... mimo jiné už dlouhá léta poměrně pravidelně popíjím Břvanskou kyselku, kterážto má zvýšený obsah magnezia ...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Praga_(min ... 3%AD_voda) ... popř.
http://www.magnesium.cz/horcik-v-mineralnich-vodach/ ...... skrzeva Břvany jezdím i několikrát týdně a pramen v domečku vedle vrátnice bývalé "Pragy" je volně dostupný, takže doma i v práci (atd.) mám stálou zásobičku ...
... staro-nové informace z minulých dnů mne donutily, že jsem po delší době opět podrobil hlubší prozkoumání dat v souboru, do kterého již léta pravidelně zapisuji veškeré změny na mém organismu (viz poznámka níže) ... no a zjistil jsem, že odstranění některých příznaků (zlepšení stavu) bylo zřejmě zapříčiněno právě popíjením těchto vod, přestože jsem to původně připisoval něčemu jinému (což se ale přitom nevylučuje, jelikož to mohlo působit dohromady) ...
jednalo se především o:
- odstranění mravenčení v končetinách (tj. v těch, ve kterých mi po úrazu páteře zůstal cit ...
)
- odstranění občasného tiku v oku ...
... mmch, krom Břvanské vody si občas loknu "Zaječické kyselky" (i přes její poměrně hnusnou chuť ...
) ...
pozn: ... ještě k tomu mému "zdravotnímu log souboru" ...... sice nejsem hypochondr, ale krom toho, že dnes na sobě dosti často experimentuji s různými látkami a postupy, tak jsem si založil "deník" před více jak čtvrtstoletím na radu otěcka hned po mém prvním vážnějším úrazu, ze kterého jsem si oproti očekávání (vinou lékařů) navíc odnesl i časté těžké migrény ... a hledal jsem tehdy souvislosti, co tyto ukrutné bolesti hlavy vyvolává (migrén jsem se pak definitivně zbavil až po dalších mnoha -nácti letech) ...... s dalšími onemocněními se potom toto zapisování ukázalo už jako nutnost ....... díky tomu však mohu hodnotit změny z dlouhodobého hlediska, jelikož se lze přesně podívat i o mnoho let zpátky ...... přičemž s dnešními moderními počítačovými možnostmi není vedení této soukr. databáze žádný problém .... tento způsob doporučuji nejen všem dlouhodobě nemocným, ale i těm, co jsou již "v pokročilejším věku" (kdy už si "nic-moc" ne-pamatují ...
)
Mimo téma (offtopic)
PeS: ... mmch, první databázi jsem začínal vésti na 8-mi bitovém compu SHARP MZ-821 ... a vzhledem ke spolehlivosti tehdejších paměťových medií (tedy obyčejných magnetofonových kazet), jsem to pro jistotu jednou za čas "zálohoval" i v papírové podobě na vlastnoručně vyrobené jedno jehličkové tiskárně, kterážto jako barvící medium používala klasický kopírák položený pod potiskovaným papírem (tisklo se pomocí softwarového zrcadlení, princip jako u
BT-100, jíž se přezdívalo "splašený hřebík" ...
) .... bzz-bzzz-bzz-bz-bzzzzz ... jedna A4 se tiskla přes půl hodiny (teda na tom mým printátku, kdežto průmyslově vyráběná BT-100 to hravě zvládala za poloviční čas ...
) ...
....... jo, to bejvávaly doby ...
...