Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
bluewave65
Nový člen
Dostal: 7 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od bluewave65 »

ja myslel spise ze muzes ten motor mit 100% pod kontrolou ....... narozdil od DC........ ale i tak dochazi ke zkluzu v "krocich":) otakza je proc na takovou blbost jako michani mit takovou "presnost":)

tykadelik
Stálý člen
Dal: 19 poděkování
Dostal: 14 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Merlinovi:
Jsem tady nový a čtu už několik dní. Jsem unavený ze všech těch vědáren a obvodů. Rozumím elektronice, ale mám pocit, že není nutná.
Chtěl bych si vyrábět KS a cítím - díky své léčitelské praxi - že mohu věřit Merlinovi jeho zkušenosti.
Dokáže někdo z vás "vzbudit" Merlina (Gewo) anebo na něj poslt e-mail či telefon?
Merline, sepsal jsem sestavu otázek, která by mohla být kompletní pro běžného uživatele KS a mnoha lidem by vyřešil problém se složitostí mnohých příspěvků tohoto fóra. Mohla by to být cesta ke zpopulárnění KS.
prosím, odpovězte mi na následující otázky - myslím, že to ocení i jiní. Zkusím to v bodech:
1.) Popište, případně nakreslete schema s těmi devítivoltovkami.
2.) Máte tam střídání polarit?
3.) Myslíte, že by bylo střídání polarit dobré?
4.) Jaké máte elektrody? (myslím tvar, rozměr a kvalitu) Ty se snad ani nezabarví do tmava, že?
5.) Za kolik hodin to vypnete, jaké množství máte ve skleničce a jakého asi tak ppm v ní za tuto dobu dosáhnete?
6.) kolik toho užíváte denně a v jakém režimu?
7.) Jak to užíváte, když na Vás něco leze?
Mám pocit, že když Vaše celá rodina neonemocněla a jedná se o devítivoltovky bez násobiče, že to bude i s dovolenými proudy bezpečné.
PS: Pokud by se Vám, Merline, na fórum už nechtělo, prosím Vás o mail. Moje mailová adresa je tykadel@seznam.cz
Díky. Karel

nevím, nevím, dokud to neskončí
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Kam si se až dočetl? Při únavě z toho čtení si zřejmě nebyl schopen vyfiltrovat podstaty na tvé otázky, odpovědi jsou tady snad na všechny. Merlin je uznávaný člen a kapacita na spousta věcí, jinak by nemohl vydávat WM magazín. Dlouho tady se neobjevil.
Právě kvůli bateriové vyvíječce smě se s ním neshodli. Většina z nás uznává výrobu kvalitního koloidu s konstatntním proudem.
Ale i bateriový vyvíječ funguje a zřejmě i takto vyrobený Ag funguje. Těžko budeme dělat průzkum, jak vyráběný koloid nakolik je účinný, na procenta to nezměříš a naše dojmi zůstanou jen dojmi.
No a když už něco děláme a to stříbro je tak šikovné-proč by sme to nedělali pořádně, než to jen fušovat-obvzlášť když elektronice rozumíš?
Za Merlina odpovídat nemůžu, kdybys požádal obecně, možná že by někdo vzal tu námahu a zopakoval ti podstaty tohoto vlákna v souvyslosti s tvýma otázkama a ostatní by to mohly zpřipomínkovat ve smyslu rozdílu názorů.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Já jen podotknu, že Lajos je Maďar, proto tolik pravopisných chyb. Není to žádný blbec, který ani neumí pořádně psát. Se vším, co napsal naprosto souhlasím. Bateriový generáor je jeden z nejhorších, co si umím představit. Ale i tak koloidní stříbro z něj může do určité míry fungovat.
Vyfiltruj si odopovědi Habany. Ten tu napsal vše potřebné.
A pokud rozumíš elektronice, snad umíš namalovat devítivoltové baterie zapojené do série. Jestli se dobře pamatuji, byly 3. Nic jiného tam Merlin nemá.
Hlavně, pokud budeš tímto způsobem vyrábět koloidní stříbro, nedávej ho mikomu, kdo má problémy s ledvinama. Mohla by to být poslední léčba v jeho životě!

