Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
Wirruss

Super zpráva Mike Milles

Příspěvek od Wirruss »

Hned jak zveřejníš tvoje schémátka tak se s kámošema pouštíme do výroby auta na vodu čím dřív tím líp 8) držíme palce.

Jinak chtěl jsem se zeptat Honzy jak došel k těm 12% plynu mýchaným se vzduchem? Nebo spíš myslíš že to takhle pojede nemá tam být víc či míň :?

Prolízal jsem nějaký ostatní fora a tam mají uvedený např. 5% plynu jenže nevím jestli to není zase náhodou jen přimíchávání k benzínu...

Honza

Re: Super zpráva Mike Milles

Příspěvek od Honza »

Wirruss píše:Hned jak zveřejníš tvoje schémátka tak se s kámošema pouštíme do výroby auta na vodu čím dřív tím líp 8) držíme palce.

Jinak chtěl jsem se zeptat Honzy jak došel k těm 12% plynu mýchaným se vzduchem? Nebo spíš myslíš že to takhle pojede nemá tam být víc či míň :?

Prolízal jsem nějaký ostatní fora a tam mají uvedený např. 5% plynu jenže nevím jestli to není zase náhodou jen přimíchávání k benzínu...
Ahoj, já se držel dolní meze výbušnosti H2+O při smíchání se vzduchem a asi jsem nebyl moc daleko od pravdy protože Elabs psal že průměrná spotřeba je na 80% té mé vypočítané maximální. Samozřejmě že můžeš přidat více % vyrobené směsi, to není na škodu protože rozsah meze výbušnosti je veliký a pojede to i když přidáš 74% směsi a zbytek vzduchu.

Karel
Nový člen

Re: cívka

Příspěvek od Karel »

Můžete mu někdo poradit jak dosáhnou transformace pulzů na VN a jak poznám, jestli dané trafo určitou frekvenci zvládne? Co to udělá s pulzy-změní to obdelník, ořízne to hrany?
Díky berky
Zatím nemám zkušenosti z indukční cívkou ale toto zapojení mi dělalo problémy myslím tím ten koncový stupeň který jde přímo z časovače .Zkoušel jsem včera zapojení od Ivana ale zase jen tu část od optočlenu k tranzistorům a funguje to dobře v tom smyslu,že se mi nerozlazuje generátor a tranzistory jsou na chladiči studené. Při vypnutí generátoru se okamžitě napětí na gate tranzistoru vypne a přeruší proces .Co se týče nějaké produkce tak slabota , neměl jsem osciloskop abych mohl sledovat pulsy a činit nějaký závěr .Teď se pokusím tam vsadit mezi ty FET tranzistory indukční cívku a přes oscilo. uvidíme co se bude dít.
Vývinu plynů zdar Karel. :lol:

Sláva

rozklad vody

Příspěvek od Sláva »

Ahoj lidi, myslím že problém není ve frekvenci, ale v napětí.
Myslím, že se musí zvyšovat napětí až na hranici průrazu
dielektrika, v tomto případě nevodivé vody. Rezonance obvodu pak
slouží k tomu ,aby to tolik nežralo.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

lakování

Příspěvek od lajos »

Jsem nějak přispíval k tomu zavržení lakování. No od té doby jsem přečetl po světě nějaké příspěvky že elektrody se nalakujou pak při vysokonapěťové elektrolýze se prorazejí takové malé direčky v laku a při cestování elektronu ještě prý nastupuje nějaký kazimirův efekt(proč já si pamatuji věčně kulový s přehazovačkou) no a dál to již nepopisovali.

Nobody

Nazdar Lajos a Berky

Příspěvek od Nobody »

Nazdar panovia,
len v kratkosti, ti ktori rozumeju dobre elektrotechnike, vedia,
za sa vyrabali(vyrabaju) kondenzatory MP (metalizovany papier)
u ktorych pri prieraze dielektrika(papieru) sa v okoli prierazu odparila
vrstvicka naneseneho kovu a prieraz potom vlastne neexistoval.Neviem ako by to fungovalo v tomto pripade, treba vyskusat.Skor si myslim ze by tu mohol fungovat iny princip...
Berky skus postavit VN zdroj z Amaterskeho radia A7/2004, pouzil som ho v hmlovej difuznej komore na kozmicke ziarenie, funguje spolahlivo.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

VN

Příspěvek od lajos »

Již jsem to sem jednou dával, tak že znovu
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Kazalin
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kazalin »

