Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: PMM-01c

Příspěvek od tbest »

tbest píše:Ahoj Adame, do konce týdne se pokusím PMM-01 postavit a ověřit tak možný potenciál. Můžem o to vést sáhodlouhé debaty, ale pokud se to nepostaví, budou to pořád jen ty debaty. Materiál mám, odleju si rovnou víc držáků na rotorové magnety. Domnívám se, že statorová brána stačí jedna.
Magnety mám 12x5 neodym.

2 sano:Téma Steorn sleduji asi měsíc na overunity.com. Orbo mi leží na stole a nic. Prý pracuje na principu magnetické viskozity, kterou se v současné době snažím pochopit :|

P.S. : vítám nového magnetáře (Old_Surfer)
Teď když to čtu znova se chci trochu omluvit Adamovi. Ta narážka na ¨sáhodlouhé debaty¨ samozřejmě nebyla na tebe. Jak sleduji Tvé příspěvky, vím, že pochopíš kam mířila :)

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Příspěvek od adam.benda »

tbest píše:Teď když to čtu znova se chci trochu omluvit Adamovi. Ta narážka na ¨sáhodlouhé debaty¨ samozřejmě nebyla na tebe. Jak sleduji Tvé příspěvky, vím, že pochopíš kam mířila :)
Tbest, to je v pořádku, chápala kam mířila. ;)

boboo

Příspěvek od boboo »

Sleduji vaši debatu o magnetických motorech.
Souhlasím,že problém není v mrtvých bodech ( spalovací motor je má také ),ale v brzdících silách.Různá stínění,různými kosmickými materiály jsou komplikovaná a drahá řešení.Problém vidím v tom,že pokud se kovový předmět dostane do působnosti mag.pole je do něj vtahován silou a tou samou silou je přidržován,pokud chce mag.pole opustit.A co se bude dít pokud kovový předmět vstoupí do působnosti mag.pole po jedné dráze,ale opustí jej po jiné dráze.
Pro názornost:magnet je přitahován k kovové podložce silou kolmou k ní. Pokud se přichytí a vy jej chcete odtrhnout,musíte vynaložit minimálně stejnou silu,jakou je magnet přichycen.Ale pokud přichycený magnet posouváte po kovové podložce,dostanete jej mimo podložku silou cca jen 30 %.A máte tolik potřebný přebytkový potenciál na světě !!!!!!!!!!!
Nevěříte .Vyzkoušejte a dejte vědět.

adam.benda
Zasloužilý člen

Posouvání

boboo, věřím, a mám již dávno vyzkoušeno.. :) ..záleží teda trochu na drsnosti povrchu.. a případně nějaké mazání by se taky šiklo... ale to je asi celkem jasné... Teď mi jenom řekni, jak téhle skutečnosti využít.. :)

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

boboo píše:Sleduji vaši debatu o magnetických motorech...
Zmeraj namiesto sily prácu hoci pravítkom a silomerom, iba netipuj. A bude to vybavené.

boboo

Příspěvek od boboo »

Pokud budou dráhy přitažení magnetu a dráha vysunutí magnetu stejné ???
Pro adama : jak toho využít,to je právě to !!!!!! Co takhle použít princip hvězdicových leteckých motorů a pokud bychom využily princip rotačního hvězdicového leteckého motoru,mohlo by to fungovat ?Jde o to v určitém okamžiku kovový ( magnetický ) pístek přitáhnout a v horní úvrati rotující magnet odsunout. Co vy na to ???

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

ještě PMM-01c

Příspěvek od jeff »

Četl jsem zde výše skeptické názory na tento system, samozřejmě že je potřeba opozice, ale tady si myslím, že právě ty mrtvé body by být neměly a protisíly už vůbec ne. Magnet je nejdříve do mag. brány přitahován, pak následuje neutrální odstíněná zóna a na výstupu zase odpuzován. Jediná pochybnost zůstává u té neutrální zóny mezi hnacími magnety, jak se bude chovat, když se bude pomalu projíždět, nezbývá nic jiného, než to setavit.

Jeff

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: ještě PMM-01c

jeff píše:.... tady si myslím, že právě ty mrtvé body by být neměly a protisíly už vůbec ne. Magnet je nejdříve do mag. brány přitahován, pak následuje neutrální odstíněná zóna a na výstupu zase odpuzován. Jediná pochybnost zůstává u té neutrální zóny mezi hnacími magnety, jak se bude chovat, když se bude pomalu projíždět, nezbývá nic jiného, než to setavit.

