Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Domácí ozonizér
-
- Nový člen
- Dostal: 4 poděkování
Domácí ozonizér
po spoustě let jsem se vrátil sem na forum jen na skok... před 14ti dny jsem si zkonstruoval vlastní generátor ozonu na desinfekci prostředí a myslím že nad očekávání funguje výborně. Náklady na výrobu cca 700,- ostatně posuďte sami. [youtube][/youtube]
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
-
- Nový člen
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Re: Domácí ozonizér
Jsem se s tím nikdy nezabýval, myslel jsem že UV jsou modré a hotovo a teď koukam že jsou malé bílé a ještě k tomu ozon-dík
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 258 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
-
- Nový člen
no pánové asi takhle: 1. co se týká oxidace použitých materiálů uvnitř bedny, tak na googlu lze dohledat reaktivitu ozonu s různými materiály přičemž kovy jsou na tom nejhůř a plasty docela dobře. Jinými slovy že to zoxiduje izolaci bych se nebál.
To souvisí s bodem 2. čili produkcí ozonu, která u UVC zářivek je docela malá - ono to sice po chvíli zasmradí celou místnost, ale reálně si myslim že to má spíš psychický efekt což mě dovedlo k bodu 3. tedy k využívání tohohle zařízení k přímému ozařování - sterilizaci místnosti tak, jak se to dělá pomocí UVC zářivek a vyrobit ozon jinou, účinnější metodou S největší pravděpodobností půjdu cestou přes MOT z mikrovlnky a trubkový vyvíječ..
To souvisí s bodem 2. čili produkcí ozonu, která u UVC zářivek je docela malá - ono to sice po chvíli zasmradí celou místnost, ale reálně si myslim že to má spíš psychický efekt což mě dovedlo k bodu 3. tedy k využívání tohohle zařízení k přímému ozařování - sterilizaci místnosti tak, jak se to dělá pomocí UVC zářivek a vyrobit ozon jinou, účinnější metodou S největší pravděpodobností půjdu cestou přes MOT z mikrovlnky a trubkový vyvíječ..
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...jen pípnu, že POZOR...ozon je poměrně karcinogenní..a takto vyrobený přístroj by mohl...... martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Nový člen
tak tyhle přístroje se vyrábí i komerčně na desinfekci, přičemž ozon se v závislosti na teplotě rozkládá zpět na O2 během 20-40ti minut, čili to bychom se museli bát úplně všeho... Problém je, že komerční přístroje na výrobu ozonu právě pro desinfekci domácích/průmyslových prostor stojí v řádu od 15-50t.
-
- Starší člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 50 poděkování
Tak k tomuto tématu mám také co přispět. Ozón mě zaujal ihned co jsem na něj narazil. Jelikož základům elektroniky rozumím, tak dovedu odhadnout o jak složitou věcičku jde.. Stručně, generátor vysokého napětí, naprosto primitivní věc. Ale opět tuto stolet známou technologii někdo oprášil, strčil do platového obalu s displejem, a člověk se pak nestačí divit ceně jakou se nestydí požadovat někteří nenažraní výrobci.. Mno když vidím nabídku ozonizéru na českém trhu, to je hrůůza, dokonce i stejný přístroj můžete koupit s rozdílem několika tisíc korun.
Jelikož jsem se snažil vyrobit si ozonizer, z návodu, tak se to moc nepovedlo a jak nejspíš jsem si znásobil 220V a dostal jsem kopanec jak od koňa... Jo možná že kdybych to nezačal tvořit, ve 3 ráno na koleně.. pod stolem.. tak by to asi dopadlo jinak.. Mno i tak jsem usoudil že vyjde nastejno když si koupím přímo výrobek.. Chvíli jsem hledal a pak jsem na ebay koupil od čínského výrobce, šikovný generátor ozónu.
