Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Koloidní stříbro
-
- Stálý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 15 poděkování
Re: Koloidní stříbro
Myslím ten na tom papíře.
Je tu někde i návrh tištáku vč. součástek.
Neškodilo by si přidat míchátko do roztoku a
hlavně dobře spočítat nastavení proudu podle použitejch
elektrod.
Komu KS pomohlo díky informacím z tohoto fora se rád podělí,
Je tu někde i návrh tištáku vč. součástek.
Neškodilo by si přidat míchátko do roztoku a
hlavně dobře spočítat nastavení proudu podle použitejch
elektrod.
Komu KS pomohlo díky informacím z tohoto fora se rád podělí,
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Mýchátko jsem samo dodělal, PWM regulátor s 555 a motorek z CD mechaniky nebo nějaký malý 12Voltový. talířek na osičku s dvěma magnetky, funguje jak laboratorní nejméně za 3-5000,- a LCD 200mV paneláček s přepínáním na napětí a proud.
Vám to nafotím popř. dodam schematko ale nejdřív asi v pátek.
Vám to nafotím popř. dodam schematko ale nejdřív asi v pátek.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 849 poděkování
- Dostal: 211 poděkování
Nanocastice-selenu-jsou-ucinnejsi-nez-antibiotika i než nanočástice stříbra:
http://www.lidovky.cz/cesti-vedci-nanoc ... nky.clicks
http://www.lidovky.cz/cesti-vedci-nanoc ... nky.clicks
-
- Zasloužilý člen
-
- Nový člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
no krása sama, díky za fotky !
koukám variace s magnetickým míchačem, hmm... pěkně seskládané, určitě jedna radost s tím pracovat :-)
....................................................................................................................................
chtěl jsem se zeptat ohledně toho zapojení, které jsi ručně kreslil.
v elektronice nejsem tak zběhlý, a tak nepoznám, zdali je tam nakresleno celé zapojení, ze kterého by dal napsat seznam součástek ( např. pro GM-ko )
pokud už někde něco takového na foru je, tak jsem to bohužel minul, ocenil bych odkaz.
jaký máš názor na ty další schemata, předpokládám, že se to bude vše dost podobat... je to zkrátka na stejnou věc.
................................................................................................................................................
koukám variace s magnetickým míchačem, hmm... pěkně seskládané, určitě jedna radost s tím pracovat :-)
....................................................................................................................................
chtěl jsem se zeptat ohledně toho zapojení, které jsi ručně kreslil.
v elektronice nejsem tak zběhlý, a tak nepoznám, zdali je tam nakresleno celé zapojení, ze kterého by dal napsat seznam součástek ( např. pro GM-ko )
pokud už někde něco takového na foru je, tak jsem to bohužel minul, ocenil bych odkaz.
jaký máš názor na ty další schemata, předpokládám, že se to bude vše dost podobat... je to zkrátka na stejnou věc.
................................................................................................................................................
Naposledy upravil(a) hobbyman dne sob 04 led 2014 11:19, celkem upraveno 2 x.
-
- Zasloužilý člen
Ne neni tam nakresleno vše, seznam součástek se podle toho sestavit nedá, to bych musel skreslit vše co tam je a pak seznam souč. To bych se musel trochu namáhat ale mám před sebou ještě dvě noční - možná.
Schematka ano jsou podobné a stejnou funkcí zdroje proudu, jestli s operákem nebo tranzistorem.
Ten pohon motorku nějak zvlášť nikde není i když je to taky základní princip PWM regulátoru který se musí přispůsobyt použitému typu motorku aby se točil dost pomalu na jedné krajní poloze potenciometru e ne moc v té druhé krajní.
Schematka ano jsou podobné a stejnou funkcí zdroje proudu, jestli s operákem nebo tranzistorem.
Ten pohon motorku nějak zvlášť nikde není i když je to taky základní princip PWM regulátoru který se musí přispůsobyt použitému typu motorku aby se točil dost pomalu na jedné krajní poloze potenciometru e ne moc v té druhé krajní.
