Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Relax u kávičky
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Iv
Jelikož chodím občas na ryby, chyběla mi tam skutečně fáze zakuklení-červa- atd. prostě někdo nás má? měl? za blbce. Jsem se možná chytil něčeho, čeho jsem neměl, ale zas mi to nedalo, jako ostatně vždy.
To jsem celý já. Sežeňte si nějakého servilnějšího maďara?
To jsem celý já. Sežeňte si nějakého servilnějšího maďara?
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- jarop
- Stálý člen
podnikavec
Kterak využiť kinetickú energiu h.. ako by som to zaobalil :
http://elektrika.cz/data/clanky/sst010126
Možno to je len naplnenie príslovia ako upliesť z h.. bič.
http://elektrika.cz/data/clanky/sst010126
Možno to je len naplnenie príslovia ako upliesť z h.. bič.
Jaro
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Omluva a malé zamyšlení...
Přátelé musím se Vám omluvit, že nereaguji na všechny e-maily, a že jsem delší dobu tak trochu v ústraní. Stala se mi velmi nemilá věc. Zcela nečekaně mne opustil pevný disk v mém notebooku a vzal si s sebou téměř veškerá data na něm uložená. Nejvíce mne mrzí ztráta pošty... Možná se podaří ještě něco zachránit, ale nejsem si tím vůbec jistý.
Do toho všeho jsem musel řešit řadu dalších problémů. Neboť nejen radostmi živ je člověk... a vzduchu se bohužel nenají. Nicméně snad se již blíská alespoň v těchto věcech na lepší časy. Jen po očku jsem nakukoval na fórum, abych věděl zda je samo o sobě schopné života. A zda dokáže žít svým vlastním životem i bez mé trvalé přítomnosti. A myslím, že "dokáže" a jsem tomu nesmírně rád !
Nechci nic slibovat, ale po skončení dovolených, bych se chtěl pokusit s Vaší pomocí o nový vítr do našich energoplachet. Mám pár nápadů, které by fóru mohly pomoci. Jsem moc rád, že staří pardálové i nadále zachovávají zdejším stránkám přízeň a srdečně také zdravím všechny nové členy .
A teď to malé zamyšlení... Budu zde prosím prezentovat svůj subjektivní názor a nebráním se všeobecné konstruktivní polemice. Naopak ji velmi vítám. Je třeba napřed hodně diskutovat a pak si o všem udělat vlastní úsudek. Mnoho jsem se zde naučil a ledacos i pochopil. Je naprosto vynikající, že se zde spolupracuje nezávisle na politickém smýšlení. A všem nám jde o společnou věc, tedy o svobodu a nezávislost na stávajícím způsobu výroby a distribuci energie. Pokud to mohu takto velmi stručně vyjádřit.
Přiznám se, že si již delší dobu pohrávám s myšlenkou "aspoň se pokusit" využít zde nabyté zkušenosti i v oblasti jiné. V oblasti, na kterou snad všichni nadáváme a říkáme, že to změnit nejde. V oblasti našeho každodeního života... Přestat si hrát na levici, pravici a střed. A zkusit se společně zamyslet a najít cestu, určitý optimální kompromis, jak si vládnout bez neduhů stávajícího systému vlády, který se mne osobně jeví jako už dávno "přežitý".
Proč o tom mluvím zrovna teď ? O cyklu našich dějin se říká ledacos. Např. klíčové roky 1948.... 1968....1988(9)... a nyní se nám blíží rok 2008. Co asi přinese ? Nevěřím, že jsme již jen národ konzumních peciválů. Obecná nespokojenost lidí vzrůstá každým dnem. A jistě se začne hledat alternativa k tomu, co nám bude oficiálně nabízeno našimi politiky jako jediné možné řešení problémů.
První a velmi důležitá bitva již vypukla. Je to boj o "radar". Řada lidí si vůbec neuvědomuje o co ve skutečnosti jde. A do jak velkého, přímo existenčního prů.eru se plnou parou jako národ řítíme. Z jednoho velmocenského zadku jsme pracně vylezli a do jiného velmocenského zadku se za obrovského jásotu našich vůdců chystáme vlézt pokud možno až po uši a někteří naši politici klidně i hlouběji...
Do toho se rozjede "pseudoreforma" veřejných financí, která jistě nenechá jedno oko suché... Tím netvrdím, že předtím bylo vše v pořádku. Naopak...
Proč to vše vlastně píši ? Zvažuji zakoupit novou doménu, kde vytvořím programové prostředí podobné tomu zdejšímu. Tam bych chtěl využít všech možností Internetu ke vzájemné komunikaci, ke sbírání informací, které jsou v našich veřejnoprávních médiích cenzurovány a pokusit se sjednotit různé skupiny, které za takovouto myšlenku již osamoceně bojují. Na Internetu se dá zřídit i vlastní rádio nebo televize. To jsou úžasné věci, které by stálo za pokus využít... Jen nevím, jestli by někdo z Vás měl chuť, jít do toho se mnou... Přestože jsem zde tuto myšlenku nastínil ve velmi zjednodušené podobě, moc mne zajímá názor Vás všech !
