Na tema destilky jsem odpovidal Michalovi na zdravi-az, tedy proc pit destilku, kterou on povazuje za zivotu nebezpecnou. Kus toho co jsem tam hodil kopiruju, mozna castecne opakuju nejaky svuj prispevek nebo nekoho jineho, ale presto tam muzete najit neco zajimavyho:
michal1 píše:...Už jsem si říkal, že se tu na to vykašlu a budu se věnovat něčemu bohulibějšímu, ale stále mám nutkání vám položit otázku, co vás vlastně vede k pití vody, která nejenže nic nepřináší, ale dokonce vyplavuje z těla soli esenciálních prvků?
Dost vychazim z doporuceni lidi, kteri umeji nejen lecit, ale i vylecit a kteri me nejak oslovili.
Muj znamy o kterem jsem zminoval, ze cela jeho rodina pije uz aspon 20 let destilku.
Dr Gerson, ktery vylecil spoustu lidi s rakovinou a dalsimi takzvane nevylecitelnymi nemocemi, treba lupus, viz napriklad jeho kniha Gerson Therapy Handbook kde pro pacienty doporucuje pouze cistou vodu. A dal specifikuje, ze v USA, kde davaji do vody slouceniny fluoru, doporucuje pouze destilku spojenou s uhlikovym filtrem, protoze destilace neodfiltruje benzen, carbon tetrachloride a trichloretylen. Ja jsem koupil destilak i s tim uhlikovym filtrem. Pouze destilace odstranuje fluoridy. A tam kde fluridy nejsou je vhodna osmoza. Mimochodem, Michale, dava se u nas do vody fluor?
Dr. Walker, napriklad
Walker: Tluste strevo bez zacpy píše:...Chtěl bych se také zmínit o škodách, které mohou očnímu systému způsobit anorganické minerálie z vody Tyto látky nemohou být tělem správně asimilovány. Tělo potřebuje minerálie, ale ty mu musí být dodány rostlinnou potravou, ve které byly anorganické elementy z půdy přeměněny na život dodávající živiny Při pití půl až jednoho litru vody denně ze studny, pramene nebo vodovodu, vtéká do našeho těla během 40 roků asi 90 až 14 kg vápna. Na štěstí se z velké části zase vyloučí, ale část zůstane vázaná v těle. Podle toho v které části těla se zbytky usadí, nastanou tam dříve nebo později problémy. Mnohé srdeční potíže by mohly být vysvětleny usazením anorganických minerálních látek v cévách. I zrakový systém je k těmto potížím náchylný.
Pijte jen destilovanou vodu, kterou jste si sami doma připravili v destilačním přístroji...
... Stručně řečeno byste měli: jíst tolik syrové stravy jak je jen možno, pít čerstvě připravené ovocné a zeleninové šťávy, pít aspoň litr destilované vody denně a nezapomenout jednou až dvakrát za rok na střevní výplachy - a to po celý život. Váš apendix a celé vaše tělo to ocení - můžete zabránit nepříjemné periodě předčasné senility a dosáhnout příjemného stáří ve zdraví...
Dale napriklad
Bragg, Sokujici pravda o vode a rada dalsich. A nekde jinde pise
Walker Norman Walker píše:It is vital at this point to understand the difference between organic and inorganic minerals. Water flowing through or on the ground collects inorganic (non-living) minerals from the soil and rock through which it passes. These are not minerals that humans or other animals can utilize. Only plants have the capability of transforming inorganic minerals from the ground into living, vital, organic minerals we can use for nourishment. For this reason, we cannot absorb any minerals from eating finely-ground rocks or soil from our garden. We must allow the plants in the garden to take in these inorganic minerals through their roots from the soil and transform them, by the process of photosynthesis, into organic minerals that we can utilize. Inorganic minerals from the earth are absorbed into ground water, so we cannot benefit from minerals in water any more than could benefit by eating rocks or dirt.
Because inorganic minerals cannot be absorbed into the cell wall as nutrition, they become distributed elsewhere in the body, causing arthritis in the joints, kidney stones, gallstones, hardening and blocking arteries, etc.
The most common mineral in ground water is calcium carbonate (lime), which is also a primary ingredient in making concrete and cement. If you have ever seen a large stalagmite or stalactite in a limestone cavern, you can visualize how this hard rock forms, one drop at a time in a cave...or in the inside of your arteries, a kidney stone, in your joints, etc.
Pokud be se vam nekomu chtelo to prelozit pro ostatni ... Jen strucne, opet ze telo nedokaze vyuzit anorganicke mineraly a ty se v nas pak usazuji a skodi. My muzeme jen vyuzit organicke mineraly vznikle fotosyntezou rostlin...
Ja, nejaky druh vody zbavene mineralu piju uz dost dlouho, nejdriv osmozu, pak destilku a ted prejdu zas na osmozu. Kdyz delam destilku, tak na dne nadoby po odpareni zbyde vzdy docela dost sajrajtu, ktery i smrdi. Chtel bych videt, kdo by si tyto tzv. dulezite mineraly zas rozmichal do vody a vypil:-). Ja bych se z toho poblil:-) Mne ty smrdute "mineraly" fakt nechybeji:-).