Jak si vysvětluje "Dohody" jedna ženská: :-))
ČTYŘI DOHODY
1.Nehřešte slovem=
NAPŘ.:nepomlouvej,rozmysli si mockrát,než něco plácneš ve vzteku a pohnutí mysli ..atd =mé oblíbené :"Slovy můžeš zatajit so chceš, skutky tě prozradí"...
2.Neberte si nic osobně=
NAPŘ.: když se mi zdá, že na mě kdokoliv slovně útočí, pomyslím si: "třeba se mu něco stalo špatného, nebo chce být za každou cenu dominantní, nebo za každou cenu musí ukázat, že je zkušenější, lepší, vzdělanější atd.. atd....Každý má totiž SVOU PRÁVDU ZE SVÉHO ÚHLU POHLEDU:-). Pokud se budeme na jednu a tu samou věc dívat ze svých různých úhlů pohledu, nemůžeme si vůbec rozumnět... atd :-)
3.Nevytvářejte si žádné domněnky:
NAPŘ.: třeba když tě někdo pozve na rande :-))):, nemysli si, že to je jen kvůli tvým krásným očím, on totiž třeba právě potřebuje společnost, nechce být sám, potřebuje sex ...atd. Když ti šéf vynadá, nemysli si, že to je konečná,že máš průšvih, třeba máš jen ze svého úhlu pohledu jiný jázor na věc-než on ...atd. Každý ať dělá, co dělá, dělá vlastně jen a jen pro sebe. Pro své čisté myšlenky, aby neměl po "vykonaném skutku" výčitky svědomí. A každý právě v tu chvíli, když cokoliv dělá, myslí, že to dělá správně, za pár dnů třeba přijde i na to, že to tak dobré zase nebylo....atd.
4.Vždy dělejte vše, jak nejlépe dovedete: NAPŘ.: myju nádobí. Po opláchnutí vidím ještě bublinky z Jaru. Mám dvě možnosti. 1.Nechat je tam,ať si lidi "sežerou tu chemii" 2. opláchnout talíř znova, aby lidi tu chemii nesežrali:-))). Kopu jámu na zahradě. Odstraním z ní všechny kořeny nebo se na to vybodnu a když tam chci zasadit strom, nadávám, proč jsem ty starý kořeny nevatahala... Kdybych dělala správně díru, kořeny vytáhnu hned v začátku...atd
Takže i tady snad je vidět, že každý máme z úhlu svého pohledu jiný "pohled" na čtyři dohody. Nemám tak dobrý vyjadřovací schopnosti jak vy tady ,ale snad i mně někdo porozumí :-)), když ne, nezlobím se, protože si nevytvářím žádně doměnky... :-)
Martine 11 :-) díky za návod na obrázky pod polštářem, nakreslila jsem srdce pro mou mrtvou maminku, do srdce jsem napsala: Jindřišce... :-). Spala jsem jak dřevo, ale těžce, přetěžce, že mi z toho bylo ráno hoodně podivně.... :-(. O víkendu zkusím obrázky pozitivnější :-) - samozřejmě pozitivnější "z úhlu mého pohledu"... :-)
A Medvídka už nechte žít, kluci milí
, on to myslí dobře, tak jako my všichni ostatní ... "z úhlu svých pohledů" ........
Děkuji vám všem za trpělivost :-))))))