-
- Zasloužilý člen
Takhle to vypadá při plném provozu, proud nastaven na 1mA
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
V prvním kusu jsem měl motorek na 3V z disk. mechaniky ale do dalších již příjde 12V asi 60mA motorek ke kterým mám přístup. Jeden kus zničím tím že zadní plast obsahující uhlíky oddělám, přírubní část zabrousím(uhlíky se vyndají) a narazím na osičku dalšího motorku, mám výhodu že výstupní osička je vroubkovaná-tímpádem stačí lechce naklepnout, jinak bych musel použít vteřinové lepidlo. Které nakonec stejně použiju při nalepení dvou magnetek na tento plast. Na plášť motorku se připájí tři Cu drátky 1-1,5 (plech se ošmirgluje, pak to chytne s tělískovou páječkou). Zapájím to do plošňáku po vyměření do příslušného prostoru pod víko krabice. Funguje to i v Al krabici jen magnety pak nesmí být moc blýzko plechu neb vířivé proudy brzdí motorek.
-
- Nový člen
supééér, no to je výstava !
je to i pěkně vyfocený, jak laboratoř profesora semtamťuka :-)
kéž by se osmělilo i několik dálších odvážlivců, a přidalo i něco navrch...
....................................................................................................................
� co ty tmavý nádoby na uskladnění KS ( drogérka, laboratorní potřeby, nebo bleší trhy na kolbence?)
� než začneš před výrobou nalévat tekutinu do nádoby, nádobu je potřeba umejt nejprve jarem s vodou a potom vypláchnout destilkou nebo propylalkoholem, popřípadě tekutinu zahřát ?
� a co barva finálového produktu KS, je ždy stejná anebo jako tady dole ↓ se mění...?
5, 10, 15, 25 & 50 PPM
....................................................................
je to i pěkně vyfocený, jak laboratoř profesora semtamťuka :-)
kéž by se osmělilo i několik dálších odvážlivců, a přidalo i něco navrch...
....................................................................................................................
� co ty tmavý nádoby na uskladnění KS ( drogérka, laboratorní potřeby, nebo bleší trhy na kolbence?)
� než začneš před výrobou nalévat tekutinu do nádoby, nádobu je potřeba umejt nejprve jarem s vodou a potom vypláchnout destilkou nebo propylalkoholem, popřípadě tekutinu zahřát ?
� a co barva finálového produktu KS, je ždy stejná anebo jako tady dole ↓ se mění...?
5, 10, 15, 25 & 50 PPM
Naposledy upravil(a) hobbyman dne sob 04 led 2014 23:54, celkem upraveno 1 x.
-
- Zasloužilý člen
Nádoba-klidně zelená flaška od vína, hnědá litrovka-ani nevím odkud to mám
Barva koloidu-neznám-je čírá průhledná, barevný koloid už bude bramborová, už tam nejsou jenom nanočástice ale až rozměrů brambor
Tak jsem splichtil zas schema ale růčo jako vždy, foceno naležato aby obdélník byl vyplněn
Barva koloidu-neznám-je čírá průhledná, barevný koloid už bude bramborová, už tam nejsou jenom nanočástice ale až rozměrů brambor
Tak jsem splichtil zas schema ale růčo jako vždy, foceno naležato aby obdélník byl vyplněn
-
- Nový člen
tak tomu říkám jednička, gratulujeme !
p.s. kdyby se někdo nudil a chtěl si to naschematit na online free programu, tak jsem narazil např. na tenhle ( ale nevím jestli je dokonalej:-): https://www.draw.io/
( akorát je potřeba tam kliknout dole na: "more shapes" → a odfajfkovat "electrical" )
jinak růčo je bez chyby, je to rychlejší a má to svoji nostalgii ...
mám pár otázek ohledně toho schema a funkcí samotného generátoru, jestli to neva:-)
� kolik má mít napětí na tom 1 ohmovým rezistoru při vypínacím čase? ( jakmile je požadované KS hotovo )
� ten potencometr vepředu krabičky je na regulaci míchadla? nastavení proudu na výrobu KS je fixní, tudíž výsledný koncentrát KS o stejné síle ?