"Dum spiro spero"
Ciceron
tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Nemyslím si, že člověk, který píše měkké i ve slovech dojmy a podobně, že by byl bez inteligence.
Poprvé mne jeho měkká i zarazila, ale záhy bylo jasné, že ví co říká.
Omlouvám se za natvrdlost - asi fakt ta únava.
Přesto, pokud mi zde bude někdo ochoten odpovědět na mé otázky, budu rád - a nejen já (předpokládám).
Včera jsem dokončil takovej karuselovej kolotoč s pohonem s motůrkem, který v mikrovlnkách pohání otočný talíř.
Motůrek jsem dal tak daleko jak dlouhý jsem našel řemínek - kvůli vlivu jeho el-mag. pole.
Elektrody budou připevněny na portálu a otáčet budu kádinkou - tak se vyhnu míchadlu.
Předpokládám, že pásky způsobí hezounké víření média.
Chci si objednat od safiny nějaké ty obdélníčky o tloušťce 2,3 x 18mm a pouštět do toho ty správný mA na cm2.
Počítám správně plochu jedné elektrody ???
Četl jsem, že někdo má snad ještě nějaké zásoby páskoviny ze své objednávky. Rád toho využiji, pokud to ještě platí
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Tak jo,
proudová hustota je 1 mA na čtverečný palec plochy (dobře se to pamatuje) - počítá se ponořená plocha jedné elektrody.
Střídání polarity cca po 20s
Míchat!
Čistota stříbra 99,95 - 99,99
Kádinka by měla být hydrolytické třídy 1 nebo 2, takže určitě ne ta sklenice na fotce.
Voda - vodivost do 1 mikrosiemens - takže Aqua purificata, nebo Water for injection. Žádná destilka.
Elektrody co nejdál od sebe.
Pořiď si konduktometr a podle vodivosti se dá přibližně určit koncentrace ( dělící koeficient je 1 až 1,5, takže obvykle 24 uS je 20ppm) . Doba výroby je hodně závislá na objemu vody, tvaru a vzdálenosti elektrod. Při první výrobě je nejlepší si nechat změřit koncentraci ve zdravotním ústavu. Pak už víš, jakou vodivost máš naměřit. Vodivost hned po skončení výroby je mnohem vyšší, než až se ustálí (cca za 1 den)

"Dum spiro spero"
Ciceron
tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Děkuji, Ileme!
Už si 4. dnem vyrábím. Mám od kamarádky vypůjčený GKS 100 od Zapperu. Podle výpočtů funguje s množstvým proudu na utopenou plochu elektrod dobře od začátku do konce procesu, mění polaritu po 20s. Koupil jsem si ppm i uS meter, taky laser od vietnamce a jsem s výsledkem spokojený.
Všiml jsem si toho, že roztok je účinnější než ten z lékárny a než ten, který jsem objednával v H-PORADNA. Nevím čím to je. Podle toho kdy stihnu přístroj vypnout je to 10 - 15 ppm a to jsem si objednával i 70ppm ! Až bude trochu času - postupně si udělám ten obvod, který tady byl už představený a těším se na stříbro, které si objednám. Chci si udělat i destilátor. Nějak ho vytuním, aby byl co nejpomalejší kvůli strhávání minerálů a nečistot párou. Asi použiju peltierův článek, nevím ještě. Destilka, kterou mi přinesl kamarád, který má destilátor s elektrodovým ohřevem má 3uS. To je blbý.
Zkoušel jsem odeslat zprávu Merlinovi, ale nějak mi to neodchází a zatím nemám od admina odpověď proč... Na Merlinových www jsem nenašel kontakt a tak se ptám: Má někdo na Merlina f-ční kontakt? Poskytne? Chtěl bych se ho zeptat na to jednoduché zapojení, které používá léta. Anebo kdyby z vás někdo to zapojení věděl - jeho odkaz na obvod už totiž nefunfuje - nepohrdnu.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

tykadelik píše: Chtěl bych se ho zeptat na to jednoduché zapojení, které používá léta. Anebo kdyby z vás někdo to zapojení věděl - jeho odkaz na obvod už totiž nefunfuje - nepohrdnu.
Vždyť jsem ti to psal. 3 devítivoltvé baterie zapojené do série. To je vše.