Hned jak dorazil tak jsem ho otevřel, a jak jsem tušil.. vzduchovací strojek, trochu elektroniky, primitivní ozonová trubice která je napojena na vývod vysokého napětí a vzducháčem tlačené do hadičky.. A vážení teď se podržte, mě ten krám stál pár stovek, ale našel jsem prodejce který ten samý produkt prodával za 6 000,- !! Mno chvíli jsem experimentoval a musím říct, pomohl všestraně, ale opět to bych nebyl já abych se neohrozil na zdraví. Mno a jelikož jsem chtěl ozonovat zuby, musel jsem vymyslet jak ten ozón nevdechovat... Mno budu zadržovat dech.. mno hehee.. pochvíli hnusný dusivý kašel dráždivý.. ale za pár dní pohoda.. dále jsem ozónoval vodu a pil, efekt byl hlavně zpočátku.. taky jsem ozón foukal přímo do otevřených ošetřených boláků na kůži.. a zde jsem efekt pozoroval ihned.. ihned co jsem začal ofukovat bolák, jsem cítěl příjemný pocit a během chvilky zmizel otok zarudnutí, žádné mokvání a kůže se rychle hojila.. Zkoušel jsem udělat i ten olej, pár dní jsem bublal kokosový olej, a po aplikaci, byl efekt velmi intenzivní, doslova ihned mě to zastavilo veškeré zánětlivé procesy v obličeji a kůži to viditelně prospělo. Každopádně, je to velmi užitečná věcička, mělo by to být součástí každé domácnosti.. Ono co mě ale více zajímá, je ten medicínský ozon, a ty terapie, kde vám vemou krev, nasytí ji ozónem a tuto krev vám vrátí do oběhu.. To nepochybuji že musí mít mocný efekt.. Konec konců Jiřina Bohdalová na tyto terapie chodila. Náhoda že nevypadá na svůj věk ? Co naše zdravotnictví, mno samozřejmě proti a ozónoterapii zde dělá jen jeden doktor myslím, a to ještě napůl načerno.. stejně jako u léčby infuzemi vit. c. nebo metody laváží, veškeré tyto účinné a levné metody jsou zatracovány a zpochybňovány. Jediné štěstí tento systém má, že se tyto zvěrstva netýkají přímo mě. Nedovedu si představit že by mi šlo o život, a nějaký namyšlený arogantní zločinec by se mi v televizi vysmíval a dělal ze mě blbce. Co bych moch ztratit, tak či tak jdu do kytek, tak proč mu nezakroutit krkem. Že se tu krade, ve velkém, to je prostě holý fakt, říkám si jsou to jen blbé prachy.. ovšem nedovedu překousnout a strávit hyenismus v podobě byznysu s nemocí, utrpením a smrtí, hra na strach plná smutku a bolesti, ve které lidé umírají velice nedůstojným krutým způsobem, jen kvůli tomu aby se prachy točily.. Pacient, zdraví, nebo jeho stav, nikoho nezajímá, doktor jede podle tabulek, pořád dokola, nesmíte se na nic zeptat jen držet hubu a krok s odpovědí ano pane.. No tak to vidíte, ať začnete u jakéhokoli problému, vždy vás to dovede k jednomu a tomu samému pachateli, VLÁDA.. Tím na nikoho nesvaluji vinu, nemám problém přiznat si když udělám chybu, nemám problém brát v potaz že dělám chyby. Opravdu nejsem ani ten co by nějak trpěl, ve skutečnosti si nemám na co stěžovat. Hold ale nesnesu vidět co se děje, vědět co se děje, a mlčet.. Takže mě prosím omluvte.
Jelikož jsem se snažil vyrobit si ozonizer, z návodu, tak se to moc nepovedlo a jak nejspíš jsem si znásobil 220V a dostal jsem kopanec jak od koňa... Jo možná že kdybych to nezačal tvořit, ve 3 ráno na koleně.. pod stolem.. tak by to asi dopadlo jinak.. Mno i tak jsem usoudil že vyjde nastejno když si koupím přímo výrobek.. Chvíli jsem hledal a pak jsem na ebay koupil od čínského výrobce, šikovný generátor ozónu.
