Luboši, tak tohle mě zajímá. Můžeš být trošku konkrétní? Jaká specifika máš na mysli, jak by se změnila situace při použití vodíku místo BP, a jestli jen nasáváš, nebo vstřikuješ.Novák píše:.Konečně jsem našel způsob,jak plnit a mazat dvoutak
aby to běželo a nebouchalo.Nečekejte nějakou super ukázku,ten motorek je
padesát let starý,svíčka si pálí kdy chce a kam chce a místo kontaktů jsou tam krátery.Na principu to ale nic nemění a pro nevěřící Tomáše je tohle
dostatečný důkaz,že když se chce,tak to jde.A ještě jedna rada na konec.
Do sekačky nebo tráboše to nestrkejte,ten motor musí splňovat určitá specifika,jinak vás čeká svezení sanitkou a nějaké zednické práce!!!!
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Moje "škodovka" na vodík!
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dvoutakt
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsem, že bych vstřikoval vodík před horní úvratí, když už jsou zavřené všechny kanály. Pak by to nemělo flusat do výfuku. Jen zatím nevím, kde sehnat plynové vstřiky. Nemám žádného známého. S umístěním vstřiků na trabantu nebude problém, protože je chlazený vzduchem, ale horší to bude u wartburka. Tam moc místa není. Ale chtěl bych do toho jít, protože mám wartburka, který má najeto 50 tk a jezdí málem na vrtuli. Je mi líto ho vyhodit.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
hydrogenace
Ještě bych se rád zeptal, co hydrogenuješ a co používáš jako katalyzátor a jak řešíš teplotní závislost hydrogenace? Já se naotravuju viď.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 2 poděkování
Wankel
Nazdar vodíkáři,tohle musíte vidět.Až se budu nudit,tak si to vyrobim
http://fea.blog.auto.cz/0610/vylepseny- ... jak-vypada
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Wankel
... a co takghle "štyrling" na stejném principu ??? ... http://quasiturbine.promci.qc.ca/QTStirling.html ...Novák píše:Nazdar vodíkáři,tohle musíte vidět.Až se budu nudit,tak si to vyrobim
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Slíbené fotky...
Takhle to má bublat....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Však ono to půjde!!!
- Mim
- Zasloužilý člen
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Wankel
... a proč ne rovnou tohle ??? ... ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
- Mim
- Zasloužilý člen
Pro všechny poznámka....
Po zapojení elektrolyzeru bez VN musí elýza probíhat. To je základ. Netvoří se pěna, jen běloba z hliníku-trochu. Zásadně nedoporučuji přidávat louh....samovolná reakce hliníku je na závadu. Vystačte si se sodou, nebo s kyselinou citronovou ( dle Ivana) Ke startům bez benzínu a absenci VN - používám minikompresor. Je to náročné na optimalizaci průtoku vzduchu, ale dá se to seřídit. Po náběhu VN ho vypnu. Stačí podtlak. Ještě nějaké otázky?
Však ono to půjde!!!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pro všechny poznámka....
Podtlak předpokládám o trochu větší , než je původní, cca o 10 %, vyrábím teď tlustou mezivložku /42 mm celkem/ pod karburátor, do které chci nasadit výměnnou Venturiho trubici, do jejíhož úzkého místa bude přivedeno :Mim píše: Ke startům bez benzínu a absenci VN - používám minikompresor. Je to náročné na optimalizaci průtoku vzduchu, ale dá se to seřídit. Po náběhu VN ho vypnu. Stačí podtlak. Ještě nějaké otázky?
1. trubka od vyvíječe
2. místo 1alternativně trubka od JC
3. místo 2 alternativně od US
Toto místo pod karburátorem bude el. odizolováno.
Rád bych se zeptal, jestli to není s tím větším podtlakem přehnané, a jestli se to pak daří uregulovat pomocnou klapkou před karburátorem, která by musela být spřažena s karburátorem třeba pomocnou vačkou s pružinou. Minikompresor probublá vyvíječ v okamžiku startování a náběhu
Dík.
K.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Chápu to dobře tak, že kompresor funguje jako difůzní vývěva? Nebo probubláváš vyvíječ, tak jak to pochopil Karel?Mim píše:Ke startům bez benzínu a absenci VN - používám minikompresor. Ještě nějaké otázky?
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- KEXIK
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
Opotrebenie
Zdravim ...
Chcel by som sa opytat Mima ze ci niekedy v poslednej dobe rozoberal motor na jeho skodovke a ak ano tak ake bolo opotrebenie suciastok a zhruba po kolkych kilometroch.
Kexik.
Chcel by som sa opytat Mima ze ci niekedy v poslednej dobe rozoberal motor na jeho skodovke a ak ano tak ake bolo opotrebenie suciastok a zhruba po kolkych kilometroch.
Kexik.
VE je buducnost ale malo ludi to chape
informacie,schemy,foto o vyvijacoch http://www.h2o-energia.wz.cz
informacie,schemy,foto o vyvijacoch http://www.h2o-energia.wz.cz
- Mim
- Zasloužilý člen
Kompresor funguje jako brobublávač, v okamžiku startů jen na vodík. Jinak to tam nemá smysl.Ilem píše:Chápu to dobře tak, že kompresor funguje jako difůzní vývěva? Nebo probubláváš vyvíječ, tak jak to pochopil Karel?Mim píše:Ke startům bez benzínu a absenci VN - používám minikompresor. Ještě nějaké otázky?
Však ono to půjde!!!
- Mim
- Zasloužilý člen
Re: Opotrebenie
V poslední době jsem nerozebíral motor. Ten původní má naběháno přes 1000 hodin, ale je v kogeneračce, tudíž neběží naplno. Zvuk má dobrý a tak není důvod rozebírat. Uvidíme kolik vydrží.KEXIK píše:Zdravim ...
Kexik.
Však ono to půjde!!!