Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
DrJarda
Stálý člen

Re: Omega - zveřejňuji

Příspěvek od DrJarda »

adam.benda píše:Jelikož své sliby plním, právě jsem dokončil popis principu možného autogenního magnetického motoru, kterému pracovně říkám z určitých důvodů "Omega".
To je slovo chlapa!
Omega má dobře vysvětlený teoretický popis a zbývá jediné - postavit ho.
Budu-li vycházet z poučky, že pokud je něco zveřejněno, tak utajované je ještě zajímavější :) Již se těším na tvůj BM-01
Chlape, ty mě snad donutíš, abych si už konečně zakoupil pořádné magnety a začal s praktickým testováním.

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Příspěvek od adam.benda »

DrJarda píše:
adam.benda píše:Jelikož své sliby plním, právě jsem dokončil popis principu možného autogenního magnetického motoru, kterému pracovně říkám z určitých důvodů "Omega".
.... Již se těším na tvůj BM-01
Chlape, ty mě snad donutíš, abych si už konečně zakoupil pořádné magnety a začal s praktickým testováním.
Trochu mě mrzí, jak jsem z BM-01 znechucen (dlouho jsem ho stavěl a těšil se na jakékoli výsledky, jak pozitivní, tak negativní a nakonec díky nepřesnostem to budu muset hoodně předělávat.., abych vůbec nějakého výsledku dosáhl.. ale to už je holt ten boj, nás "bláznů" :) ).
Tak to bych tě velice rád donutil, konečně si ty magnety koupit, protože to je najednou opravdu o něčem jiném, než jen teorie. Ty rozdíly jsou skutečně velké.. místo kreslených siločár najednou uvidíš jiné(/nové) věci... Ani Omegu, ani BM-01 bych nikdy nedal dohromady, nebýt dlouhých hodin, hraní si s magnety.. Opravdu je to hodně dobrý nápad, nechat se mnou překecat, abysis už něco pořídil. :) Však ono je to jen pár minut ťukání do klávesnice (objednání přes internet).. už nevím, kdo tu co doporučoval za obchody, já jsem věrný společnosti RooTra ( http://www.rootra.com ), ceny si myslím, že mají slušné. Hlavně ne ferity, pěkně neodymiové magnety, ať to má trochu grády.. :D

DrJarda
Stálý člen

Příspěvek od DrJarda »

adam.benda píše:http://www.rootra.com Hlavně ne ferity, pěkně neodymiové magnety, ať to má trochu grády.. :D
Díky za doporučení. Ceny mají rozumné. Já hledal na
http://www.abcmagnet.cz/
a tam se mi ceny vůbec nelíbily. Neznáš ještě nějakou další prodejnu třeba se širším sortimentem?
Zkus mi do začátku doporučit nějakou vhodnou sestavu velikostí i tvarů a počty kusů.
Dík. Jdu spát
:)

lud

Příspěvek od lud »

podivejte se na tohle našel jsem to na netu, vypadá to že to fungguje.

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Prodej magnetů

Příspěvek od tbest »

Já objednávám u http://www.prodej-nastroju.cz/. Nemají výběr jako ABCmagnet, ale ceny jsou příjemnější.

adam.benda
Zasloužilý člen

Výběr magnetů

DrJarda píše:
adam.benda píše:http://www.rootra.com Hlavně ne ferity, pěkně neodymiové magnety, ať to má trochu grády.. :D
.... Neznáš ještě nějakou další prodejnu třeba se širším sortimentem?
Zkus mi do začátku doporučit nějakou vhodnou sestavu velikostí i tvarů a počty kusů. ....
Nemůžu si vzpomenout na názvy jiných obchodů, snad se to dá snadno vyhledat na netu..
Asi bych ti doporučil spíš třeba větší množství menších válcových magnetů.. na RooTra například třeba ty magnetky Dia 10x5 mm.. třeba 30 kusů.. výhodou je, že si vlastně poskládáš libovolně dlouhý tyčový magnet.. snadno si tuhle "dlouhou tyč" rozdělíš třeba na víc kratších tyčových magnetů.. atp.. Je to důležitá výhoda, magnety si moct takhle "rozebrat".. No a potom by to možná chtělo třeba dva magnety nějaké už větší.. silnější.. např. ten Dia 24x23,5 mm .. abys měl zkrátka k dispozici něco silnějšího.. ono se to taky šikne.. Ještě jsem ti chtěl doporučit, pořídit si i jeden magnet s dírou, ale koukám, že už ho v nabídce nemaj, no ještě štěstí, že jsem si ho na jaře "do foroty" objednal.. :)

Welgor
Stálý člen

Příspěvek od Welgor »

Já nakupuju u Rootry, ale mnohem víc rozměrů maj k dispozici na http://www.magsy.cz

Welgor
Stálý člen

Perpetuum

Příspěvek od Welgor »

Našel jsem na netu skutečně zajímavou teorii na Perpetuum mobile. Doporučuju si to prohlédnou, koupit požadované "nástroje" a vyzkoušet v praxi!!

mv

rozdíl

Příspěvek od mv »

Já objednávám u http://www.prodej-nastroju.cz/. Nemají výběr jako ABCmagnet, ale ceny jsou příjemnější.

