Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
sao
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

elektronika

Příspěvek od sao »

Ahoj ahoj Ilemku

Však teďka se tady relaxuje a nebo to vidíš jinak ? :D A vůbec , -- já mluvím k věci , která se rozvinula z předešlých a vůbec si teda nemyslím , že odvádím pozornost , protože když někdo trčí na elektronice , tak se mu musí pomoct. :D -- to dá rozum a je to naše svatá povinnost– ne. Tak pomáhám-e , seč můžem-e . :D

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Ze stdia Tesly:

Příspěvek od 1220 »

VN by mělo být usměrněno.
Ale Jak a čím :?: :?: :cry:

PeTr1
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: turbo

Příspěvek od PeTr1 »

sao píše:Lajko ,Ty jsi asi jeden z mála , kdo mi pořád ještě fandí a tak Ti pošlu jeden přednostně. Nejprve ale musím uspokojit Peťku , protože čekat od útlého mládí svého - to je teda síla a ještě myslí i na druhé , no klobouk dolů - i když teda –
“ pro mne to lepší “ --- no !! --
drobnej škudlil teda zrovna není , ale asi ví co říká .
Pro Tebe mám ale nachystáno provedení - TURBO - ve speciálním pozlaceném futrálu - Pro Petra potom , -- -- jenom z platiny – té je všude dost a sám ji používám jako svařovacího drátu v CO-čku .Trochu prská , ale když se přidá víc iridia a rhodia ( s tím ale pozor , jenom špetku- teda kdyby to někdo chtěl zkoušet ) tak to vaří , jedna báseň.

Zbytek cisplatiny potom pozametám a vyhulím to – doporučuju , je to dobré na plíce – mňam .
To co odcvaknu -- tak z toho dělám čidla - na setkání se budou rozdávat za jedno pivo .
Jo a -- pro zvědavce , -- tu teplotu pro svařování jsem zvýšil přidáním našeho plynu – teda aby bylo úplně jasno -- teda víc jak jasno .

A ještě Vás potěším velice příznivou zprávou , protože po předešlých zkušenostech , jsem si udělal výhradní zastoupení takového rázu , které se nedá obejít a poznámky typu – já to mám taky – neberu na zřetel .

A nějaké to foto , pro oko - čidlo a prototyp mě zaslaný na probe
No cumim jak puk to bude rozklad jen z nerez elektrodama?

Edgar
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 24 poděkování
Kontaktovat uživatele:

karel

Příspěvek od Edgar »

Zdar Karle
Pokud je mi známo tak Tesla aby docílil stelnosměrných pulsů svého VN používal magneticky zhášené jiskřiště. Je to normální jistkřiště které má ale kolmo na svoji podélnou osu situován silný magnet. Jakmile na takovém jiskřišti vznikne výboj, je okamžitě Lorentzovou silou vypuzován z jiskřiště a protahován až se uhasí. Prostě mag. pole jej velmi ryche "sfoukne" dříve než se puls stačí přehoupnout do druhé půlperiody.

Ještě u elektrotechnickýho vesla, ňákou dobu moh by sedět Tesla.
Zatial XXX

E-nika

Příspěvek od Zatial XXX »

Ako to vlastne je: elektroniku som dal robiť kamošovi, teda už len "kamošovi" pred 3 týždňami, ale keď mi po 14 dňoch povedal, že "už objednal súčiastky", tak som sa nas*al, a po 20 rokoch som začal znova zháňať odpory, kondíky, etc. a znova siaham po letovačke. Som zvedavý, ako mi medzitým obrbrtaveli prsty. :? Teda tak...

