Zdeňku pročítal jsem informace od ředitele školy Malého a studenta Horkého a to co tu tvrdíš jsem nenašel . Ředitel na popud nátlaku ze strany akademiků ( zjevně ze spolku Sisyfos ) nemohl umožnit studentu praktické vyhodnocení , kdy bylo zapotřebí dalších dražších měřících zařízení. Nikoli že by student špatně měřil . Naopak samozvanou oponentní práci fyziků Pekárka a Jelínka označuje ředitel školy za chybnou a praktiky, kterými bylo dokončení práce studenta znemožněno označil za inkviziční . Dohoda studenta a ředitele o stažení práce, jak ze soutěže tak i ze stránek školy musela proběhnout a vyjádření ředitele jasně říká, že výsledek není jednoznačný, ale něčemu napovídal , rozhodně ne nefunkčnosti MEG. Ostudu vědě udělal naopak článek Pekárka a Jelínka .ZdeněkF píše:Píšete, že student vynaložil spoustu času, energie a výpočtů....bohužel ve výpočtech byly hrubé chyby a celá logika jeho argumentů byla pochybná. V citovaném příspěvku se také mluví o tom, že přišel později na své chyby a dalším měřením nebylo cop větší než 1 potvrzeno - tedy původní měření bylo špatné. Že princip zařízení popírá zákon o zachování energie a je to tedy perpetuum mobile, je jasné a to, že to autor popírá, je jen řečnické cvičení. V práci tedy byly závažné chyby teoretické i praktické a pouhá píle na ocenění nestačí. Co mne ale nejvíce zaráží, je, že na alespoň některé chyby nepřišel některý z autorových učitelů a tím, že na ně neupozornil, udělal ostudu celé škole.
Přemístěno z Boxovárny. SDK