Hned jak dorazil tak jsem ho otevřel, a jak jsem tušil.. vzduchovací strojek, trochu elektroniky, primitivní ozonová trubice která je napojena na vývod vysokého napětí a vzducháčem tlačené do hadičky.. A vážení teď se podržte, mě ten krám stál pár stovek, ale našel jsem prodejce který ten samý produkt prodával za 6 000,- !! Mno chvíli jsem experimentoval a musím říct, pomohl všestraně, ale opět to bych nebyl já abych se neohrozil na zdraví. Mno a jelikož jsem chtěl ozonovat zuby, musel jsem vymyslet jak ten ozón nevdechovat... Mno budu zadržovat dech.. mno hehee.. pochvíli hnusný dusivý kašel dráždivý.. ale za pár dní pohoda.. dále jsem ozónoval vodu a pil, efekt byl hlavně zpočátku.. taky jsem ozón foukal přímo do otevřených ošetřených boláků na kůži.. a zde jsem efekt pozoroval ihned.. ihned co jsem začal ofukovat bolák, jsem cítěl příjemný pocit a během chvilky zmizel otok zarudnutí, žádné mokvání a kůže se rychle hojila.. Zkoušel jsem udělat i ten olej, pár dní jsem bublal kokosový olej, a po aplikaci, byl efekt velmi intenzivní, doslova ihned mě to zastavilo veškeré zánětlivé procesy v obličeji a kůži to viditelně prospělo. Každopádně, je to velmi užitečná věcička, mělo by to být součástí každé domácnosti.. Ono co mě ale více zajímá, je ten medicínský ozon, a ty terapie, kde vám vemou krev, nasytí ji ozónem a tuto krev vám vrátí do oběhu.. To nepochybuji že musí mít mocný efekt.. Konec konců Jiřina Bohdalová na tyto terapie chodila. Náhoda že nevypadá na svůj věk ? Co naše zdravotnictví, mno samozřejmě proti a ozónoterapii zde dělá jen jeden doktor myslím, a to ještě napůl načerno.. stejně jako u léčby infuzemi vit. c. nebo metody laváží, veškeré tyto účinné a levné metody jsou zatracovány a zpochybňovány. Jediné štěstí tento systém má, že se tyto zvěrstva netýkají přímo mě. Nedovedu si představit že by mi šlo o život, a nějaký namyšlený arogantní zločinec by se mi v televizi vysmíval a dělal ze mě blbce. Co bych moch ztratit, tak či tak jdu do kytek, tak proč mu nezakroutit krkem. Že se tu krade, ve velkém, to je prostě holý fakt, říkám si jsou to jen blbé prachy.. ovšem nedovedu překousnout a strávit hyenismus v podobě byznysu s nemocí, utrpením a smrtí, hra na strach plná smutku a bolesti, ve které lidé umírají velice nedůstojným krutým způsobem, jen kvůli tomu aby se prachy točily.. Pacient, zdraví, nebo jeho stav, nikoho nezajímá, doktor jede podle tabulek, pořád dokola, nesmíte se na nic zeptat jen držet hubu a krok s odpovědí ano pane.. No tak to vidíte, ať začnete u jakéhokoli problému, vždy vás to dovede k jednomu a tomu samému pachateli, VLÁDA.. Tím na nikoho nesvaluji vinu, nemám problém přiznat si když udělám chybu, nemám problém brát v potaz že dělám chyby. Opravdu nejsem ani ten co by nějak trpěl, ve skutečnosti si nemám na co stěžovat. Hold ale nesnesu vidět co se děje, vědět co se děje, a mlčet.. Takže mě prosím omluvte.
-
- Stálý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
Báť sa toho netreba, keď počas tých 20-40 minút nie si v izbe. Inak je ozón dosť veľký bordel, ktorý fakt netreba vdychovať. Vygooglite "low level ozone". Našťastie má silný zápach, takže vieš, keď ho dýchaš a či máš ešte čakať.wivo píše:tak tyhle přístroje se vyrábí i komerčně na desinfekci, přičemž ozon se v závislosti na teplotě rozkládá zpět na O2 během 20-40ti minut, čili to bychom se museli bát úplně všeho... Problém je, že komerční přístroje na výrobu ozonu právě pro desinfekci domácích/průmyslových prostor stojí v řádu od 15-50t.
Inak mám s ozónom super skúsenosti. Čo sa týka desinfekcie, neviem posúdiť. Dokáže však fakt dobre odstrániť zápach, napríklad z auta.
E = m(a2+b2) ...keď sa Einstein spojí s Pytagorom
Zdravím,prosím mám otázku,zda by šel ozonérem zničit ochratoxin A? Nedávno jsem narazil na článek,že se tento toxin vyskytoval třeba v rozinkách,které mám zrovna rád viz. článek https://www.dtest.cz/clanek-3249/dtest- ... hratoxin-a Dík
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Odstranit ne pouze snížit obvykle tepelnou úpravou. a ne u všech potravinpavel74 píše:Zdravím,prosím mám otázku,zda by šel ozonérem zničit ochratoxin A? Nedávno jsem narazil na článek,že se tento toxin vyskytoval třeba v rozinkách,které mám zrovna rád viz. článek https://www.dtest.cz/clanek-3249/dtest- ... hratoxin-a Dík
Změny obsahu OTA při zpracování kontaminovaných zemědělských plodin, (Velíšek, 2002)
Produkt
Podmínky zpracování
Ztráty (%)
Káva
Pražení
10-20%
Kávové boby
Pražení, 200°C, 5 min
0% (nepomůže)
Pivovarský rmut
Vaření
27- 28%
Cereální výrobky
Autoklávování, 120°C, 3 hod
30%
pro zajímavost nejvíce mohou obsahovat piniové oříšky
zdroj:
https://is.mendelu.cz/lide/clovek.pl?za ... dium=33735;...