Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

dobré čtení

Příspěvek od martinq »

Kód: Vybrat vše

http://peswiki.com/index.php/Directory:Perendev_Power_Developments_Pty_%28Ltd%29

http://peswiki.com/index.php/Directory:Magnet_Motors

ňákej patent

http://www.freeenergynews.com/Directory/Perendev/MagneticMotor/Perendev_Magnet_Motor_Patent_WO2006045333A1.pdf

zajímavý ty hejblátka navrtaný do těch magnetů, magnety se pohybují ??? skvělý nápad na jednu stranu dát kroužek a na druhou váleček oba říznutý pod uhlem, snad to dodá trošku další energie a nadšení, když se nám to zatim netočí

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Koumes
Stálý člen

Re: Johnsonův motor

Příspěvek od Koumes »

drajik píše:Předně mě zaujalo ,že si dotyčný nechal reaktivovat (1995) svůj patent.Jsem toho názoru ,že se ptákoviny obvykle neopakují ,ale jsou nahrazeny jinými ,ještě úžasnějšími...

Málem bych byl zapomněl na Koumesovu nejezdící dráhu ,jestli můžeš napiš o tom něco...
K těm reaktivacím patentů - podle mě se vynálezce pouze jistí, co kdyby se to náhodu někomu povedlo :-) S dobou internetu se tím zabývá spousta lidí a někdo na to může kápnout.

Zkoušel sem ten lineární motor, ale ani po stovkách nastavení sem nedosáhl posunu vozíku jinak než pošťuchováním prstu - hodně záleželo na výšce vozíku nad dráhou, když byl moc nízko, tak se půlměsíce přetáčely, otáčely, atd. prostě k zbláznění.
Boužel nemám k dispozici neodymy, takže sem to zbastlil z feritů - spojil sem pár magnetů do válečku, na konce přidal kovové nástavce a celé to zabalil do alobalu, abych to mohl při testech ohýbat a nastavovat.
Magnety nemá smysl nechávat vyrábět, páč co sem se ptal, tak jenom forma tě vyjde na několik tisíc + další tisíce za neodymy = na to si počkej až budeš mít funkční model a budeš vyrábět sériově
:lol:

Po přečtení článku od Johnsona, kde sám přiznává, že se mu od udělení patentu nepodařilo vytvořit funkční prototyp s tím, že to záleží na pečlivém výběru magnetů, atd. sem toho prozatím zanechal :-(

Přeji hodně štěstí, třeba ho budeš mít víc.

DrJarda

Příspěvek od DrJarda »

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

motor?

Příspěvek od lajos »

Pro zajímavost, připojuji-nezabývám se s tím
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

xzzzx
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: motor?

Příspěvek od xzzzx »

lajos píše:Pro zajímavost, připojuji-nezabývám se s tím
Ani ja se magnet... nezajimam, ale neco mi rika, ze tenhle motor fungovat nebude.

Svět zboř! Já budu stát.
Sláva
Nový člen

odstínění pole

Příspěvek od Sláva »

Mám takovou poznámku - v posledních příspěvcích se točíte v bludném kruhu - nejde jen o odstínění mg. pole,ale zároveň o "zpětném neovlivnění"
- a takový materiál fakt zatím neexistuje.
Takže veškeré snažení kolem této problematiky by mělo asi směřovat k vývoji nějakého slinutého materiálu, který by "odstínil a nebrzdil".
Jinak je to o ničem.

DrJarda

Odstínění magnetu...

Příspěvek od DrJarda »

Asi vím o co ti jde. Při konstrukci magnet. motorů narazíš na kritické místo, kdy se ti magnety přitahují i odpuzují stejnou silou a pohyb by ustal. V tento okamžik musíš jeden z magnetů oddálit, abys toto místo překonal a pohyb rotoru dále pokračoval. Viz. jeden příklad z mnoha:

A v ten kritický moment bys určitě potřeboval permanentní magnet nějak odstínit. Něco jako strčit izolant mezi elektrické vodiče. A odstínit to tak, abys na to nemusel vynaložit velkou energii (jako třeba při vložení souhlasně pólovaného magnetu mezi magnety, které chceš odstínit).
Materiál pro takovéto odstínění není zatím znám (možná, že existuje, ale je dobře utajen, jelikož by se jeho rozšířením otevřely brány pro free energii - a to je nežádoucí).
Kdysi se tvrdilo, že není možné zastavit a znova uvést do pohybu světlo. A dnes je to realita (viz. laser, sodík a velmi nízká teplota). Stejné to je i s magnety.
Vycházej ze skutečnosti, že magnetismus je projev kvantové mechaniky pozorovatelný i makroskopicky. Zde zkus hledat odpověď. Nenormální podmínky (extrémní chlad, nanolátky atp.).
Navržená řešení:
1) Něco jako tenký dutý plíšek vlož mezi dva přitahující se magnety a pro "odstínění" skrz ten dutý plíšek prolej tekutý dusík (pro více informací hledej hesla supravodivost a diamagnetikum),
2) Moje hypotéza je, že řešení se bude skrývat i v látkách označovaných jako nanokrystaly, z nichž některé (podle mého) dokáží magnetické pole absorbovat a budou fungovat obdobně jako izolant mezi vodiči.

