V tomto se poněkud mýlíš. Jakmile je iont ve vazbě, už není iontem. Obvykle sdílí elektronový pár se svým protějškem a navenek se chová elektricky neutrálně. Tudíž na něj nemůže působit elektrostatická síla, která je jinak pohonem iontůA(&F) píše: procházejícímu proudu je totiž úplně jedno, jestli jsou ty ionty volné nebo vázané ... "vysápne" vše, co se mu připlete do cesty ... ...
ty slajdy jsem samozřejmě četl, je tam i kolik % obsahuje hemoglobin, atd.A(&F) píše:
... jinak ještě k tomu železu, ... víš kolik ho vlastně lidské tělo celkem obsahuje ?? ... (měl bys vědět, viz slide č. 8 v odkazu od tebe ... popř. info např. zde http://upramene.cz/forum/viewtopic.php? ... 2A#p106135 ) ,
Tak úplně snadné to není, tělo má některé proteiny, ve kterých umí železo skladovat a zase ho vydat. Není toho mnoho, ale něco přece. No mnohahodinová sezení s tím asi pohnout mohou, ale to jsou jen spekulaceA(&F) píše:... tudíž jak neskutečně snadno se dá rozhodit jeho poměr vůči zbytku těla ?? (např. přísunem nebo odsunem iontů železa z/na "elektrodové obracečky" ... viz Faraday při až několika mA během pravidelné každodenní mnoha hodinové expozici) ...
Mno, nevím, jak moc je vybavená tvoje dílna ale dost pochybuju, že máš spektrofotometr a podobné ptákoviny,které jsou potřeba k analýze "výtěžku". A podle toho, co jsem zachytil mezi řádky v tuto chvíli nejsi ani příliš ve vatě, aby sis podobný rozbor nechal udělat. Není to úplně laciná záležitost.A(&F) píše:
... mmch, až zase budu mít dílnu v kupě (nejlépe až zanedlouho bude u známejch probíhat plánovaná zabijačka), tak zkusím spáchat pokus se zcela čerstvou flákotou mezi dvěma Sn elektrodama v obalech, aby bylo vidět, že tímto způsobem se opravdu dá "těžit" i z tkání (a co všechno + kolik)
Ale jak už to bývá, šel kolem mě nápad, tak jsem ho čapnul. Asi by se na to dalo využít tvoje úkáčko. Je to totiž úplně výborný námět pro nějakou bakalářskou, nebo dokonce diplomovou práci. Zkusím taky rozhodit sítě mezi svými známými profesory. Nemusel by se analyzovat pouze výpotek na elektrodě, ale mohla by se analyzovat i tkáň mezi nimi. Velkou výhodu tohoto řešení spatřuji v tom, že to zaplatí univerzita.