Porovnal sis jejich nabídku? abcmagnet maji 59 typu neodymiovych magnetu a prode-nastroju maji 228 typu to je trochu rozdil ne?

tbest
Zasloužilý člen

RE: rozdíl...

Příspěvek od tbest »

To je sakra rozdíl. vycházel jsem z ceníků co mám v compu. Prodej nástrojů z ledna letošního roku - 121kusů a ABCmagnet z roku loňského, ti měli v tu dobu 53druhů. Tehdy jsem sháněl segmenty, které prodej-nastroju neměl, tak mi jejich, ikdyž cenově výhodnější nabídka, připadala menší. Hluboce se kaju a omlouvám za případné poškození firmy: http://www.prodej-nastroju.cz/

:bhead: :bhead: :bhead: :bhead: :bhead:
:)

zbynekr

Magnetické motory

Příspěvek od zbynekr »

Včera jsem poprvé narazil na tuto diskuzi a celou jsem si ji se zájmem přečetl. Již několik let se touto problematikou také zabývám, ale zatím vždy zvítězil rovnovážný stav :D . Myslím si, že snad ani žádný takový magnetický motor zatím neexistuje, protože kdyby některé schéma, kterých je na internetu spousta, bylo funkční, tak by jej jistě již více lidí úspěšně replikovalo. Pokud by takový motor měl existovat, tak by nemělo záležet na nějaké absolutní přesnosti výroby, nebo dodržení postupu, protože přebytek výkonu by byl očividný a ne měřitelný laboratorně. Nechci nikoho od ničeho odrazovat, protože sám bych byl velice rád, kdyby se to někomu z nás podařilo, ale chce to zřejmě chladnou hlavu, selský rozum a také určité znalosti z fyziky a příbuzných oborů. Všem držím palce.

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: Magnetické motory

zbynekr píše:Včera jsem poprvé narazil na tuto diskuzi a celou jsem si ji se zájmem přečetl. Již několik let se touto problematikou také zabývám, .....
Naštěstí s tebou celkově nemůžu souhlasit. Ta věc není tak "jednoduchá", jak jí vidíš... ani ten přístup není moc košé. :D Ale chápu... Radil bych ti, nevzdávat se, ale dělej jak myslíš... :D Nebo si zkus postavit Omegu, jestli máš nějaký výrobní možnosti... je to poměrně čerstvá záležitost.. asi ještě fakt vyrobená a replikovaná nebude. :)

adam.benda
Zasloužilý člen

Omega - dodatek

Ještě malý dodatek k motoru Omega.. Udělal jsem repete test s magnety, který je zobrazen na tom mém sedmi-snímkovém vyobrazení a věci se mají tak, že by bylo nejvhodnější, pootočit magnet o celých 180°, nikoliv jen o 90°. Čtvrtinová otáčka taky nese ovoce, ale poloviční je lepší. ;)

tbest
Zasloužilý člen

MAGNET-MOTOR (PMM-01c) Experiment...

Příspěvek od tbest »

Návštěvník

Dá sa to vôbec ???

Příspěvek od Návštěvník »

Zdravím všetkých,

napadla ma jedna dajme tomu, že teória. Je to pre mňa dosť nepríjemné zistenie a dúfam, že ma svoje muchy, nebude pravdivé a čo najskôr mi ho vyvrátite :) Neviem to veľmi dobre vysvetliť takže asi viac budem opisovať situáciu obrazne.

Takže na obrázku je magnet a jeho magnetické pole. Magnetické pole je klasicky vyjadrené silovými čiarami. Silové čiary majú svoj vyznačený smer. Pri N póle idú čiary od magnetu a predstavujú ako keby „kopček“. Táto skutočnosť ako smerujú silové čiary je dokázaná. A teraz čisto obrazne. Ak sa chceme v zime z kopca spustiť so sánkami musíme prv naň vyliezť. Takže ak dva magnety prechádzajú okolo svojich rovnakých polí a chcú cez ne prejsť tak si musia „vyšliapať kopček“, aby sa potom mohli spustiť dole ním. Táto skutočnosť spôsobuje pri mag. motoroch rovnovážny stav a logicky tomu nepomôže ani tienenie doteraz známych surovín. V podstate ten „kopček“ tam bude stále aj keď tienime. Na tienenie sa dá použiť aj prosté železo, ktoré viaže mag. pole. Ale napr. pri použitom tienení zo železa a prístroja OMEGA sa pri odkrytí magnetov nezačnú práve odpudzovať ale si začnú navzájom priťahovať železné tienenie:) Ďalej motory, ktoré sú v štýle poukladania magnetov do V vyzerajú funkčné no sú poukladané tak, že pôsobia ako jeden veľký svah, ktorý raz aj tak skončí. Preto len 360˚ a viac už nie. Takže také jednoduché to nebude. Jediné riešenie je asi len pulzácia. Pri konci „kopčeka“ nechať vyrásť pod sebou ďalší, aby som sa mohol hneď zase spustiť :) Tienenie podľa mňa rieši len to, aby sa do toho „neplietol“ druhý pól S. A to 3-fázové posunutie magnetov sa mi veľmi nezdá. Stačí si predstaviť 3 posunuté kopčeky. No neviem čo to rieši.

Nuž prečítal som toho veľa a už neviem čomu mam veriť. Proste magnety sú prinajmenšom zvláštne.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“