Jsem se zapnul až 7.2V Godzilou, čelo positivní, týl negativní, a kromě typického zablýskání v očích při kontaktu se nic nedělo. Tak

kolik Voltů by mě složilo.

Asi dojdu koupit další baterky.

Jsem si vzpoměl, jak jsem si kdysi ne zcela záměrně píchl proti čelu drážkovací uhlíkovou elektrodu seďa na konstrukci 4m nad zemí v chemičce pod nádrží skrápěnou vodou, takže všecko mokrý durch.

To byl šolich!!! Hádám jsem si tehdá podržel cca 60V SS, ale mínus na čele a plus na mokré zadnici.

To byla prda!!!! Nicméně jsem nesletěl.

Jak se mi ale v očích při těch Godzilových 7.2V zablýsklo, přišlo mi docela srandovní, jak se dá vědecky zmanipulovat statistika (k všeobecnému poveselení, ale i vážné úvaze).
Je známo, že placebo, tedy mentální naladění pacienta, je průměrně cca 35% účinné v případě každého testovaného léku. To mluvíme jen o specifických nemocech, ne o celkovém zdraví. Pokud si vezmeme za hypotézu, že dnes je v prodeji cca 1000 různých léků, každý na specifickou nemoc, vyjde nám, že zatímco každý z nich má příznivou účinnost v průměru 75% na nějakou část našeho zdraví, každý má na naše celkové zdraví příznivou účinnost pouze 75% : 1000 = 0.075% (nepočítáme-li neblahé postranní účinky léků). Na straně druhé, placebo má v takovém případě účinnost na naše zdraví 35% x 1000 = 35000%, což znamená, že placebo je všeobecně 35000%:0.075% =
466666,66. násobně účinnější než kterýkoliv prodávaný lék.

Ale

vzhledem k tomu, že číslo 466666.66. je periodicky nekonečné, lze z něj usoudit, že placebo je ve skutečnosti také nekonečně účinější než jakýkoliv lék. (

A to jsem naprosto nevědecky do té matiky nevrazil žádnou "příznivou" konstantu zastupující třeba ty zmíněné postranní účinky léků.

To už bych mohl zjistit, co je za nekonečnem.)
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.