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: karel

Příspěvek od 1220 »

Edgar píše:Zdar Karle
Pokud je mi známo tak Tesla aby docílil stelnosměrných pulsů svého VN používal magneticky zhášené jiskřiště. Je to normální jistkřiště které má ale kolmo na svoji podélnou osu situován silný magnet. Jakmile na takovém jiskřišti vznikne výboj, je okamžitě Lorentzovou silou vypuzován z jiskřiště a protahován až se uhasí. Prostě mag. pole jej velmi ryche "sfoukne" dříve než se puls stačí přehoupnout do druhé půlperiody.
Díky, Edgare, věřím, že si tímto pomohl celé kupě lidí, takže kam to dát víme a kdo to má , ať to zkusí, já to sorry, zatím nemám ani postavené jako bednu........ :|
že by stačila doida na nižší napětí , to mně nenapadlo :?
K.

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Prý tomu ale nepomůže ani toto.

Příspěvek od 1220 »

Právě jsem dostal zprávu z důvěryhodného zdroje, že tomuto systému se tímto pomoci nedá, :cry:
takže se stydím ,za marnou naději, kterou jsem v dobré víře vyvolal. :oops:
Úvaha byla takováto: Náboj usměrněného VN svojí setrnačností, bude větší, než náboj zinukovaný, což by mělo napomoci bilanci vyvíječe, to ale stále vycházím z předpokladu, že je to již skutečně aspoň u autora
fungovalo
Přesto , že jsem trochu naivní, možná i natvrdlý stále, vede mně to k tomu , že než tenhle systém začnu dělat, budu muset vyzkoušet aspoň jednu malou sekci s usměrněným vn a najít rezonanční kmitočet celého obvodu včetně náplně.
K.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro Karla m

Příspěvek od Ilem »

Nějak ti přestávám rozumět. Chceš na Mimův vyvíječ uplatnit rezonanci??? Ten má ale fungovat úplně jinak.
Moje postřehy z měření rezonance jsou ve vláknu "Rezonance", tak si to tam přečti, ať to nemusím psát do všech vláken.

"Dum spiro spero"
Ciceron
1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

rezonance ,

Příspěvek od 1220 »

Kvůli zvětšení náboje je myšleno, jiná věc je jestli to takhle vůbec půjde, tak jsem to myslel, rezonanci čtu.
K.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Co to vlastně děláme?

Příspěvek od Ilem »

Novák píše: Po téhle zkušenosti ztrácím důvěru i v DD a jeho toyotu.Pokud bych těmi ulicemi projížděl já,tak za mnou není nic vidět a to samé i Mayerova bugina.
Koukněte se na ta videa a zamyslete se.
Možná tu páru nějakým způsobem recyklovali. I spotřeba by tomu odpovídala.
Pepo má nejspíš pravdu, ale na mě píše příliš v hádankách. Není mi jasné, co s tím. Málokdo z nás má nejspíš možnost doma vyrobit motor optimalizovaný na spalování BP.

"Dum spiro spero"
Ciceron
1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

výfukový plyn

Příspěvek od 1220 »

Nešel by ten smrad anylyzovat, možná se ale dopravou k analyzátoru uvnitř sebe sám jěště dál přemění . Na analýzu plynů se mohu zeptat.
K.

Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Mim »

Novák píše:V sobotu se mi povedlo tepelně stabilizovat mototr,takže ho můžu spustit aspoň na 15-20minut.Pouštím do něj maximálně 1litr vody za hodinu a moc vás nepotěším.Z výfuku se kouří jak ze sentinelu a není to žádná pára z imploze.Je to nechutný smrad a já jako starý blb jsem to dneska zkoumal,
čuchal k tomu a dával tam ruku jak je to mokrý.Pak se mi udělalo pěkně blbě a ještě teď mě bolí hlava a v krku mám jak v polepšovně.
Dokud nezjistím,co se to tam vlasně děje,tak ty pokusy hodně omezím.
Čistě mezi námi,já mít souseda,který mi zasviní zahrádku jedovatou párou,tak ho asi nakopu do pr......
Po téhle zkušenosti ztrácím důvěru i v DD a jeho toyotu.Pokud bych těmi ulicemi projížděl já,tak za mnou není nic vidět a to samé i Mayerova bugina.
Videa jsem nenašel. Možná bych poradil. Zdá se mi, že ti to žere olej. Problém bude možná i ve spalování. Když jsme se minule bavili, tak jsem ti říkal o svíčkách. Měl jsem něco podobného u sebe. Případně si zavoláme. Trochu jsem s tím pohnul a už to vypadá na prototyp s Liazem.

