Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
tykadelik
Stálý člen
Dal: 19 poděkování
Dostal: 14 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od tykadelik »

Ilem píše:Tvarově je pásek nevhodný. Kdyby tě alespoň trochu zajímaly bleskosvody, tak bys věděl, že i rádius s půměrem 3mm je pořád "roh" a zde se ti budou uvolňovat největší částice. Jiná situace, je u elektrody kruhové, kde je ten roh všude a proud neví, kterou část si vybrat. Je ovlivněn pouze elektrickým polem, což se dá téměř eliminovat dostatečnou vzdáleností elelktrod.
Tak mne napadá nechat vyválcovat plech tl. 0,5 mm a zkroužit ho do tvaru válce, svařit a přivařit dno. Na 20 mA by vycházel přibližně 15mm v průměru. Pak by asi byla jen potíž s tím okrajem, ale to bych mohl ošetřit tak, že bych ho dole zaizoloval a docílil tak stejné situace jako je u hladiny. Ale možná že by bylo nejjednodušší poskládat vedle sebe řadu 3mm drátků s nějakejma distancema kvůli čištění, zafixovat je vůči sobě i dole a mít tak takové dva hřebeny + a -. Co vy na to, je to dobrý nápad?

Edit: oprava citace - poo.

nevím, nevím, dokud to neskončí
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Svařit stříbro tak, aby se tam nedostala nějaká příměs je docela problém. Hřebeny by fungovat mohly.

"Dum spiro spero"
Ciceron
tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

To je pravda. Taky mne to napadlo. Jde o to jak moc se to kontaminuje. Ale jistota je jistota. Jestli Ty považuješ hřebeny za "v pořádku", věřím Ti, jdu do toho. Jdu to spočítat...

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

tykadelik píše: Jenomže to má jen 5V a tím bychom výrobu nastartovali za "100" let :D
Vzhlkedem k tomu, že tam těch diod budu muset mít v sérii tak 5, aby se rozprostřelo napětí - chci pouzžít třeba 200V - bude lehké vybrat tu, která propustí minimální proud a podle toho naměřeného zkratového proudu ponořit elektrody do příslušné hloubky čímž se upraví plocha.
Psal si že rozumíš elektronice? Tak se podívej do datasheet kterékoliv integrovaného stabilizátoru a uvidíš jak vypadá zdroj proudu-u 5V-vého stabilizátoru potřebuješ asi 8V pro jeho funkci a další omezení je max. vstupní napětí (asi 35V), tak že celej krám se hodí k těm 3x9V baterie.
V těch proud omezujících diodách (v tom pouzdru) bude stejně stabilizátor napětí na asi 3v + odpor jak jsem ti popisoval jenže takhle ten proud máš napevno.
Děsně si to komplikuješ místo abys zapojil dva tranzistory, dva odpory a jeden trimr.
Jo a citovat neumím taky-skoro to nedělám
Ještě lepší je regulovatelný stabilizátor LM317 u něho je napětí 1,2V pro výpočet odporu.

:D oprava citace - poo.
Díky pootiku
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Murko
Nový člen
Dal: 2 poděkování

Je potrebne miesanie koloidneho striebra ? - Craftgen pristr

Příspěvek od Murko »

Zvazujem kupu pristroja Craftgen na vyrobu KS
Na ich stranke sa uvadza ze dolezitou sucastou vyroby je aj miesacka na vyrobu kvalitneho KS.
Ale pri tom ich generator neobsahuje miesacku.
Tak teraz nerozumiem ci ju mam dokupit ? A ak ano tak nasiel som zatial iba magneticku ale mam obavy ci to neposkodi kvalitu KS.

Ide mi o to vyrobit KS s co najmensimi nano casticami na vnutorne uzivanie.

Dakujem za kazdu radu.

Murko
Nový člen
Dal: 2 poděkování

Koloidne striebro - pristroj GKS906 - Emis vyrobca

Příspěvek od Murko »

Chcem sa spytat ci ma niekto skusenosti s pristrojom na vyrobu koloidneho striebra GKS906 - Emis vyrobca
Zvazujem Craftgen a neviem sa rozhodnut ktory je lepsi. U GKS906 sa mi paci ze ma michadlo/

a) Milý Murko, máme tady jakousi tématickou organizaci na které trváme, takže jsem tvé příspěvky přehodil do vlákna, které se tématem "Koloidní stříbro" zabývá.
b) Pokud máš otázku týkající se specifického výrobku a nejde ti o názory, ale o technické údaje, uděláš lépe, když se budeš informovat u výrobce. SDK

tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Murko, k problému míchadla: já to vyřešil motůrkem z mikrovlnky na dlouhém řemínku (foto: stránka 125 tohoto vlákna), aby magnetismus jeho cívky co nejméně působil na KS. Myslím, že mi to ušetřilo přemejšlení o materiálu míchátka a tak...
Motůrek z mikrovlnky seženeš v každém sběrném dvoře v jakékoli mikrovlnce. Připrav si štípačky a křížový šroubovák. Jde téměř vždy vyndat zespodu bez toho, že bys mikrovlnku rozebíral či oddekloval.Motůrek určitě bude funkční. Viděl jsem v životě asi 3 spálené motůrky z 500 mikrovlnek. Někdy k němu bývá předřadný keramický odpor, ale není nutný, myslím, že je lepší kondík. Na odporu se ztrácí výkon a hřeje se, takže je to zbytečná spotřeba. Kondík je účinnější a tím inteligentnější.
Ještě něco: Motůrek měl odběr 12mA, tak jsem do série k němu dal kondík 65nF/275V a proud se snížil na 5mA. Píšu to proto, že i magnetismus to zmenšílo a motůrek má pořád ještě dost sil a taky se už skoro nehřeje.
Sklenici mám na otočném talíři excentricky, protože elektrody mám v ose talíře. Takže se KS míchá o elektrody, které v něm zábavně kolotají. Ale kdybych dal elektrody excentricky k otočnému stolu, míchaly by KS stejně dobře, když by byla skelnice v ose stolu.

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

Stříbro je nemagnetické a změřené údaje nevykazují žádný problém s koloidem vyrobeným s mag. mýchátkem.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Stříbro je sice nemagnetické ale má elektrický náboj. A vzhledem k tomu, že elektrické a magnetické pole jsou svým způsobem spojené nádoby, určitý vliv to má. Ale po dobu výroby se asi nic měřitelného nestane. Jde spíš o skladování. Iontové KS by nemělo být dlouhodobě skladováno v dynamickém elmag. poli. Mohlo by rychleji aglomerovat.

"Dum spiro spero"
Ciceron
tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Z toho plyne, že kdybych to udělal jako je to v mikrovlnce (motůrek těsně pod podložkou), tak by nemělo nic dít?
Pozítří mi přijdou velkoobsahové elektrody pro 20mA, takže budu dělat půllitr KS tak za 3 hodiny.
Nebude tedy roztok vystavený el-mg. poli tak dlouho jako kdybych to "vařil" 24 hodin.
Zúhlednilo by to konstrukci. Taky chci elektrody umístit na flexi rameno z ohebné lampičky.
Vlastně by se to mohlo jmenovat Gramofonkoloid.
Moje portálová konstrukce se ukázala být nešikovná pro otírání elektrod. Blbě se to obsluhuje - nedoporučuji...
Postavím (s erkem) QGramofonkoloidQ - jen kde na to brát čas... :(

tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

lajos píše: V těch proud omezujících diodách (v tom pouzdru) bude stejně stabilizátor napětí na asi 3v + odpor jak jsem ti popisoval jenže takhle ten proud máš napevno.
Lajosi, dal jsem do série 10 těchhle proud omezujících diod, ke každé jsem dal paralelně kondík 10n (ani nevím proč) a k tomu všemu LEDku a ať točím kroutidlem, jak točím, LEDka svítí porád stejně. Je pravda, nechtěl bych zažít tu šlupku kdyby vybouchla.
Vznesl jsem tedy dotaz na kluky v GESu v Plzni a dostal odpověď:
konzultoval jsem to s naším technickým oddělením a potvrdili nám, že to takhle zapojit nepůjde. Napětí by se nerozdělilo lineárně, podle výrobce mohou být za sebou 2ks těchto diod viz pdf níže. Maximálně povolená ztráta jednoho čipu je navíc jen 1W.
http://www.ges.cz/sheets/d/design_idea.pdf

Ve zmíněném pdf je jako New Solution, Example 3 nakreslené schema, kde jsou max dvě diody, ale mate mne vstupní napětí 230V, když dioda unese jen 45. Jsem z toho jelen. Jestli počítají s úbytkem na LEDkách, kde je jich tolik, že každá spolkne něco a co zbyde to se musí vejít do povoleného napětí těch diod, nevím. Co myslíš?

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Vždyť už jsem ti to psal, že se napětí nerozdělí tak, jak si představuješ

"Dum spiro spero"
Ciceron
tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

To je tím, že jsi lepší elektronik než já :D

tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Jo- a Ileme, objednal jsem si od Tebe to KS z e-shopu. - Uprav si na stránkách všechna ta slova léčení a zdraví. Teď vyšel novej zákon - prý, že těchhle slov nesmí užívat člověk, který nemá zravotnické vzdělání. Budu muset taky upravit své stránky. Někteří již dostali pokuty. Třeba 20.000,- Ví o tom někdo něco bližšího?
Naposledy upravil(a) tykadelik dne pon 20 říj 2014 22:33, celkem upraveno 1 x.

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

Je to v podstatě zenerova dioda max. na 40V a zbytek napětí do 230V bys měl doplnit 2 nebo 3V x LED diody v sérii.
Pro ůčely výroby koloid Ag je víc vzteku než užitku.
Poslechni-zapoj dva tranzistory, dva odpory a trimr a máš odbyto. Přímo ze sítě bych to nedoporučoval, je to past na život.
Nerad staré příslový-komu není rady,není pomoci.
Jo až mi dokážou že to neléčí nebo nepomáhá, tak se bude opravovat-no a proč zrovna já?

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“