Dobrý den přátelé,
dlouho jsem zde nebyl, mám radost, že forum funguje, že jej nikdo netípl. Na kutění není čas, protože máme rozbombardovaný celý dům, zedničím každý den a do Vánoc chceme bydlet. Budu kutit v zimě.
Jen pro informaci: v tištěném MW magazínu jsem četl o volné energii, kde bylo avízo, že příští číslo má vyjít praktická část využití volné energie. Určitě o tom bude vědět více gewo, ale do konce měsíce už vydržíme. Potom dám vědět, o co šlo. Pro ty, co MWM nečtou.
Kazalin

Hledám, zkoumám,poznávám.
Nobody

to Berky and Lajos

Příspěvek od Nobody »

Lajos vdaka, ze si Berkymu tak promptne zaslal materialy na VN zdroj.
Berky: ak osadis vsetko spravne zdroj funguje na prve zapojenie. Ma vyhodu v regulacii velkosti napatia.Pre tvoj ucel staci ak postavis len cast regulacie a ja by som pouzil ako zdroj signalu napr.meyerreplika schemu, co tu uz bola publikovana.
K hmlovej komore: na fore som napisal cosi o sebe, ked si to precitas dovtipis sa asi co robim. Hmlovu komoru osobne nevlastim, naco by mi bola. Vyvinul som do nej elektroniku a s kolegami sme ju postavili na zakazku pre jednu instituciu a bude aj verejne dostupna. Vn zdroj sme pouzili na vycistenie pozadia a zvyraznenie stôp.
K elektrolyze: este asi mesiac musim pracovat na zadanej ulohe a potom sa pozriem aj na toto.Nechcem prezentovat svoj pohlad aby som do fora nevniesol zmatok a niekoho neodradil.
Naopak jeden z Vas tu napisal pekny prispevok a zadefinoval cesty ktorymi sa da ist, ako aj frekvencny rozklad vody. Nechce sa mi to teraz listovat na fore ale vratim sa k tomu.
Podla mna je podstatne to co je uvedone v tom prispevku: nemiesat dokopy jednotlive druhy elektrolyzy.Vybrat si jeden smer a v tom pokracovat.
Osobne by som pre frekvencny rozklad volil takyto postup:
nastudovat si vsetko o vode- vazby energie kmitanie molekul,rezonancne frekvencie...
urobit analyzu a prakticky odskusat najvhodnejsiu vzdialenost elektrod pre najvacsi vyvin plynu
analyzovat a odskusat najvhodnejsi tvar signalu pre najvacsi vyvin plynu
A posledne a najpodstatnejsie vypocitat a nasledne overit rozkladnu frekvenciu vody.
Tvrdenia, ze rezonancna frekvencia je taka.. lebo to bolo niekde na nete , alebo je taka lebo... su neopodstatnene.
A este jedna pikoska: aj rukou vyvalis mohutny strom ked budes donho stkat, len musis vediet v akom rytme ( s akou frekvenciou)

Nobody

to Berky

Příspěvek od Nobody »

Berky, ten prispevok je od pana Sindren na strane 28, myslim si ze tento pan ma vo veciach jasno, skoda len ze odvtedy nenapisal.
Tu hmlovu komoru by som do obyvacky nechcel, lebo je zatial podla nasich vedomosti najvacsia v europe, v Dukovanoch maju polovicnu.
Z rezonnacnych (rozkladnych? co je lepsie???) frekvencii nemaj zmatok, pracuje sa na tom, len ak tu mam uviest nejake cisla a podpisat sa pod to hoci aj Nobody,tak to musi sediet a musi to byt aj overitelne a nie tym sposobom ze kdesi bolo na nete napisane...

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jeff »

Jak to tady tak čtu, tak by na tom doopravdy něco mohlo být. Škoda, že kolega Sindren častěji nepije v noci rum, asi k tomu ještě má dost co říci. Vytvoříme-li z vyvíječe opravdu kvalitní kondenzátor nanesením izolační vrstvy na elektrody, můžeme s výhodou použít jako napaječ schema od pana Kopeckého pro napájení rezonančního motoru. Toto zapojení je navrženo pro sériový LC obvod a automaticky udržuje rezonanční kmitočet podle velikosti kapacity a indukčnosti. Mám vyzkoušeno. Nevím jen, jak by se chovalo při vyšších frekvencích, ale do desítek kHz chodí. Rezonanční kmitočet vody stejně budeme těžko dosahovat a domnívám se, by stačilo se naladit na nějakou harmonickou. Bude jen problém najít vhodnou nátěrovou, nebo nanášecí hmotu, aby opravdu odolávala. Voda je potvora.

Jeff

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“