drajik píše:Předně mě zaujalo ,že si dotyčný nechal reaktivovat (1995) svůj patent.Jsem toho názoru ,že se ptákoviny obvykle neopakují ,ale jsou nahrazeny jinými ,ještě úžasnějšími...
Málem bych byl zapomněl na Koumesovu nejezdící dráhu ,jestli můžeš napiš o tom něco...
K těm reaktivacím patentů - podle mě se vynálezce pouze jistí, co kdyby se to náhodu někomu povedlo :-) S dobou internetu se tím zabývá spousta lidí a někdo na to může kápnout.
Zkoušel sem ten lineární motor, ale ani po stovkách nastavení sem nedosáhl posunu vozíku jinak než pošťuchováním prstu - hodně záleželo na výšce vozíku nad dráhou, když byl moc nízko, tak se půlměsíce přetáčely, otáčely, atd. prostě k zbláznění.
Boužel nemám k dispozici neodymy, takže sem to zbastlil z feritů - spojil sem pár magnetů do válečku, na konce přidal kovové nástavce a celé to zabalil do alobalu, abych to mohl při testech ohýbat a nastavovat.
Magnety nemá smysl nechávat vyrábět, páč co sem se ptal, tak jenom forma tě vyjde na několik tisíc + další tisíce za neodymy = na to si počkej až budeš mít funkční model a budeš vyrábět sériově
Po přečtení článku od Johnsona, kde sám přiznává, že se mu od udělení patentu nepodařilo vytvořit funkční prototyp s tím, že to záleží na pečlivém výběru magnetů, atd. sem toho prozatím zanechal :-(
Přeji hodně štěstí, třeba ho budeš mít víc.