� pokud chceš např. udělat silnější várku na mazání pro externí použití, jak to přenastavit?
� jaké je vyzkoušený optimální množství kapaliny a velikost/délku elektrod ( ponořených v kapalině ) pro tento generátor ?
� generátor se vypne sám, pokud dosáhne požadovaného stupně koncentrace KS??
předem díky za laskavost a trpělivost
.......................................................................
Poslyš grafomane.
a) S těma tečičkama se kroť, ať toho není víc než řádek. Pak se celá stránka ukazuje na mockrát do šířky a není to nutné.
b) Modrá barva textu je vyhražena pro moderátory, tak snad vol nějakou jinou.
Dík, SDK.
Naposledy upravil(a) hobbyman dne ned 05 led 2014 21:10, celkem upraveno 14 x.
-
- Zasloužilý člen
hobymane začínáš mi lízt krkem, sumíruju na co si se ještě nezeptal
1. 1 ohm funguje jako bočník pro měření proudu, to vidí i slepí-neříkals že jsi už něco pájel? Sežeň si elektrikáře neb ti základní věci ti tady budu stejně zbytečně vysvětlovat, od toho že přečteš ještě z tebe elektronik nebude.
2. ano pot. je na nast. otáček
3. ano proud je fix. (uvnitř trimr 500 ohm), koncentrace souvisí s časem výroby
4. totéž-delší čas výroby
5.proud je podle plochy elektrod
6.vypíná se podle zrakových informací zpracované mozkem a provedené rukou (latinsky manus)
čti, přemýšlej, domýšlej a nepal furt od boku
tvá máňa
1. 1 ohm funguje jako bočník pro měření proudu, to vidí i slepí-neříkals že jsi už něco pájel? Sežeň si elektrikáře neb ti základní věci ti tady budu stejně zbytečně vysvětlovat, od toho že přečteš ještě z tebe elektronik nebude.
2. ano pot. je na nast. otáček
3. ano proud je fix. (uvnitř trimr 500 ohm), koncentrace souvisí s časem výroby
4. totéž-delší čas výroby
5.proud je podle plochy elektrod
6.vypíná se podle zrakových informací zpracované mozkem a provedené rukou (latinsky manus)
čti, přemýšlej, domýšlej a nepal furt od boku
tvá máňa
-
- Stálý člen
Konečně jsem se dočkal a uviděl dílo Lajose.
Po mnoha pokusech jsem zakotvil s tímto: http://lozin.rajce.idnes.cz/koloid
Míchání pomocí motorku z čehosi na tužkovku.Nechtěl jsem zatěžovat zdroj,
už takhle mi mírně kolísá napětí při spínání relátka.Začínám na 96 V a 1.2 mA
Doba cca 8 hodin a jsem na 20ppm .
Po mnoha pokusech jsem zakotvil s tímto: http://lozin.rajce.idnes.cz/koloid
Míchání pomocí motorku z čehosi na tužkovku.Nechtěl jsem zatěžovat zdroj,
už takhle mi mírně kolísá napětí při spínání relátka.Začínám na 96 V a 1.2 mA
Doba cca 8 hodin a jsem na 20ppm .
-
- Stálý člen
Po shlednutí fotek jsem si všiml i starší verze jiného napájení časovače,
ani nevím proč jsem ho předělal.
ani nevím proč jsem ho předělal.
-
- Zasloužilý člen
Jaká jiná verze časovače? Jinak ale je divné že při tráfku 6VA ti kolísá napětí, mně stačí trafo 1,3VA .
Není na fotkách vidět stabilizátor 12V a kde je násobič? Některý relátka berou trochu víc mA, to ale to hnědé trafo by mělo zvládnout dvakrát, ten gretz usměrňovač je tam zytečný, stačí dvě diody podle schematu
Není na fotkách vidět stabilizátor 12V a kde je násobič? Některý relátka berou trochu víc mA, to ale to hnědé trafo by mělo zvládnout dvakrát, ten gretz usměrňovač je tam zytečný, stačí dvě diody podle schematu