Jeff
Přesně tak! :good:

Old_Surfer
Nový člen

Příspěvek od Old_Surfer »

Zatiaľ nikto, kto by mi pomohol prakticky s empirickým určením niektorých veličín? Kto bude mať vážnejší záujem, napíšte. Ide mi len o to, aby ten, kto má trochu času(ja ho bohužiaľ v týchto dňoch nemám), a veci, ktoré som popísal vyššie, toto prakticky zostavil a podľa mojich inštrukcií previedol a zapísal výsledky.

tbest
Zasloužilý člen

2 Old_Surfer

Příspěvek od tbest »

Nic ve zlém, ale neblázni. Spousta lidí má už něco rozděláno, navíc třeba nemají vhodné magnety doma, takže nemůžeš očekávat, že se do toho všichni hned pustí. Je tu spousta hodně chytrých lidí, kteří jsou, když prozradíš podstatu pokusu, shopni říct k tomu něco víc. Já mam shodou okolností několik kousků válcových 5x7mm neod. doma, ale nyní dělám na PMM-01c. Pak je na řadě Omega podle Adama (jestli mu to nebude vadit). Na vlastní výmysly jsem rezignoval. Je podle mne v tomto případě zpětné inženýrství lepší :D . Abyste si nemysleli, že jen kecám, přikládám foto odlitků. Jde to pomalu, nejhorší bylo čekat 24 h na vytvrzení kaučuku :D

Takže vydržať 8)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

adam.benda
Zasloužilý člen

stavba

Tbest, jen zírám, jak ses do toho pustil! Skutečně všechna čest! Koukám, že máš všechny možný prostředky (včetně svého umu), poradit si skoro s každou konstrukcí! Držim palce až mi praskaj klouby! ;)

nanopile
Stálý člen

Příspěvek od nanopile »

adam.benda píše:
nanopile píše:Chlapci to sú dva klasické kopčeky. Keď ich dáš viac budeš strkať prstom pri každom. ....
Ale vždyť to přece není pravda. Tady žádný rovnovážný stav nenastane. :roll: ..samozřejmě, že je potřeba udělat víc rotorů! Tomu se prostě v magnetických motorech nevyhneme..
Súhlasím, nenastane rovnovážny stav ale dookola sa to točiť nebude ani s desiatimi rotormi. Vyskúšané v začiatkoch aj keď trochu v inom prevedení. Ale ak chceš skúšaj. Keď sa autor toľko natrápil, mohol pridať ešte jeden rotor a ukázať funkčný stroj. Nemyslím, že by som zastal pred koncom a strkal prstíkom do magnetíku.

adam.benda
Zasloužilý člen

nanopile píše:Súhlasím, nenastane rovnovážny stav ale dookola sa to točiť nebude ani s desiatimi rotormi. Vyskúšané v začiatkoch aj keď trochu v inom prevedení. Ale ak chceš skúšaj. Keď sa autor toľko natrápil, mohol pridať ešte jeden rotor a ukázať funkčný stroj. Nemyslím, že by som zastal pred koncom a strkal prstíkom do magnetíku.
Před chvílí se lajos pořádně nas**l na jiném vláknu... docela si říkám, že by možná někdy neškodilo, mít taky podobnou povahu a "otevřenost"...
..Nemám ve stylu, se nudně opakovat, proto mi nezbylo nic jiného, než napsat, co jsem napsal..

carter007
Nový člen

"Kopčekova teória"...

Příspěvek od carter007 »

Pár strán do zadu bola spomenutá teória kde boli silove polia popisane ako kopčeky... No neviem ale je natom niečo... Trebalo by sa nad tým zamyslieť a uvažovať o veciach čo by to vyvrátili. Lebo ak sa nevyvráti tak na 80% som presvedeny ze tato sekcia je nadarmo.... a všetky neodymiove magnety čo som si objednal mozem pouzit na chaldnicku :)

tbest
Zasloužilý člen

PMM-01c - první zkouška

Příspěvek od tbest »

Tak jsem provedl první zkoušku. Několik lidí zde na fóru bude mít radost :D
Jedu pro zboží do našeho šhopíku, vrátím se večer a napíšu víc a můžu upoadnout i krátké video :ethink:

Avi, nebo mpeg1?

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“