Jak vidíš, nic moc pro domácí laboratoř :-(

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Urychlovač ocelových kuliček

Příspěvek od adam.benda »

Peter píše:Šlo by využít tenhle efekt?
http://www.tretipol.cz/index.asp?clanek&view&419
Obávám se, že tento efekt by k vytvoření autogenního zařízení využít nešel. Předěláme-li tuhle hračku z lineární konstrukce na kruhovou, síly se vyrovnají a nastane "ticho". :) Poukazuje na to i skutečnost v návodu.. vložit na levou stranu kuličku (= vykonat práci, resp. vložit energii).

Dodatek: Teď si to po sobě čtu a možná to byl příliš prudký soud.. nějak mi unikala skutečnost, že kuličky jsou vyloženě urychlovány.. i tak mi ale můj instinkt říká, že v uzavřeném kruhu nastane rovnováha..
Naposledy upravil(a) adam.benda dne čtv 23 srp 2007 10:54, celkem upraveno 1 x.

adam.benda
Zasloužilý člen

Přišel jsem, četl jsem a něco málo napíšu :-)

Vůbec jsem si dřív nevšiml, že je tu otevřená tahle diskuze.. :) Dneska už jsem se tu dostatečně vypsal v jiných tématech, tak to teď vezmu trošku hopem a zkráceně: :)

1) Že se vědcům celou dobu nepovedlo žádné Perpetuum mobile nebo "Perpetuum mobile" ještě neznamená, že někomu nemůže svitnout a např. během dne mu dojít, jak by to mohlo vypadat a fungovat. Řekněme, že je to míň pravděpodobný, ale ne nemožný. :)

2) Welgore, ono je skutečně potřeba, uvést každou teorii v praxi, ať už se záměrem něco patentovat či ne... Ono se to vždycky v praxi chová víc nebo míň jinak, než člověk očekává. Ano, mluvím ze své zkušenosti. :)

V magnetech je moc a síla, otevírají úplně nové obzory, nikdo se nevzdávejte!! Společně bojujem dál...

V případě zájmu sledujte téma "Magnetické motory".. rozhodl jsem se, že vám začas zveřejním know-how, takový klíč, k jednomu magnetickému motoru.. Teorii jsem postavil na jednom experimentu, který jsem provedl vlastně náhodou.. Experiment dokazuje, že motor by měl skutečně fungovat. Teď to budu všechno sepisovat a dávat dohromady a až budu hotov, dám vědět. :good:

adam.benda
Zasloužilý člen

O zábavu postaráno

Jj, přesně tak, spíš jeden život nestačí. :D

adam.benda
Zasloužilý člen

Autogenní magnetický motor OMEGA

Přátelé, rozhodl jsem se, že vám svěřím své know-how jednoho svého magnetického motoru. Před několika měsíci jsem vlastně i docela náhodou provedl experiment, na kterém jsem postavil celý princip motoru, který pracovně nazývám "Autogenní magnetický motor OMEGA". Chci se v budoucnu věnovat svému prototypu BM-01 a ještě spoustě jiných věcí a Omegu vám přenechám. Všechno vám sepíšu, připravím a dám vědět. Možná jste už teď někteří skeptičtí, ale až si vyzkoušíte ten experiment, na kterém to celé stojí, možná změníte názor. :)

PeTr1
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od PeTr1 »

takze tobe se neco podarilo rozbehnout jo?

mv

Spolupráce

Příspěvek od mv »

Dobrý den,
Magnetické motory jsou docela zajímave téma taky jsem gdysi chtěl s tím experimentovat, ale z časových důvodu jsem to odložil na neurčito.
Pokud by se tady našel opravdovy zájemce a fanda mohu za určitych podmínek zapůjčit neodýmové magnety+možnost téměř jakéhokoli strojního obráběni.

adam.benda
Zasloužilý člen

Autogenní magnetický motor Omega

PeTr1 píše:takze tobe se neco podarilo rozbehnout jo?
Jak jsem psal, "... Experiment dokazuje, že motor by měl skutečně fungovat ..." , takže to chce, ho postavit, na což teď nemám nějak čas a elán. Obyčejnou teorii bez experimentálního zázemí bych vám nepředkládal.. ;) Více později, v tématu "Magnetické motory"..

adam.benda
Zasloužilý člen

Omega - zveřejňuji

Jelikož své sliby plním, právě jsem dokončil popis principu možného autogenního magnetického motoru, kterému pracovně říkám z určitých důvodů "Omega".

Popis naleznete na:
http://adambenda.net/index.php?id=c00010

Stránky ještě nejsou úplně hotové, tak buďte kdyžtak schovívaví.. :)

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“