Děkuji Vám, kteří jste měli tu výdrž a dočetli můj příspěvek až sem .
Do toho všeho jsem musel řešit řadu dalších problémů. Neboť nejen radostmi živ je člověk... a vzduchu se bohužel nenají. Nicméně snad se již blíská alespoň v těchto věcech na lepší časy. Jen po očku jsem nakukoval na fórum, abych věděl zda je samo o sobě schopné života. A zda dokáže žít svým vlastním životem i bez mé trvalé přítomnosti. A myslím, že "dokáže" a jsem tomu nesmírně rád !
Nechci nic slibovat, ale po skončení dovolených, bych se chtěl pokusit s Vaší pomocí o nový vítr do našich energoplachet. Mám pár nápadů, které by fóru mohly pomoci. Jsem moc rád, že staří pardálové i nadále zachovávají zdejším stránkám přízeň a srdečně také zdravím všechny nové členy .
A teď to malé zamyšlení... Budu zde prosím prezentovat svůj subjektivní názor a nebráním se všeobecné konstruktivní polemice. Naopak ji velmi vítám. Je třeba napřed hodně diskutovat a pak si o všem udělat vlastní úsudek. Mnoho jsem se zde naučil a ledacos i pochopil. Je naprosto vynikající, že se zde spolupracuje nezávisle na politickém smýšlení. A všem nám jde o společnou věc, tedy o svobodu a nezávislost na stávajícím způsobu výroby a distribuci energie. Pokud to mohu takto velmi stručně vyjádřit.
Přiznám se, že si již delší dobu pohrávám s myšlenkou "aspoň se pokusit" využít zde nabyté zkušenosti i v oblasti jiné. V oblasti, na kterou snad všichni nadáváme a říkáme, že to změnit nejde. V oblasti našeho každodeního života... Přestat si hrát na levici, pravici a střed. A zkusit se společně zamyslet a najít cestu, určitý optimální kompromis, jak si vládnout bez neduhů stávajícího systému vlády, který se mne osobně jeví jako už dávno "přežitý".
Proč o tom mluvím zrovna teď ? O cyklu našich dějin se říká ledacos. Např. klíčové roky 1948.... 1968....1988(9)... a nyní se nám blíží rok 2008. Co asi přinese ? Nevěřím, že jsme již jen národ konzumních peciválů. Obecná nespokojenost lidí vzrůstá každým dnem. A jistě se začne hledat alternativa k tomu, co nám bude oficiálně nabízeno našimi politiky jako jediné možné řešení problémů.
První a velmi důležitá bitva již vypukla. Je to boj o "radar". Řada lidí si vůbec neuvědomuje o co ve skutečnosti jde. A do jak velkého, přímo existenčního prů.eru se plnou parou jako národ řítíme. Z jednoho velmocenského zadku jsme pracně vylezli a do jiného velmocenského zadku se za obrovského jásotu našich vůdců chystáme vlézt pokud možno až po uši a někteří naši politici klidně i hlouběji...
Do toho se rozjede "pseudoreforma" veřejných financí, která jistě nenechá jedno oko suché... Tím netvrdím, že předtím bylo vše v pořádku. Naopak...
Proč to vše vlastně píši ? Zvažuji zakoupit novou doménu, kde vytvořím programové prostředí podobné tomu zdejšímu. Tam bych chtěl využít všech možností Internetu ke vzájemné komunikaci, ke sbírání informací, které jsou v našich veřejnoprávních médiích cenzurovány a pokusit se sjednotit různé skupiny, které za takovouto myšlenku již osamoceně bojují. Na Internetu se dá zřídit i vlastní rádio nebo televize. To jsou úžasné věci, které by stálo za pokus využít... Jen nevím, jestli by někdo z Vás měl chuť, jít do toho se mnou... Přestože jsem zde tuto myšlenku nastínil ve velmi zjednodušené podobě, moc mne zajímá názor Vás všech !
Děkuji Vám, kteří jste měli tu výdrž a dočetli můj příspěvek až sem .
rival - živý člověk
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
2RIVAL
ahoj Rival,
aj keď je tvoja myšlienka veľmi potrebná, zdá sa mi že po jej realizácii dôjde ku odčerpaniu istej energie, ktorá je potrebná na zdarné usmerňovanie tohto fóra. Toto fórum sa z´daleka nedostalo zo svojich detských nohavičiek, a bude ešte potrebné veľa práce na tom, aby sme sa dopracovali ku cieľu, použiteľným prístrojom. Zatiaľ ich nemáme. Aspoň nik na fóre sa nedopracoval ku takým výsledkom, ktoré by sa dali replikáciou overiť.
