Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Autopatie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše: ... Pokud by se k tomu přistupovalo "homeopaticky" ...
Mušky a komáry chytit, spálit, popel uhomeopatizovat vodou a vystříkat stáj i okolí a postříkat zvířenu.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
jirik.tk
Starší člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

poota píše: Pokud by se k tomu přistupovalo "homeopaticky", pak by se měla podávat látka, která potíže způsobuje, samozřejmě patřičně potencovaná. Jestliže je ten stav následkem poštípání, pak by měly "potencované mušky" fungovat, ale nejspíš bez převaření.
Zkušeností není zatím mnoho, ale zdá se, že v nejvíce případech platí toto:

- mám-li škůdce na rostlinách, tak vařím, ať jsou to plísně či hmyz. Pak rostliny postříkáme nebo tím zaléváme. Plísně a podobné organismy mohou, máme-li štěstí, vymizet úplně. Ten hmyz však zcela nevymizí, ale prostě pak na ty rostliny jde méně jde či mu méně chutnají. Takto by to mohlo zafungovat i na koně.

- mám li ovšem zvýšenou citlivost na nějakou látku a budu se chtít toho zbavit autopatií (v tomto případě bez varu, vařím jen pokud je to živé), je na místě se té látce řadu měsíců vyhýbat a pak to velmi opatrně začít zkoušet.

Co se týče potencování alergenů, osobně jsem v tom nebyl úspěšný. Ale je to asi metodologická záležitost. Jak třeba napotencovat prach? Nebo jak zajistit, aby v potencovaném vzorku nebyly přítomny nějaké nevhodné informace? Třeba od lidí z výroby. Dále by podle mne měla souběžně probíhat rozumná očista organismu. Vyloučení či značné omezení těch největších civilizačních "jedů". Neb 10000 komárů položí i býka.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

jirik.tk píše: ... Nebo jak zajistit, aby v potencovaném vzorku nebyly přítomny nějaké nevhodné informace? ...
Změň si přístup k věci a necpi je tam svejma věčnejma obavama "co když a co kdyby". Tohle způsobuje pád všech léčebných procedůr u spousty jedinců.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

jirik.tk píše: Jak třeba napotencovat prach? Nebo jak zajistit, aby v potencovaném vzorku nebyly přítomny nějaké nevhodné informace?
Prach se dá napotencovat jako cokoli jiného - prostě se ho trochu nasype do skleničky s vodou, zamíchá a pak už se dál potencuje jako cokoli jiného, nejsnáze proléváním.

Daný vzorek něčím škodí v takovém složení, v jakém je - ať už "svými vlastními" a nebo "nějakými nevhodnými" informacemi. Právě proto bych ho potencoval takový jaký je a neeliminoval bych v něm něco "podle svého uvážení", které vůbec nemusí být to "pravé ořechové".

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jirik.tk
Starší člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

To poota, to Slávek K.

O mne přece nejde. :laugh: Doufejme, že vaše rady budou skuzus k prospěchu.

skuzus
Nový člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od skuzus »

Děkuji za veškeré vaše příspěvky, budu dál zkoušet, Brzo už by se měla situace u nás uklidnit, protože by mělo nastat období klidu - začne zima, ale na jaře to opět vypukne. Toto je muchařina.

http://www.equichannel.cz/kdyz-maji-kon ... ii-na-hmyz

Zdravím

proud
Stálý člen
Dal: 18 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od proud »

Zdravim,uvital bych konkretni vysledky "terapii",zde pritomnych,bez kdyby,mozna a treba,prave se chystam podnikat vlastni "vyzkum",lazensky pitka(na objednavku,ciste bily,kus za 50Kc) jsou uz objednany,jelikoz 6i kilovou zlodejnu za "sklenicku" podporovat nehodlam,PRIMERENOU cenu bych ovsem zaplatil bez ceknuti,diky :-)

Tak si procitam a zjistuju ze jsem si rekl o neco,co tu je,tak omluvam a diky,i kdyz,zkusenosti neni nikdy dost:-)
Naposledy upravil(a) proud dne sob 25 říj 2014 22:12, celkem upraveno 1 x.

Teprve,az pokacite posledni strom , az otravite posledni reku,
az ulovite posledni rybu , teprve tehdy prijdete na to,
ze penize se nedaji jist...poselstvi ...

proud
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Příspěvek od milda »

poota píše: Pokud by se k tomu přistupovalo "homeopaticky", pak by se měla podávat látka, která potíže způsobuje,....
Správně homeopaticky by to měla být látka jiná, ale která vyvolává podobné potíže. V homeopatii to znamená laboratorní čistotu při výrobě léku a zkoušení a zase dlouhé zkoušení v praxi.....

