ojozo píše:uz som to tu pisal ale nikto sa k tomu nevyjadril. Takze znova. Na VN rozklad + izolovane elektrody maju uz v amerike patent, viac na: http://www.waterfuelcell.org/Patent.html
Ahojky, díky za každou novou informaci, už to mám přeložené a budu dále špekulovat. O patentové ochraně jsem zde již zmínil minule, my máme šanci pouze si to zhotovit pro sebe a komerčně to nesmíme šířit. Ale díky za každý zdroj který pomůže tomuto světu z té mizérie kterou si sám vytvořil.
My s Matem zkoušíme všechny možné způsoby ale žádný zatím nebyl efektivní. Zkusím to trochu spočítat a výsledek sem vhodím.
Ať se daří Honza
při velkém příkonu reaktoru vám voda začne vařit a máte boiler -pokud
reaktor budete chladit zvětšujete ztráty,nebo můžete reaktor vložit do obvodu
topení a chladit topnou vodou
Cesta k vodíku nevede přes I.ale,přes U. při velkém I.se vám mění
podstatná část dodané energie v teplo a rozklad je nef.běžte cestou U.
Hodně dobrých nápadů.
Kucí, fakt děkuju za ty vaše 100% prognózy :twisted: , ale přecejenom ještě nedokážemě vysvětlit ani funkci blbého permanentního magnetu a už tady opět slyším různé věštby typu: "Když to takhle uděláš, tak to bude fungovat přesně takhle, ale prakticky to vyzkoušené nemám." Každý názor beru, žel nesnažte se vnucovat ostatním své domněnky, aniž jsou vyzkoušené, nebo jen danou problematiku nechápete. Lidské myšlení je přece omezené a to, že něco nechápeme, ještě neznamená, že to nefunguje. A pak můžete zarazit svou domněnkou, že to nejde, možná právě ten dobrý směr.......
Anonymous píše:při velkém příkonu reaktoru vám voda začne vařit a máte boiler -pokud
reaktor budete chladit zvětšujete ztráty,nebo můžete reaktor vložit do obvodu
topení a chladit topnou vodou
A ještě bych měl dotaz k tomuto hore^^^^.
To je citát z učebnice fyziky pro základní školy, kde se popisu děj běžného rozkladu vody elektřinou, nebo prognostický názor na metodu 25kV s izolací elektrod? Tím "reaktorem" se také může myslet jaderný, tam se také voda zahřívá . Tento názor se mě zdá poněkud kusý, takže žádám anonyma o vysvětlení tohoto závěru...
Jsem provozoval před rokem přisávání vodíkokyslíkového plynu, v nádobě vodního filtru(asi litr obsah) 5 nerez destiček paralelně.Proud jsem nastavoval od řidiče PWM regulací (555+dva paralel Fety na 160A), analog ampermetr do 30A. Měl jsem to v autě přes půl roku, proud jsem dával v rozmezí 5-25A, i cesty délky 500km. Při vyšších proudech voda skutečně byla před varem, na provozu jsem nezpozoroval žádné výrazné změny a ani spotřeba se nějak zvlášť nelišila- auto 1,4 BX citroen jednobodový vstřik, plyn přivedeno přímo do prostoru vstřiku nad klapkou. Až na ty obdélníkové pulzy kvůli regulaci proudu, to byla klasická elektrolýza. Kolem bočníku ampermetru, kde jsem měl připájené tlusté Cu lanka se normálně odpařil cín, dostávalo to zabrat a na vysoké proudy se to nedalo moc dlouho provozovat. Plus jsem zásadně bral přímo od svorek aku přes 40A pojistku. Tak že hydroboost systém také nemusí být nijak výrazný ve výsledcích.
Byl bych také pro napěťovou cestu neboli paralelní rezonanci oproti Mayerovému sériovému schematu, jen k tý rezonanci přijít prakticky, asi těch 25kV nebude nutné, mělo by stačit do 2kV na rez. obvodu. Vtip je mimo jiné i v tom jaký převod zvyšovacího trafa použít, když dosažitelné rezonanční napětí závisí na Q (jakosti) rez. obvodu a asi dost podstatně.
určeno nejen Berkymu.
Chlapi, jsem rád že se tu tak diskutuje ale opravdu mlátíme prázdnou slámu. Zatím se moc do odborné diskuse nezapojuji protože vám ještě nemám co nabídnout. Ale... Již jsem vám sem nahodil skutečnost, že můj kolega náhodně chytil rezonanci na 555 kách a že mu odchází koncový stupeň. Včera za mnou byl, že již tranzistory neodpaluje a že dokonce zůstávají studené a že má bublinky až 6mm ale rezonance to ještě není !!! Pokračujeme kousek po kousku a já si vybírám z těch vašich postřehů jen něco (vždycky sem měl svoji tvrdou hlavu). Nezavrhuji poznané zkutečnosti ale snažím se držet jen jednoho směru a ten je REZONANCE. Jiná cesta ke skutečně efektivní elektrolýze asi nevede.
Vydržať Honza
Výpočet množství kyslíkové směsi pro pohon Favorita obsah 1300cm3
Pro jednodušší porovnání maximální spotřeby kyslíkovodíkové směsi vycházejme z využití motoru pro EC, kdy as.el.motor musíme přetočit na 3150 ot/min.