Samozrejme nik ti nemôže zabrániť k vstupu do politiky. Ale podľa mna je to mrhanie silami, ktoré potrebuje toto fórum.
neber môj nesúhlas osobne. Stále ostávam tvojim priateľom, aj keď sa rozhodneš ísť do politiky, moja cesta je iná, je vyjadrená v mojom kréde, ktoré som si požičal od matky Terezy. A zatiaľ nemám dostatok čistoty, aby som sa vedel ponoriť do bahna politiky a ostal čistý. Nemám na to.
maj sa Rival a prajem veľa síl pri moderovaní tohto fóra.
sano
aj keď je tvoja myšlienka veľmi potrebná, zdá sa mi že po jej realizácii dôjde ku odčerpaniu istej energie, ktorá je potrebná na zdarné usmerňovanie tohto fóra. Toto fórum sa z´daleka nedostalo zo svojich detských nohavičiek, a bude ešte potrebné veľa práce na tom, aby sme sa dopracovali ku cieľu, použiteľným prístrojom. Zatiaľ ich nemáme. Aspoň nik na fóre sa nedopracoval ku takým výsledkom, ktoré by sa dali replikáciou overiť.
Samozrejme nik ti nemôže zabrániť k vstupu do politiky. Ale podľa mna je to mrhanie silami, ktoré potrebuje toto fórum.
neber môj nesúhlas osobne. Stále ostávam tvojim priateľom, aj keď sa rozhodneš ísť do politiky, moja cesta je iná, je vyjadrená v mojom kréde, ktoré som si požičal od matky Terezy. A zatiaľ nemám dostatok čistoty, aby som sa vedel ponoriť do bahna politiky a ostal čistý. Nemám na to.
maj sa Rival a prajem veľa síl pri moderovaní tohto fóra.
sano
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Omluva a malé zamyšlení...
Asi nahoda, ale muj notebook je taky v pr....Rival píše: Proč to vše vlastně píši ? Zvažuji zakoupit novou doménu, kde vytvořím programové prostředí podobné tomu zdejšímu. Tam bych chtěl využít všech možností Internetu ke vzájemné komunikaci, ke sbírání informací, které jsou v našich veřejnoprávních médiích cenzurovány a pokusit se sjednotit různé skupiny, které za takovouto myšlenku již osamoceně bojují. Na Internetu se dá zřídit i vlastní rádio nebo televize. To jsou úžasné věci, které by stálo za pokus využít... Jen nevím, jestli by někdo z Vás měl chuť, jít do toho se mnou... Přestože jsem zde tuto myšlenku nastínil ve velmi zjednodušené podobě, moc mne zajímá názor Vás všech !
Myslíš že už je ten správný čas?
EDIT: Neber to ve zlém, ale přiložený obrázek (politickou karikaturu) jsem smazal. Ne proto, že by si to politikové nezasloužili, ale z respektu k lidem, kteří tu či onu stranu v dobré víře volili. Jak už jsem psal nechme hraní na pravici, levici a střed... Žádný problém se tím totiž neřeší, ale jen to lidi rozděluje a jitří emoce. A emoce jsou tím posledním, co nám pomůže z této situace ven.
Rival
Svět zboř! Já budu stát.
- rival
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2RIVAL
Sano, děkuji za upřímná slova. Vybral jsem z nich jen malinkou část, na kterou bych rád reagoval . Já vůbec nemám touhu vstoupit do politiky. Ale vnitřně cítím, že bych neměl nečinně přihlížet tomu jak se vyvíjí situace v zemi, kterou mám rád a kde jsem se narodil. Velmi se mi líbil použitý citát v jednom článku ze Zvědavce, který zněl: Cokoliv uděláte, bude bezvýznamné, ale je velmi důležité to udělat. Mahatma Gandhisano píše:ahoj Rival,
sano
Vím, že je zde na fóru před námi ještě hodně práce a nemám v úmyslu to zde opustit. Jen mne děsí, co se kolem naší malé zemičky začíná dít...
rival - živý člověk
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 2 poděkování
Gumák
Rivale promiň,ale tvoje politické ambice jsou proti tomu ....nic
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- rival
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gumák
Perfektní projev . Ještě se musím hodně učit...Novák píše:Rivale promiň,ale tvoje politické ambice jsou proti tomu ....nic
rival - živý člověk
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
O vodíkáře víc!
Zdravím chlapi, už jsem tu dlouho mezi váma nebyl, ale rád bych vám sdělil, že je mezi náma o jednoho vodíkáře víc.
Včera 23. 8. se mi narodil syn Ladislav, má 3,87 kg a 52 cm. Synáček i ženuška jsou zdraví a šťastní. A já samozřejmě taky!
P.
Včera 23. 8. se mi narodil syn Ladislav, má 3,87 kg a 52 cm. Synáček i ženuška jsou zdraví a šťastní. A já samozřejmě taky!
P.
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Re: O vodíkáře víc!
Wow, tak to je bomba! Přímo vodíkováPalo píše:Zdravím chlapi, už jsem tu dlouho mezi váma nebyl, ale rád bych vám sdělil, že je mezi náma o jednoho vodíkáře víc.
P.
Skvělý výkon.
Blahopřeji a přeji ať máš z rodinky jen samou radost.
Tak nech sa darí
Blahoželám a dúfanm že jablčko nepadne daleko od stromu . PePo
Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !