Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

PMM-01c - první zkouška

Příspěvek od jeff »

ano, jen tak dál! :good:

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: PMM-01c - první zkouška

Příspěvek od adam.benda »

Skvělé! ;) :good:

PeTr1
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: PMM-01c - první zkouška

Příspěvek od PeTr1 »

tbest píše:Tak jsem provedl první zkoušku. Několik lidí zde na fóru bude mít radost :D
Jedu pro zboží do našeho šhopíku, vrátím se večer a napíšu víc a můžu upoadnout i krátké video :ethink:

Avi, nebo mpeg1?
Žeby?Když tak AVI.Jinak držím ti palce.

adam.benda
Zasloužilý člen

Formát :-)

tbest píše:Avi, nebo mpeg1?
Asi budeš muset udělat AVI i MPEG, jak to tak vidím... :D (AVi by mohlo být lepší, ale mě bude klidně stačit MPEG ;) )

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

PMM-01c - první zkouška

Příspěvek od tbest »

Takže pánové. Především potěším zastánce kopečkové teorie :eclap:

Omlouvám se všem, kteří doufali že dnes uvidí demonstraci VOLNÉ ENERGIE za to, že jsem byl trochu tajemný a nechal je napjaté. Trochu mě pobavilo, že vůbec nereagovali skeptici a pesimisté, což je dle mého soudu známka toho, že v skrytu duše chovají naději, že by to možná mohlo fungovat :)
Musím, ač nerad, připustit, že tentokrát měli pravdu. Ale je to moje chyba, moc jsem to uspěchal. Někdo asi namítne že je to ztráta času. Možná má pravdu. Mě to ale jednak baví, jednak mi magnety nedaj spát, ale hlavně - můžu si říct: zkusil jsem to :!:
Budu zkoušet dál, záleží na vyvážení sil magnetů a i posunutí o necelý milimetr změní chování. :idea:
Nedaří se ni nahrát video. Má to 10mega, tak to musím zmenšit :(

adam.benda
Zasloužilý člen

nevěšel bych hlavu...

tbest, já bych ještě tolik neúspěch nezoficiálňoval... stavěl jsi to z videa... vůbec nevíme, co je to tam třeba za materiály.... co je potřeba konstrukčně dodržet,... atd... Mít schéma a popis, to by bylo už něco jiného... Kopečkové teorie jsou všudemožně pravdivé a dá se najít spousta konstrukcí, kdy lze prohlásit: ,,Nebude to fungovat, protože je to kopečkový systém". Ale PMM-01c se alespoň podle videa nejeví, že by šlo o kopečkový mechanizmus.... chyba bude jinde... ;) .. vycházíme jenom z videa... mohlo se udělat tolik chyb,....

nanopile
Stálý člen

Příspěvek od nanopile »

Kopčeková teória nevylučuje možnosť, že to bude fungovať. Treba len kočeky správne uložiť aby to bolo vždy trochu z kopca. Aj tak sa vraciam k piestovému motoru z membránou. Nedá mi to pokoj a nielen preto, že som nakúpil neodýmy.

tbest
Zasloužilý člen

nanopile

Příspěvek od tbest »

máš nějakou fotku svého motoru?

tbest
Zasloužilý člen

PMM-01c

Příspěvek od tbest »

Slíbené video. Vůbec se mi nedaří dosáhnout ten efekt přitažení magnetu a následné vystřelení. Na mém videu má každý druhý magnet opačnou polaritu - u těch co jsou obráceně oproti originálu je markantnější efekt vystřelení. Ještě udělám stínění z jiného, silnějšího materiálu, ale bude to laborování. Zjišťuju, že záleží i na sebemenších detailech jako jsou vzdálenosti, úhly a velikosti magnetů. Není to každopádně tak jednoduché jak to na první pohled vypadá. Můj závěr je, že pan Dietmar Hohl na to přišel po hodně dlouhém laborování, nebo je divákům ještě záměrně něco utajeno, např. zespod v bílém laminu. Ale to ze mě mluví bezaděj :( nemůžu očekávat úspěch po dvou dnech, takže to nevzdávám ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Markus
Nový člen

Příspěvek od Markus »

nanopile píše:Kopčeková teória nevylučuje možnosť, že to bude fungovať. Treba len kočeky správne uložiť aby to bolo vždy trochu z kopca. Aj tak sa vraciam k piestovému motoru z membránou. Nedá mi to pokoj a nielen preto, že som nakúpil neodýmy.

Ahoj, koukal jsem se na ten pístový motor a nejde mi nějak do hlavy jak se píst dostane zpět aby mohl být magnetem opět odpuzen. Není tam žádná síla, která by to dokázala ani vyážení pružiny a síly magnetu nemůže píst dostaz zpět do horní úvratě ??? Jedině že by se horní magnet otáčel ale čím?

nanopile
Stálý člen

Příspěvek od nanopile »

Markus píše:
nanopile píše:Kopčeková teória nevylučuje možnosť, že to bude fungovať. Treba len kočeky správne uložiť aby to bolo vždy trochu z kopca. Aj tak sa vraciam k piestovému motoru z membránou. Nedá mi to pokoj a nielen preto, že som nakúpil neodýmy.

Ahoj, koukal jsem se na ten pístový motor a nejde mi nějak do hlavy jak se píst dostane zpět aby mohl být magnetem opět odpuzen. Není tam žádná síla, která by to dokázala ani vyážení pružiny a síly magnetu nemůže píst dostaz zpět do horní úvratě ??? Jedině že by se horní magnet otáčel ale čím?
To je veľmi lednoduché a aj zrejmé z výkresov. Zotrvačníkom a aj priťahovaním k membráne zo železa. Ale ja som ten motor prerobil na dvojpiestový a niekde je aj výkres. Tým som chcel odstrániť straty pri vratnom pohybe membrány. Použil som namiesto feritov neodýmy a vznikli iné problémy. Ale to som už opisoval.
Foto bude ak pôjde. Nehodlám za každú cenu niečo ukazovať ak to nefunguje alerbo funguje len čiastočne.

Old_Surfer
Nový člen

Příspěvek od Old_Surfer »

Kdyby nekdo hledal super magnety na prodej:

http://www.supermagnete.de/cze/index.php

Jsou tam opravdove lahudky, treba magnet o vaze 500 g a magneticke sile 100 kg ! :D :roll:

A jeste neco, daji se objednat magnety vyrobene presne na miru dle zaslanych pozadavku :jump:

nanopile
Stálý člen

Příspěvek od nanopile »

To sú super ceny. Som tie moje riadne preplatil.

Marteen
Stálý člen

rotor

Příspěvek od Marteen »

Zaujimave.

tbest
Zasloužilý člen

Lego - hračka pro tvořivé děti

Příspěvek od tbest »

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“