být přemrštěný. Přiměřený strach ze lva je v pořádku, panický strach z myší už ne.

Přátelé, my chceme skoncovat s viry, bakteriemi, "parazity", "negativními" emocemi, strachy, .... Ale naše vědomosti jsou velmi omezené. Nevíme zpravidla, jakou úlohu v našem životě mají. Nevíme, co nám přináší. Kdyby se někomu z nás podařilo vyčistit se úplně od všeho, nebude dál žít. Vesmír je založen na symbióze, spolupráci a vzájemném vyvažování. Nikoli na válce našeho zpravidla sobeckého ega s mikroorganismy či s emocemi.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

jirik.tk píše: ... Strach není nic špatného, chrání nás ...
Tento výrok považuji za jeden z nejhlubších životních omylů.
S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Lopata43
Stálý člen
Dostal: 4 poděkování

Příspěvek od Lopata43 »

tak už 40 dní beru bachovy esence a ukazuje se že je to pěknej podvod. žádnej účinek kromě toho že su o 700 Kč lehčí. Ale ta pohádka s tím Bachem byla pěkná. Naletěl sem jí. myslím že z toho plyne i to, že homeopatie a autopatie jsou taky podvody, protože je to prakticky stejný princip.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Lopata43 píše:tak už 40 dní beru bachovy esence ....
No, ono to patří taky pod placebo efekt a všechny mají společný jmenovatel stejně jako chemikálie. Jde o to jak na koho to působí. To, že to nedělá nic pro Tebe není v metodách, ale v Tobě. Proto je ta mentální ozdrava tak důležitá. Kdyby Tě rodiče nedonutili naučit se chodit, dodneška lezeš po kolenou. Kdyby Tě nenaučili jíst, už jsi dávno zkáchl hlady. Zrovna tak se lze naučit, a může to být těžké a může si při tom člověk i mockrát naběhnout, jak se dostat z kde čeho namísto chemie a i těch různých pomůcek jako je autopatie a podobně jenom mentálním procesem. To záleží na každém jedinci, kam a kudy se hodlá, či nehodlá dopracovat a kolik tomu dá.

Lopata43
Stálý člen

Příspěvek od Lopata43 »

však sem celou dobu věřil že to bude fungovat. Díky tomu sem měl výbornou náladu a naprosto optimisticky sem věřil, že mi to pomůže a že jednou budu mít i nějakou přítelkyni a pak i rodinu apod. Avšak čas uplynul a žádný náznak zlepšení. Optimismus opadl a je jasné že se nikdy neožením a umřu sám v 95 letech. Nejspíš si ani nikdo nevšimne, že sem umřel.

jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

Lopata43 píše:tak už 40 dní beru bachovy esence a ukazuje se že je to pěknej podvod. žádnej účinek kromě toho že su o 700 Kč lehčí. Ale ta pohádka s tím Bachem byla pěkná. Naletěl sem jí. myslím že z toho plyne i to, že homeopatie a autopatie jsou taky podvody, protože je to prakticky stejný princip.
Když jsem ze zvědavosti zkoušel nedávno kotvičník a nezaznamenal jsem takřka žádné účinky, neznamená to, že všichni bylinkáři kecají nebo jsou podvodníci. Když souseda začaly bolet velké klouby a klasická medicína mu může nabídnout po všech vyšetřeních akorát brufen, neznamená to, že je ortopedie podvod a klasická medicína jen byznys se zdravím.

jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

Slavek Krepelka píše: Tento výrok považuji za jeden z nejhlubších životních omylů.
Slavku, předpokládám, že to vztahuješ k sobě. Mě se tento přístup docela osvědčil. Když přicházím k přechodu pro chodce přes silnici, zastavím a podívám se na obě strany, protože mám strach, že se přiřítí nějaký opilec či zdrogovanec a nedá mi zákonnou přednost. Ale když jsem na druhé straně silnice, není po strachu ani památky. Ano, ano, vidím, že kolem mne je řada lidí, kteří tento strach nemají, a vstoupí do vozovky bez rozhlédnutí. Někteří to dokonce dělají na železničních přejezdech. Já se svými strach to raději nedělám.