Však ono to půjde!!!
kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Příspěvek od kutil »

Mim píše:Videa jsem nenašel. Možná bych poradil. Zdá se mi, že ti to žere olej. Problém bude možná i ve spalování. Když jsme se minule bavili, tak jsem ti říkal o svíčkách. Měl jsem něco podobného u sebe. Případně si zavoláme. Trochu jsem s tím pohnul a už to vypadá na prototyp s Liazem.
Ahojky, tak zatím jsem musel s pokusy přestat a v současné době sleduji že kromě tebe to nikomu nechodí. Moc tě prosím, až budeš zkoušet tu Liazku, mohl bych se přijet podívat?
Díky H.v.

habana

Příspěvek od habana »

Mim píše:
Novák píše:V sobotu se mi povedlo tepelně stabilizovat mototr,takže ho můžu spustit aspoň na 15-20minut.Pouštím do něj maximálně 1litr vody za hodinu a moc vás nepotěším.Z výfuku se kouří jak ze sentinelu a není to žádná pára z imploze.Je to nechutný smrad a já jako starý blb jsem to dneska zkoumal,
čuchal k tomu a dával tam ruku jak je to mokrý.Pak se mi udělalo pěkně blbě a ještě teď mě bolí hlava a v krku mám jak v polepšovně.
Dokud nezjistím,co se to tam vlasně děje,tak ty pokusy hodně omezím.
Čistě mezi námi,já mít souseda,který mi zasviní zahrádku jedovatou párou,tak ho asi nakopu do pr......
Po téhle zkušenosti ztrácím důvěru i v DD a jeho toyotu.Pokud bych těmi ulicemi projížděl já,tak za mnou není nic vidět a to samé i Mayerova bugina.
Videa jsem nenašel. Možná bych poradil. Zdá se mi, že ti to žere olej. Problém bude možná i ve spalování. Když jsme se minule bavili, tak jsem ti říkal o svíčkách. Měl jsem něco podobného u sebe. Případně si zavoláme. Trochu jsem s tím pohnul a už to vypadá na prototyp s Liazem.
Ach Mime, Mime, ty by jsi spíš měl poradit všem těm, kteří dělali tvoji repliku, ve kterejch sběrnejch surovinách dostanou za ten šrot co jim po tom všem zbyl, nejvíc.
A týká se to i mě. :evil: :evil:
Takovýho drahýho materiálu prohozenýho voknem. Divim se ti, že máš vodvahu se ukázat.
A co nám všem poradíš tentokrát ???? :lol: :lol:
A že videa si nenašel ?
Mime vod tebe sem neviděl video ještě ani jedno, takže se vůbec nedivim. :P :P
Nicméně na Liazku se moc a moc těším, už mam jednu vyhlídnutou v autobazáru. :shock: :shock:
Taky se rád přijedu čumnout, přidávám se ke kutilovi. Mohu se přijet podívat? Předpokládám, že i ostatní se rádi s námi svezou... když už ty vídea nejsou, tak že by sme to všechno viděli na vlastní bulve...
A přidal sem ti karmu, abys viděl, jak si tě vážimmm.
Fak. :roll: :roll:
Naposledy upravil(a) habana dne stř 12 zář 2007 16:55, celkem upraveno 5 x.

sao
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

DD a MAYER

Příspěvek od sao »

Koukněte se na ta videa a zamyslete se. --- dí Novák

Myslel tím ta videa od Mayera apod.
A chtěl tím určitě říct , že je tam vše zastřeno a podáváno záměrně tak , aby do toho nikdo neviděl a všichni mysleli , že to jezdí.

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“