Na jednu ot. potřebuji obsah dvou válců tj.750cm3 x 3150= 2362500 cm3= 2, 3625 m3 směsi se vzduchem
Víme, že vodík je výbušný se vzduchem od 4% do 75% objemu, s kyslíkem do 95%. Protože přisáváme vzduch a ta trocha kyslíku v naší směsi to tak moc neovlivní, uvažujme že se nám podaří seřídit motor směrem k dolní hranici výbušnosti s cca 12% námi vyrobené směsi. V tom případě potřebujeme do motoru vyrobit a dodat za jednu minutu
0,2835 m3 kyslíkovodíkové směsi = 283,5 litrů Toto je hodnota pro max.výkon.
100 litrů/min. zřejmě stačí na volnoběh a zvýšený výkon při chodu motoru naprázdno.
Dále víme, že z 1 litru získáme 1234 litrů vodíku a 604 litrů kyslíku.
Prostým dělením 283,5/1838zjistíme, že pro max. výkon potřebujeme rozložit v našem vyvíječi cca 1,5 dcl vody za minutu.
Až běžně dosáhneme tohoto výsledku pří příkonu do 100 W, teprve potom si můžeme tleskat že jsme úspěšně zvládli efektivní elektrolýzu. Zatím si o tom můžeme nechat jenom zdát. Vývoj jde pomalu ale jde to!!!
Vydržať Honza
Zdravím všechny,včera jsem nalezl toto fórum a přečetl všechny příspěvky.
Rozkladem vody zmíněnýmy způsoby se zabývám zatím jen teoreticky, chystám se replikovat zařízení ZP11 publikované ve WM Magazínu.Mám i pl.spoje na ZP20.Pro nedostatek volného času(asi to všichni znáte)jsem jej za více než rok neuvedl do provozu.Za tu dobu jsem ztratil osazovací plány a než se v tom znovu zorientovat zkusím ZP11.Otázka: Máte někdo prakt.zkušenosti přímo se ZP11?Mám i mnoho jiných schémat,ale času je málo proto ta otázka.Dále k tématu:pro efektivní rozklad vody je nutno zachovat rezonanci.Jaká je to vlastně rezonance?je to rezonance LC (RLC) obvodu? nebo rezonance molekul H2O?K parazitnímu svodu ve vodním kondenzátoru mne nápadá zařazení sériového kondenzátoru k jedné z elektrod. Proč by se toto zapojení (článek versus sériový kondenzátor)nemohlo výsledně chovat jako kondenzátor?I když připouštím,že s proměnnou kapacitou dle kondice vody v nádobě?Co zařadit ještě indukčnost paralelně k elektrodám a celkově přizpůsobit rez.frekvenci ke skutečné rezonanci molekul H2O?Pro stabilitu výkonu čláku bude jistě důležité přízpůsobení frekvence rezonance ve smyslu zachování rezonanční podmínky zpětnou vazbou viz.Stanley Mayer ve svém patentu řídícího obvodu.Díky Všem za invence a tpělivost.
PS:žádám administratora o smazání tématu water power,které jsem nechtěně při své zbrklosti založil,předem děkuji :-)
no ja som staval zariadenie ZP10 mam ho postavene aj vytvara na vystupe potrebne pulzy.Teraz skusam zariadenie co je v sekcii "dilna". Ale skoncil som tam kde asi vsetci pri blbom sumitku co zere neskutocne mnozstvo prudu a nic z toho. Na tu rezonanciu. Niekde sa toci na fore ze je to rezonancia RLC obvodu ini tocia ze je to len a len rezonancia molekul. Kazdy hovori nieco ine ale myslim ze v jednoduchosti je riesenie. MOzno by pomohlo navrhnut seriovy rezonancny obvod RLC na nejaku frekvenciu generatora a ked nam bude rezonovat tento obvod tak len paralelne ku odporu pripojit elektrody a obvod doladit. Vital som ze elektrody sa spravaju ako odpor.
Prajem vam vsetkym vela stastia a hlavne skusajte a merajte.
Jsem přesvědčen,že rez.frekvence RLC obvodu je jedna věc a rezonance rozkladu molekuly druhá.Dle mého názoru je třeba najít rezonanci vody v určité nádobě (zkusit osciloskopem) bez zařazené indukčnosti přes sériový rezistor a na něm měřit protékající proud(nalézt laděním ten nejmenší a na elektrodách osciloskopem největší možnou amplitudu) v další fázi pak změřené rezonanční frekvenci "ušít na míru" LC tak, aby došlo ke shodě rez.kmitočtů. Zabít dvě mouchy jednou ranou a vyloučit otázku jaká že rezonance je právě ta důležitá. Co vy na to?
to usitie na mieru LC obvodu by nebolo problem ale ten hlavny problem je zmerat rez. frekvenciu vody. Niekde som cital ze bola radovo Ghz ale na to radsej nemyslim lebo taku frekvenciu dostat to je prace a prace . Ale rozhodne je to realny napad najst najprv rez. frekvenciu vody a podom usit na mieru obvod.
Ked som tu pred casom pisal prispevok, ze si treba nieco precitat, tak bol som zfuknuty, ze rypem. Takze tu dam konkretne odkazy na zapisky S.Meyera, nechce sa mi to tu davat, je toho vela: http://groups.yahoo.com/group/watercar/files/Meyer/
Aby ste sa tam dostali, treba sa prihlasit do grupy "watercar".
A ked tam uz budete prihlaseny tak si pozrite toto: http://groups.yahoo.com/group/watercar/files/gewo/
Cize taketo pokusi uz v cechach uz niekto robil, urcite to ale nebol priamo gewo, bolo by dobre toho cloveka vypatrat a dostat ho sem na forum.