Když se podíváme na Materii medicu třeba od Boerickeho: http://www.vithoulkas.com/en/books-stud ... /3931.html
je až nepochopitelné, kolik zkušeností je v tom uloženo za jeden lidský život.

proud
Stálý člen

Příspěvek od proud »

"Správně homeopaticky by to měla být látka jiná, ale která vyvolává podobné potíže."..........divny,hodne divny!!! To si vyslovene odporuje,proc bych mel hledat jinou latku kdyz budu mit tu pravou a tedy "tutovku"?

proud
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

proud píše:"Správně homeopaticky by to měla být látka jiná, ale která vyvolává podobné potíže."..........divny,hodne divny!!! To si vyslovene odporuje,
Vůbec ne. Pokud se podíváš na historické pozadí homeopatie, nemoc a příčiny nebyly známé a už vůbec nebyly k dispozici. Proto podobné.
proud píše: proc bych mel hledat jinou latku kdyz budu mit tu pravou a tedy "tutovku"?
Samozřejmě, ale to už jsme u jakési látkové autopatie, ne člověčí, kdy příčina pravděpodobné zdravotní katastrofy je nejen známa, ale také k dispozici.

Co mně ale neleze do budky je, že bych si měl nějaký "hazardní biologický odpad" nechat do sebe píchnout v první řadě, a pak to jakkoliv řešit. V Kanadě na to platila dvě slova: "Fuck Off" ( :D pardon me my French). :ethink: Navíc mi není z biologického hlediska jasné, proč ho někdo vůbec vyrábí, proč ho naši slovutní lídři nakupují a proč je tak drahý.

proud
Stálý člen

Příspěvek od proud »

Slavku,nemoc a priciny nebyly zname,pak to sedi,ale pro homeopatii,protoze pro autopatii,mi muzou bejt putna,jelikoz ja treba tu informaci v hlave nemam,ale moje slina nebo dech ji neomylne maji!To s tou puvodni latkou bylo mysleny napriklad na komary,kdyz se chci zbavit jejich utoku,tak asi pripravim material z nich,protoze matros z blechy mi od komara asi nepomuze,ovsem stipou oba:-).Kua "Fuck off" je French?,ja bych to sacoval na American Nigger English :-)))

proud
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Mimo téma (offtopic)
proud píše: .Kua "Fuck off" je French?,ja bych to sacoval na American English :-)))
:angel: Jde o typickou Kanadskou omluvu za jadrné vyjádření. Ahoj, Slávek.

proud
Stálý člen

Příspěvek od proud »

Tak to se omlouvam,i kdyz jsem byl blizko,Canada mi prece jen zustala zemi neznamou:-).K veci,s tou slinou a dechem nevim jestli jsem se vyjadril presne,oni ani ty nemusej tu informaci vlastne mit,kdyz me dostavaji do stavu pred napadenim.Rozumim tomu spravne?

proud
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

proud píše:K veci,s tou slinou a dechem nevim jestli jsem se vyjadril presne,oni ani ty nemusej tu informaci vlastne mit,kdyz me dostavaji do stavu pred napadenim. Rozumim tomu spravne?
S autopatií dostávají jednotlivé buňky informaci o patologii ve formě natolik zředěné, že je neohluší jako řev patologie samé. Ono se to těžko vysvětluje, ale pokud bych měl použít analogii, pokud Ti bude do uší řičet Óda na radost při 20000 a více decibelech ze stovky nesynchronizovaných repráků, zacpeš si uši a budeš se snažit z takového prostředí utéct a pokud nemůžeš, budeš se snažit takovou kakofonii ignorovat jako nesnesitelný hluk a v podstatě na ten rambajz ohluchneš. Pokud Ti však přijde "zředěná" na 70 decibelů a v čisté, synchronní podobě, budeš schopen ji slyšet, ocenit a rozumět jí a popřípadě se i zařídit. Tím pádem přichází přijatelná forma informace o nemoci, kterou se organismus, tedy spíše jednotlivé buňky, naučil ignorovat při její "normální" a narůstající intenzitě. Jinak řečeno, skutečně životaschopné buňky jsou schopné přijímat informaci v nějakém rozmezí intenzity a vše nad tím ignorují a naopak, za vším slabším natahují uši. Obdobná je i funkce tohoto a podobných webů. Zatímco většina lidí - buněk, se zabývá vřískáním mainstreamových sdělovacích prostředků a jejich kakofonií informací, a v horečce vzájemné konkurence chřadne, skupina nezávislých naslouchá a vzájemně se posiluje. Můžeš tedy tyto nezávislé informace vzhledem k jejich "slabému" hlasu považovat za autopatii naší společnosti, která má šanci vést k jiným výsledkům, než k těm, ve kterých se lidstvo už tisíce let motá pod vlivem uřvaných vykladačů existence.

proud
Stálý člen

Příspěvek od proud »

Zdravim.Napadla me jedna vec,kdyz tak koukam na netu na ty "kundiky",prijdou mi nejaky veliky na autopatii.Paklize ale byly k tomu ucelu,co kdyz fungovaly tak,ze se neredilo prutokem,ale uz se dejchalo(bublalo),svadi to spis jen k tomu bublani,nebo slintalo rovnou do prislusnyho mnozstvi vody?.....Vyvedte me nekdo z omylu :-)
Mozna by nebylo od veci zjistit velikosti obsahu kundik,mozna bysme tim poznali i presny hodnoty naredeni k prislusnejm empirickejm telum.....
A pooto diky,kalisky uz mam koupeny,dobrej napad,za ty penize me nebude bolet ho vzdycky po pouziti rovnou vyhodit:-)

proud
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“