Ale rozloučil jsem se s obrovským množstvím jiných strachů. Strachů z toho, co si o mne kdo myslí, zda jsem dost dobrý, zda jsou mé děti spokojené, zda babičce neubližují sousedi či zda to s námi politici myslí dobře. Strach z následků minulosti, z konce světa, z nejisté budoucnosti, že nevyjdu z penězi, že ... Tyto strachy nám svazují život nesčíselněkrát více, než strach, který nám "říká", že hospodě, kde huláká tlupa podnapitých okovaných mladíků oblečených v černé kůži s noži v rukách, je třeba se vyhnout.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

jirik.tk píše: Když přicházím k přechodu pro chodce přes silnici, zastavím a podívám se na obě strany, protože mám strach, že se přiřítí nějaký opilec ....
Já zase strach z těch opilců nemám, protože se vždycky první nejen rozhlídnu, ale i zaposlouchám :laugh: Poslyš Jiří, strach je magnet na průsery a začíná to viditelně od vos a včel atp. a končí to medvědama. Převeď si to do minimalistiky virů a bakterií atd. a třeba Tě něco napadne. Pokud chceš ještě hlouběji, převeď si to do toho, jak se ve stresu, a stress je i strach z čehokoliv, chová lidská aura. Je úplně jedno, o čem ten strach je a jak se mu říká.

kachna
Zasloužilý člen
Dal: 419 poděkování
Dostal: 437 poděkování

Příspěvek od kachna »

jirik.tk píše:...Mě se tento přístup docela osvědčil. Když přicházím k přechodu pro chodce přes silnici...
Jiříku, tohle nebude strach, ale rozum :)
Strach je protipól lásky - nic dobrého lidem nepřináší, včetně nezdravých pochodů v těle. A jak píše Slávek - strach je magnetem na další průšvihy... Nedávno jsem šla po ulici, proti mně dost divnej týpek, navíc něčím omámenej. Kdybych z něj měla strach, určitě by mě neminul bez povšimnutí, šněroval si to ke mně. Já ale v duchu vyslala :" zdravím své druhé já :D" - minul mě jako bych tam nebyla. Tak asi tak. :)
kachna

Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

Slavek Krepelka píše: převeď si to do toho, jak se ve stresu, a stress je i strach z čehokoliv, chová lidská aura. Je úplně jedno, o čem ten strach je a jak se mu říká.
Ju, ju, já tu veřejně přiznávám, že žiji-li v mentální úrovni, nějaké strachy mám. Nezatajuju je ani před sebou a neprekabátil jsem je to ušlechtilých obleků jako například opatrnost, zodpovědnost a podobně. A co se týče aury, jsou mnohem horší situace, než to, že 3 metry před silnicí či nechráněným železničním přejezdem se objeví takový malý strášek a 3 metry za nimi je zase pryč. Jsou lidé, kterým sedí stovky velkých strachů za krkem, nevědí o tom a vykřikují do světa, že jsou v pohodě. A pak s nimi nemohou nic dělat.

A co se týče stresu - není to opět další davová sugesce, že stres je vždy a za všech okolností špatný? Ta otázka by mohla znít, je vůbec něco dobré či špatné, aniž bychom vzali v potaz pro koho a v jaké situaci? A další otázkou by mohlo být, proč naše myšlení tak rádo vytváří problémy i tam, kde ve skutečnosti nejsou? Nechci odpovědi, jsou to jen témata ne k zamyšlení, ale k uvědomění si jich.

kachna
Zasloužilý člen
Dal: 419 poděkování
Dostal: 437 poděkování

Příspěvek od kachna »

Lopata43 píše:... je jasné že se nikdy neožením a umřu sám v 95 letech. Nejspíš si ani nikdo nevšimne, že sem umřel.
Jak se říká ve filmu Tajemství: "Tvé přání je mi rozkazem!" Doporučuju ti ho shlédnout a snažit se žít podle rad v něm, opravdu to funguje! Není to ale lehké, protože nestačí naladit jen mysl, musíš i srdce... No, uvidíš. Ale fakt to jde, někdy je vesmír ohromně rychlý, znám to. :)
kachna

Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
Lopata43
Stálý člen

Příspěvek od Lopata43 »

je to nesmysl. u mě spíš platí, že všechno skončí přesně opačně než čekám.

Hela
Zasloužilý člen
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Příspěvek od Hela »

Možná jsi nepochopil, o čem Bachovky, homeopatie a autopatie vlastně jsou. To není žádný džin z láhve, který plní přání. Jen jemně působí na nehmotné úrovni na člověka a pomáhají mu některé věci si uvědomit a přestat se trápit se tím, čím se trápil doteď. Poznenáhlu se začne jinak stavět k problémům, jinak přemýšlet a jinak se chovat. A to potom může vést ke změnám v jeho životě, k tomu, že je zdravější, atd. Píšeš, že jsi měl výbornou náladu. A potom, že nepůsobily.
Můžeš zkusit i něco jiného. Co třeba tohle?
http://nomind.cz/

Lopata43
Stálý člen

Příspěvek od Lopata43 »

výbornou náladu sem měl protože sem si myslel, že budou fungovat. a bylo mi řečeno, že budou fungovat. avšak nefungují.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Lopata43 píše:výbornou náladu sem měl protože sem si myslel, že budou fungovat. a bylo mi řečeno, že budou fungovat. avšak nefungují.
Autopilot.

S laskavým poydravem, Slávek.

Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“