"Dum spiro spero"
Ciceron
lozin
Stálý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 15 poděkování

Příspěvek od lozin »

Blíží se podzim,doba viroz tak jsem započal s výrobou KS.Od jara jsem na to nesáhl a ted
právě míchám.V příspěvcích nad jsem se dočetl že elektrody co nejvíce od sebe.Měl jsem je asi 30mm a černaly mě,stahl jsem je k sobě na cca 20mm a od té doby jsou krásně světle šedavé.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Když jsou elektrody blíž u sebe, je na přivrácené straně elektrod větší hustota proudu, než na straně odvrácené. Kromě vodivosti se totiž uplatňuje ještě vliv elektrického pole. Elektrické pole slábne s druhou mocninou vzdálenosti, proto je lepší mít elektrody co nejdál. Když jsou elektrody blízko, vytrhávají se na přivrácené straně příliš velké částice. Pokud ti elektrody černaly, pravděpodobně jsi málo, nebo špatně míchal.

"Dum spiro spero"
Ciceron
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

Mimo téma (offtopic)
tykadelik píše:Na Merlinových www jsem nenašel kontakt ......
... ke všem www stránkám automaticky existuje (/by měla existovat) tzv. "primární emailová adresa", jenž se jmenuje info@název_domény.koncovka ... ;) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Se vzdáleností elektrod jsem nelaboroval, mám pořád 20mm, elektrody mám rovnoměrně šedé, průměr elektrod je asi 1,2mm.

tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Ilem píše:
tykadelik píše: Chtěl bych se ho zeptat na to jednoduché zapojení, které používá léta. Anebo kdyby z vás někdo to zapojení věděl - jeho odkaz na obvod už totiž nefunfuje - nepohrdnu.
Vždyť jsem ti to psal. 3 devítivoltvé baterie zapojené do série. To je vše.
Ileme, až teď jsem si všiml Téhle Tvé reakce. Běžel jsem ke svému přístroji, změřil ppm: 15 a proud tekoucí z GKS100: 0,85 mA, zapnul jsem laboratorní zdroj, nastavil 27V, odpojil GKS100, zapojil 27V přes měřák a naměřil 9mA. To je moc, pokud se ovšem nemýlím.GKS100 má proud stálý a správný - alespoň ten můj vypůjčený přístroj. Napadá mne, co to filtrovat přes jednorázový filtr na 4um? To by byla jistota. Jinak mne napadá - objednal jsem si pásky 3x20x110 a ponorem docílím ploch, která odpovídá 20mA. Proud omezující dioda, jakákoli voltáž a bylo by to. Akorát bych dal těch diod do série víc, aby se neprošlehly... Kdyby to potřebovalo hodně zklidněné napětí, mohl bych dát za sebe hodně vyřazenejch gelovek, které bych před tím dobil.

tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

A(&F) píše:
Mimo téma (offtopic)
tykadelik píše:Na Merlinových www jsem nenašel kontakt ......
... ke všem www stránkám automaticky existuje (/by měla existovat) tzv. "primární emailová adresa", jenž se jmenuje info@název_domény.koncovka ... ;) ...
Pokouším se aplikovat na svá www-čka a nepřišel mi žádný mail. Ale jsem na tyhle věci strašně tupej. Nevím co dál.

tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Přátelé, marně gůglím... Nevíte někdo, kde sehnat čistý materiál na výrobu jiných koloidních kovů? Hořčík, zinek,měď, paladium atd.
Sám jsem bral se stříbrem i zinek a fungovalo to znatelně lépe.
Chtěl bych si tedy vyrábět i ten a - doporučuji. Tedy skromně :ethink:
Dále: Stačí pro výrobu koloidního zlata "něco" pozlatit anebo je v tom háček? Kdo ví? Chemické či mechanické zlacení ???

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“